malakudi Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 36 λεπτά πριν, riet είπε Ενοίκιο, μέχρι 450.. αν είναι καλή ευκαιρία θα ανέβω στα 550. Θα ψάξω ιδανικα σπίτι σε οροφο που να υπαρχει καποια αποσταση απο το απεναντι μιας και εχω προσεξει οτι ειναι πολυ πυκνοκατοικημένα, από 65τμ και πάνω και 2 υπνοδωμάτια, γκαράζ Επίσης εκτος αν υπάρχει κάποιο γκαράζ ιδιωτικό δίπλα και μπορέσω και νοικιάσω θέση με τον μήνα. Έχω σκοπό να προσφέρω τα νοίκια όλου του χρόνου μαζεμένα μήπως βρω κάτι αξιόλογο σε καλή τιμή. Αν ανέβεις στα 550 μπορείς να βρεις και μονοκατοικία/μεζονέτα σε περιοχές όπως Θέρμη/Πυλαία/Νόμος 751 κτλ Μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού πιστεύω θα λυθεί με το μετρό, αλλά έχουμε 2 χρόνια ακόμα για τη λειτουργία του.
MegalosVeziris Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, malakudi είπε Αν ανέβεις στα 550 μπορείς να βρεις και μονοκατοικία/μεζονέτα σε περιοχές όπως Θέρμη/Πυλαία/Νόμος 751 κτλ Μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού πιστεύω θα λυθεί με το μετρό, αλλά έχουμε 2 χρόνια ακόμα για τη λειτουργία του. το καλυτερο για να εχεις και καλη ζωη αλλα και αμεση προσβαση στο κεντρο ειναι: Ανω τουμπα, φαληρο, ντεπω, καλαμαρια,χαριλαου. Η θερμη ειναι μακρια οπως και το πανοραμα. Η πυλαια θελει να κανεις χρηση του περιφεριακου.
tsioulak Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Κοιτα και Πυλαια για σπιτι, ψιλο ακριβουτσικη περιοχη αλλα εχει και καποια "νεοχτιστα" και εχει την απλα που λες. Επισης, οπως ανεφερανε ηδη καποιοι αλλοι, οι δρομοι σε ολο το πολεοδομικο συγκροτημα ειναι χαλια (το κρατος των Αθηνων που ανεφεραν ηδη καποιοι). Τα τελευταια χρονια εχουμε αρχισει να εχουμε θεματα με το νερο, μια μικρη ζημια να γινει και μενει ολη η πολη διχως νερο για 1-2 βδομαδες, μιας και λεμε για το νερο, να ξερεις οτι σε καποιες (λιγες) γειτονιες δεν πινεται, οποτε πληρωνεις φιλτρα (πανω και κατω).
qwertyuiop2 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, DrFreeman είπε 7) Σημαντικό πλεονέκτημα για το οποίο έχω ακούσει θετικά ακόμη κι από Αθηναίους πριν το συνειδητοποιήσω ο ίδιος: η πόλη διαθέτει ένα συμπυκνωμένο κέντρο (1km επί 2km), πολυ πιο μαζεμένο και "περπατήσιμο" από το αθηναϊκο και παρόλα αυτά διαθέτει τα πάντα. Αυτό. Αν έχεις δυνατότητα να μείνεις κέντρο Θεσσαλονίκης σε ανεκτό διαμέρισμα με καλή ηχομόνωση, είναι μακράν το καλύτερο αστικό περιβάλλον να μείνει ένας άνθρωπος στην Ελλάδα, γκαραντί. Ξεχνάς ότι έχεις αμάξι, είναι όλα στα πόδια σου εντός 10 λεπτών. Από δικαστήριο και νοσοκομείο (φτου-φτου) ως ταβερνείο και μπυραρία. Κατά τ' άλλα, η υγρασία είναι απάλευτη, η κοπέλα μου δεν καταλαβαίνει καν ότι υπάρχει κι εγώ κάθομαι κάτω από το ερκον στην αφύγρανση και παίρνω βαθιές ηδονικές ανάσες (υπερβολή, αλλά καταλαβαίνεις τι λέω). Μόλις γυρίσω αθήνα και δω -ήδη από το αεροπλάνο- την άψογη ορατότητα, την ξηρή και ελαφριά ατμόσφαιρα, κάνουν πάρτυ τα πνευμόνια μου. Ο εργασιακός και συγκοινωνιακός τομέας είναι μία αθλιότητα. Κάθε κατεργαράκος κι ένα μαγαζάκι, ελάχιστες σοβαρές μεγάλες επιχειρήσεις και απασχολησιμότητα εξειδικευμένου δυναμικού. Όλοι είναι ντελιβεράδες, γραμματείς γενικών καθηκόντων, πρεκαριάτο γενικώς, ελεύθεροι επαγγελματίες και δημόσιοι υπάλληλοι (οι 2 τελευταίοι οι προνομιούχοι). Για ΟΑΣΘ στα είπαν άλλοι μια χαρά. Στα καλτ κομμάτια, είναι αστεία αρκετές φορές η σύνδεση της πόλης με το στρατό (ξένο για τους Αθηναίους). Στρατόπεδα, λέσχες, διοικητήρια, χαμός. Επίσης, είναι αρκετά καλτ η βυζαντινότητα της Θεσσαλονίκης, ειδικά του ευρύτερου κέντρου. Είναι άλλη η συλλογική αυτοαντίληψη, κυριαρχεί η κατασκευή που θέλει την πόλη θεματοφύλακα της μεσαιωνικής Ελλάδας. Εμένα μου αρέσει αυτό, σε σχέση με την τελείως κατασκευασμένη αρχαιολατρεία της Αθήνας. Με το μετρό και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τα Βαλκάνια (αμφότερα 100% ολοκληρωμένα ως το 2020), η πόλη θα πάει πολύ μπροστά. Έχε το υπόψη σου για την αγορά διαμερίσματος κοντά σε μελλοντικό μετρό, αν έχεις το ρευστό ή τη δανειακή προθυμία - δυνατότητα. 5
Thaninho Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Τι του λέτε ρε παιδιά μια χαρά είναι η Θεσσαλονίκη με τα καλα της και τα κακά της. Έχει μια διαφορετική ατμόσφαιρα είναι η αλήθεια όπως πχ πολλά πράγματα περιστρέφονται γύρο από τον παοκ χωρίς να έχουν καμία σχέση με αυτόν. Καλαμάρια θεωρείται από τις καλές περιοχές 400 και 500 που λες βρίσκεις σπιταρονες 90ρες θέλει ψάξιμο όμως). Να παρκάρεις στο κέντρο είναι λίγο έως πολύ δύσκολο και να βρεις μέρος σταμπάρισμενο θα πρέπει να αποδεχτείς ότι κάποια μερα κάποιος θα σε χτυπήσει έστω και λίγο. Το καλό είναι ότι είναι ωραία να περπατάς στην Θεσσαλονίκη. Και τα αστικά έχουν την φαση τους, μπορείς να δεις υπερφυσικές δυνάμεις από τοξικομανείς ( Να πέφτουν αλλά να μην έχουν πέσει. Οποίος το έχει δει κατάλαβε δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.) Για να βγεις έξω έχει παρά πολλές επιλογές για όλα τα γούστα από ξεφτιλιμαγαζα στα λαδάδικα, μπουζούκια στα σφαγεία, λίγο πιο κυριλέ στην καλαμάρια, alternative σε στενά στο κέντρο. Φαγητό το ίδιο. Άμα θες να τρέξεις νομίζω το βοηθητικό του Καυτατζόγλειου είναι ανοικτό για το κοινό, και η παραλία είναι καλή επιλογή για τρέξιμο. Η μπόχα απ την θάλασσα συνηθίζεται.
MegalosVeziris Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Thaninho είπε Τι του λέτε ρε παιδιά μια χαρά είναι η Θεσσαλονίκη με τα καλα της και τα κακά της. Έχει μια διαφορετική ατμόσφαιρα είναι η αλήθεια όπως πχ πολλά πράγματα περιστρέφονται γύρο από τον παοκ χωρίς να έχουν καμία σχέση με αυτόν. Καλαμάρια θεωρείται από τις καλές περιοχές 400 και 500 που λες βρίσκεις σπιταρονες 90ρες θέλει ψάξιμο όμως). Να παρκάρεις στο κέντρο είναι λίγο έως πολύ δύσκολο και να βρεις μέρος σταμπάρισμενο θα πρέπει να αποδεχτείς ότι κάποια μερα κάποιος θα σε χτυπήσει έστω και λίγο. Το καλό είναι ότι είναι ωραία να περπατάς στην Θεσσαλονίκη. Και τα αστικά έχουν την φαση τους, μπορείς να δεις υπερφυσικές δυνάμεις από τοξικομανείς ( Να πέφτουν αλλά να μην έχουν πέσει. Οποίος το έχει δει κατάλαβε δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.) Για να βγεις έξω έχει παρά πολλές επιλογές για όλα τα γούστα από ξεφτιλιμαγαζα στα λαδάδικα, μπουζούκια στα σφαγεία, λίγο πιο κυριλέ στην καλαμάρια, alternative σε στενά στο κέντρο. Φαγητό το ίδιο. Άμα θες να τρέξεις νομίζω το βοηθητικό του Καυτατζόγλειου είναι ανοικτό για το κοινό, και η παραλία είναι καλή επιλογή για τρέξιμο. Η μπόχα απ την θάλασσα συνηθίζεται. ποιος παοκ ? οι αρειανοι ειμαστε περισσότεροι στην πολη και απλα τους ανεχομαστε. μια μοδα ειναι ο παοκ Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2019 από MegalosVeziris 5 1 1
Torasu Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, riet said: Ενοίκιο, μέχρι 450.. αν είναι καλή ευκαιρία θα ανέβω στα 550. Θα ψάξω ιδανικα σπίτι σε οροφο που να υπαρχει καποια αποσταση απο το απεναντι μιας και εχω προσεξει οτι ειναι πολυ πυκνοκατοικημένα, από 65τμ και πάνω και 2 υπνοδωμάτια, γκαράζ Επίσης εκτος αν υπάρχει κάποιο γκαράζ ιδιωτικό δίπλα και μπορέσω και νοικιάσω θέση με τον μήνα. Έχω σκοπό να προσφέρω τα νοίκια όλου του χρόνου μαζεμένα μήπως βρω κάτι αξιόλογο σε καλή τιμή. Ετοιμάσου για καταιγισμό από PMs. Μόνο ΠΑΟΚ/μπουγάτσα με κασέρι, οι υπόλοιποι είστε μικροαστοί. Καλώς να έρθεις με το καλό.
Mansora Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Σαν το μέρος που ζεις δύσκολα να το βρεις αλλά το θέμα είναι να μην είσαι κολλημένος γιατί δεν θα το βρεις αλλου και το ξέρεις και απ τη ζωή στα καράβια. Ο κάθε τόπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά το μυστικό είναι να μην χαλιέσαι και να πας με τα νερά τους. Τα σουβλάκια πχ τα παραγγέλνουν διαφορετικά αλλά δεν είναι και deal breaker για να μην μπορείς να ζεις σε μια πόλη, μαθαίνεις πως το κάνουν για να μην σπας τα νεύρα σου και εσύ των άλλων. Επειδή ανεβαίνω συχνά λόγω φίλων και συγγενών προσπαθώ να βλέπω ότι με χαλάει σαν μια γοητευτική γραφικότητα και εκεί τελειώνει. Το μόνο που με χαλάει και το παρατηρώ τα περισσότερα χρόνια όλο και περισσότερο (προφανώς γίνεται και Αθήνα αλλά ο κόσμος είναι περισσότερος και οι περιοχές διαφορετικές και δεν φαίνεται τόσο) ότι ο κόσμος εκεί γίνεται όλο και περισσότερο στα αρχιδια του και η αστική κουλτούρα που είχε κάποτε έχει χάσει τη θέση της από μια κουλτούρα τσιφλικά. Με το μισθό σου και για 6 μήνες το χρόνο δεν θα σε χαλάει τίποτα 1
DrFreeman Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Με 450-550 βρίσκεις ιδιαίτερα αξιόλογα σπίτια στην Καλαμαριά καθώς και αξιόλογα, φωτεινά ρετιρέ σε Φάληρο-Ανάληψη-Ντεπώ, που θα σου δώσουν τον αέρα που επιθυμείς. Οι τιμές στα ενοίκια είναι αισθητά καλύτερες από της Αθήνας, ακόμη και στις καλές περιοχές της πόλης.
chsam Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε Φίλε αν μπορείς μην το κανείς . Άλλαξε γκομενα είναι πιο εύκολο από το να αλλάξεις πόλη . Ειμαι μίσος Θεσσαλονικιός σε καταγωγή . Και λόγο δουλειάς και λόγο καταγωγής ανεβαίνω συχνά και συναλασσομαι με Θεσσαλονίκη . Παντως αν τελικά πας τα πιο κοντινά σε νότια προάστια είναι καλαμάρια και Περαια. Αν οδηγείς οπλίσου με υπομονή . Μονο στην Θεσσαλονίκη και οι μεθυσμένοι στα Μάλλια οδηγούν έτσι . Οι δρόμοι είναι κάκιστοι γεμάτοι μπαλώματα και έχουν να ασφαλτοστρωθούν από τότε που πήρε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ . Το κόστος ζωής είναι 15% πιο φθηνό . Μαλλον το μισο θεσσαλονικιωτικο εχει κοιμηθει.....αν υπαρχει.Περαια προαστιο;;!!!!:::::!!!!!! Επισης δεν ξερω αν πραγματικα οδηγεις γενικα ή εχεις οδηγησει κ σε αλλες περιοχες της ελλαδος αλλα στην αττικη η κατασταση ειναι κατα πολυ τραγικοτερη, δεν συζηταω καν για τους "επαγγελματιες" οδηγους...πηγαινε κ μια βολτα Αρτα ή Κρητη να σου φυγει το καφασι.
thanasisxask Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Φίλε ts πιστεύω σε όλα τα θέματα θα βρεις μια σειρά όπως σπίτι, περιοχή, δουλειά, παρέες, σουβλάκια - πιτογυρα κτλ. Με τον καιρό όμως δεν ξέρω αν θα την παλέψεις, στις βόρειες πόλεις είναι λίγο ποιο ζόρικη η βόλτα, το περπάτημα η έξοδος γενικά.
chsam Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 33 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Με τον καιρό όμως δεν ξέρω αν θα την παλέψεις, στις βόρειες πόλεις είναι λίγο ποιο ζόρικη η βόλτα, το περπάτημα η έξοδος γενικά. ;;;;;;;;Επιχειρημα;;;;Εμπειρια;;;;;Εχεις ζησει στις δυο πολεις;;;;Τουλαχιστον για Θεσσαλονικη ισχυει ακριβως το αντιθετο σε σχεση με Αθηνα. 1
Alexandros7474 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, chsam είπε ;;;;;;;;Επιχειρημα;;;;Εμπειρια;;;;;Εχεις ζησει στις δυο πολεις;;;;Τουλαχιστον για Θεσσαλονικη ισχυει ακριβως το αντιθετο σε σχεση με Αθηνα. Φίλε γιατί είναι επιθετικές οι απαντήσεις σου ; Εχεις κοιτάξει τα νεύρα σου τελευταία ; 3 ώρες πριν, chsam είπε Μαλλον το μισο θεσσαλονικιωτικο εχει κοιμηθει.....αν υπαρχει.Περαια προαστιο;;!!!!:::::!!!!!! Επισης δεν ξερω αν πραγματικα οδηγεις γενικα ή εχεις οδηγησει κ σε αλλες περιοχες της ελλαδος αλλα στην αττικη η κατασταση ειναι κατα πολυ τραγικοτερη, δεν συζηταω καν για τους "επαγγελματιες" οδηγους...πηγαινε κ μια βολτα Αρτα ή Κρητη να σου φυγει το καφασι. https://el.m.wikipedia.org/wiki/Περαία Πάμε να δούμε αν είναι η περαια προάστιο Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2019 από Alexandros7474 1
MegalosVeziris Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε Φίλε γιατί είναι επιθετικές οι απαντήσεις σου ; Εχεις κοιτάξει τα νεύρα σου τελευταία ; https://el.m.wikipedia.org/wiki/Περαία Πάμε να δούμε αν είναι η περαια προάστιο η περαια ειναι ωραια για να πας για κανα μπανιο το καλοκαιρι, για να μενεις ειναι στου διαολου τη μανα
nhzt Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Πρώτα απ όλα να υπάρχει αγάπη μεταξύ σας. Και δεύτερον, να υπάρχει διάθεση για προσαρμογή... Εσύ, με την λίγο διαφορετική νοοτροπία των Σαλονικιων και η κοπελιά με το ότι εσύ είσαι προς το παρόν, ξένος. Σαν Θεσσαλονικιος θα σου πω οτι η Καλαμαριά, η Θέρμη, το Κέντρο και το Πανόραμα, εκτός απο ακριβές περιοχές για ενοικίαση, είναι πολύ καλές περιοχές για ξένους. Η νοοτροπία σχεδόν ίδια με τους Αθηναίους. Οι υπόλοιπες περιοχές είναι πιο λαϊκές και εχουν μια πιο συντηρητική συμπεριφορά. Καλοί και κακοί άνθρωποι υπαρχουν παντού, απλά η νοοτροπία είναι διαφορετική. Χωρίς να θέλω να παινέψω το σπίτι μου... ειναι πολύ όμορφη πόλη. Η Νέα παραλία ιδανική για βόλτα, τζοκινκ, ποδήλατο και αργότερα καροτσάκι με μωρό (μωρά!!!). Το Επταπυργιο με μοναδική θέα (ταψί η Θεσσαλονίκη). Και το κυριότερο, σε 1 ώρα (με μποτιλα 1μιση ώρα) είσαι στην κοντινότερη παραλία της Χαλκιδικής. Συγνώμη ρε φίλε, τι άλλο θέλεις; 😀
Προτεινόμενες αναρτήσεις