3DJIN Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 φιλε ακομη να πας,επρεπε να ειχες φυγει ηδη μια χαρα θα ζησεις με 750 ,κανεις απο οσους μιλησαν εδω δεν εχει ζησει επαρχια με τοσα λεφτα οπως εγω ο αλλος θελει 500 για βενζινη το μηνα...και τρια 503... 3
AntiCambeR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, apostolispd είπε Δεν έχεις βάλει λάστιχα, το ετήσιο τουλάχιστον σέρβις, το μεγάλο, μπαταρίες, δίσκους κλπ. Λάστιχα: €200. Σέρβις (λάδια, μπουζί): €200. Ιμάντας χρονισμού: €150. Δίσκος: €150. Μπαταρία: €70. Τα ανωτέρω σε ορίζοντα 4ετίας πες. Σύνολο €800. Ανά έτος ανεβαίνεις άλλα €200 για το αυτοκίνητο. Αυτά με οικονομικό αυτοκίνητο και χωρίς να ξεφεύγεις στα χιλιόμετρα. Ναι,σωστά αυτά τα ξέχασα. Λάστιχα αλλάζω κάθε 3-4 χρόνια κόστος 350€ Service κάνω σπάνια λόγω λίγων χμ Ιμάντας χρονισμού;Δίσκος;Δεν έχω χρειαστεί. Μπαταρία 90€ η τελευταία πρίν κάπου 3 χρόνια. Αυτά κοστίζουν κάπου +150€ τον χρόνο,οπότε σύνολο 1350-1400€. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από AntiCambeR 1
apostolispd Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Στο χρόνο τα λάδια θα τα κάνεις υποχρεωτικά, κι ας μην έπιασες τα χιλιόμετρα. Ιμάντας το ίδιο στην 4ετία. Δίσκος, οκ, παίζει. Κατά προσέγγιση το έβαλα. Υπόψη ότι τα κόστη που έβαλα τα θεωρώ περίπου το minimum. Πχ για λάδια-μπουζί, €50/έτος αν τα αγοράζεις και τα αλλάζεις μόνος σου.
AristidisZ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Εχω αμάξι 1500cc και παπί 125cc και δίνω τον χρόνο και για τα 1200 €. Αυτοκίνητο:Ασφάλεια 125€/6μηνο.Τέλη κυκλοφορίας 255€ Παπί -125cc:Ασφάλεια 40€/χρόνο.Τέλη κυκλοφορίας 23€ Σύνολο 608€+Βενζίνη παπί 10€ και αυτοκίνητο 40€/μήνα=50€/μήνα x 12=600€+608=1208€./χρόνο. Κανεις την παραδοχή ότι ένα όχημα είναι μόνο βενζίνη και τέλη / ασφάλεια. Ξεχνας την συντήρηση, την οποία βέβαια παρακάτω υπολογίζεις, αλλά με ένα μαγικό τρόπο παραβλέπεις επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση ένα όχημα σε 3-4 χρόνια να μην έχει ζητήσει κάτι έκτακτο Καβαλας μηχανάκι, ξεχνάς μου φαίνεται ότι ακόμα και το κράνος που (ελπίζω) να φοράς είναι αναλώσιμο και θέλει αλλαγή ανα κάποια χρόνια Γενικώς τα οχήματα είναι ένας τρύπιος κουμπαράς που θέλουν λεφτά Αλλος χαλάει παραπάνω, άλλος λιγότερα, αλλά αν θες να έχεις αμάξι και μηχανάκι σωστά συντηρημένα τα 700-750 ευρώ που βάζεις ως budget ετησίως (χωρις βενζινη) είναι νούμερο εκτός πραγματικότητας
AntiCambeR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, apostolispd είπε Στο χρόνο τα λάδια θα τα κάνεις υποχρεωτικά, κι ας μην έπιασες τα χιλιόμετρα. Ιμάντας το ίδιο στην 4ετία. Δίσκος, οκ, παίζει. Κατά προσέγγιση το έβαλα. Υπόψη ότι τα κόστη που έβαλα τα θεωρώ περίπου το minimum. Πχ για λάδια-μπουζί, €50/έτος αν τα αγοράζεις και τα αλλάζεις μόνος σου. Τα λάδια τα αλλάζω κάθε χρόνο και ας μην κάνω τα maximum χμ.25€ το 4 λίτρο +10€ φίλτρο λαδιού+10€ για αλλαγή(εργασία).Οχι σε αντιπροσωπεία. Τα μπουζί αλλάζονται με χμ σε κάθε service,όχι κάθε χρόνο,κάπου 15-20€. Οι ιμάντες μπορεί να χρειάζονται αλλαγή λόγω παλαιότητας,αυτό θα το τσεκάρω. 21 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Κανεις την παραδοχή ότι ένα όχημα είναι μόνο βενζίνη και τέλη / ασφάλεια. Ξεχνας την συντήρηση, την οποία βέβαια παρακάτω υπολογίζεις, αλλά με ένα μαγικό τρόπο παραβλέπεις επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση ένα όχημα σε 3-4 χρόνια να μην έχει ζητήσει κάτι έκτακτο Καβαλας μηχανάκι, ξεχνάς μου φαίνεται ότι ακόμα και το κράνος που (ελπίζω) να φοράς είναι αναλώσιμο και θέλει αλλαγή ανα κάποια χρόνια Γενικώς τα οχήματα είναι ένας τρύπιος κουμπαράς που θέλουν λεφτά Αλλος χαλάει παραπάνω, άλλος λιγότερα, αλλά αν θες να έχεις αμάξι και μηχανάκι σωστά συντηρημένα τα 700-750 ευρώ που βάζεις ως budget ετησίως (χωρις βενζινη) είναι νούμερο εκτός πραγματικότητας Το μπουφάν μηχανής το είχα πάρει 185€ πρίν 14 χρόνια(Bering)και αντέχει ακόμα,δεν αγόρασα άλλο γιατί σπάνια το χρησιμοποιώ.Κράνος είχα πάρει 1 Agv 180€ και τώρα έχω 1 φθηνό. Μόνο το κράνος χρειάζεται αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια γιατί λήγει εκτός απο αυτά που έχουν συγκεκριμένο υλικό.Το μπουφάν όχι. Το αυτοκίνητο μου έχει βγάλει μόνο 1 φορά ζημιά.Το παπί ποτέ,στα 45.000χμ άλλαξα δίσκους απο φυσιολογική φθορά.Αν βάλουμε και αναρτήσεις που τις αλλάζω κάθε 4-5 χρόνια 30€,τακάκια,φερμουίτ και λάδια κάθε 2.000 και 3000 χμ φτάνω τα 1500€ για όλα αυτοκίνητο και παπί. Φυσικά όταν ταξίδευα επαρχία 1 φορά τον χρόνο το κόστος για το αυτοκίνητο αυξανόταν λόγω χμ. Στην πόλη στις μικρές αποστάσεις που δεν βολεύει το αυτοκίνητο και καίει πολύ παίρνω το παπί,οικονομικό και γρήγορο,παρκάρει παντού. Ουσιαστικά αυτά που μπορώ να ελέγξω είναι τα χμ=λιγότερη βενζίνη και service πιο σπάνια.Τα υπόλοιπα ασφάλειες και τέλη κυκλοφορίας οχι. Αυτά τα 1500€ είναι 125/μήνα.Για κάποιους δεν είναι πολλά,για εμένα είναι οπότε δεν θα ήθελα να δίνω παραπάνω για βενζίνη.1 φορά με είχαν στείλει για 7-8 μήνες για δουλειά 50χμ πήγαινε-έλα και χρειαζόμουν τουλάχιστον 120-150€ βενζίνη μέσω εθνικής βράδυ και ξημέρωμα χωρίς κίνηση. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από AntiCambeR
SB_1957 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Στις 31/1/2019 στις 12:24 ΠΜ, trinto είπε Μου έχει γίνει πρόταση για μια δουλειά σε άλλη πόλη με μισθό 750€ Και προσπαθώ να δω αν θα πρέπει να δεχτώ ή όχι. Έχω μπερδευτεί για τα καλά και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εγώ αυτή τη στιγμή μένω με τους δικούς μου, δουλεύω και παίρνω 500€. Εφόσον είναι και οι δικοί μου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν θα μπορώ με 750€ να νοικιάσω σπίτι και να μένω μόνος μου αξιοπρεπώς. Βλέπω ότι με ~300€ θα καταφέρω να βρω σπίτι οκ. Μετά έχουμε κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, Internet… Το φαγητό μου (μαγειρεύω και μόνος μου), διάφορα έξοδα…. Απόθεμα για διάφορα απρόοπτα που σίγουρα θα τύχουν. Αυτή τη στιγμή δεν έχω δάνεια, δε χρωστάω πουθενά και έχω χρήματα στην άκρη ώστε να εξοπλίσω το σπίτι άμεσα, να πληρώσω και όποια προκαταβολή χρειαστεί, βάψιμο….. Οπότε τα αρχικά χρήματα δε τα υπολογίζουμε. Έχω κι ένα αυτοκινητάκι και παπί για να κυκλοφορώ μέσα στην πόλη, στη δουλειά θα πηγαίνω (ανάλογα με το που θα βρω σπίτι), ή με το παπί ή με τα πόδια ή θα πάρω ποδήλατο. 5 λεπτά υπόθεση θα είναι όπου και να μένω Δεν είμαι άτομο που ξοδεύει σε βλακείες, κινητά κάθε χρόνο, ρούχα-μάρκες, δε καπνίζω αλλά δε σημαίνει ότι μένω σπίτι. Βγαίνω για τον καφέ μου, το ποτό, πηγαίνω κανένα τριήμερο κάπου.. Προσπαθώ να τα υπολογίσω όλα, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, service αυτοκινήτου-παπιού, έξοδα σπιτιού, προσωπικά έξοδα, απρόοπτα…… αλλά είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι μπορώ, έστω και οριακά. Τι λέτε; Βασικά οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι άτομα που είναι σε παρόμοια κατάσταση γιατί όλοι οι άλλοι ό,τι και να λένε λίγο μετράει αν δε το ζεις. Και δε μπορείς να υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους. Αν είναι να το κάνω μόνο και μόνο για να λέω ότι τα καταφέρνω μόνος και τα ταπερ να κάνουν παρέλαση ή να μετράω κάθε τέλους του μήνα τα κέρματα, να μου λείπει. Θέλω να ξέρω αν μπορώ με αυτά τα χρήματα να είμαι τελείως ανεξάρτητος. Μάλλον σε έχουν ζαλίσει όλοι με τα έξοδα του αυτοκινήτου, τα οποία όμως εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα, αν βέβαια τα πληρώνεις εσύ όλα τώρα που μένεις με τους γονείς σου. Οπότε βλέπεις τί σου περισσεύει από τα 500 που παίρνεις τώρα, αν αφαιρέσεις τα έξοδα αυτοκινήτου/παπιού, τα έξοδα για διασκέδαση/ρούχα/κινητό, και υπολογίζεις από κει και πέρα με τα 250 επιπλέον αν θα μπορέσεις να καλύψεις τα πάγια του σπιτιού και τη διατροφή σου. Έτσι όπως τα περιγράφεις, νομίζω ότι θα τα καταφέρεις, ειδικά αν βρεις ένα επιπλωμένο σπίτι, (πολλοί που έχουν σπίτια στο airbnb δέχονται να τα νοικιάσουν και σε ετήσια βάση καθώς γλυτώνουν από τη φασαρία με τους πολλούς ενοικιαστές) δεν θα ξοδέψεις τα λεφτά που έχεις στην άκρη και θα έχεις την άνεση να φύγεις χωρίς την έννοια της μετακόμισης, αν τελικά δεν σου αρέσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Δηλαδή μου λες οτι ψεύδομαι η δεν ξέρω πόση βενζίνη βάζω;Η δουλειά μου είναι 16 χμ πήγαινε-έλαx22 βάρδιες=352χμ Το αυτοκίνητο με 20€ βγάζει 130-140χμ Το παπί με 5€ 120χμ Οποτε βρέχει η κάνει πολύ κρύο παίρνω το αυτοκίνητο,τις καλές ημέρες το αμάξι.Για κάποια extra βόλτα θα πληρώσω κάτι παραπάνω.Τα ποσά για βενζίνη που έγραψα είναι το ελάχιστο χωρίς βόλτες η κάποια μακρινή απόσταση η ταξίδι. Εσύ λες οτι σου έρθει στο μυαλό. ενταξει ξερεις μαθηματικα ...οχι μην το περνεις ετσι απλά αυτα που λες ειναι σχετικά εχει σημασία ο δρόμος το αμάξι ο αέρας στα λάστιχα και γενικά η οδήγηση με 10 βγάζω 90-100 χιλιόμετρα 4 μέρες στην δουλειά .... αλλά και πάλι αν πεις ότι αναφέρεις τις βενζίνες απο τον λογαριασμό πάλι δεν βγαίνει .... το θεμα ειναι οτι ΕΝΟΙΚΙΟ-ΡΕΥΜΑ-ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΦΑΙ ....ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΑ ΛΕΥΤΑ ......
apostolispd Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τον ιμάντα χρονισμού το συντομότερο δυνατό (edit: αν είσαι εκτός 4ετίας από την προηγούμενη αλλαγή), αλλιώς θα φύγεις πολύ πάνω από τα €1.200/έτος . Για να μη συνεχίζουμε το οφτόπικ, τα 1.200 για αυτοκίνητο - παπί κατ' έτος δεν παίζουν με τίποτα. Εγώ παρόλα αυτά, στη θέση του TS θα έφευγα. Καλό το να βάζεις κι 100 στην άκρη κάθε μήνα μένοντας σπίτι, αλλά πρέπει να πας και παραπέρα, και σαν άνθρωπος και επαγγελματικά. Τα 750 γίνονται πιο εύκολα 900 απ' ότι τα 500 να γίνουν 550. Έχω παράδειγμα φίλου που με 800 μένει στο σπίτι των γονιών του. Δεν έχει ξεμείνει ποτέ, έχει αγοράσει αυτοκίνητο πολύ καλύτερο από το δικό μου, πετάει λεφτά σε γούστα... αλλά μέχρι εκεί. Στη δουλειά του δεν πρόκειται να πάρει περισσότερα, δεν κινείται για κάτι καλύτερο επαγγελματικά γιατί συνεπάγεται ότι θα πρέπει να φύγει και να τη βγάζει με λιγότερα και πλέον είναι 40άρης με μυαλό 20χρονου. Κι ο TS να ξέρει βέβαια ότι θα φάει ζόρι. Πχ τα 80 τμ σπίτι με τίποτα. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από apostolispd
AntiCambeR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο TS έχει μόνο 1 μικρό αμάξι που θα το χρησιμοποιεί λίγο.Πόσο βενζίνη να χρειαστεί τον μήνα,50€; Δεν καπνίζει,δεν πίνει,δεν παίζει τζόγο ούτε κάνει κάποιο χόμπυ.Τα 750€ με χαμηλό ενοίκιο του φτάνουν.Εχω γράψει παραπάνω αναλυτικά τα έξοδα,αν καταφέρει να του περισσεύουν 50-100€/μήνα θα χρησιμεύουν για κάτι έκτακτο όπως πχ 1 σφράγισμα 40€ η 1 ρούχο. Αν θέλει να βγαίνει έξω συχνά δεν φτάνουν. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από AntiCambeR 2
Makis38 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Στην 4ετία ιμάντας; Σας αρμέγουν για τα καλά οι αντιπροσωπείες. Φυσικά παίζει και το θέμα εγγύησης για να μην την χάσεις, αλλά στα 4...σιγά. Γκαραζωμένο αυτοκίνητο 13 ετών με μόνο 60,000 χιλιόμετρα λόγω επαγγέλματος και ιμάντας δεν έχει αλλαχτεί. Οκ είναι ρίσκο αλλά έλεος όχι και στα 4.
Μάκαρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, Makis38 είπε Στην 4ετία ιμάντας; Σας αρμέγουν για τα καλά οι αντιπροσωπείες. Φυσικά παίζει και το θέμα εγγύησης για να μην την χάσεις, αλλά στα 4...σιγά. Γκαραζωμένο αυτοκίνητο 13 ετών με μόνο 60,000 χιλιόμετρα λόγω επαγγέλματος και ιμάντας δεν έχει αλλαχτεί. Οκ είναι ρίσκο αλλά έλεος όχι και στα 4. 4-5ετια παιζει ο ιμαντας. Απο εκει και περα ρισκαρεις. Ο ιμαντας λειτουργει σε περιβαλλον με υψηλες θερμοκρασιες με αποτελεσμα να ξεραινεται με τον καιρο να να υπαρχει πιθανοτητα να σου κουρεψει δοντια σε "αγριο" κατεβασμα ή ανεβασμα στροφων του κινητηρα χωρις φορτιο, με οτι αυτο συνεπαγεται μετα για το μοτερ σου. 13 χρονια αυτοκινητο με τον ιδιο ιμαντα απλα παιζεις κορωνα γραμματα. Στην θεση σου δεν θα το αφηνα ετσι γτ σε λιγο καιρο σε βλεπω να ανοιγεις θεμα "κοπηκε ο ιμαντας χρονισμου, επισκευη ή αλλαγη μοτερ" 2
Stamer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δεν περνάτε σιγά σιγά στην ενότητα με τα αυτοκίνητα... έχει ένα σωρό θέματα για κουβέντα 4
greengr21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Ειναι παντως καλη ιδεα για αρχη αμα αποφασισεις να πας για μερικους μηνες να βρεις σπιτι με airbnb,λογικα μη τουριστικη σεζον θα βρεις κατι γυρω στα 250-300 το μηνα,να δεις τη δουλεια,τη ζωη και να ψαξεις σπιτι με την ησυχια σου. Υ.Γ. καλες ειναι οι αποψεις ουτε με 1500ευρω δε βγαινεις,θες μερικα χιλιαρικα για αμαξι,που πας κτλπ αλλα υπαρχει και η αλλη πλευρα,εδω στο φορουμ υπαρχει θεμα για δουλεια στην Τσεχια να πηγαινουν ατομα για δουλεια σε εργοστασια για 700-800ευρω και να μενουν σε τρωγλες.Ας το δουμε γενικα λιγο το θεμα σφαιρικα και ας μην μας επηρεαζουν τοσο οι προσωπικες μας αποψεις,βιωματα κτλπ
3DJIN Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 16 χρονια το εχω το getz,μια φορα αλλαξα ιμαντα ,καθε 15000χλμ λαδια η καθε τρια χρονια service,καθε 6 χρονια μπαταρια,το πως μερικοι εχετε πεσει θυματα των μηχανικων...πληρωστε κορόιδα 1
NickTG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 18 hours ago, CharalampisCrete said: και ΤΟ μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάτσεις να μαγειρεύεις μετά την δουλειά Γιατί ακριβώς να μην μαγειρέψεις μετά τη δουλειά? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις