Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας,

Είμαι ένας έφηβος των 15 ετών.Ευτηχώς,δεν βρίσκομαι σε κάποια δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά θα ήθελα μια δουλεία που να μην θέλει πρωινό ωράριο και πολλές ώρες απασχόλησης.

Επιπλένον,είμαι κάλος στο να επισκευάζω υπολογιστές,στα αγγλικά(ECCE proficiency από τα 14),σε δουλείες όπως μοίρασμα φυλλαδίων και δημιουργία ιστοσελίδων.

Τι θα μπορούσα να κάνω και να μου αποφέρει έστω και ένα μικρό κέρδος σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδώ δεν βρίσκουν δουλειά, ενήλικες που έχουν πτυχία, μεταπτυχιακά, προϋπηρεσίες κλπ. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι εσύ θα βρεις; Δεν το λέω για να σε αποπάρω. Μόνο καμιά δουλειά του "ποδαριού" αν βρεις, αλλά και πάλι δύσκολα κανείς να προσλάβει ανήλικο.

• Thanks 1
  • Confused 3
Δημοσ.

Μανώλη εγώ θα σε συμβούλευα εφόσον δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα,και έχεις ήδη καλές βάσεις όπως λες,να συνεχίσεις να δίνεις όλες σου τις δυνάμεις στο σχολείο και τη μόρφωση σου.Θα σε βοηθήσουν να βρεις μια καλή δουλειά σε μερικά χρόνια που θα έρθει η ώρα της.Οι δουλειές στην ηλικία σου δεν θα σου αφήνουν ώρες και κουράγιο να διαβάσεις και θα έχεις θέματα για μερικά ευρώ.Αξιζει για μερικά ευρώ να χαλάσεις το μέλλον σου;Ζήσε την ηλικία σου τώρα που μπορείς γιατί μεγαλώνοντας θα βαρεθεις να δουλεύεις.Αν σου μένει χρόνος το καλοκαίρι να πας για 2 μήνες σερβιτόρος σε καμία καφετέρια ή ταβέρνα έχει καλώς αλλά τώρα δεν θα στο πρότεινα αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος.

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gokuthelegend είπε

Εδώ δεν βρίσκουν δουλειά, ενήλικες που έχουν πτυχία, μεταπτυχιακά, προϋπηρεσίες κλπ. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι εσύ θα βρεις; Δεν το λέω για να σε αποπάρω. Μόνο καμιά δουλειά του "ποδαριού" αν βρεις, αλλά και πάλι δύσκολα κανείς να προσλάβει ανήλικο.

Εγώ δεν θέλω σταθερή δουλεία και επείσης είμαι πιο φτηνός.πχ όταν επισκεύασα τον υπολογιστή της θείας μου έδωσε 5 ευρώ για ενα αλλαγή psu,ενώ το πλαίσιο της είχε πει 50ευρώ

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ManolisPas είπε

Το κάνω αυτό αλλά εγώ μιλάω για λευτά,μου αρέσει το σχολείο και είμαι σχετικά καλός μαθητής.(20 μαθηματικά)

Ωραία ξεκινά τα διαδικαστικά για να βγάλεις δελτίο εργασίας σαν ανήλικος και αν δεν βαρέθηκαν απ την διαδικασία ξεκινά ψάξιμο.

Δημοσ.

Να βοηθάς τους γονείς στις δουλειές τους πως σου φαίνεται;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ManolisPas είπε

Εγώ δεν θέλω σταθερή δουλεία και επείσης είμαι πιο φτηνός.πχ όταν επισκεύασα τον υπολογιστή της θείας μου έδωσε 5 ευρώ για ενα αλλαγή psu,ενώ το πλαίσιο της είχε πει 50ευρώ

Ένα 20ρικο θα μπορούσες να της είχες πάρει εργατικά..!😎

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κάνεις επισκευές σε pc γνωστών για χαρτζιλίκι αλλά μην νομίζεις ότι θα σε πάρει μαγαζί και θα σου δίνει 5 ευρώ τη βλάβη πχ.Αυτοι θα σε δουν και μικρό και θα σου πουν θα σου δίνω 5 ευρώ τη μέρα και ότι φτιάξεις.Εννοειται να κάνεις και θελήματα,να πηγαίνεις για καφέδες και να είσαι εκεί όλη μέρα.

Δημοσ.

Ασχολησου και με κινητα / ταμπλετ / πισια / νοτεμπουκς / λειτουργικα / smart watches. Τα μισα ποστ εδω μεσα ειναι για κολληματα προβληματα λουω αγνοιας. Αν το εχεις,  μονο με εμας να ασχοληθεις,  απο ρουταρισμα / ξεμπρικ / λειτουργικα / δικτυα κλπ  βγαζεις μεροκαματο αφου σου αρεσει. Αρκει να εισαι συνεπης και να εχεις χρονο.

Μόλις τώρα, ELTASSOS είπε

Ασχολησου και με κινητα / ταμπλετ / πισια / νοτεμπουκς / λειτουργικα /  αναβαθμισεις / smart watches. Τα μισα ποστ εδω μεσα ειναι για κολληματα προβληματα λουω αγνοιας. Αν το εχεις,  μονο με εμας να ασχοληθεις,  απο ρουταρισμα / ξεμπρικ / λειτουργικα / δικτυα κλπ  βγαζεις μεροκαματο αφου σου αρεσει. Αρκει να εισαι συνεπης και να εχεις χρονο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mindworm είπε

Να αφήσεις το ψάξιμο 15 χρονών για δουλειά, να στρωθείς στο διάβασμα γιατί τα "λεφτά" δεν γράφονται "λευτα". Διάβαζε και αρίστεψε μεχρι να πας 24 δώσε του να καταλάβει. Βοήθα γονείς, κανε παρέες, ζήσε την εφηβεία σου. Εγώ μικρός είχαμε τροχαίο με νταλίκα που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα στο οποίο βρήκε ακαριαίο και τραγικό θάνατο ο πατέρας μου στα μάτια μου, η μάνα μου έσπασε τα πόδια της της βάλανε λάμες και εγώ σπονδυλική στήλη οπού με τα χρονια και εγχειρήσεις με θεραπείες μπορώ να περπατάω, ήμουν 9 χρονών, δικάστηκε ο οδηγός της νταλίκας και αθωώθηκε για λεπτομέρειες που δεν μπορώ να εξηγήσω. Από τότε στα 12 που βγήκε η απόφαση ολοκλήρωσα τις θεραπείες μου και είχα τρομερή οργή για την δικαιοσύνη, έζησα την εφηβεία μου διάβασα σαν σκυλί και ανταμείφθηκα. Έχω τελειώσει Νομική σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο, αργότερα τελείωσα την Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών -Τ.Π.Ε.- Πανεπιστημίου Πειραιά. Είμαι 38 και συνεχίζω, τώρα κάνω πάλι Πανεπιστήμιο Πειραιά σε Ψηφιακά Συστήματα και Οικονομίας. Ζήσε την εφηβεία σου νορμάλ σαν άνθρωπος και άσε τις βλακείες εμενα με στιγμάτισε το όλο θέμα αλλά δεν το άφησα να με αποτελειώσει, μια ζωή έχουμε μια φορά περνάμε εφηβεία.

Δυστυχώς φίλε μου είχε πληρωθεί η έδρα. Και όταν λέμε πληρωθεί με εξοχικά. Ήξερα έναν που το οικόπεδο ήταν "δωρεάν" γιατί υπέγραψε σαν ιατροδικαστής κάτι ενώ ίσχυε άλλο και το σπίτι από μια παρόμοια υπόθεση. Μου το είπε ο γέροντας ετών 96 όταν πήγα να του φτιάξω το οίκημα που στον πρώτο όροφο έμοιαζε τελειωμένα πρόχειρα τα πατώματα και χωρίς πλακάκια. Χρησιμοποίησα πήχη και σιναζι ώστε να του φέρω ίσια τα πατώματα. Έσωσε τον γιο κάποιου πριν χρόνια και του το έκτισαν βιαστικά. Ξέρεις πόσοι τέτοιοι υπάρχουν...😥

Τώρα για τους δικαστές ποιος ξέρει. Αλλά παίζει και εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν ανήλικος δουλειά δεν πρόκειται να βρεις ίσως για φυλλάδια και κανα υπολογιστή γνωστού κάτσε διάβασε και επέλεξε μια σχολή που θα γουστάρεις και μη μπεις στην νοοτροπία φοιτητική ζωή μαωταω κλπ αν έχει ο μπαμπάς να πληρώνει νοίκι ρεύματα φαγητά κλπ κανα 600αρι το μήνα θα περάσεις λάδι αλλά από γνώση θα είσαι βότκα λεμόνι, απλά διάβασε. 

Επεξ/σία από LIGHT1NG
Δημοσ.

Μανωλη ευγε για σκεπτικο σου να εργαστεις.

Εχουμε γεμισει φλωρο μπαχαλακηδες, βαρυδια της κοινωνιας, που στα 30 τους δεν ξερουν τα βασικα της ζωης, νομιζουν οτι ειναι επιστημονες και πιστευουν στα λεφτοδεντρα.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο πιο μικρός βγεις στην αγορά εργασίας και αποκτήσεις τις σχετικές εμπειρίες, προσαρμοστείς στη νοοτροπία της εργασίας και σιγά-σιγά αποκτήσεις πραγματικές δεξιότητες και τις καλλιεργήσεις, τόσο το καλύτερο.

Το διάβασμα και οι σπουδές δυστυχώς δεν οδηγούν πουθενά στις περισσότερες περιπτώσεις τη σημερινή εποχή που και η κουτσή Μαρία έχει κάποιο πτυχίο και δεν τα εκτιμά κανείς στην αγορά εργασίας. Όλοι ζητούν προϋπηρεσία και αναζητούν πραγματικά και όχι θεωρητικά skills. Στα λέω αυτά έχοντας πτυχίο ΑΕΙ και 2ετές μεταπτυχιακό, που κανείς δεν τα ζητάει.

Αν ξαναγύρναγα στα 18 θα έπιανα κατευθείαν δουλειά και θα προσπαθούσα να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος στο αντικείμενό μου.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Μην ακους τους προηγουμενους. ΝΑ ΜΗΝ δουλεψεις προτεινω και να επικεντρωθεις στο διαβασμα.

Εγω παλι θα σου πω οτι ξερω απειρα παραδειγματα ανθρωπων που δουλευαν απο τα 14 και συνεχιζουν να δουλευουν χωρις να εχουν πετυχει απολυτως τιποτα. Εργατες μια ζωη χωρις καμια προοπτικη για παραπανω.

Απο την αλλη οσους ξερω που στρωθηκαν στο διαβασμα και πηγαν εξωτερικο, διαπρεπουν και βγαζουν τον μηνα οσο αυτος που δουλευε στα 14 βγαζει τον χρονο.

Κανε λοιπον μια χαρη στον εαυτο σου και αντι να δουλευεις διαβαζε. 

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...