Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Ελληνας ψαχνει σπιτι 90 τμ το μαξιμουμ 10 ετιας με 2 υ/δ σαλονι κουζινα μεγαλη βεραντα με θεα σε καλη περιοχη οχι τπτ  κατω πατησια δικο του παρκινγκ air condition αυτονομη φυσικο αεριο πανω απο δευτερο οροφο ΑΛΛΑ να μην δινει πανω απο 250 ευρω γιατι 400 ευρω ειναι παρα πολλα..Ετσι σκεφτονται το μεγαλυτερο ποσοστο των ενοικιαστων εν ετη 2019 και απορω με τοσο μεγαλο iq που κυκλοφορει σε αυτη τη χωρα τοσο απλοχερα (Φυσικα και υπαρχουν οι καλο συννενοησιμοι ενοικιαστες που πληρωνουν στην ωρα τους αλλα πουντοι? :P )

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ολα αυτα για μια πενταλεπτη επιδειξη σπιτιου εν μεσω σωβρακοφανελων του ενοικιαστη, παιδικων κλαμματων ξερω γω , γιατι οι φωτογραφιες δεν τους καλυπτουν , αλλο η..πραγματικοτητα 😆

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Και ολα αυτα για μια πενταλεπτη επιδειξη σπιτιου εν μεσω σωβρακοφανελων του ενοικιαστη, παιδικων κλαμματων ξερω γω , γιατι οι φωτογραφιες δεν τους καλυπτουν , αλλο η..πραγματικοτητα 😆

Εσύ με τα μυαλά που κουβαλάς στα ενοίκια θα είσαι μια ζωή... :lol:

Δημοσ.
Μόλις τώρα, agrio.imeros είπε

Εγω παντως θα τα πουλησω ολα και θα παω να νοικιασω να περναω ζωη και κοτα

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, TheSubZ3r0 είπε

Ο Ελληνας ψαχνει σπιτι 90 τμ το μαξιμουμ 10 ετιας με 2 υ/δ σαλονι κουζινα μεγαλη βεραντα με θεα σε καλη περιοχη οχι τπτ  κατω πατησια δικο του παρκινγκ air condition αυτονομη φυσικο αεριο πανω απο δευτερο οροφο ΑΛΛΑ να μην δινει πανω απο 250 ευρω γιατι 400 ευρω ειναι παρα πολλα..Ετσι σκεφτονται το μεγαλυτερο ποσοστο των ενοικιαστων εν ετη 2019 και απορω με τοσο μεγαλο iq που κυκλοφορει σε αυτη τη χωρα τοσο απλοχερα (Φυσικα και υπαρχουν οι καλο συννενοησιμοι ενοικιαστες που πληρωνουν στην ωρα τους αλλα πουντοι? :P )

Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Όπως τα λέει και η διαφήμιση, τα θέλουμε όλοι όλα! Πράγμα το οποίο είναι εντελώς παράλογο. Σε κάποια πράγματα (στα περισσότερα) ο,τι πληρώνεις παίρνεις.

Όπως παρατηρούνται και φαινόμενα να ενοικιάζουν μάγκες ιδιοκτήτες σπίτια-τάφους σε άθλια κατάσταση έναντι ενοικίου 300-400€ επειδή ήταν της μαμάς τους, του μπαμπά τους και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και είχε άλλη συναισθηματική αξία γι'αυτούς. Αντίστοιχα, θέσεις στάθμευσης στο χιλιοστό όπου τρακάρεις το αμάξι σου κάθε φορά για να μπείς βγείς αφού μόνο με την "ακουστική μέθοδο" μπορείς να παρκάρεις/ξεπαρκάρεις,  ενοικιάζονται για εξωφρενικά υψηλές τιμές και οι ιδιοκτήτες προτιμούν να τα έχουν να κάθονται παρά να ρίξουν τις τιμές, έτσι για λόγους εγωισμού. Έτσι είναι πάααρα πολλά ακίνητα αδιάθετα απλά και μόνο απο εγωιστικό πείσμα των ιδιοκτητών.

Καλό είναι και οι αγοραστές και οι πωλητές να ξέρουν και να αντιλαμβάνονται φυσικά την πραγματική αξία του πράγματος που αναζητούν/διαθέτουν προς ενοικίαση/πώληση/αγοραπωλησία.

Επεξ/σία από Ardov
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, agrio.imeros είπε

Εχω δικο μου σπιτι.Δεν θελω καμια επαφη ειτε με ενοικιαστες , ειτε με ιδιοκτητες.Το παρον νημα απλα αποδεικνυει την καλη μου τυχη 😆

Σιγα μην υπεγραφα παντως συμβολαιο με τετοιον...ορο.Να ερχεται ο καθε αργοσχολος να περναει βολτα απο το σπιτι μου, λιγο πριν τον καφε .Ασε που μπορει να επεφτα σε κανα ψωνιο ιδιοκτητη και να εκανε σαν υστερικος νομιζοντας οτι θα ερθει ο Κινεζος η ο Ρωσος με την χρυση βιζα και θα γινει..πλουσιος.😆

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ardov είπε

=ενοικιάζονται για εξωφρενικά υψηλές τιμές και οι ιδιοκτήτες προτιμούν να τα έχουν να κάθονται παρά να ρίξουν τις τιμές, έτσι για λόγους εγωισμού. Έτσι είναι πάααρα πολλά ακίνητα αδιάθετα απλά και μόνο απο εγωιστικό πείσμα των ιδιοκτητών.

Το μεγαλυτερο ποσοστο τον ξενοικιαστων κατοικιων-επαγγελματικων χωρων δεν ειναι για λογους εγωισμου ειναι απλα καποιοι ιδιοκτητες που εχουν πολλα και δεν τους ενδιαφερει..τοσα θελω κι αμα θες 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Εχω δικο μου σπιτι.Δεν θελω καμια επαφη ειτε με ενοικιαστες , ειτε με ιδιοκτητες.Το παρον νημα απλα αποδεικνυει την καλη μου τυχη 😆

Σιγα μην υπεγραφα παντως συμβολαιο με τετοιον...ορο.Να ερχεται ο καθε αργοσχολος να περναει βολτα απο το σπιτι μου, λιγο πριν τον καφε .Ασε που μπορει να επεφτα σε κανα ψωνιο ιδιοκτητη και να εκανε σαν υστερικος νομιζοντας οτι θα ερθει ο Κινεζος η ο Ρωσος με την χρυση βιζα και θα γινει..πλουσιος.😆

Προχθές είχα μια συζήτηση με ιδιοκτήτη απο τα δυτικά προάστια των Αθηνών. Ευελπιστεί πως θα πουλήσει το σπίτι του 60 τετραγωνικά, ηλικίας 50 ετών, με σοβαρές φθορές και εντελώς παλαιομοδίτικη κατασκευή,  χωμένο σε ενα στενάκι στο πουθενά, 100.000 € σε Κινέζους τώρα που γυρίζει.

Πώς να του εξηγήσει κανείς τώρα την κατάσταση. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, TheSubZ3r0 είπε

Αγαπητέ μου επειδή μου φαίνεται πως δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα, το σπίτι που περιγράφεις είμαι πρόθυμος να το νοικιάσω. Αύριο το πρωί. Όχι με 400 αλλά και με 450 ή και 500. Δύνασαι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ardov είπε

"η διαδικασία της επίδειξης ενός μισθωμένου ακινήτου είναι υποχρεωτική και δεν μπορεί να εμποδιστεί"

Είναι υποχρεωτική εάν αναγράφεται ως όρος στο συμφωνητικό που έχουν υπογράψει οι δύο συμβαλλόμενοι βάσει των όσων γνωρίζω. Νομοθεσία με αριθμό και έτος δημοσιευμένη σε ΦΕΚ δεν νομίζω να υπάρχει.

"εναγόμενος για αποζημίωση γιατί, εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς του, χάθηκε ο καλός αγοραστής και το σπίτι πουλήθηκε "κοψοχρονιά" και, άρα, να του ζητάνε να πληρώσει τη διαφορά"

Αυτό εννοείται πώς δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Και η χαμένη αντιδικία θα είναι και για τους δύο. Μην ξεχνάμε πως ο χειρότερος συμβιβασμός είναι προτιμότερος απο την καλύτερη δίκη, έτσι λένε οι δικηγόροι. Αν υπάρχει δεδικασμένο με τελεσίδικη απόφαση για ακριβώς αυτό τον τύπο υπόθεσης θα με ενδιέφερε πολύ μια παραπομπή στον αριθμό και το έτος της απόφασης και από ποιό δικαστήριο για ενημερωτικούς λόγους.

Στα υπόλοιπα περί του καπιταλιστικού συστήματος που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία και τα συναφή,  επειδή έτσι είναι τα πράγματα καλώς ή κακώς θα με βρείτε σύμφωνο. Όσο για το νομικό σύστημα ξέρω πως βασίζεται στο δίκαιο και οχι απαραίτητα στην ιδιοκτησία. Κλάδος του ευρύτερου δικαίου ασχολείται με τις ιδιοκτησίες. Αν και γι'αυτά είναι ειδικοί οι νομικοί να μας διαφωτίσουν.

Επειδή τα τελευταία 35 χρόνια ασχολούμαι με το επάγγελμα που αναφέρεις σε ενημερώνω ότι το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε, στο πρώτο εξάμηνο, στο μάθημα "γενική εισαγωγή στο δίκαιο" σε όλες τις νομικές σχολές όλου του κόσμου είναι ότι ο Νόμος αποσκοπεί πρωταρχικά στην επιβολή μιάς τάξης στην κοινωνία, της λεγόμενης "έννομης τάξης" και όχι σε αυτό που ο απλός άνθρωπος αποκαλεί "δίκιο". Το "περί δικαίου αίσθημα", το τι νομίζει και αισθάνεται δηλαδή ο μέσος άνθρωπος ότι είναι δίκαιο, είναι απλά μια από τις πολλές και διαφορετικές παραμέτρους που παίρνουν υπόψη τους οι νομοθέτες και όχι η σημαντικότερη, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα "θεσμικό πλαίσιο" κατάλληλο για να προαχθούν οι βασικές αρχές μιάς κοινωνίας, οι οποίες ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήταν γενικές και ιδεαλιστικές όπως το δίκαιο αλλά πάντα συγκεκριμένες και στη δική μας περίπτωση είναι η ιδιωτική ιδιοκτησία και η φιλελεύθερη οικονομία για την επιδίωξη κέρδους...

Δυό χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πως προέχει η τάξη από το "δίκιο" είναι οι θεσμοί της χρησικτησίας και της παραγραφής όπου είναι νόμιμο, αλλά βέβαια όχι δίκαιο, να αποκτά ένα ακίνητο ο καταπατητής και να μένει ατιμώρητος ένα εγκληματίας, απλά επειδή πέρασαν κάποια χρόνια...

Και βεβαίως ο χειρότερος συμβιβασμός είναι καλύτερος από την καλύτερη δικαστική απόφαση αλλά συμβιβασμός σημαίνει στα νομικά διευθέτηση μιας διαφοράς-αντιδικίας με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όταν ο νοικάρης δεν δέχεται καμία συζήτηση, τότε η αντιδικία είναι μονόδρομος και μπορεί κάποιες δικαστικές διαδικασίες να είναι χρονοβόρες, αλλά όχι όλες και ούτε το δικαστικό σύστημα είναι τόσο αναποτελεσματικό όσο νομίζουν κάποιοι...

Και μην στενοχωριέστε γιά το πως θα αποδείξει ότι ειδοποίησε για τη επίσκεψη ή για οτιδήποτε... Υπάρχει ένα χοντρό βιβλίο που λέγεται "Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας" και στα 1050 άρθρα του το νομικό μας σύστημα έχει φροντίσει και έχει προβλέψει για ό, τι μπορείτε να φανταστείτε αλλά και για όσα δεν πάει το μυαλό σας...

Όσο για το τι αγωγές γίνονται και τι αποφάσεις εκδίδονται δεν μπορείτε να φανταστείτε...

Επεξ/σία από blitzNikos
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TheSubZ3r0 είπε

Το μεγαλυτερο ποσοστο τον ξενοικιαστων κατοικιων-επαγγελματικων χωρων δεν ειναι για λογους εγωισμου ειναι απλα καποιοι ιδιοκτητες που εχουν πολλα και δεν τους ενδιαφερει..τοσα θελω κι αμα θες 

Μην το λές! Σχετικά με τη θέση στάθμευσης που έλαβα την απάντηση "τόσα θέλω κι άμα θές" ο τύπος έχει μισή πολυκατοικία και μισό πάρκινγκ στο υπόγειο και κλαίγεται για τον ΕΝΦΙΑ που πραγματικά είναι τεράστιος φόρος γι'αυτόν μα όπως υποστηρίζει ο ίδιος "Έχουμε μια υπόληψη, δεν θα νοικιάζω εγώ για ψωμί κι ελιά.". Έχει λοιπόν 3/5 οροφοδιαμερίσματα ξενοίκιαστα και 7/10 θέσεις στάθμευσης ξενοίκιαστες επειδή δεν κατεβαίνει ούτε ευρώ και μιζεριάζει τη ζωή του κάθε φορά που τον συναντώ. Αφού η ίδια η αγορά του δείχνει ότι δεν περνάνε οι τιμές που ζητάει.

Όπως πολλοί, περιμένει την ανάκαμψη στην κτηματαγορά της χώρας, γεγονός που αποδεδειγμένα (στους κύκλους των μηχανικών/μεσιτών/κατασκευαστών ίσως καθυστερήσει για 10-15 χρόνια τουλάχιστον και εάν. Εξαιρούνται περιοχές φιλέτα όπου δραστηριοποιούνται Κινεζο/Αραβο/Τουρκο/Ρωσο/Κυπριο/Ισραηλινοί όπου όποιος βρήκε περιουσία απο κληρονομιές κλπ. την έκανε λαχείο για τον ίδιο και για 10 γενεές μπροστά!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ardov είπε

Μην το λές! Σχετικά με τη θέση στάθμευσης που έλαβα την απάντηση "τόσα θέλω κι άμα θές" ο τύπος έχει μισή πολυκατοικία και μισό πάρκινγκ στο υπόγειο και κλαίγεται για τον ΕΝΦΙΑ που πραγματικά είναι τεράστιος φόρος γι'αυτόν μα όπως υποστηρίζει ο ίδιος "Έχουμε μια υπόληψη, δεν θα νοικιάζω εγώ για ψωμί κι ελιά.". Έχει λοιπόν 3/5 οροφοδιαμερίσματα ξενοίκιαστα και 7/10 θέσεις στάθμευσης ξενοίκιαστες επειδή δεν κατεβαίνει ούτε ευρώ και μιζεριάζει τη ζωή του κάθε φορά που τον συναντώ. Αφού η ίδια η αγορά του δείχνει ότι δεν περνάνε οι τιμές που ζητάει.

Όπως πολλοί, περιμένει την ανάκαμψη στην κτηματαγορά της χώρας, γεγονός που αποδεδειγμένα (στους κύκλους των μηχανικών/μεσιτών/κατασκευαστών ίσως καθυστερήσει για 10-15 χρόνια τουλάχιστον και εάν. Εξαιρούνται περιοχές φιλέτα όπου δραστηριοποιούνται Κινεζο/Αραβο/Τουρκο/Ρωσο/Κυπριο/Ισραηλινοί όπου όποιος βρήκε περιουσία απο κληρονομιές κλπ. την έκανε λαχείο για τον ίδιο και για 10 γενεές μπροστά!

Αυτος ειναι κολλημενος και ισως μπορουμε να χρησιμοποιησουμε 5-10 χαρακτηρισμους ακομα .. Εβραιοι/Ισραηλινοι ειναι στο Ιονιο αυτη την περιοδο και σε πληροφορω πως δεν ειναι καθολου λαχειο,οι υποψηφιοι αγοραστες γνωριζουν τις τιμες καλυτερα απο τον μεσιτη τον ιδιο που ειναι 25 χρονια στην περιοχη και ηδη σε τι χαμηλοτερη τιμη θα μπορεσουν να το παρουν απ την αρχικη (Εβραιοι τι περιμενεις) χαχα

5 λεπτά πριν, li@m είπε

Αγαπητέ μου επειδή μου φαίνεται πως δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα, το σπίτι που περιγράφεις είμαι πρόθυμος να το νοικιάσω. Αύριο το πρωί. Όχι με 400 αλλά και με 450 ή και 500. Δύνασαι; 

Μα δεν ειπα εγω πως δεν υπαρχουν ανθρωποι να το νοικιασουν το σπιτι , ειπα απλα πως δεν γινεται να ζητας παραπανω απο αυτα που αντεχει η τσεπη σου και να θεωρεις παραλογο το οτι δεν σου δινονται

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Και μην στενοχωριέστε γιά το πως θα αποδείξει ότι ειδοποίησε για τη επίσκεψη ή για οτιδήποτε... Υπάρχει ένα χοντρό βιβλίο που λέγεται "Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας" και στα 1050 άρθρα του το νομικό μας σύστημα έχει φροντίσει και έχει προβλέψει για ό, τι μπορείτε να φανταστείτε αλλά και για όσα δεν πάει το μυαλό σας...

Όσο για το τι αγωγές γίνονται και τι αποφάσεις εκδίδονται δεν μπορείτε να φανταστείτε...

Ναι για αυτο τρεχουν 10-20 χρονια στα δικαστηρια , μαζι με τις αναβολες .😄

Για ενα δικηγορο μια χαρα ειναι.Και οσο πιο δικομανεις ειναι οι αλλοι, τοσο καλυτερα,.😃

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheSubZ3r0 είπε

Αυτος ειναι κολλημενος και ισως μπορουμε να χρησιμοποιησουμε 5-10 χαρακτηρισμους ακομα .. Εβραιοι/Ισραηλινοι ειναι στο Ιονιο αυτη την περιοδο και σε πληροφορω πως δεν ειναι καθολου λαχειο,οι υποψηφιοι αγοραστες γνωριζουν τις τιμες καλυτερα απο τον μεσιτη τον ιδιο που ειναι 25 χρονια στην περιοχη και ηδη σε τι χαμηλοτερη τιμη θα μπορεσουν να το παρουν απ την αρχικη (Εβραιοι τι περιμενεις) χαχα

Κινέζοι/Ρώσοι/Τούρκοι ωστόσο προτιμούν το κλειδί στο χέρι χωρίς πολλά πολλά και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν σε έξυπνα μεσιτικά που έχουν διασυνδέσεις, μέχρι και 2-3 φορές πάνω απο την πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου. Ακίνητο στη Βάρκιζα, το αγόρασε προ 2 ετίας κάποιος έξυπνος έναντι 100.000 ευρώ, το πούλησε σε μεσιτικό στη διπλή τιμή μετά απο λίγες ανακαινίσεις/βελτιώσεις κλπ. με μεγάλο κέρδος και το μεσιτικό σε Κινέζο στην τριπλή τιμή. Εννοείται πως ο Κινέζος το είδε απο φωτογραφίες και 3D αναπαράσταση χωρίς καν να έρθει Ελλάδα.  Πραγματική περίπτωση.

Αλλά ανοίγουμε άλλη συζήτηση εντελώς off topic.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ardov είπε

Κινέζοι/Ρώσοι/Τούρκοι ωστόσο προτιμούν το κλειδί στο χέρι χωρίς πολλά πολλά και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν σε έξυπνα μεσιτικά που έχουν διασυνδέσεις, μέχρι και 2-3 φορές πάνω απο την πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου. Ακίνητο στη Βάρκιζα, το αγόρασε προ 2 ετίας κάποιος έξυπνος έναντι 100.000 ευρώ, το πούλησε σε μεσιτικό στη διπλή τιμή μετά απο λίγες ανακαινίσεις/βελτιώσεις κλπ. με μεγάλο κέρδος και το μεσιτικό σε Κινέζο στην τριπλή τιμή. Εννοείται πως ο Κινέζος το είδε απο φωτογραφίες και 3D αναπαράσταση χωρίς καν να έρθει Ελλάδα.  Πραγματική περίπτωση.

Αλλά ανοίγουμε άλλη συζήτηση εντελώς off topic.

Βρειτε μου Κινεζο να κανω κι εγω τον Κινεζο,ναι συμφωνω αλλη συζητηση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...