Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παραγειλλα VDSL στο Forthnet και μου ειπαν για να μπει το συστημα θελω το δικο τους μοντεμ επειδη εχει Voip.εγω εχω ηδη αγορασει ενα VDSL μοδεμ, το TP-Link Archer V2 VR400 και αυτο εχει το Voip, επειδη εταιριες σαν την forthnet στελνουν σκουπιδια μοντεμ,αφου ενεργοποιησω την γραμμη γινεται να το αλλαξω στο καλο μοντεμ η ειμαι κολλημενος στο παλιο

Δημοσ.

Ρώτα να δεις αν μπορούν να σου δώσουν τα στοιχεία της σύνδεσης VOIP. Ο ΟΤΕ μου τα είχε δώσει όταν τον ρώτησα, και είχα καταφέρει να συνδέσω Voip client από to PC κατευθείαν στο σύστημά τους.  Εναλλακτικά μπορείς να κρατήσεις της forthnet για το VOIP και να κάνεις το routing με το TP-Link σου.

Εν τούτοις, εγώ γιατί δε βλέπω να λέει για Voip το TP-Link; Στραβώθηκα (δεν αποκλείεται);

Δημοσ.

Μόνο ο ΟΤΕ δει τον κωδικό της τηλεφωνίας. Κανείς άλλος και η τηλεφωνία που παρέχουν είναι παντρεμένη με την συσκευή τους.

Δημοσ.
7 hours ago, Orestis_G said:

Ρώτα να δεις αν μπορούν να σου δώσουν τα στοιχεία της σύνδεσης VOIP. Ο ΟΤΕ μου τα είχε δώσει όταν τον ρώτησα, και είχα καταφέρει να συνδέσω Voip client από to PC κατευθείαν στο σύστημά τους.  Εναλλακτικά μπορείς να κρατήσεις της forthnet για το VOIP και να κάνεις το routing με το TP-Link σου.

Εν τούτοις, εγώ γιατί δε βλέπω να λέει για Voip το TP-Link; Στραβώθηκα (δεν αποκλείεται);

δεν τους δινουν

Δημοσ.
Στις 24/1/2019 στις 2:28 ΠΜ, GoPatriots είπε

το TP-Link Archer V2 VR400 και αυτο εχει το Voip,

ΔΕΝ εχει VOIP το modem-router αυτο.  Οποτε θα μεινεις χωρις τηλεφωνο αν δεν βαλεις της forthnet..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 01/02/2019 at 11:27, AKAKIOS1 said:

ΔΕΝ εχει VOIP το modem-router αυτο.  Οποτε θα μεινεις χωρις τηλεφωνο αν δεν βαλεις της forthnet..

και να ειχε παλι δεν θα παιξει αφου δεν δινουν τα στοιχεια .και δεν ειναι μονο τα στοιχεια το προβλημα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

και να ειχε παλι δεν θα παιξει αφου δεν δινουν τα στοιχεια .και δεν ειναι μονο τα στοιχεια το προβλημα.

Εμενα μια χαρα τα εχουν δωσει παντως αφου εχω το Fritz!Box 7590 και οχι το δικο τους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Εμενα μια χαρα τα εχουν δωσει παντως αφου εχω το Fritz!Box 7590 και οχι το δικο τους.

Στην Forthnet όπως ο φίλος ή στην Cosmote (που είναι ο μόνος πάροχος που το κάνει);

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Στην Forthnet όπως ο φίλος ή στην Cosmote (που είναι ο μόνος πάροχος που το κάνει);

Cosmote, δεν ηξερα πως η Forthnet το εχει κρατικο μυστικο :(

Δημοσ.

Στην χώρα μας μόνο ο ΟΤΕ δίνει τον κωδικό της VoIP τηλεφωνίας. Στην Ευρώπη αλλά και όλο τον πλανήτη, είναι ελάχιστοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που κάνουν το ίδιο, με την μεγάλη πλειοψηφία να μην τον δίνει και η υπηρεσία να μην λειτουργεί αλλού πέραν της συσκευής που δίνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αλήθεια αυτό που λες, όμως γίνεται γιατί απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom στη συγκεκριμένη συγκυρία. Δεν κάνει κάποια “χάρη” στους καταναλωτές, ούτε προσφέρει κάποια παραπάνω δωρεάν υπηρεσία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

Είναι αλήθεια αυτό που λες, όμως γίνεται γιατί απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom στη συγκεκριμένη συγκυρία. Δεν κάνει κάποια “χάρη” στους καταναλωτές, ούτε προσφέρει κάποια παραπάνω δωρεάν υπηρεσία.

Πως ακριβως εξυπηρετει τα συμφεροντα της Deutche Telekom;

Εχουμε πλακα σε αυτη την χωρα, εχουμε εναλλακτικους που τους χρωστανε εκκατομυρια των εκατομμυριων (και που θα επρεπε να ειχαν βαλει λουκετο προ πολλου αλλα τους σωνει συνεχεια η επιτροπη ανταγωνισμου) αλλα οχι μονο δεν ιδρωνει το αυτι μας αλλα μας φταινε και απο πανω οι Γερμανοι....

Δημοσ.
19 hours ago, Salvation81 said:

αλλο σε cosmote αλλο σε forthnet.το θεμα αυτο αναφερεται σε κωδικους Forthnet και οχι σε cosmote

16 hours ago, Salvation81 said:

Cosmote, δεν ηξερα πως η Forthnet το εχει κρατικο μυστικο :(

ολοι οι παροχοι με εξαιρεση την cosmote δεν τους δινουν.οι λογοι ειναι διαφοροι.

14 hours ago, skiabox said:

Για ποιον λόγο να μην δίνει κάποιος τον κωδικό;

Ακούγεται λίγο περίεργο!

δεν ειναι περιεργο.υπαρχουν πολλοι λογοι που γινεται.ενδεικτικα μερικοι.

α.αν ξερεις τα στοιχεια μπορεις πχ να σεταρεις τον δικο σου εξοπλισμο και να βαλεις να εχεις 8 καναλια φωνης δηλαδη 8 γραμμες με το ιδιο νουμερο. αυτο κανονικα χρεωνεται παραπανω στον παροχο.καθε καναλι φωνης επιπλεον εχει και ενα κοστος.θα μπορουσε ενδεχομενως να μην αφηνει ο παροχος να σηκωσεις τοσα καναλια φωνης αλλα για την ωρα δεν ισχυει τουλαχιστον σε συγκεκριμενο παροχο που ξερω.οποτε το οριο οριζεται στον εξοπλισμο που ο πελατης δεν εχει προσβαση να τα πειραξει.

β.ο παροχος θελει να εχει το remote του εξοπλισμού για

α.θεματα ασφαλειας.αν εσυ εχεις αφησει το ρουτερ ξεφραγο αμπελι και γινουν κλησεις προς τα νησια "σαντουιτς" και χρεωθεις δεν ξερω τι ποσο μετα θα πεις φταιει ο παροχος.οποτε ο παροχος σου δινει δικο του εξοπλισμο με τα μετρα ασφαλειας που θεωρει σωστα. υπαρχουν και οι φραγες βεβαια αλλα μπορει ο αλλος να θελει να καλει σε συγκεκριμενα νουμερα εκτος ελλαδος οποτε η φραγη να μην βολευει παντα.

β.ρυθμισεις.ο παροχος εχει δοκιμασει τον εξοπλισμο στο δικτυο του και ξερει πως παιζει τι.αν εσυ το σεταρεις αλλου μπορει καποιες ρυθμισεις να μην παιζουν για χ ψ λογο και να λες εσυ μετα οτι εγω δεν μπορω να στειλω dtmf δεν μπορω να στειλω fax ή δεν ξερω τι.και ο παροχος δεν εχει προσβαση στον εξοπλισμο σου  ουτε μπορει να ξερει ολους τους εξοπλισμους ή να τους δοκιμασει ολους για να σου λυσει το θεμα.

γ.θα μου πεις ο οτε γιατι τους δινει? ο οτε τους δινει μεν αλλα αμα εχεις προβλημα θα σου πει βαλε τον δικο μου εξοπλισμό πάνω. Γενικοτερα ο κανονας ειναι οχι μονο στην ελλαδα αλλα παντου να μην δινουν κωδικους και να μην αφηνουν να βαλεις δικο σου εξοπλισμο.τωρα σε περιπτωση που καποιος μπει στο Cpe σου και κανει κλησεις και χρεωθεις εσυ δεν ξερω τι γινεται μετα με cosmote.μπορει να αναφερεται στους ορους οτι δικη σου ευθυνη οτι γινει.

14 hours ago, alexakos89 said:

εγω παντως εχω και το username και το password! 

σε cosmote να υποθεσω.εκτος αν με πλαγιους τροπους τα πηρες απο το ρουτερ του παροχου πχ wind,forthnet,cyta κτλ

5 hours ago, filipN said:

δεν εχει να κανει με deutsche telecom και οτε. υπαρχουν καποια γενικοτερα guidelines που κινουνται οι περισσοτερο παροχοι.οπως ακους να λενε συμφερει τον οτε μονο που δινει voip και οχι τον πελατη και δεν ξερω τι αλλο.η τεχνολογια προχωραει .το μελλον ειναι το voip και εχει πολλα + σε σχεση με την tdm τηλεφωνια.οτι καποιος δεν εχει καποιο αμεσο κερδος για την χρηση που κανει δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν πλεονεκτηματα. επισης η καθε εταιρεια μπορει να εχει μερικα παραθυρακια.πχ η cosmote δίνει τα στοιχεια.η cyta αν θυμαμαι σωστα σε αφηνε να εχεις το σταθερο σου νουμερο και στο κινητο σου μεσα απο καποιο app. το sip προσφερει πολλα και ειναι στο χερι του παροχου το τι θα δωσει.

οτι δινει τα στοιχεια δεν νομιζω οτι εξυπηρετει καποιον της deutsche telekom.απλα δίνει την δυνατοτητα στον χρηστη(το οποιο ειναι και δωρεαν ) να εχει τον δικο του εξοπλισμό.οποτε ναι κανει "χαρη κάνει" ή να το πω πιο καλα,δίνει μια παραπανω δυνατότητα στον πελατη.

13 hours ago, jkoukos said:

Στην χώρα μας μόνο ο ΟΤΕ δίνει τον κωδικό της VoIP τηλεφωνίας. Στην Ευρώπη αλλά και όλο τον πλανήτη, είναι ελάχιστοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που κάνουν το ίδιο, με την μεγάλη πλειοψηφία να μην τον δίνει και η υπηρεσία να μην λειτουργεί αλλού πέραν της συσκευής που δίνουν.

η cyta και η cosmote ειναι που σε αφηνουν με app να σεταρεις την τηλεφωνια στο κινητο? η cyta νομιζω το εδινε για ενα διαστημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...