Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι εγινε καποιο γκαλοπ που να λεει οτι η πλειοψηφια των ενοικιαστων  θα προτιμουσε να αφησει ξενοικιαστο το σπιτι απο το να υπογραψει εναν τετοιο ορο ? Αλλο αν δεν συνηθιζεται 😃

Εδω τρωνε  μηνες φεσια...ελπιζοντας οτι καποια στιγμη ο ενοικιαστης θα ορθοποδησει , υπο το φοβο να μεινει ξενοικιαστο.Σιγα που δεν θα μου υπεγραφε

Αν παντως εγινε γκσλοπ θα ηθελα να δω τα αποτελεσματα.😄

Επεξ/σία από bluesattack
  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Σιγα μην ηταν υποθεση μου 😄

Εγω αν ειμουν ποτε ενοικιαστης σιγα μην υπεγραφα αυτο το τυποποιημενο , προς οφελος των ιδιοκτητων, συμβολαιο

Θα εβαζα απαραβατο ορο την μη δυνατοτητα επιδειξης του ακινητου

Και μολις εβαζε την τζιφρα του ας πηγαινε στο δικαστηριο με σημαια την ατομικη ιδιοκτησια και το φοβητρο της οικονομικης εξοντωσης 😃

Σου εξήγησε ο δικηγόρος πιο πάνω τι προβλέπεται από το νόμο,αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις.Εκτός αν δεν θέλεις λόγω ιδεολογίας. Δεν υπάρχει ορος μη δυνατότητας επίδειξης του ακινητου.Αν εσύ δεν θέλεις,στο επιβάλλει το δικαστήριο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Σου εξήγησε ο δικηγόρος πιο πάνω τι προβλέπεται από το νόμο,αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις.Εκτός αν δεν θέλεις λόγω ιδεολογίας. Δεν υπάρχει ορος μη δυνατότητας επίδειξης του ακινητου.Αν εσύ δεν θέλεις,στο επιβάλλει το δικαστήριο.

Το κέρδος του ιδιοκτήτη ποιο θα είναι αν πάει νομικά ; 

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς λέμε, γιατί ΟΚ, καλές οι προτάσεις περί δικαστηρίων και δικαστικών αποφάσεων, όμως να δούμε και τι νόημα έχουν 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Φίλτατε, που είσαι και από την αγαπημένη Πάτρα που κατάγομαι, δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις ότι όταν λέω "θα τον εξώσει" προφανέστατα αναφέρομαι πάντα σε δικαστική διαδικασία...:)

Στην Ελλάδα μόνο δικαστικά μπορεί ένας ιδιώτης να ικανοποιήσει ένα δικαίωμά του, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όπως, ενδεικτικά κάποιες ειδικές κατηγορίες συμβολαίων ή συμβολαιογραφικών πράξεων που έχουν ειδική πρόβλεψη.

Να' σαι σίγουρος ότι, μετά από 35 χρόνια στα δικαστήρια, κατέχω τα βασικά...:P

Από τη στιγμή που είπες "θα τον εξώσει", σιγουρεύτηκα ότι δεν κατέχεις ούτε τα βασικά.

Τώρα τι ακριβώς έκανες 35 χρόνια στα δικαστήρια... ιδέα δεν έχω.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από τη στιγμή που είπες "θα τον εξώσει", σιγουρεύτηκα ότι δεν κατέχεις ούτε τα βασικά.

Τώρα τι ακριβώς έκανες 35 χρόνια στα δικαστήρια... ιδέα δεν έχω.

Όταν λέμε "εξώνω" στη δικαστηριακή ορολογία εννοούμε δικαστικά, όπως όταν λέμε "έχτισα" ένα δυνατό pcάκι δεν χρησιμοποιούμε μυστρί και πυλοφόρι...

Θες να πούμε ότι δεν ήταν αυτονόητο για όλους?

Σπάνια γράφω σε γενικά θέματα. Είχα τη λαθεμένη άποψη ότι κάποιοι ενδιαφέρεστε να πληροφορηθείτε τι πραγματικά ισχύει.

Προφανώς απλά θέλετε να επιβεβαιώσετε υποχρεωτικά ότι αυτό που σκέφτεστε ή κάνατε ή κάνετε ή σκοπεύετε να κάνετε, πέρα από "σωστό" και "δίκιο", είναι νόμιμο και "με τη βούλα"...

Δεν πήρα αξιολογική θέση για το υπάρχον νομικό καθεστώς, άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Απλά προσπάθησα να σας μεταφέρω τι ισχύει και πως λειτουργεί το σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι δεν πρόσβαλα κανέναν, πατριώτη και αν το έκανα και κάποιος θεωρεί τον εαυτό του θιγμένο, δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω και συγνώμη...

Νάσαι καλά...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, blitzNikos είπε

Όταν λέμε "εξώνω" στη δικαστηριακή ορολογία εννοούμε δικαστικά, όπως όταν λέμε "έχτισα" ένα δυνατό pcάκι δεν χρησιμοποιούμε μυστρί και πυλοφόρι...

Θες να πούμε ότι δεν ήταν αυτονόητο για όλους?

Σπάνια γράφω σε γενικά θέματα. Είχα τη λαθεμένη άποψη ότι κάποιοι ενδιαφέρεστε να πληροφορηθείτε τι πραγματικά ισχύει.

Προφανώς απλά θέλετε να επιβεβαιώσετε υποχρεωτικά ότι αυτό που σκέφτεστε ή κάνατε ή κάνετε ή σκοπεύετε να κάνετε, πέρα από "σωστό" και "δίκιο", είναι νόμιμο και "με τη βούλα"...

Δεν πήρα αξιολογική θέση για το υπάρχον νομικό καθεστώς, άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Απλά προσπάθησα να σας μεταφέρω τι ισχύει και πως λειτουργεί το σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι δεν πρόσβαλα κανέναν, πατριώτη και αν το έκανα και κάποιος θεωρεί τον εαυτό του θιγμένο, δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω και συγνώμη...

Νάσαι καλά...

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω ποιο το πρακτικό όφελος ενός ιδιοκτήτη να κινηθεί νομικά σε μια τέτοια περίπτωση 

Για να έχουμε μια εικόνα, μιας και προφανώς υπάρχει εμπειρία επί του θέματος, πόσο καιρό κάνει να βγει η απόφαση σε μια τέτοια αντιδικία ;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω ποιο το πρακτικό όφελος ενός ιδιοκτήτη να κινηθεί νομικά σε μια τέτοια περίπτωση 

Για να έχουμε μια εικόνα, μιας και προφανώς υπάρχει εμπειρία επί του θέματος, πόσο καιρό κάνει να βγει η απόφαση σε μια τέτοια αντιδικία ;

Μπορεί να πάρει ακόμα και χρόνια... και φυσικά το πιθανότερο είναι ότι ο ενοικιαστής να μην μένει πια εκεί.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ειναι καθαρα για να νοιωσει καλυτερα ο ιδιοκτητης .....

Οτι ο ενοικιαστης θα πρεπει να κανει οτι του λεει..

Ασε που αμα το τραβηξει μακρια και ο νοικαρης με εφεσεις κτλ το βλεπω το ακινητο ακατοίκητο.... 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μπορεί να πάρει ακόμα και χρόνια... και φυσικά το πιθανότερο είναι ότι ο ενοικιαστής να μην μένει πια εκεί.

Δε θέλω να προτρέξω χωρίς να γνωρίζω, αλλά αν πούμε ότι ο τυπικός χρόνος για να βγει μια τέτοια απόφαση ξεπερνά π.χ. τον ένα χρόνο, ο ιδιοκτήτης έκανε μια τρύπα στο νερό 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δε θέλω να προτρέξω χωρίς να γνωρίζω, αλλά αν πούμε ότι ο τυπικός χρόνος για να βγει μια τέτοια απόφαση ξεπερνά π.χ. τον ένα χρόνο, ο ιδιοκτήτης έκανε μια τρύπα στο νερό 

Αυτό ακριβώς!

Κατά τα άλλα ο "δικηγόρος"(ο θεός να τον κάνει) παραπάνω γράφει για καταγγελία σύμβασης, μονομερή λύση σύμβασης, και έξωση λες και είναι τόσο απλές διαδικασίες σαν να αγοράζεις τσιγάρα από το περίπτερο!

Δημοσ.

Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί όλα τα ενοικιαζόμενα γίνονται Airbnb... όταν υπάρχουν ενοικιαστές με τέτοια μυαλά, γιατί να μπλέξει ο κάθε ιδιοκτήτης; Απλά το κάνει τουριστικό κατάλυμμα και αν χρειαστεί να το πουλήσει έχει όλες τις επιλογές ανοιχτές.

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Narayan είπε

Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί όλα τα ενοικιαζόμενα γίνονται Airbnb... όταν υπάρχουν ενοικιαστές με τέτοια μυαλά, γιατί να μπλέξει ο κάθε ιδιοκτήτης; Απλά το κάνει τουριστικό κατάλυμμα και αν χρειαστεί να το πουλήσει έχει όλες τις επιλογές ανοιχτές.

αμ μπραβο , ο ελληνας νομιζει οτι ειναι εξυπνος αλλα ειναι ηλιθιος, σε λιγο θα ψαχνει πολλα πραγματα με το κυαλι σπιτια μαγαζια ψιλικατζιδικα και πολλα ακομα απλως ακομα ειναι αρχη. δεν ειναι τυχαιο οτι σε ολη την ευρωπη υπαρχουν μεγαλες κατασκευαστικες που σε τελειωνουν μπαμ μπαμ σε τετοιες περιπτωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως είναι απίστευτο,κάθεται και ασχολείται ο δικηγόρος πιο πανω και περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τι προβλέπει ακριβως ο νόμος στο ερώτημα του TS,δηλαδή συγκεκριμένη απάντηση, μιλάει ευγενικά, προτείνει λύσεις

και βγαίνουν παιδακια,Joshua21, κρυμμένα και ανώνυμα πίσω ενα πληκτρολόγιο και τον προσβάλλουν.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Πάντως είναι απίστευτο,κάθεται και ασχολείται ο δικηγόρος πιο πανω και περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τι προβλέπει ακριβως ο νόμος στο ερώτημα του TS,δηλαδή συγκεκριμένη απάντηση, μιλάει ευγενικά, προτείνει λύσεις

και βγαίνουν παιδακια,Joshua21, κρυμμένα και ανώνυμα πίσω ενα πληκτρολόγιο και τον προσβάλλουν.

ετσι ειναι ο ελληνας νταης μαγκας και μολις φαει τη καρπαζια μυξοκλαιγεται να τον λυπηθουνε. σεβασμος 0 και δυστυχως αντι ο ts να απευθυνθει σε ειδικους ρωταει στο ιντερνετ

Δημοσ.
5 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Κανείς δεν θέλει να χάσεις το μεροκάματό σου...

Ο δικαστής θα σου ζητήσει να του προσδιορίσεις ποιές ημέρες και ώρες σου είναι ευκολότερο, ακόμα και αν έχεις κάποιο ειδικό θέμα που χρήζει προσοχής κατά την επίσκεψη.

Αν, όμως, με διάφορες δικαιολογίες, δεν δέχεσαι καμία πρόσβαση στον ιδιοκτήτη και δεν βολεύεσαι καθόλου και ποτέ, θα θεωρηθεί ότι κάνεις κατάχρηση της θέσης σου και τότε, ΝΑΙ, το δικαστήριο θα αποφασίσει και θα ορίσει μόνο του συγκεκριμένες ημέρες και ώρες με το απλό νομικό σκεπτικό ότι, αν έχεις εσύ ένα δικαίωμα σαν μισθωτής, ο άλλος έχει δύο, σαν ιδιοκτήτης.

Δεν έχει σημασία αν είναι σπίτι, μαγαζί, νοσοκομείο ή εκκλησία. Δεν έχει σημασία αν εσύ θεωρείς ότι η επίσκεψη του ιδιοκτήτη σε ενοχλεί, σε ταράζει, σε αναστατώνει ή σου δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα όποια δικαιώματά σου έχουν ένα όριο και "κάμπτονται" (είναι νομικός όρος) μπροστά στο υπέρτερο, για το νομικό μας σύστημα, δικαίωμα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Καλό και συμφέρον, λοιπόν,  είναι να βρεθεί μιά συναινετική-συμβιβαστική λύση για το θέμα και πολλοί ιδιοκτήτες για να αποφύγουν γκρίνιες ή αντιδικίες προσφέρουν κάποιου είδους αντάλλαγμα στους νοικάρηδές τους σε επίπεδο ενοικίου με το σκεπτικό ότι θα χάλαγαν κάποια χρήματα στα δικαστήρια και θα καθυστερούσαν κιόλας. Δηλαδή σου χαρίζει κάποια νοίκια, για να ξεμπερδεύει. Πολλές φορές, μάλιστα, πρόκειται για νοίκια που ήδη οφείλονται και δεν υπάρχει ουσιαστικά περίπτωση να εξοφληθούν ποτέ. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο.

Αν όμως δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεννόησης από τον μισθωτή γιατί, απλά, "δεν θέλει" και ο ιδιοκτήτης βρίσκει ... πόρτα, στο ίδιο του το σπίτι, θα αναγκαστεί να πάει στα δικαστήρια και τότε θα συμβεί ότι έχω προαναφέρει και δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνω.

Και πάλι καλή συνέχεια σε όλους...

Φιλε μου καποιες απαντησεις σου πρεπει να γινουν sticky γιατι απαντανε το 99% των θεματων που ανοιγονται με θεματα που εχουν να κανουν με αντιδικιες ενοικιαστη-ιδιοκτητη. Μπραβο για το χρονο που αφιερωσες για αυτες τις αποσαφηνισεις

2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Αν η αναγκη να πωληθει το ακινητο, εμφανιστει στον 1ο χρονο του συμβολαιου, εστω οτι παρει 1 χρονο να βγει η αποφαση του δικαστηριου, δεν θα εχει κερδισει 2 χρονια ο ιδιοκτητης;

Προφανως αν το μεσοδιαστημα μεχρι την λυση του συμβολαιου ειναι μικροτερο κ ο ενοικιαστης αρνειται την επιδειξη, ο δικηγορος δεν θα συμβουλευσει τον πελατη του να κινηθει ετσι αλλα θα επισπευσει την διαδικασια ενημερωσης του πελατη οτι στην 3τια θα ληξει κ η μεταξυ τους συμβαση. καθε κατασταση ειναι διαφορετικη και χρηζει διαφορετικης αντιμετωπισης αναλογως των επιμερους λεπτομεριων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...