LeonV12 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Εδω ρε παιδια μπαινουν στο ταξι μερικοι ηλιθιοι και θελουν να κανουν τσιγαρο για 5 λεπτα κυριολεκτικα διαδρομη.Πανε να αναψουν κιολας καποιοι χωρις καν να ρωτησουν.Τους αφηνω βεβαια μεχρι να αναψει ο αναπτηρας και μετσ τρωνε το ακυρο. 😂.Ειχα παει παλι αλλη μια φορα σε εστιατοριο πηχτρα με παιδια μεσα και καπνιζανε τα ζωα ολοι,πιο πολυ με τεκες εμοιαζε παρα με μαγαζι εστιασης.Τελικα κατσαμε σε εξωτερικο χωρο με μουσαμαδες γυρω αντι να ειναι το αντιθετο και αυτο για χαρη των φιλων αλλιως θα ειχα φυγει.Απλα ειμαστε ο πιο ηλιθιος και παρτακιας λαος ever,γι αυτο και δεν υπαρχει σωτηρια. 3 1
Μάκαρος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, gdriver είπε To θέμα όμως που είναι ακόμη σημαντικότερο , είναι και η αδιαφορία των υπεύθυνων αρχών. Εδώ κάνεις καταγγελία και απλώς δεν εμφανίζονται, είτε γιατί δεν τους νοιάζει να βγάλουν κάπως το μισθό που παίρνουν , είτε τα έχουν καλά με το μαγαζάτορα και δε θέλουν να του κόψουν πρόστιμο, είτε απλώς είναι και οι ίδιοι καπνιστές και απλώς διαιωνίζουν το είδος. Πόσες φορές ακούσαμε για καταγγελία και οι αρμόδιοι τους τίμησαν με την πλήρη απουσία τους;;; Και όχι μόνο σε αυτό αλλά σε πολλά ακόμα, υπάρχει αδιαφορία από τις αρχές. Αν ο κοσμος ξεκινησει να κανει καταγγελιες, ποσες φορες θα μπορεσουν να κανουν τα στραβα ματια ? 1
LeonV12 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Μάκαρος είπε Αν ο κοσμος ξεκινησει να κανει καταγγελιες, ποσες φορες θα μπορεσουν να κανουν τα στραβα ματια ? Ξερεις τι λενε ολοι;Που να τρεχεις τωρα να ασχολεισαι.Κανονικα αυτο θελει ελεγχους τακτικους.Αν και παλι το κοβω να γινεται οπως με την εφορια,θα παιρνουν κανα 100αρικο και γεια σας. 1
moure Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Πάντα πριν πάω σε ένα εστιατόριο ρωτάω αν επιτρέπουν το κάπνισμα.Σε εστιατόριο που καπνίζουν απλά δεν πάω. Μου έχει τύχει να πάω σε ψαροταβέρνα που δεν κάπνιζαν και ξαφνικά να εμφανίζεται ένας γνωστός εφοπλιστής που έχει πάρει ένα βουνό καραβίδες να ανάβει τσιγάρο δίπλα μου ενώ εγώ τρωω με την κόρη μου.Καλω αμέσως τον σερβιτόρο και του λέω ότι το τσιγάρο με ενοχλεί.Ο σερβιτόρος πηγε του είπε ότι το τσιγάρο ενοχλεί και αυτός το έσβησε. Αν η αντιμετώπιση του μαγαζιού ήταν διαφορετική απλά θα έφευγα και δεν θα πλήρωνα τίποτα από όσα ειχα παραγγείλει. 5 1
Vagosman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Pedalsp είπε Στην ΤΟΥΡΚΙΑ το 2008 είχαμε παει με την σχολή σε διαφορα μαγαζια Κων/πολη και σε αλλες πόλεις. Κάποια στιγμή μια κοπέλα ανάβει ενα τσιγάρο τοτε έρχεται ο μαγαζάτορας και της λεει σβήσε το ΤΩΡΑ θα μας γράψουν! Εσεις στην ΕΛΛΑΔΑ ακόμα καπνίζεται μέσα στα μαγαζιά; Στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ποτε σε ΚΑΝΕΝΑ μαγαζι δεν είδα να καπνίζουν μεσα ΟΛΟΙ εξω εβγαιναν να καπνισουν. Σε ενα μαγαζί στον ΓΕΡΑΚΑ επεσε πρόστιμο 10.000 ευρω. και απο ΤΟΤΕ το μαγαζί δεν αφήνει να καπνίσει ΚΑΝΕΙΣ! Βλέπεις σε ταβέρνες με παιδια σε κλειστό χώρο να καπνίζουν! Στην ΤΟΥΡΚΙΑ 2008 και είναι πολιτισμένη και εμεις στην Ευρωπη με νόμο απο 6/2009 10 χρονια μετά και δεν εχουμε κανει ΤΙΠΟΤΑ! Και ρωταω πιο ειναι το τηλ/νο που μπορουμε να παίρνουμε ώστε να κάνουμε καταγγελία; Ας κάνουμε την αρχή! 1142 για καταγγελίες. Η αλήθεια ειναι δυστυχώς οτι χωρίς μαστίγιο δεν γίνεται τίποτα. 6 λεπτά πριν, moure είπε Πάντα πριν πάω σε ένα εστιατόριο ρωτάω αν επιτρέπουν το κάπνισμα.Σε εστιατόριο που καπνίζουν απλά δεν πάω. Μου έχει τύχει να πάω σε ψαροταβέρνα που δεν κάπνιζαν και ξαφνικά να εμφανίζεται ένας γνωστός εφοπλιστής που έχει πάρει ένα βουνό καραβίδες να ανάβει τσιγάρο δίπλα μου ενώ εγώ τρωω με την κόρη μου.Καλω αμέσως τον σερβιτόρο και του λέω ότι το τσιγάρο με ενοχλεί.Ο σερβιτόρος πηγε του είπε ότι το τσιγάρο ενοχλεί και αυτός το έσβησε. Αν η αντιμετώπιση του μαγαζιού ήταν διαφορετική απλά θα έφευγα και δεν θα πλήρωνα τίποτα από όσα ειχα παραγγείλει. Σωστός ο εφοπλιστής και το μαγαζί. Θα μπορούσαν να μην τον έχουν ενοχλήσει καν. Πόσο μάλλον με το βουνό καραβίδες. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από Vagosman 1
palawiaris Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, harskouf είπε Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει, οι καπνιστές που δεν μπορούν να μην καπνίσουν για 1-2 ώρες όταν βρίσκονται σε κάποια καφετερια (και να σεβαστούν τους γύρώ τους) τι κάνουν όταν πρέπει να πετάξουν με κάποιο αεροπλάνο; Εκεί πως συμμορφώνονται με τον νόμο; Ανοίγουμε το παράθυρο να βγαίνει έξω ο καπνός.
akis_tzev Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν και καπνιστής,πάντα σέβομαι όσους δεν καπνίζουν...Μου έκανε εντύπωση πριν 2 μήνες που πήγα στη Λάρισα ότι απαγορευοταν ΠΑΝΤΟΥ το κάπνισμα...Και στη καφετέρια πήγα και σε τσιπουράδικα και έβγαινα έξω και κάπνιζα όπως οι υπόλοιποι...Το μόνο σπαστικό είναι ότι όταν είσαι έξω με άλλο ένα άτομο ότι πρέπει να το αφήνεις μόνο του για να πας να καπνίσεις...Αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας...Μια χαρά τους είδα εκεί στη Λάρισα..Το έχουν συνηθίσει πλέον.Κάποιον που ρώτησα μου είπε ότι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα Τρίκαλα...Μια συνήθεια είναι όλα..Μη τρελαινόμαστε..Και εμένα δεν μου αρέσει να βγαίνω μέσα στο κρύο για να καπνίσω,αλλά..... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από akis_tzev 1 1
gdriver Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Vagosman είπε 1142 για καταγγελίες. Η αλήθεια ειναι δυστυχώς οτι χωρίς μαστίγιο δεν γίνεται τίποτα. Σωστός ο εφοπλιστής και το μαγαζί. Θα μπορούσαν να μην τον έχουν ενοχλήσει καν. Πόσο μάλλον με το βουνό καραβίδες. σε αντίθεση με ένα μαγαζί στη γλυφάδα, που καταχείμωνο είχε ανοικτές όλες τις τζαμαρίες και νόμιζε πως έτσι νομιμοποιούταν να καπνίζουν , δεν ήξερε πως έχει αλλάξει πια ο νόμος, και αντί να κάνει παρατήρηση στον διπλανό μου, όταν έκανα παράπονα, όχι μόνο δεν το έσβησε αλλά άναψε τσιμπούκι ο καπετανέος. Ο τύπος είχε όλα τα σύνεργα καπνίσματος.
clevercitizen Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Έχω τσακωθεί με γνωστή μου (καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι και κάπνιζε), κόρη του αφεντικού της καφετέριας που σύχναζα για ~2 χρόνια, όταν πρωτοβγήκε ο αντικαπνιστικός νόμος. Δεν ξαναπάτησα στο μαγαζί. Φίλε καπνιστή: Γιατί σέβεσαι τον ίδιο νόμο στο εξωτερικό (μιλάω για τον κανόνα και όχι τις εξαιρέσεις π.χ. Γερμανία που επιτρέπεται σε συγεκριμένα μαγαζιά) αλλά στην χώρα σου όχι? Θέλω ένα σοβαρό επιχείρημα. Σε 15-20 χρονάκια που ίσως και να έχει αλλάξει κάτι το ξανασυζητάω να γυρίσω Ελλάδα. Μέχρι τότε ευτυχισμένος κάτοικος Ισπανίας.
punky Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, gdriver είπε αυτό είναι ένα καλό θέμα για συζήτηση. Ακούω οι ιατροί αλλά και άλλοι , να λένε πως οι καπνιστές δεν γεύονται καλά, μυρίζουν καλά και πολλά ακόμα, αλλά όσους καπνιστές ξέρω , τις πίτες, τα καλαμάκια, πίτσες και γενικώς όλα τα φαγητά τα απολαμβάνουν μία χαρά. Τελικώς τί ισχύει , δεν έχω καταλάβει. Αυτό που έχω δει πάντως σε χρόνιους καπνιστές (30-40-50 χρόνια καπνιστές και παραπάνω) , είναι μία μικρή δυσκολία στην κατάποση. Ένας καπνιστής να μας πει , γιατί πραγματικώς το έχω περιέργεια αν έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον η γεύση και αν είδε διαφορά όταν αποφάσισε και πέτυχε να το σταματήσει. Είναι η 2η φορά που προσπαθώ να το κόψω. Μαχαίρι φυσικά. Όλοι οι άλλοι τρόποι είναι κοροϊδία. Η πρώτη φορά φορά ήταν πριν 15 χρόνια κι έπαθα πολιτισμικό σοκ γιατί δεν είχα ποτέ πιει καφέ χωρίς να καπνίσω τσιγάρο. Δεν ήξερα πως ο καφές έχει τέτοια γεύση. Το ίδιο και με τα φαγητά. Κράτησε ένα εξάμηνο η προσπάθεια γιατί για να με επιβραβεύσω άναψα τσιγάρο στο Sonar στη Βαρκελώνη. Φυσικά δεν σταμάτησα να ανάβω τσιγάρα μετά από εκείνο το πρώτο. Τώρα έχω κλείσει ένα εξάμηνο άκαπνος και δεν βλέπω σε καμία περίπτωση την ίδια διαφορά στη γεύση. Φαίνεται πως ο χρόνος, εκτός από το να γιατρεύει τα πάντα, σε κάνει να πληρώνεις για τις μαλακίες της νιότης με τόκο.
klainmaingr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Είναι απίθανο οτι ακόμα συζητάμε για τα αυτονόητα. Απο όπου και να το πιάσεις δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. 1)Είναι νόμος. 2)Αν θέλουμε να αμπελοφιλοσοφήσουμε δεν υπάρχει κανένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της καπνιστικής πλευράς. Πάντα μα πάντα θα προέχει η δημόσια υγεία και ασφάλεια. Σε μια χώρα τόσο επιρρεπή στην ανομία όσο η Ελλάδα, πρώτα πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα παντού, να γίνει βίωμα σε όλους οτι το να μοιράζουν AOE καρκίνο σε δημόσιο χώρο δεν είναι δικαίωμα τους και μετά να συζητήσουμε για παραθυράκια. Λύσεις υπάρχουν. Είτε με εξωτερικούς χώρους, είτε με εσωτερικά δωμάτια, είτε με άδειες για μαγαζιά ΚΑΘΑΡΑ καπνιστών. Αλλα το να θεωρείς a priori οτι η απόλαυση σου υπερέχει της υγείας του άλλου είναι απλά τραγικό. Ιδιαίτερα σε ταβέρνες/εστιατόρια, δε μπορώ να φανταστώ πόσο στα @@ του μπορεί να είναι κάποιος για να αποφασίσει να ανάψει τσιγάρο. Με εκνευρίζουν και εμένα οι κρατικές παρεμβάσεις και η μόνιμη αναφορά σε άλλες χώρες, αλλα δε γίνεται παγκοσμίως να έχουν συμμορφωθεί οι πάντες με μια τόσο (θετικότατη) αλλαγή και εμείς ακόμα να λέμε οι μη καπνιστές να κάθονται σπίτι τους. Πρόστιμα παντόυ και για τα πάντα. Έτσι περιορίσαμε το πάρκινγκ στο κέντρο, έτσι περιορίσαμε τα τέρατα και τις αυθαιρεσίες, έτσι βάλαμε ζώνες, έτσι ασφαλίζουμε υπαλλήλους και έτσι θα κόψουμε και το κάπνισμα. Δυστυχώς είναι το μόνο πράγμα που λειτουργεί. Μακάρι όλοι να δρούσαμε με λογική και για το συλλογικό καλό. Αλλα μέχρι τότε... 11 1
gdriver Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, punky είπε Είναι η 2η φορά που προσπαθώ να το κόψω. Μαχαίρι φυσικά. Όλοι οι άλλοι τρόποι είναι κοροϊδία. Η πρώτη φορά φορά ήταν πριν 15 χρόνια κι έπαθα πολιτισμικό σοκ γιατί δεν είχα ποτέ πιει καφέ χωρίς να καπνίσω τσιγάρο. Δεν ήξερα πως ο καφές έχει τέτοια γεύση. Το ίδιο και με τα φαγητά. Κράτησε ένα εξάμηνο η προσπάθεια γιατί για να με επιβραβεύσω άναψα τσιγάρο στο Sonar στη Βαρκελώνη. Φυσικά δεν σταμάτησα να ανάβω τσιγάρα μετά από εκείνο το πρώτο. Τώρα έχω κλείσει ένα εξάμηνο άκαπνος και δεν βλέπω σε καμία περίπτωση την ίδια διαφορά στη γεύση. Φαίνεται πως ο χρόνος, εκτός από το να γιατρεύει τα πάντα, σε κάνει να πληρώνεις για τις μαλακίες της νιότης με τόκο. κρίμα. Δηλαδή πιστεύεις πως έπαθες ανεπανόρθωτη ζημιά; ίσως να θέλει λίγο καιρό ακόμη.
Mhlogiatros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Εδω το Υπουργείο Υγείας βρωμοκοπάει τσιγαριλα Σε αντιπαράθεση να έρχεσαι κάθε μέρα και να τσακώνεσαι δε γίνεται . Άσε που μπορεί να πέσεις και σε κάνα βαρύ και ασηκωτο πολακη Στις 6/2/2019 στις 12:05 ΜΜ, emperor4her είπε εκ των εσω, εμαθα οτι θα προταθει να μην καπνιζεις σε αποσταση 10 μετρων απο οποιονδηποτε. μαλιστα θα πρεπει να εχεις εφαρμογη στο κινητο σου για να σου διχνει ποσα μετρα μακρυα σου ειναι ο κοντινοτερος ανθρωπος.
emperor4her Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, moure είπε Πάντα πριν πάω σε ένα εστιατόριο ρωτάω αν επιτρέπουν το κάπνισμα.Σε εστιατόριο που καπνίζουν απλά δεν πάω. Μου έχει τύχει να πάω σε ψαροταβέρνα που δεν κάπνιζαν και ξαφνικά να εμφανίζεται ένας γνωστός εφοπλιστής που έχει πάρει ένα βουνό καραβίδες να ανάβει τσιγάρο δίπλα μου ενώ εγώ τρωω με την κόρη μου.Καλω αμέσως τον σερβιτόρο και του λέω ότι το τσιγάρο με ενοχλεί.Ο σερβιτόρος πηγε του είπε ότι το τσιγάρο ενοχλεί και αυτός το έσβησε. Αν η αντιμετώπιση του μαγαζιού ήταν διαφορετική απλά θα έφευγα και δεν θα πλήρωνα τίποτα από όσα ειχα παραγγείλει. δεν νομιζω οτι εχει δικαιωμα να μην πληρωσεις. φυσικα θα μπορουσες να παρεις τηλ και να το καταγγειλεις και να περιμενεις ισως να ερθει καποιος να τον γραψει η δεν ξερω τι.. παντως να μην πληρωσεις επιτρεπεται μονο και εφοσον δεν φερει αποδειξη.
dazed Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, emperor4her είπε δεν νομιζω οτι εχει δικαιωμα να μην πληρωσεις. φυσικα θα μπορουσες να παρεις τηλ και να το καταγγειλεις και να περιμενεις ισως να ερθει καποιος να τον γραψει η δεν ξερω τι.. παντως να μην πληρωσεις επιτρεπεται μονο και εφοσον δεν φερει αποδειξη. Σαφως και δεν επιτρεπεται να μην πληρωσεις, οσο ακριβως δεν επιτρεπεται να καπνιζει ο αλλος μεσα στο μαγαζι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις