Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dazed είπε

Σαφως και δεν επιτρεπεται να μην πληρωσεις, οσο ακριβως δεν επιτρεπεται να καπνιζει ο αλλος μεσα στο μαγαζι.

δεν ξερω αλλα ψαξτο, μου φαινεται παραλογο να μην πληρωσεις για αυτο το λογο..

• Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, emperor4her είπε

δεν νομιζω οτι εχει δικαιωμα να μην πληρωσεις. φυσικα θα μπορουσες να παρεις τηλ και να το καταγγειλεις και να περιμενεις ισως να ερθει καποιος να τον γραψει η δεν ξερω τι.. παντως να μην πληρωσεις επιτρεπεται μονο και εφοσον δεν φερει αποδειξη.

Και εαν το φαγητο δεν τρωγεται επισης δεν πληρωνεις.

Περαν τουτου τον ιδιοκτητη τον συμφερει περισσοτερο αυτο.

Τι νομιζεις οτι προτιμα?Να μην πληρωσει ενα ατομο 30ευρω πχ λογαριασμο ή να σκασει η καταγγελια και το προστιμο κατι χιλιαδων ευρω?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, gdriver είπε

κρίμα. Δηλαδή πιστεύεις πως έπαθες ανεπανόρθωτη ζημιά;  ίσως να θέλει λίγο καιρό ακόμη.

Σε ευχαριστώ :)

Χωρίς να είμαι γιατρός, ναι πιστεύω πως έπαθα ανεπανόρθωτη βλάβη. 

Σίγουρα έχω καλύτερη γεύση και όσφρηση χωρίς το τσιγάρο αλλά καμία σχέση με την πρώτη φορά που το έκοψα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LeonV12 είπε

Ειχα παει παλι αλλη μια φορα σε εστιατοριο πηχτρα με παιδια μεσα και καπνιζανε τα ζωα ολοι,πιο πολυ με τεκες εμοιαζε παρα με μαγαζι εστιασης.Τελικα κατσαμε σε εξωτερικο χωρο με μουσαμαδες γυρω αντι να ειναι το αντιθετο και αυτο για χαρη των φιλων αλλιως θα ειχα φυγει.Απλα ειμαστε ο πιο ηλιθιος και παρτακιας λαος ever,γι αυτο και δεν υπαρχει σωτηρια.

Αν περνάς έξω από κανένα παιδότοπο, δες τί γίνεται στα τραπεζάκια που κάθονται οι γονείς. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και κάποιοι παιδότοποι που θα το απαγορεύουν, αλλά μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση πόσοι παιδότοποι είναι σαν τεκέδες, με τα παιδάκια να παίζουν δίπλα. Αν κάποιοι γονείς δεν ενδιαφέρονται για την δική τους υγεία, δεν τους πειράζει να αναπνέουν τον καπνό τα παιδιά τους; Ασύλληπτο.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Αν περνάς έξω από κανένα παιδότοπο, δες τί γίνεται στα τραπεζάκια που κάθονται οι γονείς. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και κάποιοι παιδότοποι που θα το απαγορεύουν, αλλά μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση πόσοι παιδότοποι είναι σαν τεκέδες, με τα παιδάκια να παίζουν δίπλα. Αν κάποιοι γονείς δεν ενδιαφέρονται για την δική τους υγεία, δεν τους πειράζει να αναπνέουν τον καπνό τα παιδιά τους; Ασύλληπτο.

Φιλε ναι!Πηγα σε ενα παιδικο παρτυ πριν κανα μηνα με την κορη μου και μπηκαμε μεσα ολα καλα,παμε να φυγουμε και ειχε εξωτερικο χωρο με μουσαμα με το που ανοιγω την εσωτερικη πορτα μου σκαει μια μποχα κοντεψα να λυποθημισω.Ειχαν τα παιδια τους οι καπνιστες σε αυτον τον χωρο μεσα!!!!Ετσι μου ηρθε να αρχισω να βριζω σα τρελος για τα δικα τους τα παιδια!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, punky είπε

Σε ευχαριστώ :)

Χωρίς να είμαι γιατρός, ναι πιστεύω πως έπαθα ανεπανόρθωτη βλάβη. 

Σίγουρα έχω καλύτερη γεύση και όσφρηση χωρίς το τσιγάρο αλλά καμία σχέση με την πρώτη φορά που το έκοψα.

Ξέρω πως τα κύτταρα στη γλώσσα ανανεώνονται συνεχώς.  Και αν με το κάψιμο της γλώσσας , μετά από μέρες είσαι εντάξει, ίσως και να χρειάζεται το χρόνο του. Μπορεί να εξαρτάται και από τα τσιγάρα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Κάπνισμα: Πρόστιμα έως & 3.000 ευρώ -Σε ποιους χώρους απαγορεύεται (εγκύκλιος)

• 31 Ιανουαρίου 2018 - 17:39
SmokingInCar.jpg

Μια ακόμη προσπάθεια κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να…διαλύσει τα πυκνά σύννεφα καπνού από τα τσιγάρα, ηλεκτρονικά και κάθε άλλου τύπου, μέσα σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, κυλικεία, αλλά και σχολεία και νοσοκομεία και αυτοκίνητα, όταν στα τελευταία, δε, υπάρχουν και ανήλικοι.

Με ΕΓΚΥΚΛΙΟ ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός ζητεί να ενταθούν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο, καλώντας τα αρμόδια όργανα να επιδεικνύουν αυστηρότητα στην τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και τους ελεγχόμενους διάθεση καλής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας καλεί την Αστυνομία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημοτική Αστυνομία και υπηρεσίες της καθε Περιφέρειας), το Λιμενικό Σώμα και τους επιθεωρητές Υγείας να προβαίνουν σε ελέγχους και να αποστέλλουν στο υπουργείο τον απολογισμό τους.
Οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας προς τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους, πάντως, γεννούν εύλογες απορίες σε καθε κάτοικο της χώρας που έχει μάθει να ζει μεσα σε σύννεφα καπνού που του επιβάλλουν οι θεριακλήδες γύρω του, ιδίως στους κλειστούς δημόσιους χώρους: εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των υπηρεσίων ή ειναι υποχρέωση τους να κάνουν ελέγχους;

Κι αν σε καθε περίπτωση, υποτεθεί πως πράγματι γίνονται αυτοί οι έλεγχοι, ποιος ειναι ο απολογισμός; Και γιατί δεν αξιοποιείται από τους αρμοδίους ώστε να εφαρμοστεί πράγματι ο αντικαπνιστικός νόμος-παρωδία που ισχύει στη χώρα μας;

Αντί των πραγματικών δεδομένων και των ελέγχων που θα έπρεπε να επικαλείται και να χρησιμοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε να προχωρά έστω και με μικρά βήματα η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, επιλέγει να…παραθέτει εκθέσεις ιδεών: «Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αποτελεί συλλογικό στόχο, που απαιτεί, πέραν του ελέγχου, από όλους ανεξαιρέτως, αφοσίωση και επίδειξη αισθήματος ατομικής, κοινωνικής, επαγγελματικής ευθύνης».

Σε ποιους χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στα εξής σημεία:

Σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας

Στους χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας

Σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον.

Ως “εσωτερικός χώρος” θεωρείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά

Στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής

Στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές

Στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων

Στα παντός είδους κυλικεία

Στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων.

Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Στους χώρους πώλησης προϊόντων καπνού αναρτάται σε εμφανές σημείο ένδειξη σχετικά με την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανηλίκους
Εξαιρούνται καζίνο και νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τμ

Από τις αντικαπνιστικές διατάξεις εξαιρούνται τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, εμβαδού άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων και στα καταστήματα όπου νομίμως διεξάγονται τυχερά παίγνια.

Στους χώρους αυτούς, μπορούν να δημιουργούνται χώροι καπνιζόντων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ένα δεύτερο του συνολικού εμβαδού του καταστήματος.

Για τη δημιουργία τέτοιων χώρων καταβάλλεται ετήσιο τέλος ποσού 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρα.

Πειθαρχικοί έλεγχοι και πρόστιμα για τους παραβάτες

Οι ισχύοντες νόμοι προβλέπουν μία σειρά από πειθαρχικούς ελέγχους και πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν την αντικαπνιστική νομοθεσία:

Για τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, η παράβαση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού, επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.

Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων όπου γίνεται παράβαση της νομοθεσίας, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.

Στην τέταρτη υποτροπή, ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.

Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.

Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του παρόντος σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.

Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Στους οδηγούς, επιβάλλεται επιπλέον αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μήνα για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/kapnisma-prostima-eos-3-000-evro-se-pious-chorous-apagorevete-egkyklios/

Εγω κανω κρητική μέσω Google. Με ρωταει η Google πως μου φανηκε το μαγαζι κτλ. Εαν καπνιζουν *επιτρεπουν παρανομα με αλλα λογια τοτε αυτόματα 1 αστέρι και γραφω και το λόγω. 

• Like 3
Δημοσ.

Αχ αυτο το θέμα με το τσιγάρο.........

Λοιπον ακούστε προσεκτικά. Είμαι καπνιστής. έχω να δηλώσω τα εξης :

1. Προτού εφαρμόσεις ενα νόμο σε μια κοινωνία , πρεπει να δεις τι κοινωνία είναι αυτή . Πχ. , 5 χρόνια που έζησα Αγγλία , είδα ότι οι Άγγλοι είναι social smokers , όπως και εμεις ήμαστε social drinkers . Δηλαδή κάπνιζαν 5-6 τσιγάρα την ημέρα. Οπότε , για αυτούς , το να μην καπνίζουν είναι εύκολη υπόθεση. Ας τους έκοβε όμως κάποιος το αλκοολ ! Σε φάση δεν επιτρέπεται να πιεις πάνω απο μία μπύρα , ή απο ένα ποτό , ή επιτρέπεται να πιεις μονο μη αλκοολούχα , να σας έλεγα τι επανάσταση θα γινόταν !!!

2. Ήμαστε μια χώρα καπνιστική. Οι Μεσογειακοί λαοί καπνίζουν , τελεία και παύλα(επισης το είδα στην Αγγλία , που Ελληνες και Ισπανοι , και Ρώσσοι ήταν φουγάρα....) . Δυστυχώς ή ευτυχώς , ΔΕΝ προκειται να εφαρμοστεί εδω. Ολο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί , διότι αν χάσει ένα μαγαζί τους καπνιστές , θα χάσει ένα 30-40% των πελατών του. Είναι που είναι χάλια η κατάσταση στις καφετέριες , που κάποτε δεν χώραγες να κάτσεις και τώρα πας Παρασκευη βράδυ και έχει 3 παρέες , αν το εφαρμόσουν κιόλας , πάνε χαμένες.

3. Είμαι απο τους ανθρώπους που σέβονται τον διπλανό τους . Προσπαθω να μην ντουμανιάζω τους γύρω μου , και πάντα ζητάω συγνώμη όταν το κάνω κατα λάθος. Στην παρέα μου υπάρχουν καπνιστές και μη καπνιστές. Και όμως , έχω δει ΜΗ καπνιστές να μιλάνε πολύ άσχημα στους καπνιστές , τύπου "Πάρε το τσιγάρο σου απο εδω πέρα , μας ντουμάνιασες" , "Ήμαστε υποχρεωμένοι να ρουφάμε τον καπνό σου" κλπ , με πολύ , πάρα πολύ άσχημο τρόπο. Αυτο παιδιά δεν λέγεται σεβασμός. Σεβασμός είναι το "Σε παρακαλώ μην καπνίσεις , με ενοχλεί " ή το "Αν θες να καπνίζεις , σε παρακαλώ κάτσε πιο πέρα ή αλλού". Πρέπει να παραδεχτείτε εσείς ή μη καπνιστές , ότι υπάρχουν άνθρωποι πολύ προσβλητικοί , που δεν σέβονται τους καπνιστές , και κατά συνέπεια δεν τους σέβονται και οι καπνιστές. Για να επέλθει ο σεβασμός , πρέπει να προσπαθήσουν και οι δύο μεριές.

4. Στο σπίτι μου δεν καπνίζω μέσα , διότι ενοχλεί τους γονείς μου ! Με ωραίο τρόπο μου έχουν πει , ότι αν θελεις να καπνίζεις , ή θα βγαίνεις έξω , ή θα πηγαίνεις στην κουζίνα με ανοιχτή πόρτα ή ανοιχτό τον αποροφητήρα , ώστε να μην ντουμανιάζει ο χώρος.ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ ΠΑΙΔΙΑ !!!

4. Δεν το συζητώ για νοσοκομεία , εστιατόρια κλπ.

5. Έχετε δίκιο. Απόλυτο δίκιο! Αλλά ξαναλέω , η παιδεία όμως δεν είναι να κόψουμε το τσιγάρο απο τους εσωτερικούς χώρους ! Και καλά τώρα οι Ευρωπαίοι νιάστηκαν για την υγεία μας μηνχεσωπρωινιάτικαγαμωτηνπιστημουμεσα .Η παιδεία μιας χώρας ξεκινάει απο τον ΣΕΒΑΣΜΟ του ενος απέναντι στον άλλον. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!

6. Αλήθεια , αντί να βάζουνε πρόστιμα στις καφετέριες , γιατί δεν τους υποχρεώνουν να έχουν υποχρεωτικά εξαερισμό? Είχα πάει να δω ένα ματς Ολυμπιακος - Παναθηναικός πριν χρόνια , και είχε τόσο κόσμο και τόσο ντουμάνι που ούτε εγώ που είμαι καπνιστής δεν άντεξα. Παρακαλέσαμε τον καταστηματάρχη να ανοίξει τις πόρτες να φύγει το ντουμάνι , μιλάμε για πραγματικό σύννεφο , και το έκανε με το ζόρι.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, LiquidTroll said:

1. Προτού εφαρμόσεις ενα νόμο σε μια κοινωνία , πρεπει να δεις τι κοινωνία είναι αυτή . Πχ. , 5 χρόνια που έζησα Αγγλία , είδα ότι οι Άγγλοι είναι social smokers , όπως και εμεις ήμαστε social drinkers . Δηλαδή κάπνιζαν 5-6 τσιγάρα την ημέρα. Οπότε , για αυτούς , το να μην καπνίζουν είναι εύκολη υπόθεση. Ας τους έκοβε όμως κάποιος το αλκοολ ! Σε φάση δεν επιτρέπεται να πιεις πάνω απο μία μπύρα , ή απο ένα ποτό , ή επιτρέπεται να πιεις μονο μη αλκοολούχα , να σας έλεγα τι επανάσταση θα γινόταν !!!

Από πλευράς DUI τι ποσοστά έχουν στην Αγγλία? Διότι αν είναι normal, τότε μια χαρά τους "έκοψε" το αλκοολ κατά περίπτωση, όπως δλδ είναι και το να βγαίνεις έξω για να καπνίσεις.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

2. Ήμαστε μια χώρα καπνιστική. Οι Μεσογειακοί λαοί καπνίζουν , τελεία και παύλα(επισης το είδα στην Αγγλία , που Ελληνες και Ισπανοι , και Ρώσσοι ήταν φουγάρα....) . Δυστυχώς ή ευτυχώς , ΔΕΝ προκειται να εφαρμοστεί εδω. Ολο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί , διότι αν χάσει ένα μαγαζί τους καπνιστές , θα χάσει ένα 30-40% των πελατών του. Είναι που είναι χάλια η κατάσταση στις καφετέριες , που κάποτε δεν χώραγες να κάτσεις και τώρα πας Παρασκευη βράδυ και έχει 3 παρέες , αν το εφαρμόσουν κιόλας , πάνε χαμένες.

3. Είμαι απο τους ανθρώπους που σέβονται τον διπλανό τους . Προσπαθω να μην ντουμανιάζω τους γύρω μου , και πάντα ζητάω συγνώμη όταν το κάνω κατα λάθος. Στην παρέα μου υπάρχουν καπνιστές και μη καπνιστές. Και όμως , έχω δει ΜΗ καπνιστές να μιλάνε πολύ άσχημα στους καπνιστές , τύπου "Πάρε το τσιγάρο σου απο εδω πέρα , μας ντουμάνιασες" , "Ήμαστε υποχρεωμένοι να ρουφάμε τον καπνό σου" κλπ , με πολύ , πάρα πολύ άσχημο τρόπο. Αυτο παιδιά δεν λέγεται σεβασμός. Σεβασμός είναι το "Σε παρακαλώ μην καπνίσεις , με ενοχλεί " ή το "Αν θες να καπνίζεις , σε παρακαλώ κάτσε πιο πέρα ή αλλού". Πρέπει να παραδεχτείτε εσείς ή μη καπνιστές , ότι υπάρχουν άνθρωποι πολύ προσβλητικοί , που δεν σέβονται τους καπνιστές , και κατά συνέπεια δεν τους σέβονται και οι καπνιστές. Για να επέλθει ο σεβασμός , πρέπει να προσπαθήσουν και οι δύο μεριές.

4. Στο σπίτι μου δεν καπνίζω μέσα , διότι ενοχλεί τους γονείς μου ! Με ωραίο τρόπο μου έχουν πει , ότι αν θελεις να καπνίζεις , ή θα βγαίνεις έξω , ή θα πηγαίνεις στην κουζίνα με ανοιχτή πόρτα ή ανοιχτό τον αποροφητήρα , ώστε να μην ντουμανιάζει ο χώρος.ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ ΠΑΙΔΙΑ !!!

5. Έχετε δίκιο. Απόλυτο δίκιο! Αλλά ξαναλέω , η παιδεία όμως δεν είναι να κόψουμε το τσιγάρο απο τους εσωτερικούς χώρους ! Και καλά τώρα οι Ευρωπαίοι νιάστηκαν για την υγεία μας μηνχεσωπρωινιάτικαγαμωτηνπιστημουμεσα .Η παιδεία μιας χώρας ξεκινάει απο τον ΣΕΒΑΣΜΟ του ενος απέναντι στον άλλον. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!

6. Αλήθεια , αντί να βάζουνε πρόστιμα στις καφετέριες , γιατί δεν τους υποχρεώνουν να έχουν υποχρεωτικά εξαερισμό? Είχα πάει να δω ένα ματς Ολυμπιακος - Παναθηναικός πριν χρόνια , και είχε τόσο κόσμο και τόσο ντουμάνι που ούτε εγώ που είμαι καπνιστής δεν άντεξα. Παρακαλέσαμε τον καταστηματάρχη να ανοίξει τις πόρτες να φύγει το ντουμάνι , μιλάμε για πραγματικό σύννεφο , και το έκανε με το ζόρι.

Έκατσες και έγραψες όλο αυτό το σεντόνι ρε φιλαράκο... γιατί? Είναι καλοπροαίρετο όντως, γι'αυτό θα σου απαντήσω και εγώ

1. Τα Χ λίτρα αλκοόλ που θα πιει ο Άγγλος δεν θα τα πιω και εγώ παθητικά, θα τα πιει μόνος του (αντίθετα με το τσιγάρο!)
2. Φυσικά αδιάφορο για τους μη καπνιστές αλλά πάντως... αν ολοι το εφάρμοζαν, απλά οι καπνιστές θα συνήθιζαν το γεγονός
3. Είπες... "Αυτο παιδιά δεν λέγεται σεβασμός. Σεβασμός είναι το "Σε παρακαλώ μην καπνίσεις , με ενοχλεί " ή το "Αν θες να καπνίζεις , σε παρακαλώ κάτσε πιο πέρα ή αλλού".
Εννοείται οτι η αγένεια δεν είναι αποδεκτή από καμία πλευρά ΑΛΛΑ όταν μιλάμε για σεβασμό τότε δεν καπνίζουμε καν! Όχι να περιμένουμε να μας το ζητήσουν!

5. Βλέπε 3
6. Ακόμα και καλός εξαερισμός δεν αρκεί δυστυχώς

• Like 6
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

uk απαγορεύεται να πουληθεί αλκοόλ 22:00-10:00. Σε πολλά μέρη (πχ Γλασκώβη) απαγορεύεται να πίνεις ακομα κ  έξω σε πάρκα , σου αρνούνται ποτό αν σε δουν πολύ μεθυσμένο κ ας είστε 10 άτομα παρέα. Τρως άκυρο σε μαγαζί νόμιμα γιατί είσαι μεθυσμένος κ άλλα πολλά. 

Ολα τα παραπάνω δείχνουν άλλα σε μια χώρα μάλιστα οπου έχει απο τα μεγαλύτερα ποσοστα αλκοολισμού.

BTW στην Ελλάδα οι καπνιστές είναι λιγότεροι 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

1) Με το αλκοολ κανεις κακο στον εαυτο σου και μονο. Με το τσιγαρο και στους γυρω σου. Νομιζω καταλαβαινεις οτι ειναι αστοχο παραδειγμα. 

2)Το οτι ειμαστε καπνιστικη χωρα δεν σημαινει οτι πρεπει να καπνιζουμε οπου βρεθουμε και οπου σταθουμε. Στο εξωτερικο μια χαρα γεματα ειναι τα μαγαζια. Δεν καταλαβαινω γτ να μην ειναι και εδω. Οποιος θελει να καπνισει ας βγει εξω ή ας καπνισει στο σπιτι του. 

3-4) Συμφωνω απολυτα σε ολα. 

5) Δεν ειναι θεμα Ευρωπαιων. Ειναι θεμα προσωπικης υγειας για κατι που αποδεδειγμενα προκαλει καρκινο. Οχι κρυολογημα. ΚΑΡΚΙΝΟ. 

6) Ο,τι εξαερισμο και να εχεις, δεν συγκρινεται ενας χωρος με αναμμενα τσιγαρα με εναν χωρο που δεν υπαρχει ουτε ενα αναμμενο. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Στην παρέα μου υπάρχουν καπνιστές και μη καπνιστές. Και όμως , έχω δει ΜΗ καπνιστές να μιλάνε πολύ άσχημα στους καπνιστές , τύπου "Πάρε το τσιγάρο σου απο εδω πέρα , μας ντουμάνιασες" , "Ήμαστε υποχρεωμένοι να ρουφάμε τον καπνό σου" κλπ , με πολύ , πάρα πολύ άσχημο τρόπο. Αυτο παιδιά δεν λέγεται σεβασμός. Σεβασμός είναι το "Σε παρακαλώ μην καπνίσεις , με ενοχλεί " ή το "Αν θες να καπνίζεις , σε παρακαλώ κάτσε πιο πέρα ή αλλού". Πρέπει να παραδεχτείτε εσείς ή μη καπνιστές , ότι υπάρχουν άνθρωποι πολύ προσβλητικοί , που δεν σέβονται τους καπνιστές , και κατά συνέπεια δεν τους σέβονται και οι καπνιστές. Για να επέλθει ο σεβασμός , πρέπει να προσπαθήσουν και οι δύο μεριές.

Ειναι δυνατον να μιλας περι σεβασμου οταν καπνιζετε διπλα σε ατομα που δεν καπνιζουν?

Οταν με λιγα λογια βλεπει ο αλλος οτι τον εχεις γραμμενο,τι ακριβως σεβασμο περιμενεις απο αυτον?

Πραγματικα απορω πως και δεν σας περναει απο το μυαλο κατι τοσο πολυ απλο.....

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Όμως, όπως έγραψαν και παραπάνω, σε κάποιες πόλεις όπως Λάρισα και Τρίκαλα εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός μια χαρά. Επίσης εφαρμόζεται στην Τουρκία, και στην Ιταλία δεν έχω δει να καπνίζουν σε εστιατόρια κτλ. Δεν είναι Μεσογειακοί όλοι αυτοί;

Ωραίος ο σεβασμός, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ να έχω να ασχοληθώ καν με αυτό το θέμα. Δεν θέλω να χρειαστεί να ζητήσω ευγενικά από τον καπνιστή να το σβήσει, από τον εστιάτορα να μου φέρει απόδειξη, από τον οδηγό να μην μου κλείσει το πάρκινγκ, από τον κάφρο να μην πετάει σκουπίδια στον δρόμο. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε συνέχεια, όλη μέρα, κάθε μέρα, με πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Και δυστυχώς, ειδικά στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας.

• Like 9
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Stamer said:

6. Ακόμα και καλός εξαερισμός δεν αρκεί δυστυχώς

Προφανώς.

Το ξέρω ότι θα φανεί υπερβολικό αυτό που θα πω, αλλά έχει μείνει μυρωδιά στο δωμάτιο όχι επειδή κάπνισε κάποιος αλλά από τα ρούχα του καπνιστή φίλου μου. 

Θα μου πεις ακόμα και για την μυρωδιά γκρινιάζεις? Στο σπίτι μου ναι... 😛

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...