Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η προκατάληψη καλά κρατεί στον μέσο νεοέλληνα.

Κλασσικά Αθηναίοι vs. Σαλονικιων.Όπως για τον καθυστερημενο Γερμανό όλοι οι Ελληνες τρώνε τζατζίκι, και πίνουν φραπογαλο στη παραλία και για τον καθυστερημένο Έλληνα όλοι οι γερμανοί φοράνε σανδάλια με κάλτσα.

Εγώ δεν είμαι ουτε Αθήναιος ουτε Σαλονικιός, αλλά έχω παει εκατοντάδες φορές και στις δυο πόλεις, κυρίως Θεσσαλονίκη.

Αυτό που κατάλαβα είναι οτι αρνητικό υπάρχει στην Αθήνα,απο συμπεριφορα,παιδεια,υποδομες,σεβασμος,επιλογες για βολτες,τα παντα,

υπάρχει και Θεσσαλονίκη σε μικρότερο βαθμο λογου μεγέθους και πληθυσμου όπως και με τα θετικά ισχυει ακριβως το ιδιο,και όχι λόγω του οτι ο Σαλονικιός είναι αλλιώς. Το ίδιο ακριβως με τον Αθήναιο είναι.

Δεν έχει πλεον καμμία μα καμμία σχέση αυτο με τη νοοτροπία.Παλιά είχε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MegalosVeziris είπε

το χαλαρααα δεν βγηκε τυχαια, ειμαστε τελειως χυμα στο κυμα, και η ανεργια στη κορυφη

Το χαλαρά όντως, δεν είναι απαραίτητα κακό. Μακάρι να'ταν και Αθήνα λίγο πιο "ήρεμα".

Για την αγένεια ωστόσο ισχύει. Όχι ότι είναι προνόμιο μόνο Σαλόνικας.

Δημοσ.

Και οι αθηναιοι ειναι αναμφίβολα αγενεις,αλλα το μεγαλυτερο προβλημα οταν φευγεις απο την Αθηνα ειναι η επαγγελματικη συνεπεια γιατι στην Αθηνα θεωρειται αυτονοητη,παραεξω δεν ισχυει αυτο

Δημοσ.

αφου καθεσαι 6 μηνες το χρονο, παρε τη δικια σου και πηγαινετε εναν μηνα πανω να δεις τα πραγματα απο τη καλη και τη στραβη τους και αποφασιζεις

Δημοσ.

Δεν είμαι από την Θεσσαλονίκη, αλλά πολύ θα μου άρεσε να μπορούσα και εγώ να φύγω από την Αθήνα και να πάω να μείνω κάπου αλλού. 'Ονειρο μου. Οπότε κατά την γνώμη μου καλά έκανες. Τώρα αν είναι καλά ή δεν είναι νομίζω ότι οι προλαλήσαντες που μένουν στην πόλη τα είπαν όλα. "Black Rock" φίλε μου και μόνο επισκέπτης στην Αθήνα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xvipes είπε

• Απίστευτη κίνηση
  • Τσιμεντούπολη με ελάχιστο ήλιο 
  • Κομπλεξικοί άνθρωποι με αγένεια χωρίς λόγο(no offence)
  • Μη επαγγελματίες. ("έλα μωρέ τώρα", "αν θες", στήσιμο σε ραντεβού, μαγαζιά δεν ανοίγουν στην ώρα τους, κλπ) 
  • Θα καταλήξεις να πηγαίνεις στα ίδια και στα ίδια από το 1ο 6μηνο
  • Πολύ φασαρία
  • Πολλές παρανομίες. Εδώ γενικά έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός. Θες αστυνομία, εφορία, υγειονομικό. Ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς κυρώσεις και ούτε που τον νοιάζει.
  • Αν πας με αμάξι ελπίζω να έχεις σπίτι με δικό σου parking, αν όχι ελπίζω να έχεις λεφτά για ταξί. Δε θες να δεις τι γίνεται στα λεωφορεία καθημερινά. Θυμίζει μετρό Κίνας.
  • Το διπλοπαρκάρισμα είναι αυτονόητο και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με τριπλοπαρκαρισμένα.
  • Το φλας στα αμάξια έχει χαλάσει σε όλα.
  • Για τις αθηναϊκές πινακίδες δε ξέρω αλλά προσωπικά μου κλέψανε το μηχανάκι έξω από το σπίτι (ναι είχε αθηναικές πινακίδες αλλά μάλλον απλά ήμουν γκαντέμης). Στο αμάξι έχω βρει αδειασμένη σακούλα σκουπιδιών πάνω στο καπό(όχι καταλάθος, φαινόταν)

Για μένα στο 2ο bullet ήταν προφανές οτι δεν είσαι αντικειμενικός. Αλλά τέλος πάντων, δεν ξέρω πόσο έχεις γυρίσει Ελλάδα, αλλά όλα αυτά που λές ισχύουν παντού, δεν είναι προβλήματα τησ Θεσσαλονίκης, ούτε πιστεύω οτι στην Θεσ/νίκη είναι πιο έντονα.

Δημοσ.
46 minutes ago, Karpouzac said:

Για μένα στο 2ο bullet ήταν προφανές οτι δεν είσαι αντικειμενικός. Αλλά τέλος πάντων, δεν ξέρω πόσο έχεις γυρίσει Ελλάδα, αλλά όλα αυτά που λές ισχύουν παντού, δεν είναι προβλήματα τησ Θεσσαλονίκης, ούτε πιστεύω οτι στην Θεσ/νίκη είναι πιο έντονα.

Προσπάθησα πολύ να είμαι, αλήθεια. Έχω ακόμα πολλά να πω αλλά ήδη βλέπω και θίγονται οι περισσότεροι. Όπως είπε και ένα παλικάρι πιο πάνω έλα δες μόνος σου, απλά επειδή έτυχε να έχω την ίδια ιστορία με τον TS είπα να μοιραστώ την προσωπική μου άποψη.

p.s όλοι εσείς που δεν συμφωνείτε δεν ακούω αντίλογο. Haters gonna hate.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xvipes είπε

Προσπάθησα πολύ να είμαι, αλήθεια. Έχω ακόμα πολλά να πω αλλά ήδη βλέπω και θίγονται οι περισσότεροι. Όπως είπε και ένα παλικάρι πιο πάνω έλα δες μόνος σου, απλά επειδή έτυχε να έχω την ίδια ιστορία με τον TS είπα να μοιραστώ την προσωπική μου άποψη.

p.s όλοι εσείς που δεν συμφωνείτε δεν ακούω αντίλογο. Haters gonna hate.

Που να ρθω; να δω τι; δεν σε πιάνω.

Αυτά που εγραψες δεν είναι αντικειμένικά σωστα, και είσαι και υπερβολικός στην ερμηνεία τους, οπότε μην παραπονιέσαι για τις αντιδράσεις των άλλων.

Π.Χ. Σου φαίνεται τσιμεντoυπολη σε σύγκριση με Αθηνα? Τι περιοχές συγκρίνεις? Μαρούσι με Βενιζέλου? Για σύγκρινε με κάτω Πατήσια..

Ελάχιστός ήλιος? Πόσο διαφορα έχει απο την υπόλοιπη Ελλάδα?

Και γω πέρασα κωλοφάση όταν έμενα στην Αθήνα, αλλα αντικειμένικα δεν θα έλεγα οτι είναι χάλια για να μένεις..

Δημοσ.
43 minutes ago, Karpouzac said:

Που να ρθω; να δω τι; δεν σε πιάνω.

Αυτά που εγραψες δεν είναι αντικειμένικά σωστα, και είσαι και υπερβολικός στην ερμηνεία τους, οπότε μην παραπονιέσαι για τις αντιδράσεις των άλλων.

Π.Χ. Σου φαίνεται τσιμεντoυπολη σε σύγκριση με Αθηνα? Τι περιοχές συγκρίνεις? Μαρούσι με Βενιζέλου? Για σύγκρινε με κάτω Πατήσια..

Ελάχιστός ήλιος? Πόσο διαφορα έχει απο την υπόλοιπη Ελλάδα?

Και γω πέρασα κωλοφάση όταν έμενα στην Αθήνα, αλλα αντικειμένικα δεν θα έλεγα οτι είναι χάλια για να μένεις..

Ετσι ακριβώς είναι. Η ηλιοφάνεια δεν έχει σημαντικές διαφορές ακόμη κι αν πιάσουμε Κέρκυρα/Γιάννενα με Ρόδο, πόσο μάλλον Αθήνα με Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο κατα μέσο όρο πιο "δροσερός" καιρός δεν είναι απαραίτητα κακός - και φυσικά οι καύσωνες το καλοκαίρι είναι δεδομένοι (όπως και στην Αθήνα).

Δημοσ.

Το στοιχημα της θεσσαλονικης δεν ειναι να κοντραρει την αθηνα. Το στοιχημα ειναι με το μετρο αλλα και με το νεο αεροδρομιο να αποτελεσει πρωτευουσα των βαλκανιων, να κοντραρει στα ισα βουκουρεστι, βελιγραδι και σοφια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrFreeman είπε

ακόμη κι αν πιάσουμε Κέρκυρα/Γιάννενα με Ρόδο

Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος. Η Κερκυρα έχει την μεγαλύτερη βροχότπωση σε όλη την Ελλάδα και η ομιχλη στα Γιάννενα δεν παλεύεται

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Xvipes είπε

Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά επειδή πριν 1.5 χρόνο έκανα ακριβώς το ίδιο με εσένα, θα σου πω απλά μη το κάνεις.

Συνοπτικά:

1. Απίστευτη κίνηση
  2. Τσιμεντούπολη με ελάχιστο ήλιο
  3. Κομπλεξικοί άνθρωποι με αγένεια χωρίς λόγο(no offence)
  4. Μη επαγγελματίες. ("έλα μωρέ τώρα", "αν θες", στήσιμο σε ραντεβού, μαγαζιά δεν ανοίγουν στην ώρα τους, κλπ) 
  5. Θα καταλήξεις να πηγαίνεις στα ίδια και στα ίδια από το 1ο 6μηνο
  6. Πολύ φασαρία
  7. Πολλές παρανομίες. Εδώ γενικά έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός. Θες αστυνομία, εφορία, υγειονομικό. Ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς κυρώσεις και ούτε που τον νοιάζει.
  8. Αν πας με αμάξι ελπίζω να έχεις σπίτι με δικό σου parking, αν όχι ελπίζω να έχεις λεφτά για ταξί. Δε θες να δεις τι γίνεται στα λεωφορεία καθημερινά. Θυμίζει μετρό Κίνας.
  9. Το διπλοπαρκάρισμα είναι αυτονόητο και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με τριπλοπαρκαρισμένα.
  10. Το φλας στα αμάξια έχει χαλάσει σε όλα.
  11. Για τις αθηναϊκές πινακίδες δε ξέρω αλλά προσωπικά μου κλέψανε το μηχανάκι έξω από το σπίτι (ναι είχε αθηναικές πινακίδες αλλά μάλλον απλά ήμουν γκαντέμης). Στο αμάξι έχω βρει αδειασμένη σακούλα σκουπιδιών πάνω στο καπό(όχι καταλάθος, φαινόταν)

και πολλά άλλα μικρά.

Δε λέω ότι στην Αθήνα είναι παναγίτσες αλλά όντας Αθηναίος 32 χρόνια όλα τα παραπάνω μου κάνανε τρομερή εντύπωση και σκέψου δουλεύω remote από το σπίτι και δε χρειάζεται να έχω καθημερινά συναναστροφές με την πόλη.

Think twice before you do it.

1) Μονο το κεντρο κεντρο εχει απιστευτη κινηση, και αυτο συγκεκριμενες ωρες της ημερας.

2) Μονο το κεντρο κεντρο μπορεις να το πεις τσιμεντουπολη με ελαχιστο ηλιο (εγω λεω ετσι ολοκληρο το δημο Αθηναιων)

3) Δεν ειμαστε κομπλεξικοι, συντηρητικοί ειμαστε και (ναι το παραδεχομαι) αρκετοι απο εμας αγενεις με τους Αθηναιους.

4) Δεν εχω ιδεα απο το πως λειτουργει ο εμπορικος κλαδος κατω στην Αθηνα, παντως στην Θεσσαλονικη ειναι πανω κατω, οπως ειναι και σε ολη την υπολοιπη βορεια Ελλαδα (μεχρι και Λαρισσα που ξερω, αυτα που περιγραφεις τα εχω δει).

5) Ειτε υπερβαλεις ειτε εχεις πολυ περιεργα γουστα.

6) Μονο στο κεντρο κεντρο εχει πολυ φασαρια.

7) Εδω στο δινω, δεν λειτουργει κανενας ελεγκτικος μηχανισμος, δεν υπαρχει ΣΕΠΕ, εφορια, αστυνομια ουτε τιποτα (υπαρχουν αλλα ειναι τρομαχτικα υποστελεχωμενα, για μαντεψε που βρισκονται ολοι τους;). Επισης σου λεω οτι σχολεια, νοσοκομεια, πυροσβεστικη, εκαβ και οτι μπορεις να φανταστεις ειναι ασχημα υποστελεχωμενα και γενικα αφημενα στην μοιρα τους, μαντεψε γιατι συμβαινει αυτο και που γινονται οι προσληψεις και που ριχνονται τα (λιγα πλεον) χρηματα που ακομα πεφτουν.

8. Και εδω στο δινω, τα λεωφορεια ειναι χαλια και μηνα με το μηνα χειροτερευουν.

9) Μονο στο κεντρο κεντρο.

10) Οχι παραπανω απο οτι στην υπολοιπη Ελλαδα

11) Για το κλεμενο μηχανακι ναι μαλλον ησουν ατυχος, κατα τα αλλα να μην ειχες αθηναικες πινακιδες, προκαλεις, μια δυο τρεις καποιος φορτωμενος θα το δει και στην κανει την ζημια.

Απο τα παραπανω συμπεραίνω οτι πρεπει να εμενες κεντρο κεντρο (κανα στενο της μητροπολεως μηπως, ή πισω απο την ΕΡΤ ισως), ναι δεν ειναι καλο το κεντρο κεντρο, ουτε και σε εμας αρεσει και αν μπορουμε το αποφευγουμε.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, spyros007 είπε

Η ομιχλη και η υγρασια σπαει κοκαλα όμως.

Έξι μήνες στη θάλασσα θα είναι ο καπετάνιος. Στην υγρασία της Θεσσαλονίκης θα κολώσει...B)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...