Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Μετρηση  μεταξυ δυο οικιων εφαπτομενων τοιχων, οτι οριζει η διαταξη , δεν ξερω.Σιγα την επιστημη

Το πιο απλό που μπορώ να σου πω είναι ότι συνήθως γκρινιάζει ο από κάτω για φασαρία, άρα η έννοια "δύο οικείων εφαπτομένων τοίχων" πάει περίπατο 

Γενικά αυτά είναι μπούρδες 

Τι πάει να πει επιτρεπόμενα db ; 

Δε μιλάμε για μαγαζιά, μιλάμε για σπίτια 

Αυτά που λέτε ισχύουν για συνεχόμενες πηγές ήχου, π.χ. αν εγώ έχω ένα a/c και δεν αφήνω τον άλλον να κοιμηθεί, τότε ναι έχει έννοια να γίνει μέτρηση 

Αν μιλάμε για ένταση τηλεόρασης δεν υφίστανται τέτοια πράγματα... 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μλκιες . Αμα ο άλλος του χει το Subwoofer από πάνω και "Διαμαρτυρομενος "  να  μην είναι θα γίνει :P Και μένα με έχουν πει γιατί δεν ανέχομαι μαρσαρίσματα .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
5 ώρες πριν, thory είπε

Αυτά τα θέματα δυστυχώς η ευτυχώς θα έπρεπε να είναι μαθηματικά. Σε ώρες μη κοινής ησυχίας στα επιτρεπόμενα db και τέλος. Αλλιώς δεν βγάζει πουθενά.

το κακο ειναι οτι δεν υπαρχουν επιτρεπτομενα ντεσιμπελ.Οποτε ειναι στο θεμα του εκαστοτε μπατσου και στα κεφια του (αν του εκατσε χθες το γκομενακι δηλαδη) στο αν θα φταις η οχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Το πιο απλό που μπορώ να σου πω είναι ότι συνήθως γκρινιάζει ο από κάτω για φασαρία, άρα η έννοια "δύο οικείων εφαπτομένων τοίχων" πάει περίπατο 

Γενικά αυτά είναι μπούρδες 

Τι πάει να πει επιτρεπόμενα db ; 

Δε μιλάμε για μαγαζιά, μιλάμε για σπίτια 

Αυτά που λέτε ισχύουν για συνεχόμενες πηγές ήχου, π.χ. αν εγώ έχω ένα a/c και δεν αφήνω τον άλλον να κοιμηθεί, τότε ναι έχει έννοια να γίνει μέτρηση 

Αν μιλάμε για ένταση τηλεόρασης δεν υφίστανται τέτοια πράγματα... 

To decibelομετρο δεν διαχωριζει μαγαζια απο σπιτια , ενισχυτες απο τηλεορασεις

Ε τοτε ας χτυπαει ο καθενας την πορτα του διπλανου, για το κλασιμο, το καζανακι, τον σκυλο, το κλαμμα του μωρου,την τηλεοραση, το subwwoofer  το αεροθερμο, το καρφωμα στο τοιχο , το σεξ , γενικα οτι τον ενοχλει στην κεφαλα του, οποτε του καπνισει .

Επεξ/σία από bluesattack
  • Sad 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, bluesattack είπε

To decibelομετρο δεν διαχωριζει μαγαζια απο σπιτια , ενισχυτες απο τηλεορασεις

Ε τοτε ας χτυπαει ο καθενας την πορτα του διπλανου, για το κλασιμο, το καζανακι, τον σκυλο, το κλαμμα του μωρου,την τηλεοραση, το subwwoofer  το αεροθερμο, το καρφωμα στο τοιχο , το σεξ , γενικα οτι τον ενοχλει στην κεφαλα του, οποτε του καπνισει .

Ναι, οκ, αυτό που σου λέω είναι ότι δε μπορείς να μετρήσεις τον ήχο σε μια ταινία όταν παίζει στο σπίτι 

Σε μια φάση μπορεί να είναι χαμηλά, μετά να έχει ένα κρεσέντο και να ανεβάζει κ.ο.κ. 

Με την λογική των db θα μπορούσα π.χ. να φάω πρόστιμο επειδή κάνει φασαρία ο απορροφητήρας μου ή επειδή η ηλεκτρική μου σκούπα είναι φασαριατζίδικη και πρέπει να της κουμπώσω σιλανσιέ 

Εμένα πάντως στη παλιά πολυκατοικία που έμενα μου είχε κάνει παρατήρηση ο από κάτω επειδή η γυναίκα μου δεν έβγαλε τα τακούνια 2 το πρωί (Σαββάτου) που είχαμε γυρίσει από έξοδο και μας άκουγε 

Μέσα στα άλλα που μου έλεγε, μου είπε και ότι με άκουγε και τα βράδυα όταν πηγαίναμε στο μπάνιο 

Ε, του είπα αν έχει πρόβλημα να καλέσει την αστυνομία :P

Προκλήθηκε και διπλωματικό επεισόδιο, καθότι είχαμε τότε την ίδια σπιτονοικοκυρά :D 

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τους θορύβους στα διαμερίσματα ήταν από τα πρώτα που σατίριζαν οι παλιές ελληνικές κωμωδίες, όταν είχε αρχίσει η τσιμεντοποίηση και τα διαμερίσματα ήταν για άλλους "όνειρο" και για άλλους "εφιάλτης"!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα εμενα η αλλη γειτονισα γκρινιαζει γιατι η πορτα τριζει (παιζει να την εχω κλεισει μια φορα μονο) για το παραμικρο γκρινιαζει 

Επεξ/σία από kurillakoc
Δημοσ.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Προσωπικά δουλεύω βράδυ και κοιμάμαι το πρωί στις 8 . Αν εσυ στις 11 παίζεις νταπστεπ εγώ δεν θα κοιμαμαι ποτέ. Παρόλο που 11 δεν είναι η ώρα κοινής ησυχίας ο σεβασμός στον διπλανό μας δεν έχει ωράριο. Τώρα αν αυτός είναι υπερβολικός και με το παραμικρό έχει εμα πάψε απλά να του δίνεις σημασία σεβασμού τον στο βαθμό που πρέπει και ζητά του να κάνει το ίδιο. That’s all 

• Thanks 1
Δημοσ.

o θελει μουσικες και φασαρια στο σπιτι ας πληρωσει κατι παραπανω για μονοκατοικια με μεγαλη αυλη ή ρετιρε με δωμα και η μουσικη στο δωμα

Δημοσ.

Για εμένα όλοι οφείλουν να κάνουν όσο περισσότερη ησυχία μπορούν στις πολυκατοικίες ανεξάρτητα αν είναι ώρα κοινής ησυχίας ή όχι. Εσύ λες βάζω το απόγευμα μουσική και παίζω πιάνο και έχω δικαίωμα. Αν ο άλλος στο κάνει 7.30 ώρα πρωί Κυριακής και αυτός θα έχει δικαίωμα,  οπότε θα ξεχάσεις την βραδινή έξοδο. Αν αύριο πιάσεις κάποια δουλειά και έχεις νυχτερινές βάρδιες τότε τί γίνεται με τα δικαιώματα. Αν η από πάνω σου κυκλοφορεί με τσόκαρα όλο το καλοκαίρι, και αυτό νομικά δεν μπορεί να γίνει εξακρίβωση του αδικήματος. Εγώ αυτόν που έχω καταλάβει είναι ότι όταν ενοχλούμαστε λέμε ¨ε τον μλκ δε σέβεται τπτ¨, όταν ενοχλούμε όμως "λέμε α μωρε τον περίεργο"

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.

Αν πρέπει να κάνουμε ησυχία όλη μερα τι νόημα έχουν οι ώρες κοινής ησυχίας?

δηλαδη να μη φέρω εργάτη στο σπίτι μου να δουλέψει στις 10 το πρωί επειδή η απο κάτω δουλεύει στα μπουζούκια? 

Ολοι καποια στιγμη θα κάνουν φασαρία.

Να βάλει ο άνθρωπος λίγη μουσική ν απολαύσει μια φορά τη βδομάδα , Κλάιν. Το ίδιο κάνουμε ολοι καποια στιγμη.

Απλώς πρέπει να υπάρχει κοινή λογική και κατανόηση. Άκου ενα απόγευμα μουσική οκ κι εγώ δε λέω τίποτα. Αν έβαζες μέρες σερί, καποια στιγμη θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, filip123go είπε

Να αγοράσεις ένα ζευγάρι καλά ακουστικά και να ακούς όσο δυνατά γουστάρεις , χωρίς να ενοχλείς κανέναν.  Αν μπλέξεις νομικά κλπ , ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξετε. Πάρε ένα ζευγάρι ακουστικά και άκου όσο δυνατά θέλεις και στις τρεις το βράδυ. Επίσης το ότι δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας, δεν σημαίνει πως μπορείς να κάνεις όση φασαρία θέλεις.

Όχι παλικάρι μου είμαι κάθετος, θα καταπιεστώ εγώ για τον κάθε βλαμένο δηλαδή??? Είτε σκυλί είτε παιδί δεν μ'απασχολεί, όταν υπογράφεις και νοικιάζεις ένα σπίτι οφείλεις να σέβεσαι τους όρους, απο την στιγμή που δεν αναγράφεται μέσα θα την βάζω τέρμα την μουσική στις ώρες που πρέπει... οκ υπάρχει κατανόηση αλλά έχει ξεφύγει το πράγμα. Δηλαδή όταν γυρνάω κουρασμένος απο την δουλειά και θέλω μισή ώρα ηρεμίας και ακούω τους απο πάνω και τους ποιο πάνω να γ@μιούνται σαν τα σκυλιά τι θα τους πω??? Κάντε πιο αθόρυβα sex?? Μην ακούω χαζομάρες πάρε ακουστικά και τέτοια λοιπόν.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Μέσα στα άλλα που μου έλεγε, μου είπε και ότι με άκουγε και τα βράδυα όταν πηγαίναμε στο μπάνιο 

Ε, του είπα αν έχει πρόβλημα να καλέσει την αστυνομία :P

Προκλήθηκε και διπλωματικό επεισόδιο, καθότι είχαμε τότε την ίδια σπιτονοικοκυρά :D 

Eμ τα βλεπεις ? Οταν εγω λεω ντεσιμπελομετρο κατι ξερω .Τωρα πως νιωθεις οταν θα τιναζεις την τελευταια σταγονιτσα με ευχαριστηση και ξαφνικα θα θυμασαι οτι ο διπλανος στηνει αυτι για να στην πει ? :lol:

Κοινη λογικη δεν θελατε ? 🤣

Επεξ/σία από bluesattack
  • Sad 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Eμ τα βλεπεις ? Οταν εγω λεω ντεσιμπελομετρο κατι ξερω .Τωρα πως νιωθεις οταν θα τιναζεις την τελευταια σταγονιτσα με ευχαριστηση και ξαφνικα θα θυμασαι οτι ο διπλανος στηνει αυτι για να στην πει ? :lol:

Κοινη λογικη δεν θελατε ? 🤣

Απλά για την ιστορία στις σκανδιναβικές χώρες απαγορεύεται να κάνεις μπάνιο στις ώρες κοινής ησυχίας βάση νόμου οπότε δεν είναι τόσο παράλογα όλα. Και το τσίρι τσίρι και το γκαζανάκι και οι σωλήνες ακούγονται σε πολλές πολυκατοικίες . Τέσπα όλα είναι χαζά και υπερβολές μέχρι να τύχουν σε εμάς.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Το πρόβλημα με τους θορύβους στα διαμερίσματα ήταν από τα πρώτα που σατίριζαν οι παλιές ελληνικές κωμωδίες, όταν είχε αρχίσει η τσιμεντοποίηση και τα διαμερίσματα ήταν για άλλους "όνειρο" και για άλλους "εφιάλτης"!

Εφιάλτης κανονικός. Πας νοικιάζεις διαμέρισμα ή δεσμεύεσαι με αγορά και κάνεις τον σταυρό σου μην βρεις κανά πίθηκο γείτονα. Πραγματικά αν είχα τα λεφτά, θα έμενα σε μονοκατοικία και τέλος. ούτε να σε ενοχλούν, ούτε να ενοχλείς, ούτε να πλακώνεσαι για κοινόχρηστα, πετρέλαια, παρκινγκ κλπ

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...