Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Ναι για αυτο τρεχουν 10-20 χρονια στα δικαστηρια , μαζι με τις αναβολες .😄

Για ενα δικηγορο μια χαρα ειναι.Και οσο πιο δικομανεις ειναι οι αλλοι, τοσο καλυτερα,.😃

Φίλτατε ας μην γενικεύουμε. Υπάρχουν, πράγματι, διαδικασίες και είδη υποθέσεων που τρως τη ζωή σου στα δικαστήρια. Υπάρχουν υποθέσεις που οι κληρονόμοι των αρχικών διαδίκων τις συνεχίζουν με τους κληρονόμους των αρχικών δικηγόρων!

Ομως οι μισθωτικές διαφορές και παρόμοια θέματα δεν ανήκουν σε αυτές. Μάλιστα, επειδή πολλοί μισθωτές πιστεύουν ότι τυχόν δικαστική εμπλοκή με τον ιδιοκτήτη τους θα πάρει χρόνια για να επιλυθεί, κάνουν του κεφαλιού τους και, όταν βρίσκονται εξωστέοι πολύ συντομότερα από ότι υπολόγιζαν, τρέχουν και δε φτάνουν...

Και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, δεν επιδιώκουν όλοι οι δικηγόροι τις ατελείωτες δικαστικές διενέξεις, αν μπορεί να βρεθεί συμβιβαστικά μιά λύση.

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Φίλτατε ας μην γενικεύουμε. Υπάρχουν, πράγματι, διαδικασίες και είδη υποθέσεων που τρως τη ζωή σου στα δικαστήρια. Υπάρχουν υποθέσεις που οι κληρονόμοι των αρχικών διαδίκων τις συνεχίζουν με τους κληρονόμους των αρχικών δικηγόρων!

Ομως οι μισθωτικές διαφορές και παρόμοια θέματα δεν ανήκουν σε αυτές. Μάλιστα, επειδή πολλοί μισθωτές πιστεύουν ότι τυχόν δικαστική εμπλοκή με τον ιδιοκτήτη τους θα πάρει χρόνια για να επιλυθεί, κάνουν του κεφαλιού τους και, όταν βρίσκονται εξωστέοι πολύ συντομότερα από ότι υπολόγιζαν, τρέχουν και δε φτάνουν...

Και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, δεν επιδιώκουν όλοι οι δικηγόροι τις ατελείωτες δικαστικές διενέξεις, αν μπορεί να βρεθεί συμβιβαστικά μιά λύση.

Δεν θα διαφωνησω, αλλα ουτε και θα συμφωνησω.

Ναι ενταξει , η εξωση ειναι γρηγορη.

Τωρα αν παει να ζητησει καποιος οικονομικη αποζημιωση απο τον ενοικιαστη με τον ισχυρισμο οτι εχασε εξαιτιας του εναν υποψηφιο , υποψηφιο ,αγοραστη ...θα ηθελα να  δω απο μια γωνια την εξελιξη της υποθεσης .😃

Επισης θα ηθελα απο περιεργεια να μαθω..ποσο καιρο θα παρει να εισπραξει καποιος, δικαστικως ,ανεισπραχτα ενοικια , απο καποιον που δεν εχει η δεν εμφανιζει τιποτα στο ονομα 

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Δεν θα διαφωνησω, αλλα ουτε και θα συμφωνησω.

Ναι ενταξει , η εξωση ειναι γρηγορη.

Τωρα αν παει να ζητησει καποιος οικονομικη αποζημιωση απο τον ενοικιαστη με τον ισχυρισμο οτι εχασε εξαιτιας του εναν υποψηφιο , υποψηφιο ,αγοραστη ...θα ηθελα να  δω απο μια γωνια την εξελιξη της υποθεσης .😃

Επισης θα ηθελα απο περιεργεια να μαθω..ποσο καιρο θα παρει να εισπραξει καποιος, δικαστικως ,ανεισπραχτα ενοικια , απο καποιον που δεν εχει η δεν εμφανιζει τιποτα στο ονομα 

Σε όλα τα τυποποιημένα μισθωτήρια που κυκλοφορούν υπάρχει ο όρος της επίσκεψης-επίδειξης και παράλληλα στο άρθρο "συνέπειες παραβάσεων" πάντα αναφέρεται ότι "η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους του συμφωνητικού αυτού ή του Νόμου παρέχει στον εκμισθωτή το δικαίωμα να καταγγείλει και να λύσει μονομερώς την μίσθωση, να αποβάλει τον μισθωτή από το μίσθιο κατά την σχετική νόμιμη διαδικασία και να ζητήσει αποζημίωση για κάθε ζημιά που έπαθε."

Φυσικά μπορεί απλούστατα να τον εξώσει, αφού παραβαίνει κάποιον όρο του μισθωτηρίου και ... end of story.

'Ομως αναφέρθηκα στην αγωγή γιά αποζημίωση, για να πάρετε μιά ιδέα για το τι μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος ζορισμένος ιδιοκτήτης για να "ανταποδώσει στα ίσα" το πρόβλημα που του δημιούργησε ένας νοικάρης. Και καλά να είσαι από μιά γωνιά και να χαζεύεις την εξέλιξη της υπόθεσης. Πως θα αισθανόσουν όμως αν ήταν η δική σου υπόθεση? Έλα μωρέ, αφού είναι της πλάκας μια τέτοια αγωγή, θα το διασκεδάσεις κιόλας! 'Η μήπως όχι!? Σκέφτηκες ότι εκτός από τον ιδιοκτήτη-ενάγοντα, θα τραβιέσαι και συ στα δικαστήρια? Ειλικρινά σου λέω, οι περισσότεροι δεν μπορούν να φανταστούν πως αλλάζει η ζωή σου, η ψυχολογία σου και η καθημερινότητά σου όταν ξαφνικά βρίσκεσαι από το πουθενά εναγόμενος για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και για την πιό αστήριχτη αιτία...:shock: Απλά θα σου πω ότι υπάρχει ειδικός κλάδος της ψυχολογίας που ασχολείται με το θέμα... Έχεις δοκιμάσει να ζητήσεις από φίλο ή γνωστό να έρθει μάρτυρας σε σοβαρό δικαστήριο και να πει συγκεκριμένα πράγματα? Ο ένας δεν μπορεί, ο άλλος δεν αδειάζει... Τέλος πάντων, ήρθε, αλλά του έκαναν μήνυση για ψευδομαρτυρία και τώρα πρέπει να ασχοληθείς και με τα δικά του δικαστήρια, άσε που μουρμουράει... Και βέβαια πρέπει να κάνετε και μήνυση για ψευδή καταμήνυση, φρόντισέ το...  Πως είπες? Αναβολές? Άρα τραβάει η υπόθεση και γιά σένα... Και αν γίνει και μιά στραβή? Και αν πέσεις σε δικαστή ιδιοκτήτη και παθόντα? Και όλα αυτά γιατί δεν άφησες τον ιδιοκτήτη να δείξει τρεις-πέντε-δέκα φορές το ρημαδόσπιτό του? Και άντε και καθάρισες μετά από 3-4 χρόνια στο Πρωτοδικείο, αλλά ο δικός σου έκανε έφεση...:cry: Άστο φίλε μου, μην το ψάχνεις...

Όσο για το πως μπορείς να εισπράξεις από κάποιον που δεν έχει τίποτα στο όνομά του, δεν υπάρχουν μαγικά: ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος...:lol:

btw: Η πρόθεση μου ήταν να επισημάνω και να πληροφορήσω κάποιους φίλους που θεωρούσαν ότι μπορεί κάποιος μισθωτής να αρνείται κάθε επίσκεψη-επιθεώρηση-επίδειξη στον ιδιοκτήτη, με διάφορες ψυχολογικές ή πρακτικές αιτιολογίες-προφάσεις, ότι δεν μπορεί να το κάνει αψήφιστα και η άρνησή του να συνεργαστεί θα έχει συνέπειες.

Αυτά για το πολύκροτο θέμα!

φιλικά

Νίκος

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

το ολο θεμα απο την αρχη που ξεκινησε δειχνει ποσο πισω ειαμστε σαν λαος που ψαχνουμε να απρουμε συμβουλη στο ιντερνετ αντι να συμβουλευτουμε εναν δικηγορο, προσεχως στον Ts εχω να πω να κοιταζει για τα παντα στο ιντερνετ ανατροφη παιδιων / εγχειρησεις / ανεγερση ουρανοξυστη / αλλαγη μηχανης με τα χερια κοκ, ολο κατι τετοια ωραια θεματα βλεπω και πονανε τα ματια μου απο την βλακεια που μας δερνει σαν λαος.

Δημοσ.

Πάντως εγω που είμαι στο ενοίκιο στο ίδιο σπίτι εδώ και 6 χρόνια και δεν εχω αφησει ενοίκιο ουτε για 5 μερες απλήρωτο, δε συμφωνώ με την αποψη "αφου πληρωνω κάνω ότι θελω". Δεν είναι δικό μου σπίτι και αν μου έλεγε θέλω να το πουλήσω θα του έλεγα ΟΚ δώσε μου 2 μήνες και έφυγα. Το βρίσκω πιο λογικό να έχω την αξιοπρέπεια μου στη θέση της. Έτσι και αλλιώς σιγά μην το πουλούσε που ψάχνουν 2500 ευρώ το τετραγωνικό για σπίτι του 1976. Δηλαδή όσα έδωσαν επί δύο, με αποτέλεσμα να είναι απούλητα για χρόνια. Σιγά μην είχα 5 άτομα κάθε μήνα μέσα στο σπίτι. Σιγά μην τους φιλοξενήσω κιόλας να το δουν και νύχτα αν έχει θόρυβο. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, bluesattack είπε

Δεν θα τα πάρει ποτέ, προσωπική εμπειρία, έχω γράψει για αυτό.

Δημοσ.

καλημερα το προβλημα ειναι οι περισσοτεροι ιδικτητες λετε για καποιον ενοικιαστοι που σας εφαγε τα ενοικια ενω ο νηματοθετης λεει δεν χρωσταω ευρω.το θεμα ειναι να μιλαμε για κανονικη συνδιαλαγη που κανενας δεν χρωσταει σε κανεναν.αν σου χρωσταει ο ενοικιαστεις διωχτων την επομενη μερα.οταν ομως δεν σου χρωσταει δεν δημιουργει προβληματα τ λιγοτερο που μπορεις να κανεις ειναι να του πεις να βρει ενα σπιτι σε ενα δυο τρεις μηνες να παει στην ευχη του θεου και να το κανεις οτι θελεις.τωρα σε περιπτωση που βρεθηκε καποιος που θελει να αγορασει τωρα το ζητας ευγενικα και οχι οπως εκανε η δικη μου με αγενεια μετα μου ελεγε μην φυγεις δεν θα το πουλησω και τωρα παλι αποφασισε να το πουλησει.την πρωτη φορα εκατσα καθαρισα το σπιτι εφερε κατι κινεζους τρομαρα της 4 στον αριθμο μαζι με το μεσιτη 5 και κοιταγαν το σπιτι και σε 10 λεπτα εφυγαν.εγω εκεινη τη μερα γυρισα νωριτερα απο την δουλεια μου για να καναω δουλειες μην μας πουν και γυφτους.τελος παντων ο καθενας λεει το μακρι και το κοντο του και δεν λεμε καν για την κοινη λογικη που τελικα δεν υπαρχει.οι περισσοτεοι εχουν ενα δυο σπιτι και νοικιαζουν και εχουν δει πολλα τα ματια τους.δεκτο οπως εχει δει  και οποιωσδηποτε εχει μια δικη του δουλεια.

• Like 1
Δημοσ.

θα μπορουσε ο ενοικιαστης να απαιτησει να κρατησει τα στοιχεια αυτων που θα δουν το σπιτι? ταυτοτητα η διαβατηριο? απο τη στιγμη που ειναι ξενοι ανθρωποι και θα μπορουσαν ενδεχομενως να ειναι και επιδοξοι κλεφτες. πως διασφαλιζεται σε αυτη τη περιπτωση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, duende είπε

θα μπορουσε ο ενοικιαστης να απαιτησει να κρατησει τα στοιχεια αυτων που θα δουν το σπιτι? ταυτοτητα η διαβατηριο? απο τη στιγμη που ειναι ξενοι ανθρωποι και θα μπορουσαν ενδεχομενως να ειναι και επιδοξοι κλεφτες. πως διασφαλιζεται σε αυτη τη περιπτωση?

Εφόσον είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα λογικά δεν εχει δικαιωμα να κρατήσει τα στοιχεία τους. Αν θέλει ο αλλος να τα δώσει είναι αλλο θέμα

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Εφόσον είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα λογικά δεν εχει δικαιωμα να κρατήσει τα στοιχεία τους. Αν θέλει ο αλλος να τα δώσει είναι αλλο θέμα

δεκτον, απο την αλλη πως μπορει να αφησει εναν εντελως ξενο για τον οποιο και για τις προθεσεις του ουσιαστικα δε ξερει τιποτα, να σουλατσαρει μεσα στον προσωπικο του χωρο και να βλεπει/"καταγραφει" τα παντα? ευαισθητα προσωπικα δεδομενα δεν ειναι και αυτα?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Σε όλα τα τυποποιημένα μισθωτήρια που κυκλοφορούν υπάρχει ο όρος της επίσκεψης-επίδειξης και παράλληλα στο άρθρο "συνέπειες παραβάσεων" πάντα αναφέρεται ότι "η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους του συμφωνητικού αυτού ή του Νόμου παρέχει στον εκμισθωτή το δικαίωμα να καταγγείλει και να λύσει μονομερώς την μίσθωση, να αποβάλει τον μισθωτή από το μίσθιο κατά την σχετική νόμιμη διαδικασία και να ζητήσει αποζημίωση για κάθε ζημιά που έπαθε."

Φυσικά μπορεί απλούστατα να τον εξώσει, αφού παραβαίνει κάποιον όρο του μισθωτηρίου και ... end of story.

'Ομως αναφέρθηκα στην αγωγή γιά αποζημίωση, για να πάρετε μιά ιδέα για το τι μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος ζορισμένος ιδιοκτήτης για να "ανταποδώσει στα ίσα" το πρόβλημα που του δημιούργησε ένας νοικάρης. Και καλά να είσαι από μιά γωνιά και να χαζεύεις την εξέλιξη της υπόθεσης. Πως θα αισθανόσουν όμως αν ήταν η δική σου υπόθεση? Έλα μωρέ, αφού είναι της πλάκας μια τέτοια αγωγή, θα το διασκεδάσεις κιόλας! 'Η μήπως όχι!? Σκέφτηκες ότι εκτός από τον ιδιοκτήτη-ενάγοντα, θα τραβιέσαι και συ στα δικαστήρια? Ειλικρινά σου λέω, οι περισσότεροι δεν μπορούν να φανταστούν πως αλλάζει η ζωή σου, η ψυχολογία σου και η καθημερινότητά σου όταν ξαφνικά βρίσκεσαι από το πουθενά εναγόμενος για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και για την πιό αστήριχτη αιτία...:shock: Απλά θα σου πω ότι υπάρχει ειδικός κλάδος της ψυχολογίας που ασχολείται με το θέμα... Έχεις δοκιμάσει να ζητήσεις από φίλο ή γνωστό να έρθει μάρτυρας σε σοβαρό δικαστήριο και να πει συγκεκριμένα πράγματα? Ο ένας δεν μπορεί, ο άλλος δεν αδειάζει... Τέλος πάντων, ήρθε, αλλά του έκαναν μήνυση για ψευδομαρτυρία και τώρα πρέπει να ασχοληθείς και με τα δικά του δικαστήρια, άσε που μουρμουράει... Και βέβαια πρέπει να κάνετε και μήνυση για ψευδή καταμήνυση, φρόντισέ το...  Πως είπες? Αναβολές? Άρα τραβάει η υπόθεση και γιά σένα... Και αν γίνει και μιά στραβή? Και αν πέσεις σε δικαστή ιδιοκτήτη και παθόντα? Και όλα αυτά γιατί δεν άφησες τον ιδιοκτήτη να δείξει τρεις-πέντε-δέκα φορές το ρημαδόσπιτό του? Και άντε και καθάρισες μετά από 3-4 χρόνια στο Πρωτοδικείο, αλλά ο δικός σου έκανε έφεση...:cry: Άστο φίλε μου, μην το ψάχνεις...

Όσο για το πως μπορείς να εισπράξεις από κάποιον που δεν έχει τίποτα στο όνομά του, δεν υπάρχουν μαγικά: ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος...:lol:

btw: Η πρόθεση μου ήταν να επισημάνω και να πληροφορήσω κάποιους φίλους που θεωρούσαν ότι μπορεί κάποιος μισθωτής να αρνείται κάθε επίσκεψη-επιθεώρηση-επίδειξη στον ιδιοκτήτη, με διάφορες ψυχολογικές ή πρακτικές αιτιολογίες-προφάσεις, ότι δεν μπορεί να το κάνει αψήφιστα και η άρνησή του να συνεργαστεί θα έχει συνέπειες.

Αυτά για το πολύκροτο θέμα!

φιλικά

Νίκος

Ολα αυτα περι δικαστηριων ισχυουν μονο εαν εχεις υπογραψει τον σχετικο ορο στο ιδιωτικο συμφωνητικό.

Εαν δεν το εχεις υπογραψει ή δεν περιεχει τον σχετικο όρο ομως ?

Εαν εγω κανω μυνηση οτι κατα την επισκεψη του ιδιοκτητη με τον υποψηφιο αγοραστη οτι κλαπηκε κατι απο το σπιτι μου ή οτι παρενοχλησε σεξουαλικα την γυναικα μου ?

Στην Ελλαδα κανεις μηνυση για το παραμικρο !! 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Δεν τα ξέρεις καλά φίλε μου. Η έξωση προϋποθέτει δικαστική απόφαση, και το μισθωτήριο σε καμία περίπτωση δεν έχει ισχύ δικαστικής απόφασης.

End of story.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, duende είπε

δεκτον, απο την αλλη πως μπορει να αφησει εναν εντελως ξενο για τον οποιο και για τις προθεσεις του ουσιαστικα δε ξερει τιποτα, να σουλατσαρει μεσα στον προσωπικο του χωρο και να βλεπει/"καταγραφει" τα παντα? ευαισθητα προσωπικα δεδομενα δεν ειναι και αυτα?

Δεν διαφωνω μαζί σου. Κάθε αλλο. Προσωπικός σου χώρος είναι. Προσωπικά δεδομένα όχι. Τουλαχιστον όχι με την κλασική έννοια του όρου. Αλλα ναι, ούτε εγώ θα ήθελα να μπαίνει καποιος τυχαίος στο σπίτι και να σκαναρει τα παντα. Προσωπικά γενικώς δεν βάλω σπίτι μου κανενα αγνωστο. Οκ εχω βάλει ατομα για εγκατασταση κλιματιστικων κλπ αλλα είχα τηλεφωνα τους. και ήμουν παντα δίπλα.

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Δεν διαφωνω μαζί σου. Κάθε αλλο. Προσωπικός σου χώρος είναι. Προσωπικά δεδομένα όχι. Τουλαχιστον όχι με την κλασική έννοια του όρου. Αλλα ναι, ούτε εγώ θα ήθελα να μπαίνει καποιος τυχαίος στο σπίτι και να σκαναρει τα παντα. Προσωπικά γενικώς δεν βάλω σπίτι μου κανενα αγνωστο. Οκ εχω βάλει ατομα για εγκατασταση κλιματιστικων κλπ αλλα είχα τηλεφωνα τους. και ήμουν παντα δίπλα. 

Ακριβως, θα πρεπει να εχεις εστω καποιο στοιχειο ποιος μπηκε/ποτε. Ποτε δε ξερεις, αμα μπαινουν 10 νοματαιοι καθε φορα, ποιος ειναι ο σκοπος του καθενος. Ακομα περισσοτερο αν θελουν να βγαλουν φωτο απο τον χωρο με τα πραγματα σου μεσα. Ειναι επιτρεπτο? Ειναι ειναι προσωπικο δεδομενο αυτο? Μην παρεξηγηθω, γενικες αποριες εκφραζω

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, duende είπε

Ακριβως, θα πρεπει να εχεις εστω καποιο στοιχειο ποιος μπηκε/ποτε. Ποτε δε ξερεις, αμα μπαινουν 10 νοματαιοι καθε φορα, ποιος ειναι ο σκοπος του καθενος. Ακομα περισσοτερο αν θελουν να βγαλουν φωτο απο τον χωρο με τα πραγματα σου μεσα. Ειναι επιτρεπτο? Ειναι ειναι προσωπικο δεδομενο αυτο? Μην παρεξηγηθω, γενικες αποριες εκφραζω

Με τον όρο προσωπικά δεδομένα συνήθως εννοούμε ονοματεπώνυμο, αφμ κλπ. Πχ στην εταιρία που δουλευω εχουν απαγορευσει στην γραμματεία να λαμβανει βιογραφικά μιας και εχουν προσωπικά δεδομένα. Βιογραφικά μόνο στο mail/site που τα βλέπει το HR.

Το να ερθει ο αλλος και να βγάλει τον χώρο γεμάτο με δικά σου πραγματα φωτογραφίες δεν το βλέπω λογικό. Να ανοιξει και τις νουλαπες αν είναι ετσι για να δεί πως είναι μεσα. Είμαι της αποψης ότι επρεπε ο ιδιοκτήτης να εχει φωτό με το σπίτι αδειο για αυτό τον σκοπό. Αν θέλει να βγάλει όμως φωτογραφία πχ καποια ζημια (πχ υγρασία στο ταβάνι ή στους τοιχους) θεωρώ λογικό να μπορεί να βγάλει το κομματι αυτό και μόνο. Μιας και μιλάμε για αγορά ακινήτου.

Προσωπικά μια φορά εχω "παρουσιασει" σπίτι σε νεο ενοικιαστή. Και το εκανα γιατί είχα μόνο ενα χρόνο στο σπιτι και επρεπε αναγκαστικά να μετακομίσω (μετακομιση σε αλλη πόλη). Εφόσον ήθελα να νοικιαστεί αμεσα ήμουν πολύ "βολικός" σε ότι ήθελε ο ιδιοκτήτης. Ήρθε ο φοιτητής με τους γονείς, του εδειξα στο speedtest που εγραφε 20mbps και εκλεισε το σπίτι. Αλλά ήξερα κιολας ότι σε 2 μερες δεν θα υπηρχαν τα πραγματα μου μεσα στο σπίτι αυτό. Οπότε δεν υπηρχε ρίσκο/κινδυνος

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...