Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Σπουδάζω (επί πτυχίω) στην Θεσσαλονίκη, και μου έχουν απομείνει 7 μαθήματα για το πτυχίο. Έχω καθυστερήσει το πτυχίο λόγω του οτι είχα βρει αξιοπρεπή δουλειά από το σπίτι και απέκτησα hands-on εμπειρία. Μετά την remote δουλειά, αποφάσισα να δοκιμάσω την δουλειά σε μικρή εταιρεία στην πόλη μου όπου δεν άντεξα πάνω από 3 μήνες λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς και οργάνωσης. Πιθανόν να έφταιγε και το γεγονός οτι επί 1.5 χρόνο μπορεί να ήμουν κλεισμένος στο σπίτι για 8-9 ώρες λόγω δουλειάς, το οποίο μετά με καθήλωσε από το στρες.

Αποφάσισα μετά να σταματήσω, να ξεκουραστώ με τα χρήματα που είχα βγάλει, αλλά πάλι στο σπίτι της μάνας μου. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή είναι οτι δεν μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να συγκεντρωθώ και να διαβάσω για να πάρω το πτυχίο, με δυσαρεστεί απόλυτα ένα κλίμα λαμογιάς που πήρα πρέφα οτι παίζει σε κάποια εξετάσεις συγκεκριμένων μαθημάτων. Επίσης λόγω κάποιων κακών συνηθειών (κάνναβη για αρκετό διάστημα) μου έχουν βγει στην φόρα διάφορα ψυχολογικά λόγω παλιών οικογενειακών.  Πήγα σε ψυχολόγο όπου το συζητήσαμε και μου πρότεινε αλλαγή περιβάλλοντος με τα ολίγα.

Υπάρχει τώρα πρόταση δουλειά στην Αθήνα σε πολύ καλή εταιρεία που πληρώνει αξιοπρεπή μισθό (~1000 καθαρά) τα οποία μου φτάνουν και μου περισσεύουν για το τωρινό βιοτικό μου επίπεδο.

Θα ήθελα την γνώμη σας στα 2 παρακάτω σενάρια:

1) Κάθομαι ακόμα στο σπίτι που είναι η αιτία της κακής ψυχολογικής μου κατάστασης αυτή τη στιγμή και παλεύω να πάρω το πτυχίο μέχρι τον Ιούνιο ζώντας για πρώτη φορά με 20 ευρώ την εβδομάδα.

2) Φεύγω επιτόπου σε περίπτωση που με δεχτούν στην Αθήνα, με μικρή οικονομική βοήθεια για αρχή από την μάνα μου - πατέρας είναι στα χαμένα χωρίς καμία προθυμία για βοήθεια, και καθιστερώ το πτυχίο λίγο ακόμα. 

Είμαι 25 ετών btw

Δημοσ.

Στρατο εχεις παει?Η δεν θα πας?Την εταιρια δεν την νοιαζει?Αν τεσπα εχεις ξεμπλεξει με το στρατιωτικο, κανε μια διακοπη σπουδων για 2 εξαμηνα και πηγαινε για την δουλεια στην Αθηνα.

Δημοσ.

Δεν έχω πάει, και θα κινηθώ για Ι5, η κανονική αναβολή είναι μέχρι το 2020. Αύριο θα γνωρίζω και το αν νοιάζει την εταιρεία. 

Δημοσ.

Καταρχην οι ψυχολογοι δεν ειναι επιστημονες,αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να διαγραψεις καθε λεξη τους,αλλα ολα τα ριχνουν στο παρελθον-παιδικη ηλικια και ξεμπερδευουν.

Αν μετακομισεις και κανεις μια νεα αρχη μονος σου, αυτο ειναι μια στρεσογονα διαδικασια,οποτε δεν αποτελει λυση απο μονο του.

Το πτυχιο που θα παρεις τι ειναι; Αν ειναι ζαμπονοκοπτικης,δεν εχει και πολυ νοημα.

Η δουλεια που θα δεχτεις,ειναι κατι με προοπτικη που σε καλυπτει ή ειναι απλα η αφορμη για αλλαγη περιβαλλοντος;

Τις αντοχες σου και τις προτιμησεις σου τις ξερεις μονο εσυ.

Δημοσ.

Πτυχίο πληροφορικής ΑΠΘ είναι και η εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον χώρο στην Ελλάδα. Η δουλειά με υπερκαλύπτει.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, alexc είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Σπουδάζω (επί πτυχίω) στην Θεσσαλονίκη, και μου έχουν απομείνει 7 μαθήματα για το πτυχίο.

Το πτυχίο καλό είναι να το πάρεις, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, είναι κρίμα να πάνε χαμένα τόσα χρόνια!

Αφού το οικογενειακό περιβάλλον σου δημιουργεί προβλήματα καλό είναι να φύγεις.

Οι σπουδές σου είναι σχετικές με τη δουλειά που βρήκες?

Τα μαθήματα που χρωστάς έχουν υποχρεωτική παρακολούθηση?
Αν όχι, δεν θα μπορούσες να διαβάζεις ενώ δουλεύεις και να δίνεις 1 ή 2 μαθήματα κάθε εξάμηνο?

• Like 1
Δημοσ.

Ναι η δουλειά αφορά την θέση προγραμματιστή που έχω και εμπειρία πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Μπορώ να δουλεύω και να δώσω και τα μαθήματα, τα έχω παρακολουθήσει όλα στο παρελθόν και δεν θέλω να το αφήσω το πτυχίο,έχουν μείνει αυτά τα ελάχιστα.

Τώρα όσων αφορά το πόσο στρεσογόνα διαδικασία είναι η μετακόμιση, νομίζω οτι σίγουρα θα είναι λιγότερο στρεσογόνα από το να μένω καθηλωμένος σε αυτό το σπίτι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexc είπε

Ναι η δουλειά αφορά την θέση προγραμματιστή που έχω και εμπειρία πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Μπορώ να δουλεύω και να δώσω και τα μαθήματα, τα έχω παρακολουθήσει όλα στο παρελθόν και δεν θέλω να το αφήσω το πτυχίο,έχουν μείνει αυτά τα ελάχιστα.

Τώρα όσων αφορά το πόσο στρεσογόνα διαδικασία είναι η μετακόμιση, νομίζω οτι σίγουρα θα είναι λιγότερο στρεσογόνα από το να μένω καθηλωμένος σε αυτό το σπίτι.

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου.

Το να μείνεις στο σπίτι δεν έχει κάποια προοπτική.

Το να μετακομίσεις όσο στρεσογόνο και αν είναι σου δίνει επαγγελματική προοπτική.

Δημοσ.

Εγω φιλος νομιζω οτι την δουλει δεν θα την κρατησεις...ισως φταιει η εργοδοσια ισως εσυ. Ετσι σε εχω κοψει. Κατσε σπιτι να παρεις πτυχιο και τσονταρισε εισοδημα εργαζομενος χαλαρα. Μην αποκοπεις απο αγορα εργασιας. Δεν κανεις για υπαλληλος εσυ.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, alexc είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Σπουδάζω (επί πτυχίω) στην Θεσσαλονίκη, και μου έχουν απομείνει 7 μαθήματα για το πτυχίο. Έχω καθυστερήσει το πτυχίο λόγω του οτι είχα βρει αξιοπρεπή δουλειά από το σπίτι και απέκτησα hands-on εμπειρία. Μετά την remote δουλειά, αποφάσισα να δοκιμάσω την δουλειά σε μικρή εταιρεία στην πόλη μου όπου δεν άντεξα πάνω από 3 μήνες λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς και οργάνωσης. Πιθανόν να έφταιγε και το γεγονός οτι επί 1.5 χρόνο μπορεί να ήμουν κλεισμένος στο σπίτι για 8-9 ώρες λόγω δουλειάς, το οποίο μετά με καθήλωσε από το στρες.

Αποφάσισα μετά να σταματήσω, να ξεκουραστώ με τα χρήματα που είχα βγάλει, αλλά πάλι στο σπίτι της μάνας μου. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή είναι οτι δεν μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να συγκεντρωθώ και να διαβάσω για να πάρω το πτυχίο, με δυσαρεστεί απόλυτα ένα κλίμα λαμογιάς που πήρα πρέφα οτι παίζει σε κάποια εξετάσεις συγκεκριμένων μαθημάτων. Επίσης λόγω κάποιων κακών συνηθειών (κάνναβη για αρκετό διάστημα) μου έχουν βγει στην φόρα διάφορα ψυχολογικά λόγω παλιών οικογενειακών.  Πήγα σε ψυχολόγο όπου το συζητήσαμε και μου πρότεινε αλλαγή περιβάλλοντος με τα ολίγα.

Υπάρχει τώρα πρόταση δουλειά στην Αθήνα σε πολύ καλή εταιρεία που πληρώνει αξιοπρεπή μισθό (~1000 καθαρά) τα οποία μου φτάνουν και μου περισσεύουν για το τωρινό βιοτικό μου επίπεδο.

Θα ήθελα την γνώμη σας στα 2 παρακάτω σενάρια:

1) Κάθομαι ακόμα στο σπίτι που είναι η αιτία της κακής ψυχολογικής μου κατάστασης αυτή τη στιγμή και παλεύω να πάρω το πτυχίο μέχρι τον Ιούνιο ζώντας για πρώτη φορά με 20 ευρώ την εβδομάδα.

2) Φεύγω επιτόπου σε περίπτωση που με δεχτούν στην Αθήνα, με μικρή οικονομική βοήθεια για αρχή από την μάνα μου - πατέρας είναι στα χαμένα χωρίς καμία προθυμία για βοήθεια, και καθιστερώ το πτυχίο λίγο ακόμα. 

Είμαι 25 ετών btw

24 ΑΠΘ επι πτυχίο πολτεχνική με παραπάνω από εσένα και αντίστοιχα θέματα. Πριν στο remote μόνος σου έμενες? Μπορούσες τότε να συγκεντρωθείς?

Η αλλαγή μπορεί να βοήθησει, αλλά μπορεί και όχι Δηλαδή και εκεί που θα πας μπορεί με κάποιο τρόπο να συνεχίσεις να κάνεις "κακές σκέψεις" που θα σε περιορίζουν. Παρόλαυτα, η αλλαγή είναι ένα βήμα μπροστά (οι κακές σκέψεις βέβαια μπορεί να το περιορίζουν) και σίγουρα θα σου δώσεις προοπτικές + εμπειρίες, έστω και στρασογόνες. Θα μπορείς σε 3 μήνες πχ να πεις ναι εγώ το έκανα, αλλά δεν σου εγγυάται κανείς πως ψυχολογικά οι τρεις αυτοί μήνες θα είναι διαφορετικοί από τους τελευταίους τρεις. Ο δαίμονας είναι μέσα στο μυαλό σου και μέχρι να τον τιθασεύεσεις θα σε τυρανάει με τις κακές σκέψεις. Αλλά όταν θα μπορείς να πεις πως βγάζεις 1000 καθαρά που δεν βγάζουν άλλα άτομα που έχουν τελείωσει τη πληροφορική θα σου δώσει booost. To ίδιο και με τα μαθήματα. Η λαμογιά δυστυχώς είναι κοινό μυστικό. Αλλά αν εσύ πεις ότι θα περάσεις αυτά τα 7, για σένα, για τον εαυτό σου, γιατί το αξίζεις ως εδώ που έχεις φτάσει, πως θα σε σταματήσει κάποιο γλοιώδες, κοντό ανθρωπάκι με άσπρες τρίχες. Δεν γίνεται να σε σταματήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, alexc είπε

Δεν έχω πάει, και θα κινηθώ για Ι5, η κανονική αναβολή είναι μέχρι το 2020. Αύριο θα γνωρίζω και το αν νοιάζει την εταιρεία. 

Αν δεν εχεις χοντρο μεσο, μην υπολογιζεις στο Ι5. Και υπολογιζε ολη την ταλαιπωρια με τα 2 χρονια αναβολες, μεχρι να παρεις το Ι5, κι αν το παρεις. 

Τωρα ειδα και το οτι δεν γνωριζεις για το στρατιωτικο. Αν οπως λες ειναι απο τις μεγαλυτερες στο ειδος της στην Ελλαδα, μην υπολογιζεις οτι χωρις στρατιωτικες υποχρεωσεις εκπληρωμενες θα σε παρουν. 

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Εγω φιλος νομιζω οτι την δουλει δεν θα την κρατησεις...ισως φταιει η εργοδοσια ισως εσυ. Ετσι σε εχω κοψει. Κατσε σπιτι να παρεις πτυχιο και τσονταρισε εισοδημα εργαζομενος χαλαρα. Μην αποκοπεις απο αγορα εργασιας. Δεν κανεις για υπαλληλος εσυ.

Μπορείς να δώσεις κάποια επιχειρήματα για αυτό ? Γιατί υπάλληλος δουλεύω από τα 16 και μόνο χαλαρά δεν ήταν τα εισοδήματα μου.

3 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Αν δεν εχεις χοντρο μεσο, μην υπολογιζεις στο Ι5. Και υπολογιζε ολη την ταλαιπωρια με τα 2 χρονια αναβολες, μεχρι να παρεις το Ι5, κι αν το παρεις. 

Ισχύει κάτι τέτοιο ? Γιατί παντού διαβάζω ιστορίες οτι δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα για αυτό σε περίπτωση που όντως δεν θέλαν να πάνε.

Δημοσ.

Πρωτον, το φανταρικο ειναι ζητημα σοβαρο, πρεπει να μαθεις αν υπαρχει προβλημα με την εταιρια κατω στην Αθηνα.

Δευτερον, και εγω πληροφορικη στο ΑΠΘ εχω τελειωσει, σε ποια μαθηματα και τι ειδους λαμογιες εχεις δει; (αν δεν θες να τα πεις δημοσια στειλε με pm). 

Τριτον, πτυχιακη εχεις κανει;

Δημοσ.

Χαλαρα λεω για να εχεις χρονο να διαβασεις τα χρεωστουμενα, δεν ειπα τεμπελης.

Υπαλληλος με φυσικη παρουσια και ωραριο και υπο καποιον που θα αναφερεσαι καθως και τις ενδοεταιρικες πουστιες εννοουσα , δηλ οτι μαλλον δεν θα μπορεις να τα  χειριστεις , διοτι εχεις μαθει αλλοιως με καλη αμοιβη, οποτε θα κλωτσησει το θεμα αργα η γρηγορα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, alexc είπε

Ισχύει κάτι τέτοιο ? Γιατί παντού διαβάζω ιστορίες οτι δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα για αυτό σε περίπτωση που όντως δεν θέλαν να πάνε.

Οι γιατροι που εξεταζουν μονο χαζοι δεν ειναι πιστεψε με. Ξερουν αν οντως υπαρχει καποιο θεμα ή οχι. 

Απο εκει και περα οπως ειπα και παραπανω, καμια σοβαρη εταιρια δεν θα προσλαβει καποιον χωρις εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις. Ποσο μαλλον οταν η δικια σου αναβολη τελειωνει το 2020, αρκετα συντομα δλδ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...