Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, apostolitzas123 είπε

και εμενα δυστυχώς μου απαντησαν απο την ονλαιν εξυπηρετηση να περιμενω να βγει επομενη εκδοση....

Υπομονή τότε αδερφέ... Μόνο πρόσεχε, μην σβήσεις το ransomeware note γιατί μετά δεν θα μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία και θα σου πρότεινα να μην μετακινήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία κάπου αλλού!!! Σε άλλο δίσκο εννοώ... Άφησε τα όλα όπως ήταν όταν σε χτύπησε ο Gandcrab!!!

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κρατας μπακαπ  απο εδω κ μπρος να εχεις vpn και αλλαξε σε Mac η Linux 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, DNA180 είπε

Υπομονή τότε αδερφέ... Μόνο πρόσεχε, μην σβήσεις το ransomeware note γιατί μετά δεν θα μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία και θα σου πρότεινα να μην μετακινήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία κάπου αλλού!!! Σε άλλο δίσκο εννοώ... Άφησε τα όλα όπως ήταν όταν σε χτύπησε ο Gandcrab!!!

καλημέρα

τελικά έγιναν αποκρυπτογραφηση τα αρχεια

ξαναετρεξα το decryptor και ολα καλα!!!

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, apostolitzas123 είπε

καλημέρα

Αν μπορείς σε παρακαλώ θα ήταν πολύ χρήσιμο όποτε βρεις χρόνο να κάνεις μια ανακεφαλαίωση όλως των ενεργειών που σε οδήγησαν στην κρυπτογράφηση και στην αποκρυπτογράφηση ώστε να ξέρουνε και οι υπόλοιποι που θα διαβάσουν το θέμα πως λύθηκε αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Κι επίσης εάν είναι δυνατόν δώσε μας την πηγή της μόλυνσης. Ήταν από κάποιο site ή κάποιο πρόγραμμα που κατέβασες; 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο windows defender εχω διαβασει οτι εχει βελτιωθει και προς το παρον εχω μονο αυτον στα 10αρια. Σε τετοιου ειδους επιθεσεις να υποθεσω οτι δεν κανει τιποτα, σωστα? Επισης λενε οτι στην επομενη αναβαθμιση των windows o defender θα λειτουργει σε sandbox απομονωμενος. Θα κανει διαφορα?

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Ο windows defender εχω διαβασει οτι εχει βελτιωθει και προς το παρον εχω μονο αυτον στα 10αρια. Σε τετοιου ειδους επιθεσεις να υποθεσω οτι δεν κανει τιποτα, σωστα? Επισης λενε οτι στην επομενη αναβαθμιση των windows o defender θα λειτουργει σε sandbox απομονωμενος. Θα κανει διαφορα?

Εγώ πάντως στον δεύτερο υπολογιστή μου έχω το Windows Defender και το Acronis Ransomware Protection (το οποίο είναι 100% free) και απ' ότι έχω προσέξει πιάνει ότι και το Bitdefender σε συνεργασία πάλι με το Acronis Ransomware Protection που έχω στον βασικό μου υπολογιστή!!! Πιστεύω ότι αν το κρατάς ενημερωμένο το Windows Defender και το ρυθμίσεις σωστά, είσαι καλυμμένος!!! Προσωπική μου άποψη πάντα...

Σχετικά με την επόμενη αναβάθμιση του Windows Defender που θα λειτουργεί σε sandbox, δεν γνωρίζω κάτι!!!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DNA180 είπε

Πιστεύω ότι αν το κρατάς ενημερωμένο το Windows Defender και το ρυθμίσεις σωστά, είσαι καλυμμένος!!!

Μια που και εγώ έχω μονο το defender.

Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω ώστε να λειτουργεί σωστά? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, anax111 είπε

Αν μπορείς σε παρακαλώ θα ήταν πολύ χρήσιμο όποτε βρεις χρόνο να κάνεις μια ανακεφαλαίωση όλως των ενεργειών που σε οδήγησαν στην κρυπτογράφηση και στην αποκρυπτογράφηση ώστε να ξέρουνε και οι υπόλοιποι που θα διαβάσουν το θέμα πως λύθηκε αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Κι επίσης εάν είναι δυνατόν δώσε μας την πηγή της μόλυνσης. Ήταν από κάποιο site ή κάποιο πρόγραμμα που κατέβασες; 

Το σκέφτηκα ήδη, να κάνω μία ανακεφαλαίωση στο αρχικό μου post και να βάλω τις απαραίτητες λεπτομέρειες και οδηγίες ώστε ο κόσμος να μην ψάχνει όλο το θέμα προκειμένου να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, αλλά δυστυχώς δεν μου δίνει επιλογή επεξεργασίας!!! Και αν τα γράψω εδώ, μετά από λίγο καιρό πάλι θα θέλει ψάξιμο μιας και θα έχουν γράψει άλλοι τόσοι!!!

Αν μπορούν να μου δώσουν την δυνατότητα οι administrators να κάνω edit το πρώτο μου post, ευχαρίστως να το κάνω!!!

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια υπαρχει καποιο προγραμμα που να περναει τα backup αυτοματα καθε φορα που βαζω τον σκληρο δισκο αλλα να μην τα περναει ολα απο την αρχη αλλα μονο αυτα που του λειπουν απο την προηγουμενη φορα.?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, roympos1994 είπε

Καλησπερα παιδια υπαρχει καποιο προγραμμα που να περναει τα backup αυτοματα καθε φορα που βαζω τον σκληρο δισκο αλλα να μην τα περναει ολα απο την αρχη αλλα μονο αυτα που του λειπουν απο την προηγουμενη φορα.?

SyncBackFree για μένα κορυφαίο και δωρεάν.

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, roympos1994 είπε

Και το AlwaysSync είναι αρκετά καλό αν και όχι free.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/3/2019 στις 3:26 ΜΜ, TehJoHnX είπε

SyncBackFree για μένα κορυφαίο και δωρεάν.

Επισης FreeFileSync portable για αμφίδρομο συγχρονισμό αρχείων μεταξύ συγκεκριμένων φακέλλων σε PC και σε USB Stick !  Καλό και δωρεάν :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/3/2019 στις 8:00 ΠΜ, apostolitzas123 είπε

καλημέρα

είσαι τυχερός γιατί ήταν η 5.1, εμένα ο ξαδερφός μου κάθισε στο PC και δεν ξέρω πως τα κατάφερε! τον 5.2 κόλλησε αλλά ευτυχώς δεν είχα δίσκο με δεδομένα πάνω, κάπου 4 και κάτι GB έχασα και τα 7TB Στον nas τη γλύτωσαν(εννοείται ότι copyαρα όλα τα TB σε άλλους δίσκους μη χαθούν). Τα κράτησα σε DVD τα 4κάτι GB μήπως βγει αργότερα ο decryptor για το 5.2, σημειώσεις και φωτογραφίες είχα. 😓

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

είσαι τυχερός γιατί ήταν η 5.1, εμένα ο ξαδερφός μου κάθισε στο PC και δεν ξέρω πως τα κατάφερε! τον 5.2 κόλλησε αλλά ευτυχώς δεν είχα δίσκο με δεδομένα πάνω, κάπου 4 και κάτι GB έχασα και τα 7TB Στον nas τη γλύτωσαν(εννοείται ότι copyαρα όλα τα TB σε άλλους δίσκους μη χαθούν). Τα κράτησα σε DVD τα 4κάτι GB μήπως βγει αργότερα ο decryptor για το 5.2, σημειώσεις και φωτογραφίες είχα. 😓

Και εμείς όταν κολλήσαμε τον 5.1 δεν υπήρχε λύση φίλε μου!!! Πριν λίγο καιρό βγήκε από την Bitdefender...

• Thanks 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, μόλις έμαθα ότι βγήκε το Decryption Tool για τον GandCrab 5.2 και το δοκιμάζω τώρα. Μοιάζει να έχουμε επιτυχία!!!!!!

Διαβάστε και την είδηση απόσυρσης αυτών που τον έφτιαξαν...... και κλάψτε με τα πόσα κονόμησαν..

Ας είναι. Εις γνώση και συμμόρφωση που λέγανε και στο χωριό μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...