Stamos132 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 3 ώρες πριν, poulinos είπε αφου λειτουργει γιατι δεν ειναι λυση? Δεν είμαι ιδικός αλλά απ' ό,τι ξέρω άμα δεν είναι σεταρισμένο το SIP server για outbound proxy τότε μπορεί να έχω latency, χειρότερη ποιότητα κλήσεων, μέχρι και να πέφτουν κλήσεις σε ώρες που υπάρχουν πολλοί χρήστες. Το άλλο είναι πως άμα πότε αλλάξουνε το domain name του SIP server τότε δεν θα λειτουργεί το τηλέφωνο και άντε να βρω τι φταίει, που νομίζω θα γίνει από ims.otenet.gr σε sdvims.otenet.gr άλλα πότε; Όλα αυτά όμως μόνο άμα ο SIP server τους δεν είναι σεταρισμένος για outbound proxy. Λέω κάτι λάθος;
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 6 hours ago, Stamos132 said: Δεν είμαι ιδικός αλλά απ' ό,τι ξέρω άμα δεν είναι σεταρισμένο το SIP server για outbound proxy τότε μπορεί να έχω latency, χειρότερη ποιότητα κλήσεων, μέχρι και να πέφτουν κλήσεις σε ώρες που υπάρχουν πολλοί χρήστες. Το άλλο είναι πως άμα πότε αλλάξουνε το domain name του SIP server τότε δεν θα λειτουργεί το τηλέφωνο και άντε να βρω τι φταίει, που νομίζω θα γίνει από ims.otenet.gr σε sdvims.otenet.gr άλλα πότε; Όλα αυτά όμως μόνο άμα ο SIP server τους δεν είναι σεταρισμένος για outbound proxy. Λέω κάτι λάθος; αν λες οτι παιζει τοτε μπορεις να το δοκιμασεις και να δεις αν εχεις Latency κτλ.πρεπει να μπω στο router στο σπιτι (ειμαι σε αλλο παροχο) για να σου πω αν εχω outbound proxy διοτι δεν θυμαμαι καν.εχω Nova εγω ομως.
vaggos_24 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου για να μην ανοιξω αλλο thread ειπα να στειλω εδω το προβλημα μου. πηρα ενα tp link archer vr1210v. εχω σεταρει το 835 για ιντερνετ δουλευει αψογα. αυτο που δε μπορω να κανω να δουλεψει ειναι το voip. εχω παρει τους κωδικους απο την Vodafone εφτιαξα και ενα 837 που θελει αλλα δε θελει να δουλεψει για κανεναν λογο το τηλεφωνο. παρακαλω οποια βοηθεια ευπροσδεκτη γιατι δε την παλευω αλλο... 2 μερες το παλευω να βρω τι φταιει.... 😂😭
jkoukos Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Στην 4η εικόνα, στο πεδίο "Bound Interface" όρισε την WAN σύνδεση για το VoIP που έχεις φτιάξει και όχι όλες τις WAN που έχει τώρα.
vaggos_24 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου την ειχα ορισει απλα οταν τραβηξα το screenshot ειχα βαλει αυτο
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου On 31/03/2025 at 16:04, vaggos_24 said: την ειχα ορισει απλα οταν τραβηξα το screenshot ειχα βαλει αυτο στο log σου λεει τιποτα? αν στο router του παροχου περασεις τα στοιχεια της τηλεφωνια τα δεχεται?το λεω μηπως κατι ειναι λαθος σε username/password.αν ξαναπερασεις το password στο router του παροχου μπορει να δεις αν ειναι σωστο ή οχι. και το username βεβαια.
vaggos_24 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου οχι ολα σωστα ηταν αλλα τζιφος. Κουρασε και απλα το συνδεσα bridge
fotis_st Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος ποιες πρέπει να είναι οι ρυθμίσεις VOIP της Cosmote σε Ubiquiti - Unifi Talk? Έχω τους κωδικούς και προσπαθώ να σετάρω ένα G3 Touch Pro στο Dream Wall. Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου On 04/04/2025 at 23:36, vaggos_24 said: οχι ολα σωστα ηταν αλλα τζιφος. Κουρασε και απλα το συνδεσα bridge On 12/04/2025 at 20:43, fotis_st said: Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος ποιες πρέπει να είναι οι ρυθμίσεις VOIP της Cosmote σε Ubiquiti - Unifi Talk? Έχω τους κωδικούς και προσπαθώ να σετάρω ένα G3 Touch Pro στο Dream Wall. Ευχαριστώ! συνηθως δινεις τα κλασσικα για ενα sip. Setting Example Value SIP Username 12345678 SIP Password secretpassword SIP Server sip.voipprovider.com Outbound Proxy proxy.voipprovider.com SIP Port 5060 Auth ID 12345678 Codec G.711 µ-law
riznik Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Καλησπέρα, έχω μια γραμμή ότε που δυστυχώς μια παίζει 10 δεν παίζει.. δυστυχώς αλλά το ιντερνετ είναι κάκιστο στην περιοχή. Οπότε προχώρησα στην λύση του σταρλινκ και το θέμα ιντερνετ λύθηκε. Παραμένει όμως το πρόβλημα του σταθερού αριθμού το οποίο και για ώρες ολόκληρες δεν λειτουργεί σε σχεδόν καθημερινή βάση. Αν ζητήσω απο την cosmote τα voip credentials θα παίξουν αυτά μέσω ιντερνετ απο σταρλινκ η γενικά από άλλο παροχο ίντερνετ? Η η φορητότητα σε κάποιον voip πάροχο ειναι μονόδρομος; Ευχαριστώ
prototypegr Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, riznik είπε Καλησπέρα, έχω μια γραμμή ότε που δυστυχώς μια παίζει 10 δεν παίζει.. δυστυχώς αλλά το ιντερνετ είναι κάκιστο στην περιοχή. Οπότε προχώρησα στην λύση του σταρλινκ και το θέμα ιντερνετ λύθηκε. Παραμένει όμως το πρόβλημα του σταθερού αριθμού το οποίο και για ώρες ολόκληρες δεν λειτουργεί σε σχεδόν καθημερινή βάση. Αν ζητήσω απο την cosmote τα voip credentials θα παίξουν αυτά μέσω ιντερνετ απο σταρλινκ η γενικά από άλλο παροχο ίντερνετ? Η η φορητότητα σε κάποιον voip πάροχο ειναι μονόδρομος; Ευχαριστώ Καλησπέρα. Αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε voip πάροχο. Μεταφορά εννοώ τον αριθμό. Δεν μπορεί να παίξει η τηλεφωνία μέσω άλλης εταιρείας. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από prototypegr 1
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου On 27/06/2025 at 14:20, riznik said: Καλησπέρα, έχω μια γραμμή ότε που δυστυχώς μια παίζει 10 δεν παίζει.. δυστυχώς αλλά το ιντερνετ είναι κάκιστο στην περιοχή. Οπότε προχώρησα στην λύση του σταρλινκ και το θέμα ιντερνετ λύθηκε. Παραμένει όμως το πρόβλημα του σταθερού αριθμού το οποίο και για ώρες ολόκληρες δεν λειτουργεί σε σχεδόν καθημερινή βάση. Αν ζητήσω απο την cosmote τα voip credentials θα παίξουν αυτά μέσω ιντερνετ απο σταρλινκ η γενικά από άλλο παροχο ίντερνετ? Η η φορητότητα σε κάποιον voip πάροχο ειναι μονόδρομος; Ευχαριστώ μπορεις να το μεταφερεις σε καποιο voip παροχο και λογικα θα εχεις και μικροτερο κοστος. δεν ξερω αν θα σε αφησουν να κανεις register μεσα απο αλλο παροχο.πιο παλια ειχα δοκιμασει forthnet voip και ειχε βγει απο το smartphone χωρις προβλημα.ηθελε απλα internet. σε καθε περιπτωση δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις. αλλα δες αν αξιζει το κοστος.αν η cosmote το εχει 20 ευρω επειδη παει με την συνδεση τοτε αξιζει να το πας σε καναν αλλον παροχο και να δινεις πχ 10 ευρω.
giostau Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου Καλησπέρα, για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω να κάνω το εξής: Έχω σύνδεση FTTH Cosmote, με το κλασσικό μαύρο router speedport... κάτι Από πίσω από αυτό έχω ένα σύστημα με 2 Deco M4 που μοιράζουν το δίκτυο στο σπίτι (το ένα με ethernet πάνω στο speed port, και το άλλο ασύρματα πανω στο 1ο). Παίζουν όλα μια χαρά, αλλά θέλω να ξεφορτωθώ το speedport. Απ' όσο ξέρω δεν κάνει καμία δουλειά στο setup μου, πέρα από την τηλεφωνία. Αν συνδέσω κατευθείαν την έξοδο της οπτικής (το μαύρο κουτάκι) στο input του Deco, λογικά θα έχω internet κανονικά (δεν το έχω δοκιμάσει αλλά υποθέτω ότι θα δουλεύει) Μπορώ ζητώντας τους κωδικούς για VOIP από την Cosmote, να πάρω ένα τηλέφωνο σαν το Panasonic KX-TGQ200 και να παίζει η τηλεφωνία από εκεί; Χρειάζομαι κάτι άλλο; ευχαριστώ πολύ!
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 3 ώρες πριν, giostau είπε Αν συνδέσω κατευθείαν την έξοδο της οπτικής (το μαύρο κουτάκι) στο input του Deco, λογικά θα έχω internet κανονικά (δεν το έχω δοκιμάσει αλλά υποθέτω ότι θα δουλεύει) Θα δουλέψει εφόσον το κύριο Deco παίζει ως Router, Φυσικά θα χρειασθεί να ρυθμίσεις να κάνει την κλήση PPPoE με τα credentials (username/password) που χρησιμοποιούνται στο Speedport. 3 ώρες πριν, giostau είπε Μπορώ ζητώντας τους κωδικούς για VOIP από την Cosmote, να πάρω ένα τηλέφωνο σαν το Panasonic KX-TGQ200 και να παίζει η τηλεφωνία από εκεί; Μπορείς αλλά το panasonic που δείχνεις δεν θα δουλέψει διότι προϋποθέτει να συνδεθεί ασύρματα μέσω CAT-iq Router που δεν έχεις. Υπάρχουν άλλες συσκευές που παίζουν αλλά δεν χρειάζονται. Βάζεις απλά το Speedport συνδεδεμένο με καλώδιο δικτύου από την θύρα LAN1 (που παίζει ως WAN) σε μία LAN του κύριου Deco. Οπότε θα έχει Internet και τηλεφωνία. H μόνη ρύθμιση που χρειάζεται για να παίξει σε αυτό το σενάριο είναι στο μενού Internet > WAN πατάς το γρανάζι στην πρώτη σύνδεση (HSI_VOICE_MGNT) και στις ρυθμίσεις του πλαισίου που ανοίγει αλλάζεις την επιλογή "Connection Type" από PPPoE σε DHCP.
giostau Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου 16 hours ago, jkoukos said: Θα δουλέψει εφόσον το κύριο Deco παίζει ως Router, Φυσικά θα χρειασθεί να ρυθμίσεις να κάνει την κλήση PPPoE με τα credentials (username/password) που χρησιμοποιούνται στο Speedport. Μπορείς αλλά το panasonic που δείχνεις δεν θα δουλέψει διότι προϋποθέτει να συνδεθεί ασύρματα μέσω CAT-iq Router που δεν έχεις. Υπάρχουν άλλες συσκευές που παίζουν αλλά δεν χρειάζονται. Βάζεις απλά το Speedport συνδεδεμένο με καλώδιο δικτύου από την θύρα LAN1 (που παίζει ως WAN) σε μία LAN του κύριου Deco. Οπότε θα έχει Internet και τηλεφωνία. H μόνη ρύθμιση που χρειάζεται για να παίξει σε αυτό το σενάριο είναι στο μενού Internet > WAN πατάς το γρανάζι στην πρώτη σύνδεση (HSI_VOICE_MGNT) και στις ρυθμίσεις του πλαισίου που ανοίγει αλλάζεις την επιλογή "Connection Type" από PPPoE σε DHCP. ευχαριστώ. Οκ το deco είναι το εύκολο κομμάτι, αλλά για την τηλεφωνία, ο στόχος μου είναι να βγάλω τελείως το speedport από τη μέση. Να υπάρχει μόνο το deco ως router. Αν είναι να κρατήσω το speedport για τηλεφωνία, τότε δεν έχει νόημα να πειράξω το setup που έχω τώρα εφόσον παίζει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα