Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, suspiria είπε

Δε μπορώ να καταλάβω από τη φωτογραφία 

Έχω πολλά βίντεο αλλά δεν μπορώ να τα ανεβάσω 😞

1 ώρα πριν, suspiria είπε

Δε μπορώ να καταλάβω από τη φωτογραφία 

Δεν μπορώ να ανεβάσω βίντεο 😞

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
Στις 27/5/2025 στις 9:46 ΜΜ, gousias είπε

Είναι πολλά μικρά κόκκινα (έντονο χρώμα) και λίγο γρήγορα-ζωηρά (δεν ξέρω πως να τα χαρακτηρίσω) τα οποία δεν μου μοιάζουν για μυρμήγκια. Γνωρίζετε κάτι;

eIMG_6865.jpg

Ειναι clover mites

Δημοσ.
Στις 30/5/2025 στις 10:08 ΠΜ, suspiria είπε

Αυτά είναι κοριοι 

Είσαι σίγουρος; Απλώς για να δω τι πρέπει να γίνει. Παίζει να έχουν μαζευτεί από ξύλα που έχουν αφήσει δίπλα εκεί σε φούρνο μπάρμπεκιου άλλοι διπλανοί;

Στις 30/5/2025 στις 9:22 ΜΜ, stormrain είπε

Ειναι clover mites

Δηλαδή, τι είναι αυτό, από που, πως εμφανίζεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 27/05/2025 at 21:46, gousias said:

Είναι πολλά μικρά κόκκινα (έντονο χρώμα) και λίγο γρήγορα-ζωηρά (δεν ξέρω πως να τα χαρακτηρίσω) τα οποία δεν μου μοιάζουν για μυρμήγκια. Γνωρίζετε κάτι;

Δεν είναι κοριοί, δεν ξέρω πως λέγονται αλλά τα παρατηρώ κάθε χρόνο την Άνοιξη σε χαμηλούς εξωτερικούς χώρους. Σε 2 εβδομάδες εξαφανίζονται. Δεν τσιμπάνε, δεν ασχολούνται με τους ανθρώπους αλλά με τα φυτά και τα υγρά ξύλα, και δεν επιδιώκουν να βρεθούν στους εσωτερικούς χώρους και να σου γεμίσουν το σπίτι ας πούμε. Αν δεν έχεις πρόβλημα μέσα στο σπίτι αγνόησε τα και ένα πρωι απλώς θα εξαφανιστούν. 

Επεξ/σία από konc
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, konc είπε

Δεν είναι κοριοί, δεν ξέρω πως λέγονται αλλά τα παρατηρώ κάθε χρόνο την Άνοιξη σε χαμηλούς εξωτερικούς χώρους. Σε 2 εβδομάδες εξαφανίζονται. Δεν τσιμπάνε, δεν ασχολούνται με τους ανθρώπους αλλά με τα φυτά και τα υγρά ξύλα, και δεν επιδιώκουν να βρεθούν στους εσωτερικούς χώρους και να σου γεμίσουν το σπίτι ας πούμε. Αν δεν έχεις πρόβλημα μέσα στο σπίτι αγνόησε τα και ένα πρωι απλώς θα εξαφανιστούν. 

Άρα μπορεί να μαζεύονται δίπλα που έχουν γειτονικά μπάρμπεκιου κι από κάτω ένα σωρό ξύλα πολλά χρόνια βέβαια τα ίδια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοίγω νέο θέμα . Στο WC του διαμερίσματος που νοικιάζω βρίσκω ανά δυο τρεις μέρες και από ένα η δυο έντομα σαν αυτό της φωτογραφίας . Το ChatGPT λέει ότι είναι ψαράκι (έτσι λέγεται το έντομο). Έχει κανείς κάποια άποψη ; Εάν όντως είναι αυτό , τι μπορώ να κάνω; Το WC δεν έχει παράθυρο .

IMG_1906.jpeg

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.

καλυτερα να ανοιγες νεο θεμα γιατι ειναι εντελως off topic. και ειναι οντως ψαρακι και δεν ειναι καθολου μικροσκοπικο.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Για να μην ανοίγω νέο θέμα . Στο WC του διαμερίσματος που νοικιάζω βρίσκω ανά δυο τρεις μέρες και από ένα η δυο έντομα σαν αυτό της φωτογραφίας . Το ChatGPT λέει ότι είναι ψαράκι (έτσι λέγεται το έντομο). Έχει κανείς κάποια άποψη ; Εάν όντως είναι αυτό , τι μπορώ να κάνω; Το WC δεν έχει παράθυρο .

IMG_1906.jpeg

Έλκονται από την υγρασία, τρελαίνονται για άμυλο, τα απωθεί το έλαιο κέδρου, ψοφάνε με βορικό.

• Thanks 5
Δημοσ.
Στις 27/5/2025 στις 9:46 ΜΜ, gousias είπε

IMG_6865.jpg

Μου μοιάζει σαν να έχει γεννήσει αράχνη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2025 στις 11:20 ΠΜ, XronisR είπε

Μου μοιάζει σαν να έχει γεννήσει αράχνη 

Και είναι κόκκινα;

Εννοώ δεν έχω ξαναδεί αράχνες κόκκινες, αν υποθέσουμε ότι είναι.

Στις 10/6/2025 στις 10:39 ΠΜ, Lucifer είπε

Έλκονται από την υγρασία, τρελαίνονται για άμυλο, τα απωθεί το έλαιο κέδρου, ψοφάνε με βορικό.

βορικό οξύ εννοείς, το ψεκάζεις πάνω τους ή ρίχνεις σε σημεία γενικά και αν ναι κατά προτίμηση πως, που;

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gousias είπε

βορικό οξύ εννοείς, το ψεκάζεις πάνω τους ή ρίχνεις σε σημεία γενικά και αν ναι κατά προτίμηση πως, που;

Όχι, το βάζεις σε σημεία και το αφήνεις να τα γενοκτονήσει. Ανάλογα το σκεύασμα, κάποια είναι σκόνη/κρυσταλλάκια και τα ανακατεύεις με λίγο ζαχαρόνερο για να έλκει τα θύματα. Άλλα είναι σε "σύριγγα" σαν τζελ έτοιμα, ανάλογα τι θα βρεις στο φυτώριο.

Πίσω από νεροχύτες, ντουλάπια, κάτω από μπάσκες, γενικά σε σημεία σκιερά/δροσερά και με υγρασία. Καλό είναι να μην έχουν πρόσβαση κατοικίδια εκεί που θα το βάλεις.

Το σκεύασμα το πουλάνε και ως βόρακα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gousias είπε

Και είναι κόκκινα;

Εννοώ δεν έχω ξαναδεί αράχνες κόκκινες, αν υποθέσουμε ότι είναι.

Έχω δει πολλές φορές,μήπως γύρω γύρω έχεις μάντρα;

• Moderators
Δημοσ.
Στις 1/6/2025 στις 8:32 ΜΜ, gousias είπε

Δηλαδή, τι είναι αυτό, από που, πως εμφανίζεται;

Ετσι λεγονται στα αγγλικα, δεν ξερω την ελληνικη τους ονομασια, ουτε γενικα τι τα ελκυει. Ριξε ενα googlαρισμα ομως, κατι θα βρεις :) Ειμαι 99% σιγουρος πως ειναι αυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...