Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα φιλτατοι.

Εχω τον παρακατω χρονοδιακοπτη στον πινακα και δεν μπορω να καταλαβω ακριβως πως ρυθμιζεται. Μου τον εχει ρυθμισει ο ηλεκτρολογος να ανοιγει στις 8 το βραδυ και να κλεινει στη 1, αλλα τωρα θελω να αλλαξω την ωρα και να το βαλω να αναβει το φως στις 6.

Ξερω τι παιζει με τα μαυρα δοντακια, τα οποια οκ, αν τα βαλεις αριστερα δηλωνει το on και δεξια το οff, αλλα πως ακριβως θετεις πως τωρα ειναι 22:00 λ.χ?

Δεν μπορει να ειναι δυσκολο, κατεβασα και το manual αλλα και παλι δεν καταλαβαινω. Επρεπε να ειχα παρει τον ψηφιακο αντι για τη βλακεια τον αναλογικο αλλα τσιγκουνευτηκα.

https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/iliko-ragas/elenchos/chronodiakoptes/chronodiakoptes-analogikoi-imerisioi/hager-177089-xpon-kopths-anal-1ex-24o-x-efedp-eh010_96635/

Και εδω το manual αν καποιος το ψηνει να ασχοληθει τοσο πολυ https://www.hager.gr/files/download/0/2700_1/0/EG010_EH010_GR_USER_MANUAL.pdf

Ευχαριστω a priori :D

Δημοσ.

ο τροχος με τους αριθμους των ωρων στο κατω σημειο του εχει ενα ασπρο "δοντακι"

αρχιζεις και περιστρεφεις τον τροχο εως οτου η τρεχουσα πραγματικη ωρα φθασει στο δοντακι

εκει σταματας

(λιγο χαλια η περιγραφη μου ελπιζω να γινει κατανοητη)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

1) Η φορά που κινείτε η ροδέλα της ώρας, άμα προσπαθήσεις να την γυρίσεις προς τα κάτω, υπάρχει περίπτωση να σπάσει.

2) Η τωρινή ώρα

3) Λειτουργία βάσει ρυθμισμένων ωρών του χρονοδιακόπτη.

4) Συνεχής λειτουργία (σαν απλός διακόπτης)

5) "ON" Οι εγκοπές δείχνουν πότε θα ανάβει ο χρονοδιακόπτης (στην συγκεκριμένη φωτογραφία 11 το πρωί ανάβει μέχρι ...)

6) "OFF" Οι εγκοπές δείχνουν πότε θα είναι κλειστός ο χρονοδιακόπτης (πριν τις 11 το πρωί)

Έχουν και λέμε, γυρνάς την ροδέλα προς τα πάνω, οι ώρες που θες να λειτουργεί πρέπει να έχουν από τα αριστερά τους τις πλαστικές εγκοπές (κάθε πλαστική εγκοπή μετράει για 15 λεπτά).
Τις ώρες που θες να είναι κλειστό τις τραβάς προς τα αριστερά.
Βάζεις τον κάτω διακόπτη στο auto, κλείνεις το καπάκι.

*Προειδοποίηση, οι βίδες έχουν ρεύμα, με το δάχτυλο σου δύσκολα θα τις ακουμπήσεις αλλά και πάλι πρόσεχε.
**Επίσης μεγάλη προσοχή στα υπόλοιπα καλώδια του πίνακα, πάρε ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι, όλα μπορείς να τα κάνεις με αυτό.

chronodiakoptis-analogikos-ragas-1exodos-huge.jpg

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστω σας παιδες, το δοκιμαζω αυριο που θα το εχω μπροστα μου. Απολυτα κατανοητο ειναι ετσι :D

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε

Αυτά αρχίζουν και χάνουν όταν κόβετε το ρεύμα εκτός κι αν έχουν εφεδρεία όπως λέγεται.

Δεν ισχυει... Αφου κοβουν την εξοδο αλλα τα ιδια λειτουργουν με τη ταση εισοδου.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ολα καλα μετα απο τις κατατοπιστικοτατες οδηγιες!

Ναι, δεν εχει εφεδρεία ο συγκεκριμένος, αλλα μικρο το κακο, αφού εμαθα πως λειτουργεί  :lol:

Δημοσ.
9 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Αυτά αρχίζουν και χάνουν όταν κόβετε το ρεύμα εκτός κι αν έχουν εφεδρεία όπως λέγεται.

Ένας παρόμοιος χρονοδιακόπτης που είχα ανοίξει είχε μπαταρία, η οποία όχι μόνο ήταν για να κρατά την ώρα όταν κόβεται το ρεύμα, αλλά βοηθούσε και στη ρύθμιση της τάσης λειτουργίας του ρολογιού.

Πράγμα που σημαίνει, όταν η μπαταρία καπούτ, καταστρέφεται και ο μηχανισμός του ρολογιού απο υπέρταση.

Βέβαια το συγκεκριμένο ήταν σε βάση για να αλλάζεται εύκολα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...