Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα μα τα ακάρεα της μούχλας. Με βοήθησε αυτό το forum για να καταλάβω τι είναι. Καταρχάς το σπίτι ξεκίνησε να έχει υγρασία πριν τρία χρόνια μέσα σε μία ντουλάπα η οποία ήταν σε εξωτερικό τοίχο. Η ντουλάπα στην πίσω μεριά δεν είναι από ξύλο,αλλά έχει τοίχο,όπως τις έφτιαχναν πιο παλιά. Καθάρισα τον τοίχο με χλωρίνη και έβγαλα έξω όλα τα πράγματα για να αεριστούν και όσα είχαν πάνω τους μούχλα τα καθάρισα. Το ίδιο έγινε και τη δεύτερη χρονιά,και αρέωσα λίγο τα πράγματα στην ντουλάπα για αναπνέει καλύτερα και να μη μουχλιάζει. Η ντουλάπα όμως δε σταμάτησε ποτέ να μυρίζει υγρασία και ας την ανοιγα να αερίζεται και με ενοχλούσα πολύ η μυρωδιά οταν κοιμώμουν. Πέρυσι έβαλα αφυγραντήρα στο δωμάτιό μου με ανοιχτή την ντουλάπα. Και έβλεπα πάνω του δεκάδες μικροσκοπικά λευκά έντομα να περπατάνε. Στην αρχή δεν έδωσα πολύ σημασία,γιατί νόμιζα ότι δημιουργούνται από τον αφυγραντήρα!!!! Μετά όμως που είδα οτι περπατούσαν πάνω στα ρούχα μου στην ντουλάπα,κατάλαβα οτι προέρχονταν από εκεί και οτι ήταν πάρα πολλα. Έτσι,έβγαλα όλα τα πράγματα από την ντουλάπα και τα έβγαλα στο μπαλκόνι και τα έπλυνα και τα καθάρισα όλα. Τα ρούχα όλα στο πλυντήριο και τα υπόλοιπα αντικείμενα που δεν πλένονταν,με μωρομάντηλα και τα άφησα έξω για μέρες. Την ντουλάπα τη βάψαμε με χρώμα, στην πίσω και πλαινή μεριά π ήταν τοίχος και όχι ξύλο,ιδικό για μούχλα,δύο περάσματα. Έριξα teza mec,την άφησα έτσι για μερικές μέρες,μετά την καθάρισα με detol και μετα ξανα έβαλα τα πράγματα μέσα όλα πλυμένα. Μετά από λίγες μέρες είδα πάλι ένα έντομο πάνω σε μια μαύρη μου μπλούζα,αλλά λέω θα έτυχε. Έβαζα και αφυγραντηρα,αλλα πλέον δεν είχε τίποτα επάνω του. Επίσης,να προσθέσω οτι εκεί που έβαζα τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο,από πίσω έχω μια συρταριέρα και είχα βρεί και εκεί και νόμιζα οτι πήγαιναν λόγω του αφυγραντήρα όπως τα τράβαγε. Οπότε ψέκασα και καθάρισα και αυτό. Φέτος λοιπόν,πριν δύο μήνες,ξανα βρήσκω στην ντουλάπα,γιατί ποτέ δε σταμάτησα να ελέγχω, και λέω δεν υπάρχει περίπτωση να ξανα κάνω όλο αυτό με τα πλυσίματα. (Η ντουλάπα μέσα δεν είχε πλέον εμφανή,τουλάχιστον, μούχλα). Και πήρα τηλ και έκλεισα για απεντόμωση και ας είχα διαβάσει οτι δεν κάνει και πολλά. Τους είπα οτι έχω μόνο στη μια ντουλάπα,και μου λένε είστε σίγουρη οτι είναι μόνο εκεί; Και λεω ναι. Και μέχρι να έρθει η μέρα να γίνει η απεντόμωση,άρχισα να ελέγχω όλο το σπίτι και ήταν ΠΑΝΤΟΥ!!! Και μάλιστα πάρα πολλά,γιατι αυτά μεταφέρθηκαν. Τελικά έκανα σε όλο το σπίτι,από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα και σε ρούχα και σε ντουλάπια,σε οτι υπάρχει μέσα στο σπιτι και σε χαλιά και στρώματα. Η εταιρία μου είπε οτι αυτο το φάρμακο ειναι βιολογικό και οτι δεν πειράζει κάπου,απλώς μετά να πλυθούν όλα τα ρούχα,επειδή ακουμπάνε στο σώμα μας και κυρίως επειδή έχω μικρά παιδιά. Και βέβαια όλα τα σκεύη που τρώμε. Το σπίτι μέσα έγινε χάλια,κολλάγανε τα πάντα,όλα πεταμένα κάτω για να περαστούν με το φάρμακο,όλα μούσκεμα,δεν είχαμε ούτε που να σκουπίσουμε τα χέρια μας. Αφήσαμε όλο το σπίτι ανοιχτό να στεγνώσει και εγώ έφυγα από το σπίτι με τα παιδιά μου γιατί δεν ήταν πλέον κατοικίσιμο. Έμεινε μόνο ο άντρας μου γιατί δούλευε και άφηνε όλη την ημέρα ανοιχτα για να αερίζεται. Το σπίτι στέγνωσε από την πρώτη ημέρα,απλά από την εταιρειά μας είπαν οτι έτσι βοηθάει να στεγνώσει η υγρασία και να σκοτωθούν τα έντομα. Γι αυτο και το καλοκαίρι αυ5α με τη ζέστη εξαφανίζονται.Να προσθέσω οτι το φάρμακο που έριξαν κάνει για όλα τα έντομα και κραταει 2 μήνες περίπου. Επίσης μου είπαν οτι αυτά τα ακάρεα είναι πολύ ανθεκτικά και οτι δε θα πεθάνουν όλα.Αγόρασα κ εγώ από αυτό το φάρμακο και όπου έβρισκα μετά από μια εβδομάδα που επέστρεψα,ψέκαζα.Έβαζα,αφυγραντήρα και τον άφηνα στο ίδιο σημείο μέχρι να μην ξανα βρω πάνω του. Έπλυνα οτι υπήρχε και δεν υπήρχε μέσα στο σπίτι και ότι δεν πλένονταν το έκανα με πιστολάκι στο μπαλκόνι,γιατι με τον αέρα έφευγαν πάνω από τα αντικείμενα, τα έκλεισα σε σακούλες κια τα αποθήκευσα εκτός σπιτιού και σε λίγο καιρό μετακομίζουμε σε νέο σπίτι και ελπίζω να μην πάρω κανένα μαζί μου,γιατι τελικά μετά ανακαλύψαμε και αλλες εστείες μούχλας,πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας που τραβούσαν νερό απο την εξωτερική βρύση του μπαλκονιού!!!!!! Μετα την απεντόμωση έχω βρει συνολικά καμιά 50 - 60 έντομα κια τωρα έχω μια εβδομάδα να βρω και ανησυχω!!!!! Ίσως να απαλλαχτηκα απο αυτά,αλλά έχω όλη την ημέρα σχεδόν ανοιχτό το σπίτι. Συγγνώμη για το πολύ μεγάλο κείμενο,αλλά ελπίζω να βοηθήσω κάποιους,όπως βοηθήσατε εσείς εμένα.

• Sad 2
  • Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω φωτογραφία γιατί έχω πάνω από 10 μέρες να βρω. Είναι πολύ μικρά σαν σκόνη. Σε σκούρες επιφάνειες φαίνονται λευκά,σε λευκές επιφάνειες φαίνονται πιο κίτρινα. Νομίζω έχουν ανεβάσει πιο παλιά εδώ μέσα φωτογραφίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ατμοκαθαριστής, συμβάλει αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση της μούχλας;

Ίσως σε συνδυασμό με κάποια συγκεκριμένα καθαριστικά;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, gousias είπε

Ατμοκαθαριστής, συμβάλει αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση της μούχλας;

Ίσως σε συνδυασμό με κάποια συγκεκριμένα καθαριστικά;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Για τον ατμοκαθαριστή δεν ξέρω κάτι. Απλώς δε νομίζω οτι είναι καλή ιδέα να καθαρίζονται οι τοίχοι με ατμό σε περίπτωση υγρασίας,γιατιθέλουμε να στεγνώσουμε τους τοίχους και όχι να τους νοτίσουμε και άλλο. Εγώ χρησιμοποίησα το klinex spray κατα της μούχλας και καθαρίζει χωρίς καν να τρίψεις(ανάλογα πόση μούχλα έχει).το αφήνεις για κανένα 5 λεπτο. Προσοχή όμως γιατί είναι όπως η χλωρίνη και εαν ακουμπήσει ή στάξει σε ρούχο,χαλάει. Όμως εαν υπάρχει πρόβλημα στο σπίτι, η μούχλα θα ξανα εμφανιστεί. Για παράδειγμα,εμένα που έχει στον τοίχο πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας,τραβάει υγρασία από την εξωτερική βρύση του μπαλκονιού. Οπότε,εαν δεν φτιαχτεί η βρύση,εκεί θα βγαίνει πάντα υγρασία όσο και να καθαρίσω,γιατί βγαίνει μέσα από τον τοίχο.Δεν είναι επιφανειακά.Επίσης,στην ντουλάπα που είχα θέμα,έβαψα τον τοίχο (γιατί δεν έχει στην πίσω πλευρά της ξύλο) με ειδικό χρώμα αντιμουχλικό και την αέριζα συνέχεια. Γενικά το σπίτι θέλει πολύ αέρισμα. Και εγώ μετα την απεντόμωση είχα σχεδόν όλη την ημέρα ανοιχτά να αερίζεται το σπίτι και ας είχε έξω 10 βαθμούς!!! 

Επεξ/σία από lion88
Δημοσ.

Και αντί της χλωρίνης και παρόμοιων, υπάρχει και κάποιο δραστικότερο συστατικό σε σκεύασμα; Έστω αν μπορεί να αγοραστεί και από κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα;

• Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, gousias είπε

Και αντί της χλωρίνης και παρόμοιων, υπάρχει και κάποιο δραστικότερο συστατικό σε σκεύασμα; Έστω αν μπορεί να αγοραστεί και από κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα;

Όχι δεν γνωρίζω κάποιο άλλο. Εγώ έτσι καθάριζα τη μούχλα,με αυτό το προιόν,το klinex spray για μούχλα. Είναι πολύ δυνατό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας βγάλατε μήπως άκρη με το τι είναι αυτά τα ασπρακια? 

Εγώ τα βρίσκω κάτω από το ντουλάπι Του νεροχύτη της κουζίνας και στο δίπλα με τα ταψιά 😞

Στο παρελθόν έχω υποφέρει με αυτά....

Σ

Βλέπω είναι χρονών οι δημοσιεύσεις οπότε τα καταφέρατε να βρείτε λύση??

Δημοσ.

Καλησπέρα σας βγάλατε μήπως άκρη με το τι είναι αυτά τα ασπρακια? 

Εγώ τα βρίσκω κάτω από το ντουλάπι Του νεροχύτη της κουζίνας και στο δίπλα με τα ταψιά 😞

Στο παρελθόν έχω υποφέρει με αυτά....

Σ

Βλέπω είναι χρονών οι δημοσιεύσεις οπότε τα καταφέρατε να βρείτε λύση??

Να πω επίσης ότι έχω ψεκάσει μέχρι και τα πλακάκια της κουζίνας αλλά την επόμενη το πρωί με καλημεριζουν

Έχω τρελαθεί...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολλά μικρά κόκκινα (έντονο χρώμα) και λίγο γρήγορα-ζωηρά (δεν ξέρω πως να τα χαρακτηρίσω) τα οποία δεν μου μοιάζουν για μυρμήγκια. Γνωρίζετε κάτι;

IMG_6865.jpg

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ.

Έχω φέρει 3 εταιρείες έχω φέρει και μια άλλη με ατμό έχω ξεμονταρει όλη την κουζίνα και είναι ακόμα εκεί...έχω αρρωστήσει 

Έχω φέρει 3 εταιρείες έχω φέρει και μια άλλη με ατμό έχω ξεμονταρει όλη την κουζίνα και είναι ακόμα εκεί...έχω αρρωστήσει 

IMG_20250530_095316.jpg

Δημοσ.
Στις 27/5/2025 στις 9:46 ΜΜ, gousias είπε

Είναι πολλά μικρά κόκκινα (έντονο χρώμα) και λίγο γρήγορα-ζωηρά (δεν ξέρω πως να τα χαρακτηρίσω) τα οποία δεν μου μοιάζουν για μυρμήγκια. Γνωρίζετε κάτι;

IMG_6865.jpg

Αυτά είναι κοριοι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...