liakjim Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, jmmys είπε Σε μπαρ,Club άποψη μου είναι να επιτρέπεται. Είναι προφανές ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται και εκεί ώστε να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων. 1 1
Vagosman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι σοβαρές χώρες εφάρμοσαν το μέτρο γιατι γνωρίζουν οτι το κάπνισμα κοστίζει στο κράτος μακροπρόθεσμα, περισσότερα απο τους καπνο-φόρους. Αλλιως σιγά μην τα έβαζαν με τα ισχυρότατα καρτέλ των καπνοβιομηχανιών. Στην μπανανία και επειδή κοιτάζουν οπως πάντα κοντόφθαλμα, βολεύονται με το φόρο απο τα τσιγάρα γιατι θέλουν άμεσα το χρήμα να πέφτει στο βαρέλι με τις τρύπες. Το ο άλλος αν ειναι καπνιστής, αλκοολικός, τοξικομανής είναι δικό του θέμα και της πολιτείας να τον στηρίξει να ξεπεράσει τον εθισμό του, οι υπόλοιποι ομως δεν φταίνε να εκτίθενται σε αυτόν. Στην Ελλάδα ομως ακόμα παραμένει "μαγκιά" στις μικρές ηλικίες. Η έλλειψη παιδείας σε όλο της το μεγαλείο. ΥΓ: Γιατι οι mods όλα τα κοινωνικά θέματα τα κλειδώνουν μετα απο λίγο; Δεν το έχω καταλάβει. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από Vagosman 2 2
pantheo4 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 20 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Μαλλον δεν πηγαμε στα ιδια μπαρ Εγω φετος που ξαναπηγα γινοταν χαμος σε οσα επισκεφθηκα. μαλιστα επειδη ηταν η πρωτη φορά που πηγα αφοτου εκοψα το καπνισμα, με ενοχλησε λιγο παραπανω. Γενικα, απο το 2010 και μετα θυμαμαι διαφορες ευρωπαικες πολεις οπου ειδα να επιτρεπεται το τσιγαρο μεσα σε μερικα μπαρ: - Λουξεμβουργο - Κοπενχαγη - Βερολινο (στα περισσοτερα) Αντιθετα, δεν ειδα πουθενα να επιτρεπεται σε Ρωμη , Μαδριτη , Σεβιλλη κλπ. Σαν να σπαει λιγο ο κανονας των αυστηρων βορειοΕυρωπαιων και τον "χαλαρων" μεσογειακων ενα πραμα Στην Γερμανια ξερω οτι μπορεις να παρεις αδεια καπνισματος εαν το μαγαζι σου διαθετει δυο ξεχωριστούς χωρους οι οποιοι χωριζονται με πόρτες που πρεπει να ειναι κλειστες και ο μη καπνιστων χώρος πρεπει να ειναι μεγαλυτερος από αυτος των καπνιστων.
harskouf Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει, οι καπνιστές που δεν μπορούν να μην καπνίσουν για 1-2 ώρες όταν βρίσκονται σε κάποια καφετερια (και να σεβαστούν τους γύρώ τους) τι κάνουν όταν πρέπει να πετάξουν με κάποιο αεροπλάνο; Εκεί πως συμμορφώνονται με τον νόμο; Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από harskouf 2
gdriver Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, vagos789 είπε Αντε στη Κρητη στα καφενεια να ριχνεις 600αρια , πας ; Ασε που ειναι εναντια στην λογικη του ελληνικου κρατους να ζητα απο τους πολιτες προσωπικη ευθυνη για τις πραξεις τους, θελει παντα να στρεφεται εναντια σε καποιον ιδιοκτητη ακινητου ή σε καποιον με τιτλο "διευθυντη" Εμενα με διαολιζει να καπνιζουν σε εστιατορια.Εχεις μια γλωσσα καλυμμένη απο πισσα, βγηκες εξω στο εστιατοριο να φας τι; Αφου δεν καταλαβαινεις χριστο! Παρε ενα σουβλακι σπιτι σου αυτό είναι ένα καλό θέμα για συζήτηση. Ακούω οι ιατροί αλλά και άλλοι , να λένε πως οι καπνιστές δεν γεύονται καλά, μυρίζουν καλά και πολλά ακόμα, αλλά όσους καπνιστές ξέρω , τις πίτες, τα καλαμάκια, πίτσες και γενικώς όλα τα φαγητά τα απολαμβάνουν μία χαρά. Τελικώς τί ισχύει , δεν έχω καταλάβει. Αυτό που έχω δει πάντως σε χρόνιους καπνιστές (30-40-50 χρόνια καπνιστές και παραπάνω) , είναι μία μικρή δυσκολία στην κατάποση. Ένας καπνιστής να μας πει , γιατί πραγματικώς το έχω περιέργεια αν έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον η γεύση και αν είδε διαφορά όταν αποφάσισε και πέτυχε να το σταματήσει. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από gdriver
johnnieinlab Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, lostdreamer50 είπε Ειναι απίστευτο και θλιβερα αστειο πως καποιοι πιστευουν οτι αυτό ειναι αμφιλεγόμενο ζητημα και οτι πρεπει οι δυο πλευρες να τα "βαλουν κατω" και να βρουν μια μεση λυση! Αν ειναι δυνατον! Το τσιγάρο εχει αποδειχθεί βλαβερο για την υγεια. Δεν βελτιωνει το επιπεδο ζωης (οπως πχ το αυτοκινητο) και δεν ειναι αναγκαιο με κανενα τροπο. Δεν υπαρχει κανενα ζητημα εδω. Θα επρεπε να ειχε απαγορευτει παγκοσμιως εδω και χρόνια σαν τα ναρκωτικα. Στην χειροτερη περιπτωση θα επρεπε να επιτρεπεται μόνο ιδιωτικα στο σπιτι του καθενός. Και η αγορα του να χει και επιπλεον τιμωρητικο φπα. Είμαι αντικαπνιστής, αλλά αύριο θα πουν το ίδιο για τη ζάχαρη, για τα λιπαρά, το αλκοόλ, για τον τρόπο που πλενόμαστε και το πως την τινάζουμε!
Joe-4 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Vagosman είπε ΥΓ: Γιατι οι mods όλα τα κοινωνικά θέματα τα κλειδώνουν μετα απο λίγο; Δεν το έχω καταλάβει. Επειδή ορισμένοι βγάζουν σπυριά όταν γίνεται πολιτισμένος διάλογος και παρατίθενται επιχειρήματα που η στενή τους λογική δεν αποδέχεται. Ταυτόχρονα θεωρούν ότι το thread είναι μέσο για να βγάλουν τα σώψυχα τους και επιχειρούν με ειρωνικό ύφος,αναφορές σε μπανανίες και σενάρια τραβηγμένα από τα αυτιά να οδηγήσουν την κουβέντα σε αλληλοτρολάρισμα. Υπήρξε καθοριστική η συμμετοχή τους σε όσα thread υπήρξαν που κλειδώθηκαν. Πάρε παράδειγμα. Όταν το κάπνισμα απαγορεύεται με νόμο σε κλειστό χώρο, guess what, από ποια πλευρά και να το δεις επέλεξες να πας δεν σε ανάγκασε κάνεις, οπότε θα ακολουθήσεις τους κανόνες δηλαδή τον καρκίνο σου και έξω αλλιώς σπίτι σου.
tsipakis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, dimis1712 είπε Η αγορά τσιγάρων έχει απίστευτα τιμωρητικό ΦΠΑ. Για αυτό οι τιμές είναι στα ύψη. Και ναι από την στιγμή που είναι τόσο βλαβερό για την υγεία θα μπορούσε να είχε απαγορευτεί όπως και το αλκοολ. Στο θέμα με το τσιγάρο φταίνε οι αρχές που ρίχνουν πρόστιμα αντί να τους τα κλείνουν και έπειτα οι καταστηματάρχες που επιτρέπουν το κάπνισμα. Λες και αν όλοι οι καταστηματάρχες απαγόρευαν το κάπνισμα δεν θα έβγαιναν οι καπνιστές έξω. Και εγώ είμαι καπνιστής και καπνίζω μέσα σε καφετέριες όταν επιτρέπεται αλλά σε χώρους εστίασης πηγαίνω πάντα έξω όσο κρύο και αν έχει μόνο και μόνο από σεβασμό στον διπλανό μου που μπορει και να του κοπει η ορεξη από τον καπνό. μα δεν επιτρεπεται σε κανεναν κλειστο χωρο 1
Pedalsp Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Στην ΤΟΥΡΚΙΑ το 2008 είχαμε παει με την σχολή σε διαφορα μαγαζια Κων/πολη και σε αλλες πόλεις. Κάποια στιγμή μια κοπέλα ανάβει ενα τσιγάρο τοτε έρχεται ο μαγαζάτορας και της λεει σβήσε το ΤΩΡΑ θα μας γράψουν! Εσεις στην ΕΛΛΑΔΑ ακόμα καπνίζεται μέσα στα μαγαζιά; Στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ποτε σε ΚΑΝΕΝΑ μαγαζι δεν είδα να καπνίζουν μεσα ΟΛΟΙ εξω εβγαιναν να καπνισουν. Σε ενα μαγαζί στον ΓΕΡΑΚΑ επεσε πρόστιμο 10.000 ευρω. και απο ΤΟΤΕ το μαγαζί δεν αφήνει να καπνίσει ΚΑΝΕΙΣ! Βλέπεις σε ταβέρνες με παιδια σε κλειστό χώρο να καπνίζουν! Στην ΤΟΥΡΚΙΑ 2008 και είναι πολιτισμένη και εμεις στην Ευρωπη με νόμο απο 6/2009 10 χρονια μετά και δεν εχουμε κανει ΤΙΠΟΤΑ! Και ρωταω πιο ειναι το τηλ/νο που μπορουμε να παίρνουμε ώστε να κάνουμε καταγγελία; Ας κάνουμε την αρχή! 1
Μάκαρος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε Είμαι αντικαπνιστής, αλλά αύριο θα πουν το ίδιο για τη ζάχαρη, για τα λιπαρά, το αλκοόλ, για τον τρόπο που πλενόμαστε και το πως την τινάζουμε! Τα παραπανω κανουν κακο ομως καθαρα μονο σε οποιον τα καταναλωνει. Οχι και στους υπολοιπους. 2 λεπτά πριν, Pedalsp είπε Στην ΤΟΥΡΚΙΑ το 2008 είχαμε παει με την σχολή σε διαφορα μαγαζια Κων/πολη και σε αλλες πόλεις. Κάποια στιγμή μια κοπέλα ανάβει ενα τσιγάρο τοτε έρχεται ο μαγαζάτορας και της λεει σβήσε το ΤΩΡΑ θα μας γράψουν! Εσεις στην ΕΛΛΑΔΑ ακόμα καπνίζεται μέσα στα μαγαζιά; Στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ποτε σε ΚΑΝΕΝΑ μαγαζι δεν είδα να καπνίζουν μεσα ΟΛΟΙ εξω εβγαιναν να καπνισουν. Σε ενα μαγαζί στον ΓΕΡΑΚΑ επεσε πρόστιμο 10.000 ευρω. και απο ΤΟΤΕ το μαγαζί δεν αφήνει να καπνίσει ΚΑΝΕΙΣ! Βλέπεις σε ταβέρνες με παιδια σε κλειστό χώρο να καπνίζουν! Στην ΤΟΥΡΚΙΑ 2008 και είναι πολιτισμένη και εμεις στην Ευρωπη με νόμο απο 6/2009 10 χρονια μετά και δεν εχουμε κανει ΤΙΠΟΤΑ! Και ρωταω πιο ειναι το τηλ/νο που μπορουμε να παίρνουμε ώστε να κάνουμε καταγγελία; Ας κάνουμε την αρχή! Νομιζω μιαια απο τις υπηρεσιες που μπορεις να κανεις καταγγελια, ειναι η δημοτικη αστυνομια του αντιστοιχου δημου.
Fulgore Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δεν υπαρχει θεμα προς κουβεντα. Εχουν γραφτει αυτα εδω και καιρο και η απαντηση ειναι η γνωστη. Το τσιγαρο σε κλειστους χωρους πρεπει να απαγορευεται χωρις πολλα πολλα. Ο λογος που δεν απαγορευεται και βλεπουμε αυτα που βλεπουμε ειναι γιατι οι μαγαζατορες δεν θελουν να το εφαρμοσουν αυτο(ειδικα τωρα με το κρυο)μην χασουν κοσμο/λεφτα. Αν ομως πεσει καποιο χοντρο προστιμο οπως αναφερθηκε,εκει ολα αλλαζουν φυσικα.
Μάκαρος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Fulgore είπε Δεν υπαρχει θεμα προς κουβεντα. Εχουν γραφτει αυτα εδω και καιρο και η απαντηση ειναι η γνωστη. Το τσιγαρο σε κλειστους χωρους πρεπει να απαγορευεται χωρις πολλα πολλα. Ο λογος που δεν απαγορευεται και βλεπουμε αυτα που βλεπουμε ειναι γιατι οι μαγαζατορες δεν θελουν να το εφαρμοσουν αυτο(ειδικα τωρα με το κρυο)μην χασουν κοσμο/λεφτα. Αν ομως πεσει καποιο χοντρο προστιμο οπως αναφερθηκε,εκει ολα αλλαζουν φυσικα. Καιρος ειναι να αρχισουν να πεφτουν προστιμα, για να ξεκινησουν να συμμορφωνονται σιγα σιγα
vagos789 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 48 λεπτά πριν, gdriver είπε αυτό είναι ένα καλό θέμα για συζήτηση. Ακούω οι ιατροί αλλά και άλλοι , να λένε πως οι καπνιστές δεν γεύονται καλά, μυρίζουν καλά και πολλά ακόμα, αλλά όσους καπνιστές ξέρω , τις πίτες, τα καλαμάκια, πίτσες και γενικώς όλα τα φαγητά τα απολαμβάνουν μία χαρά. Εχουν γευση,αλλα ειναι αλλοιωμενη Φαγητα με πολυ πλουσια γευση με τονους λιπαρων-ζαχαρης κτλ οπως αυτα που περιγραφεις σαφως και τα καταλαβαινουν Αν τους βαλεις ριζοτο με μυρωδικα,θα νομιζουν οτι τρωνε λαπα 2
gdriver Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Καιρος ειναι να αρχισουν να πεφτουν προστιμα, για να ξεκινησουν να συμμορφωνονται σιγα σιγα To θέμα όμως που είναι ακόμη σημαντικότερο , είναι και η αδιαφορία των υπεύθυνων αρχών. Εδώ κάνεις καταγγελία και απλώς δεν εμφανίζονται, είτε γιατί δεν τους νοιάζει να βγάλουν κάπως το μισθό που παίρνουν , είτε τα έχουν καλά με το μαγαζάτορα και δε θέλουν να του κόψουν πρόστιμο, είτε απλώς είναι και οι ίδιοι καπνιστές και απλώς διαιωνίζουν το είδος. Πόσες φορές ακούσαμε για καταγγελία και οι αρμόδιοι τους τίμησαν με την πλήρη απουσία τους;;; Και όχι μόνο σε αυτό αλλά σε πολλά ακόμα, υπάρχει αδιαφορία από τις αρχές. Ένα ακραίο παράδειγμα αλλά αληθινή εμπειρία , είναι από αυτές τις συναυλίες που γίνονται στο χωράφι στη μαλακάσα (για κάποιο άγνωστο λόγο) , μία χρονιά είχε τόσα πολλά αυτοκίνητα , που όταν επιτέλους μετά από ώρες και ώρες ταλαιπωρίας με κυκλοφοριακό, εμφανίστηκαν οι τροχονόμοι και έβαζαν τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης στην εθνική όδό.(!!!!) Στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από gdriver
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, gdriver είπε αυτό είναι ένα καλό θέμα για συζήτηση. Ακούω οι ιατροί αλλά και άλλοι , να λένε πως οι καπνιστές δεν γεύονται καλά, μυρίζουν καλά και πολλά ακόμα, αλλά όσους καπνιστές ξέρω , τις πίτες, τα καλαμάκια, πίτσες και γενικώς όλα τα φαγητά τα απολαμβάνουν μία χαρά. Τελικώς τί ισχύει , δεν έχω καταλάβει. Αυτό που έχω δει πάντως σε χρόνιους καπνιστές (30-40-50 χρόνια καπνιστές και παραπάνω) , είναι μία μικρή δυσκολία στην κατάποση. Ένας καπνιστής να μας πει , γιατί πραγματικώς το έχω περιέργεια αν έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον η γεύση και αν είδε διαφορά όταν αποφάσισε και πέτυχε να το σταματήσει. Θα σου πω. Εκοψα το τσιγάρο όταν γεννήθηκε η κόρη μου,πριν 5 χρόνια,όχι μαχαίρι αλλά μέσα σε κάνα δυο μηνες. Διάφορα στην γεύση δεν είδα. Είδα διαφορά σε 3 πράγματα κυρίως, πέρα το οικονομικό,εκανα περιπου 1 πακέτο την ημέρα. 1.Το πρωί ξυπναω πολύ πιο ξεκούραστος. Ειδικα στους πρωτους μηνες η διαφορά ηταν πολύ εμφανής. 2.Την ορειβασία που την λατρεύω,κάνω τις ίδιες διαδρομές σε λιγοτερο χρονο και με λιγότερη κούραση. 3.Καλύτερη επίδοση στα "πικάντικα" πράγματα. Δεν με πειράζει ιδιαίτερα να πάω σε ενα μπαρ και να καπνίζουν, καταλαβαινω τους καπνιστες,ημουν και εγω,εκτός αν έχει χάλια εξαερισμό.Με ενοχλεί αφάνταστα όμως να πάω χειμώνα σε μια ταβέρνα με τη γυναικα μου και τη μικρή μου κόρη και να αναγκάζεται να αναπνέει το παιδι την καπνιλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις