MegalosVeziris Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πολλοι δεν εχετε καταλαβει οτι ζουμε σε πτωχευμενη χωρα, για να βρεις δουλεια θα αρχίσεις να δουλευεις ΤΖΑΜΠΑ, ακομα και τα ναυλα θα τα βαζεις απτην τσεπη σου. Και αν μετα απο καιρο εισαι καλος θα σε κρατησει για να παρεις τον βασικο μισθο. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από MegalosVeziris 1 1
obby Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε Πολλοι δεν εχετε καταλαβει οτι ζουμε σε πτωχευμενη χωρα, για να βρεις δουλεια θα αρχίσεις να δουλευεις ΤΖΑΜΠΑ, ακομα και τα ναυλα θα τα βαζεις απτην τσεπη σου. Και αν μετα απο καιρο εισαι καλος θα σε κρατησει για να παρεις τον βασικο μισθο. Θέλω να δω τον επιχειρηματία που αντιλαμβανόμενος ότι ζει σε πτωχευμένη χώρα ανοίγει κομμωτήριο/ψητοπωλείο/καφέ και πουλάει δωρεάν. Α, μάλλον όχι. Αυτός θα πληρώνεται τοις μετρητοίς, οι προμηθευτές μετά από 6 μήνες, το κράτος ποτέ και οι υπάλληλοι θα τα παίρνουν σε καρπαζιές. OP, πέρα από τις -κάποιες- καλές συμβουλές που σου δόθηκαν, έχω να σου μην απελπίζεσαι. Με τα πολλά κάτι βρίσκεις (εννοώ κάτι κανονικό, στα κάτεργα που λέει ο από πάνω άσε άλλους να πάνε ή καλύτερα να τα δουλεύουν μόνοι τους οι Τζεφ Μπέζοι που τα χουν).
Thaninho Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Ρε παιδιά αισθητικός σας λέει τελείωσε τι κομμωτήρια την λέτε την κοπέλα. Σαν να είστε προγραμματιστές και να σας λενε μα κανείς φορματ για επάγγελμα. Πρώην μου αισθητικός βρήκε σχετικά εύκολα σε κέντρο αισθητικής δουλεια σαν φοιτήτρια κιόλας ( βασικός μισθός). Μετά αγόρασε ένα μίνι εξοπλισμό σπίτι της και ξεκίνησε καθαρισμούς και άλλες τέτοιες ιστορίες όπως και μακιγιάζ σε γάμους. Μετά έφυγε σεζόν σε ξενοδοχείο στο σπα του ξενοδοχείου και χέστηκε στο τάληρο. Πλέον είναι σε ένα κέντρο αισθητικής με καλύτερες συνθήκες απ ότι στο πρώτο που ήταν σαν φοιτήτρια και σχεδόν διπλό μισθό απ τον βασικό. 1
AnaSio93 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πλ για τις απαντήσεις σας ! Καταρχας η σχολή αισθητικής τει δεν έχει στο πρόγραμμα σπουδών καθόλου νύχια ούτε μαλλιά κλπ..ασχολειται αποκλειστικά με το δέρμα (θεραπείες προσώπου, σώματος , λέιζερ αποτρίχωσης κλπ ) τουλάχιστον αυτά είναι που ζητάνε συνήθως να ξέρεις σε ένα ινστιτούτο..ισωσ και αλλά απλά αυτά είναι που ενδιαφέρουν κυρίως και εμένα. Στη πρακτική μ ασχολήθηκα με το λέιζερ και σχεδόν με τίποτα παραπάνω ..καλα είναι αυτά π λέτε για portfolio κλπ συμφωνώ ότι βοηθάει αλλά όχι για αυτά που αναφέρω εγώ.. Δηλαδή για δουλειά σε ένα ινστιτούτο πχ τους νοιάζει πολύ να γνωρίζεις τ μηχανήματα . Εδώ έχει τύχη σε φίλη μ να έχει προϋπηρεσία στο λέιζερ αλλά όχι στο συγκεκριμένο μηχάνημα π είχαν αυτοί κ γ αυτο τ λόγο ν μη την πάρουν ! Λες κ είναι πολύ κόπος εφόσον έχεις κάποιες βάσεις να σ δείξουν ένα μηχάνημα πως δουλεύει . Τα σοβαρά ινστιτούτα κάνουν καταρχάς εκπαίδευση αλλά κάνεις δε κάθεται να χάσει το χρόνο του για να δείξει σε κάποιον κάτι εφόσον μπορεί απλά να τον αγνοήσει και να πάρει έναν ήδη έτοιμο . Και όλο αυτό πραγματικά με έχει κουράσει . Δηλαδή τελειώνεις μια σχολή κ μετά τι ? Πήγαινεις κάθε μερα σε συνεντεύξεις όπου πάντα παίρνουν τον πιο έμπειρο ? Μα πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο έμπειρος .. Και μ κάνει εντύπωση π δεν διαβάζω πουθενά κάποιο τέτοιο θέμα σε φορουμ ενώ σε ο ποιο άτομο κ αν το έχω συζητήσει εξω μ έχει πει ότι αντιμετωπίζει η έχει αντιμετωπίσει κατι ανάλογο
gasgounis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, AnaSio93 είπε Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πλ για τις απαντήσεις σας ! Καταρχας η σχολή αισθητικής τει δεν έχει στο πρόγραμμα σπουδών καθόλου νύχια ούτε μαλλιά κλπ..ασχολειται αποκλειστικά με το δέρμα (θεραπείες προσώπου, σώματος , λέιζερ αποτρίχωσης κλπ ) τουλάχιστον αυτά είναι που ζητάνε συνήθως να ξέρεις σε ένα ινστιτούτο..ισωσ και αλλά απλά αυτά είναι που ενδιαφέρουν κυρίως και εμένα. Στη πρακτική μ ασχολήθηκα με το λέιζερ και σχεδόν με τίποτα παραπάνω ..καλα είναι αυτά π λέτε για portfolio κλπ συμφωνώ ότι βοηθάει αλλά όχι για αυτά που αναφέρω εγώ.. Δηλαδή για δουλειά σε ένα ινστιτούτο πχ τους νοιάζει πολύ να γνωρίζεις τ μηχανήματα . Εδώ έχει τύχη σε φίλη μ να έχει προϋπηρεσία στο λέιζερ αλλά όχι στο συγκεκριμένο μηχάνημα π είχαν αυτοί κ γ αυτο τ λόγο ν μη την πάρουν ! Λες κ είναι πολύ κόπος εφόσον έχεις κάποιες βάσεις να σ δείξουν ένα μηχάνημα πως δουλεύει . Τα σοβαρά ινστιτούτα κάνουν καταρχάς εκπαίδευση αλλά κάνεις δε κάθεται να χάσει το χρόνο του για να δείξει σε κάποιον κάτι εφόσον μπορεί απλά να τον αγνοήσει και να πάρει έναν ήδη έτοιμο . Και όλο αυτό πραγματικά με έχει κουράσει . Δηλαδή τελειώνεις μια σχολή κ μετά τι ? Πήγαινεις κάθε μερα σε συνεντεύξεις όπου πάντα παίρνουν τον πιο έμπειρο ? Μα πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο έμπειρος .. Και μ κάνει εντύπωση π δεν διαβάζω πουθενά κάποιο τέτοιο θέμα σε φορουμ ενώ σε ο ποιο άτομο κ αν το έχω συζητήσει εξω μ έχει πει ότι αντιμετωπίζει η έχει αντιμετωπίσει κατι ανάλογο το δικο μου σχολιο, εντελως off topic, ειναι οτι ειναι πολυ κουραστικο για τον αλλον ο τροπος με τον οποιο γραφεις και με τον οποιο παραλειπεις πολλα φωνηεντα σε λεξεις... Οσον αφορα τον προβληματισμο σου τωρα, με τον κλαδο ειμαι ασχετος. Αλλα η συμβουλη μου γενικα ειναι να χτυπησεις πορτες και να πεις οτι θελεις να δουλεψεις αμισθι. Και παραλληλα ψαχνεις για κανονικη δουλεια (με χρηματα εννοω)...Και υπαρχει και το ενδεχομενο εκει που θα δουλευεις χωρις χρηματα, αν σε εκτιμησουν εσενα και την ποιοτητα της δουλειας σου, να σου προτεινουν να αρχισεις και με χρηματα. Το βασικο ειναι να αποκτησεις εμπειρια με οποιο τροπο χρειαστει, εστω και με δωρεαν εργασια, δυστυχως. 3
Thaninho Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Τι χωρίς λεφτά ρε παιδιά που ζούμε; Ξεκινά μόνη σου με κάποια μηχανήματα στο σπίτι σου ( υπάρχουν φθηνά της τάξης των 200 300 ευρώ ) κάνε τις φίλες σου τσαμπα και κανα γκόμενο τους ( μετράει ) και κάνε σελίδα στο fb insta. Ανεβάζεις φωτος, οι φίλες λενε σε άλλες φίλες να έχουμε μια καλή και σιγά σιγά κανείς έναν κύκλο. Σίγουρα θα χρεώνεις πολύ φθηνότερα απ ότι στα κέντρα αλλά θα είναι μαύρα. Αρχίζεις απ το 0 και σιγά σιγά θα ερθει αυτό που θέλεις. 1
tsioulak Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, AnaSio93 είπε Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πλ για τις απαντήσεις σας ! Καταρχας η σχολή αισθητικής τει δεν έχει στο πρόγραμμα σπουδών καθόλου νύχια ούτε μαλλιά κλπ..ασχολειται αποκλειστικά με το δέρμα (θεραπείες προσώπου, σώματος , λέιζερ αποτρίχωσης κλπ ) τουλάχιστον αυτά είναι που ζητάνε συνήθως να ξέρεις σε ένα ινστιτούτο..ισωσ και αλλά απλά αυτά είναι που ενδιαφέρουν κυρίως και εμένα. Στη πρακτική μ ασχολήθηκα με το λέιζερ και σχεδόν με τίποτα παραπάνω ..καλα είναι αυτά π λέτε για portfolio κλπ συμφωνώ ότι βοηθάει αλλά όχι για αυτά που αναφέρω εγώ.. Δηλαδή για δουλειά σε ένα ινστιτούτο πχ τους νοιάζει πολύ να γνωρίζεις τ μηχανήματα . Εδώ έχει τύχη σε φίλη μ να έχει προϋπηρεσία στο λέιζερ αλλά όχι στο συγκεκριμένο μηχάνημα π είχαν αυτοί κ γ αυτο τ λόγο ν μη την πάρουν ! Λες κ είναι πολύ κόπος εφόσον έχεις κάποιες βάσεις να σ δείξουν ένα μηχάνημα πως δουλεύει . Τα σοβαρά ινστιτούτα κάνουν καταρχάς εκπαίδευση αλλά κάνεις δε κάθεται να χάσει το χρόνο του για να δείξει σε κάποιον κάτι εφόσον μπορεί απλά να τον αγνοήσει και να πάρει έναν ήδη έτοιμο . Και όλο αυτό πραγματικά με έχει κουράσει . Δηλαδή τελειώνεις μια σχολή κ μετά τι ? Πήγαινεις κάθε μερα σε συνεντεύξεις όπου πάντα παίρνουν τον πιο έμπειρο ? Μα πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο έμπειρος .. Και μ κάνει εντύπωση π δεν διαβάζω πουθενά κάποιο τέτοιο θέμα σε φορουμ ενώ σε ο ποιο άτομο κ αν το έχω συζητήσει εξω μ έχει πει ότι αντιμετωπίζει η έχει αντιμετωπίσει κατι ανάλογο Σε ποια πολη εισαι και ποσους μηνες εισαι στο ψαξιμο; 41 λεπτά πριν, gasgounis είπε το δικο μου σχολιο, εντελως off topic, ειναι οτι ειναι πολυ κουραστικο για τον αλλον ο τροπος με τον οποιο γραφεις και με τον οποιο παραλειπεις πολλα φωνηεντα σε λεξεις... Οσον αφορα τον προβληματισμο σου τωρα, με τον κλαδο ειμαι ασχετος. Αλλα η συμβουλη μου γενικα ειναι να χτυπησεις πορτες και να πεις οτι θελεις να δουλεψεις αμισθι. Και παραλληλα ψαχνεις για κανονικη δουλεια (με χρηματα εννοω)...Και υπαρχει και το ενδεχομενο εκει που θα δουλευεις χωρις χρηματα, αν σε εκτιμησουν εσενα και την ποιοτητα της δουλειας σου, να σου προτεινουν να αρχισεις και με χρηματα. Το βασικο ειναι να αποκτησεις εμπειρια με οποιο τροπο χρειαστει, εστω και με δωρεαν εργασια, δυστυχως. Συμφωνω, πολυ κουραστικος τροπος γραφης.
SB_1957 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, tsioulak είπε Συμφωνω, πολυ κουραστικος τροπος γραφης. Δυστυχώς είναι πολύ συνηθισμένο στα νέα παιδιά λόγω κινητού, για να γράφουν πιο γρήγορα και για οικονομία χαρακτήρων στο sms! 1 1
AnaSio93 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Δυστυχώς είναι πολύ συνηθισμένο στα νέα παιδιά λόγω κινητού, για να γράφουν πιο γρήγορα και για οικονομία χαρακτήρων στο sms! Έχετε δίκιο , από βιασύνη και λόγω του ότι γράφω από κινητό .. Ψάχνω στη θεσσαλονικη. Το καλοκαίρι πήρα το πτυχίο και ψαχνω από τότε . Εχω παει σε πολλές συνεντεύξεις αλλά πάντα η απάντηση έχει να κάνει με την προϋπηρεσία . Δεν είναι ότι δε το έχω ψάξει δηλαδη. Εντάξει παράλληλα δούλευω περιστασιακά σε καφέ κλπ αλλά συνεχίζω και ψαχνω .. οσο για την εργασία αμισθί δεν ειμαι υπέρ γενικά .. Γιατί ο άλλος το εκμετάλλευεται και σε κάνει ότι θέλει στο τέλος. Εδώ στη πρακτική πέφτει Ή εκμετάλλευση γιατί ξέρουν ότι έχεις ανάγκη να μείνεις για να πάρεις το πτυχίο σου και σε κάνουν ότι θέλουν.. Δεν υπάρχει καμία εργασία που να γίνεται δωρεάν και αυτό είναι το σωστό καλως η κακως.. αν ο καθένας που αρχίζει δουλειά πάει δωρεάν στο τέλος μόνο τέτοια άτομα θα παίρνουν σε δουλειές για να βγαίνει στους εργοδότες τζαμπα. Συν ότι και οικονομικά δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτό. Πχ τώρα κάνω άλλες δουλειές περιστασιακά. Δε μπορώ να σταματήσω για να ξεκινήσω κάτι χωρίς λεφτά ..😕😕 5 ώρες πριν, Voyaller είπε Πες ψέματα. Διστυχως σε δουλειές τέτοιες που έχουν να κάνουν με πρακτικό κομμάτι δε μπορείς να πεις ψέμματα δηλαδή οκ να πω ότι έχω δουλέψει αλλά δε θα ξέρω βασικά πράγματα αν μου τα ζητήσουν. Δε μπορείς πχ αν είσαι κομμώτρια να πεις έχω εμπειρία και να μη ξέρεις να κουρευεις πχ.. Στο κομμάτι μόνο που έκανα πρακτική έχω πει ότι έχω εμπειρία ένα χρόνο πχ αλλα ζητάνε να ξέρεις και από μηχανήματα λίγο απο όλα . Ένα μπάχαλο..μη το ψάχνεις . Να κάνεις τα πάντα και σε καλές τιμές 5 ώρες πριν, Thaninho είπε Τι χωρίς λεφτά ρε παιδιά που ζούμε; Ξεκινά μόνη σου με κάποια μηχανήματα στο σπίτι σου ( υπάρχουν φθηνά της τάξης των 200 300 ευρώ ) κάνε τις φίλες σου τσαμπα και κανα γκόμενο τους ( μετράει ) και κάνε σελίδα στο fb insta. Ανεβάζεις φωτος, οι φίλες λενε σε άλλες φίλες να έχουμε μια καλή και σιγά σιγά κανείς έναν κύκλο. Σίγουρα θα χρεώνεις πολύ φθηνότερα απ ότι στα κέντρα αλλά θα είναι μαύρα. Αρχίζεις απ το 0 και σιγά σιγά θα ερθει αυτό που θέλεις. Θα προτιμούσα να βρω σε κάποιο Ινστιτούτο και όχι μόνη μ καθώς εφόσον πρακτικά δεν έχω τις γνώσεις δε θέλω να κάνω πειράματα . Πχ εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με το λέιζερ που ήταν και στη πρακτική μ αυτό δε μπορώ να το κάνω σπίτι . Άσε που δεν έχω μεγάλο κύκλο εδώ . Δεν ειμαι μονιμα από Θεσσαλονίκη αλλά πλέον μενω μονιμα.. Ευχαριστώ πάντως ! Όσο για τη δωρεάν εργασία που λένε πολλοί ..το είπα και παρακάτω.. Εκτός του ότι δε δουλεύουμε για χομπυ και φυσικά χρειάζεται το οικονομικό , Αλλά πέρα από αυτό αν ο καθένας δουλεύε τζάμπα μόνο άτομα που τώρα ξεκινάνε θα έπαιρναν όλες οι επιχειρήσεις και δε θα έδιναν ποτε φραγκο.. αυτό έλειπε .. Άσε που αν τους πεις για τζάμπα θα σε έχουν μόνο για τα θελήματα 12 ώρες πριν, obby είπε Θέλω να δω τον επιχειρηματία που αντιλαμβανόμενος ότι ζει σε πτωχευμένη χώρα ανοίγει κομμωτήριο/ψητοπωλείο/καφέ και πουλάει δωρεάν. Α, μάλλον όχι. Αυτός θα πληρώνεται τοις μετρητοίς, οι προμηθευτές μετά από 6 μήνες, το κράτος ποτέ και οι υπάλληλοι θα τα παίρνουν σε καρπαζιές. OP, πέρα από τις -κάποιες- καλές συμβουλές που σου δόθηκαν, έχω να σου μην απελπίζεσαι. Με τα πολλά κάτι βρίσκεις (εννοώ κάτι κανονικό, στα κάτεργα που λέει ο από πάνω άσε άλλους να πάνε ή καλύτερα να τα δουλεύουν μόνοι τους οι Τζεφ Μπέζοι που τα χουν). Συμφώνω άπειρα μαζί σου !! Αυτό ακριβώς !! Ζουμε σε πτώχευμενη χώρα αλλά μόνο όταν είναι να σε πληρώσουν ..οταν είναι να πληρώσεις εσύ είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τα χεις. Στη τελική για μια απλή δουλειά μίλησα δεν είπα πως να βρεις δουλειά 2000 ευρώ. Υπάρχει που υπάρχει εκμετάλλευση αν είναι να δουλεύουμε και τζάμπα πάει.. το κλείσαμε το μαγαζί . Άσε που κανένας ακόμα και τζάμπα να πεις θα δουλέψω δε θα σου φερθεί σωστά γιατί θα νιώσει άσχημα πχ που του βγάζεις τζάμπα δουλειά . Ίσα ίσα εκεί λένε έχει ανάγκη και το κάνει άρα θα τον πατήσω παραπάνω . Ούτε οι υπερωρίες δε πρέπει να είναι τζάμπα όχι και η δουλειά ολόκληρη ..γιατι σου λέω , τίποτα δεν εκτιμάται να πεις πχ θα σε κρατήσουν μετά γιατί θα δουν ότι είσαι σωστός κλπ .. Εδώ ο φίλος μου δούλευε δηλωμένος 6ωρος και καθοταν 9ωρα και 10ωρα με κατω απο 400 ευρώ για να πάρει την εμπειρία και το αποτέλεσμα ? Να τον κρατήσουν όλο το καλοκαίρι για να Πανε οι κύριοι διακοπές και να τον διώξουν από Σεπτέμβρη.. Γιατί τολμουσε να θέλει να φεύγει στην ώρα του μερικές φορες κλπ. Όσο θάρρος δίνεις ..λογικο να σε πατανε μετά 8 ώρες πριν, Thaninho είπε Ρε παιδιά αισθητικός σας λέει τελείωσε τι κομμωτήρια την λέτε την κοπέλα. Σαν να είστε προγραμματιστές και να σας λενε μα κανείς φορματ για επάγγελμα. Πρώην μου αισθητικός βρήκε σχετικά εύκολα σε κέντρο αισθητικής δουλεια σαν φοιτήτρια κιόλας ( βασικός μισθός). Μετά αγόρασε ένα μίνι εξοπλισμό σπίτι της και ξεκίνησε καθαρισμούς και άλλες τέτοιες ιστορίες όπως και μακιγιάζ σε γάμους. Μετά έφυγε σεζόν σε ξενοδοχείο στο σπα του ξενοδοχείου και χέστηκε στο τάληρο. Πλέον είναι σε ένα κέντρο αισθητικής με καλύτερες συνθήκες απ ότι στο πρώτο που ήταν σαν φοιτήτρια και σχεδόν διπλό μισθό απ τον βασικό. Πες τα .. Και νύχια μου λένε όλοι οι γνωστοι που το συζητάω αλλά ούτε καν νύχια δεν έχει στο τει . Αυτά είναι στα ιεκ.. Δεν αντιλέγω ότι δε βρίσκεις και χωρίς εμπειρία .πρέπει να πέσεις στην περίπτωση αλλά παίζει ρόλο και η πόλη ..πχ σε μια επαρχεία που οι αισθητικοι είναι λίγοι των τει για παράδειγμα δε θα ζητάνε τόσες λεπτομέρειες. Όταν έχουν όμως τόση ανταπόκριση σε αγγελιες στη Θεσσαλονίκη πχ λογικό να παίρνουν τον πιο έμπειρο κλπ Και στην Αθήνα για κάποιο λόγο έχω δει αγγελειες που δε θέλουν ιδιαίτερη εμπειρία..στη Θεσσαλονίκη σχεδόν ποτέ Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από AnaSio93
Vasivouzoukos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 22 ώρες πριν, andrapos είπε Μου θύμησες τη γυναίκα μου που πήγαινε για δουλειά σε κομμωτήρια και της έδιναν τίποτα για να μάθει και καλά τη δουλειά.Απ ότι έχω καταλάβει από 5-6 κομμωτήρια που πήγε αυτοί είχαν 2-3 άτομα τσάμπα μέσα για να σκουπιζουν-καθαριζουν-λουζουν και να κάνουν και καμιά εύκολη βαφή και οι ίδιοι έκαναν τα κουρέματα.Οταν κάποιος από τους 2-3 τσάμπα απελπιζοταν και έφευγε έπαιρναν άλλο στη θέση του(πάλι τσάμπα εννοείται).Μάλιστα σε ένα κομμωτήριο που ήταν 3-4 μήνες έτσι η γυναίκα μου και της είπα να του ζητήσει λεφτά της είπαν ότι αλλού ζητάνε να τους πληρώνεις για να σου δείχνουν.. Τα ονόματα τους δεν μας ανέφερες όμως και επίσης δεν νομίζω να έγραψες κριτικές για αυτούς στο fb/google με τις πρακτικές τους. Ούτε και εσύ να πήγες από κοντά και να τους είπες τίποτα που εκμεταλλεύονται και παραμυθιάζουν τη γυναίκα σου και τον υπόλοιπο κόσμο. Για καταγγελία σε κρατικό φορέα ούτε λόγος φαντάζομαι...
lightsout Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 11 ώρες πριν, AnaSio93 είπε Έχετε δίκιο , από βιασύνη και λόγω του ότι γράφω από κινητό .. Ψάχνω στη θεσσαλονικη. Το καλοκαίρι πήρα το πτυχίο και ψαχνω από τότε . Εχω παει σε πολλές συνεντεύξεις αλλά πάντα η απάντηση έχει να κάνει με την προϋπηρεσία . Δεν είναι ότι δε το έχω ψάξει δηλαδη. Εντάξει παράλληλα δούλευω περιστασιακά σε καφέ κλπ αλλά συνεχίζω και ψαχνω .. οσο για την εργασία αμισθί δεν ειμαι υπέρ γενικά .. Γιατί ο άλλος το εκμετάλλευεται και σε κάνει ότι θέλει στο τέλος. Εδώ στη πρακτική πέφτει Ή εκμετάλλευση γιατί ξέρουν ότι έχεις ανάγκη να μείνεις για να πάρεις το πτυχίο σου και σε κάνουν ότι θέλουν.. Δεν υπάρχει καμία εργασία που να γίνεται δωρεάν και αυτό είναι το σωστό καλως η κακως.. αν ο καθένας που αρχίζει δουλειά πάει δωρεάν στο τέλος μόνο τέτοια άτομα θα παίρνουν σε δουλειές για να βγαίνει στους εργοδότες τζαμπα. Συν ότι και οικονομικά δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτό. Πχ τώρα κάνω άλλες δουλειές περιστασιακά. Δε μπορώ να σταματήσω για να ξεκινήσω κάτι χωρίς λεφτά ..😕😕 Διστυχως σε δουλειές τέτοιες που έχουν να κάνουν με πρακτικό κομμάτι δε μπορείς να πεις ψέμματα δηλαδή οκ να πω ότι έχω δουλέψει αλλά δε θα ξέρω βασικά πράγματα αν μου τα ζητήσουν. Δε μπορείς πχ αν είσαι κομμώτρια να πεις έχω εμπειρία και να μη ξέρεις να κουρευεις πχ.. Στο κομμάτι μόνο που έκανα πρακτική έχω πει ότι έχω εμπειρία ένα χρόνο πχ αλλα ζητάνε να ξέρεις και από μηχανήματα λίγο απο όλα . Ένα μπάχαλο..μη το ψάχνεις . Να κάνεις τα πάντα και σε καλές τιμές Θα προτιμούσα να βρω σε κάποιο Ινστιτούτο και όχι μόνη μ καθώς εφόσον πρακτικά δεν έχω τις γνώσεις δε θέλω να κάνω πειράματα . Πχ εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με το λέιζερ που ήταν και στη πρακτική μ αυτό δε μπορώ να το κάνω σπίτι . Άσε που δεν έχω μεγάλο κύκλο εδώ . Δεν ειμαι μονιμα από Θεσσαλονίκη αλλά πλέον μενω μονιμα.. Ευχαριστώ πάντως ! Όσο για τη δωρεάν εργασία που λένε πολλοί ..το είπα και παρακάτω.. Εκτός του ότι δε δουλεύουμε για χομπυ και φυσικά χρειάζεται το οικονομικό , Αλλά πέρα από αυτό αν ο καθένας δουλεύε τζάμπα μόνο άτομα που τώρα ξεκινάνε θα έπαιρναν όλες οι επιχειρήσεις και δε θα έδιναν ποτε φραγκο.. αυτό έλειπε .. Άσε που αν τους πεις για τζάμπα θα σε έχουν μόνο για τα θελήματα Συμφώνω άπειρα μαζί σου !! Αυτό ακριβώς !! Ζουμε σε πτώχευμενη χώρα αλλά μόνο όταν είναι να σε πληρώσουν ..οταν είναι να πληρώσεις εσύ είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τα χεις. Στη τελική για μια απλή δουλειά μίλησα δεν είπα πως να βρεις δουλειά 2000 ευρώ. Υπάρχει που υπάρχει εκμετάλλευση αν είναι να δουλεύουμε και τζάμπα πάει.. το κλείσαμε το μαγαζί . Άσε που κανένας ακόμα και τζάμπα να πεις θα δουλέψω δε θα σου φερθεί σωστά γιατί θα νιώσει άσχημα πχ που του βγάζεις τζάμπα δουλειά . Ίσα ίσα εκεί λένε έχει ανάγκη και το κάνει άρα θα τον πατήσω παραπάνω . Ούτε οι υπερωρίες δε πρέπει να είναι τζάμπα όχι και η δουλειά ολόκληρη ..γιατι σου λέω , τίποτα δεν εκτιμάται να πεις πχ θα σε κρατήσουν μετά γιατί θα δουν ότι είσαι σωστός κλπ .. Εδώ ο φίλος μου δούλευε δηλωμένος 6ωρος και καθοταν 9ωρα και 10ωρα με κατω απο 400 ευρώ για να πάρει την εμπειρία και το αποτέλεσμα ? Να τον κρατήσουν όλο το καλοκαίρι για να Πανε οι κύριοι διακοπές και να τον διώξουν από Σεπτέμβρη.. Γιατί τολμουσε να θέλει να φεύγει στην ώρα του μερικές φορες κλπ. Όσο θάρρος δίνεις ..λογικο να σε πατανε μετά Πες τα .. Και νύχια μου λένε όλοι οι γνωστοι που το συζητάω αλλά ούτε καν νύχια δεν έχει στο τει . Αυτά είναι στα ιεκ.. Δεν αντιλέγω ότι δε βρίσκεις και χωρίς εμπειρία .πρέπει να πέσεις στην περίπτωση αλλά παίζει ρόλο και η πόλη ..πχ σε μια επαρχεία που οι αισθητικοι είναι λίγοι των τει για παράδειγμα δε θα ζητάνε τόσες λεπτομέρειες. Όταν έχουν όμως τόση ανταπόκριση σε αγγελιες στη Θεσσαλονίκη πχ λογικό να παίρνουν τον πιο έμπειρο κλπ Και στην Αθήνα για κάποιο λόγο έχω δει αγγελειες που δε θέλουν ιδιαίτερη εμπειρία..στη Θεσσαλονίκη σχεδόν ποτέ Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις να βρεις τους δερματολόγους οι οποίοι έχουν ινστιτούτο και ασχολούνται με την αισθητική. Στην Αθήνα, για παράδειγμα, έχει πάρα πολλούς. Εκεί σίγουρα γίνονται εφαρμογές λέιζερ. Ψάξε, φτιάξε μια λίστα, και ξεκίνα να χτυπάς πόρτες.
andrapos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Τα ονόματα τους δεν μας ανέφερες όμως και επίσης δεν νομίζω να έγραψες κριτικές για αυτούς στο fb/google με τις πρακτικές τους. Ούτε και εσύ να πήγες από κοντά και να τους είπες τίποτα που εκμεταλλεύονται και παραμυθιάζουν τη γυναίκα σου και τον υπόλοιπο κόσμο. Για καταγγελία σε κρατικό φορέα ούτε λόγος φαντάζομαι... Τα ονόματα δεν έχουν σημασία μιας και όλα αυτά έγιναν πριν καμία 10ετία.Εγώ αυτό που έκανα ήταν να συμβουλεύσω τη γυναίκα μου να μην πάει καθόλου με αυτές τις προϋποθέσεις για δουλειά.Τελικά μετά από 5-6 φορές το κατάλαβε.Δεν είχα καμία δουλειά να κάνω δυσφήμιση ή καταγγελία αφού δεν μου έκαναν τίποτα εμενα.Προσωπικα,πίσω στο 2006 που σπουδαζα,γνωστοί γνωστών μου πρόσφεραν δουλειά,σε οικοδομή κυρίως(σπούδαζα ηλεκτρολόγος σε ΤΕΙ).Το πρώτο που ρωτούσα είναι τι θα κάνω και πόσα θα παίρνω.Σε κάποιους που ήθελαν να σπάω χαρμάνια και να σκαβω τοίχους όλη μέρα για να μάθω χωρίς λεφτά ή με εξευτελιστική αμοιβή τους έλεγα ότι δεν ενδιαφέρομαι και τελείωνε εκεί.Θα πήγαινα τσάμπα μόνο αν πήγαινα να βλέπω και να φεύγω ότι ώρα θέλω.Για δούλος δεν πήγα ποτέ και ποτέ δεν έμεινα και χωρίς δουλειά. 1
The_Judas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Thaninho είπε Τι χωρίς λεφτά ρε παιδιά που ζούμε; Ξεκινά μόνη σου με κάποια μηχανήματα στο σπίτι σου ( υπάρχουν φθηνά της τάξης των 200 300 ευρώ ) κάνε τις φίλες σου τσαμπα και κανα γκόμενο τους ( μετράει ) και κάνε σελίδα στο fb insta. Ανεβάζεις φωτος, οι φίλες λενε σε άλλες φίλες να έχουμε μια καλή και σιγά σιγά κανείς έναν κύκλο. Σίγουρα θα χρεώνεις πολύ φθηνότερα απ ότι στα κέντρα αλλά θα είναι μαύρα. Αρχίζεις απ το 0 και σιγά σιγά θα ερθει αυτό που θέλεις. Πως θα τα κάνει όλα αυτά χωρίς εμπειρία; Καλό είναι να δουλέψει λίγο στο χώρο και να μάθει 2-3 πράγματα. Εκτός και αν εννοείς να δουλεύει στα μαύρα για ένα χαρτζιλίκι. Για να ανοίξει κέντρο αισθητικής χρειάζεται ακριβά μηχανήματα-χρήμα+φορολογία από το πρώτο ευρώ και τρελό άγχος βέβαια μήπως δεν πετύχει το εγχείρημα και μείνεις στον δρόμο. Επί του θέματος, ούτε εγώ μάλλον θα δούλευα τζάμπα. Εκτός αν μιλάμε για μικρό χρονικό διάστημα και σε χώρο που θα μάθαινα κάτι ουσιαστικό. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από The_Judas
Thaninho Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Πως θα τα κάνει όλα αυτά χωρίς εμπειρία; Καλό είναι να δουλέψει λίγο στο χώρο και να μάθει 2-3 πράγματα. Εκτός και αν εννοείς να δουλεύει στα μαύρα για ένα χαρτζιλίκι. Για να ανοίξει κέντρο αισθητικής χρειάζεται ακριβά μηχανήματα-χρήμα+φορολογία από το πρώτο ευρώ και τρελό άγχος βέβαια μήπως δεν πετύχει το εγχείρημα και μείνεις στον δρόμο. Επί του θέματος, ούτε εγώ μάλλον θα δούλευα τζάμπα. Εκτός αν μιλάμε για μικρό χρονικό διάστημα και σε χώρο που θα μάθαινα κάτι ουσιαστικό. Αυτό ακριβώς εννοώ το γράφω κιόλας. Λογο της τριβής μου με κοπέλες του χώρου στην αρχή όλες μαύρα δουλεύουν μεχρι να μάθουν για 10ρικακια. Κανα δυο μαλιστα επειδη εκαναν ονομα τα 10ρικακια έγιναν 20ρικακια την ωρα. Έκαναν την κάβα τους και είτε έκαναν κάποια σεμινάρια παραπάνω κλπ για να βρουν δουλειά η άνοιξαν την δικιά τους. Πολλά φραγκα έχει και η σεζόν σε νησί μισθός γύρο στο 1000ρικο + δυνατα τιπς απο τις σουσουραδες που πάνε εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα