Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτι δε θέλετε να καταλάβετε...
Ή θα το νοικιάσεις ή θα το πουλήσεις. Και τα δυο δεν πάνε. Αν θέλει ο ιδιοκτήτης κάτι τέτοιο πρέπει  από την αρχή να κάνει
κάποιο συμφωνητικό με τον ενοικιαστή ή καλή πίστη. Από κει και πέρα υπάρχουν και κάποιες υποχωρήσεις, διευκολύνσεις κτλ.

Οι άνθρωποι δεν προτιμούν να νοικιάσουν ένα σπίτι που είναι να πουληθεί
Μπαίνεις σ΄ένα σπίτι ή διαμέρισμα, να έχεις υποστεί όλη την ταλαιπωρία της μετακόμισης, των εξόδων μετακόμισης, εξόδων
διαρρύθμισης και λειτουργίας του διαμερίσματος, συνδέσεις γραμμών τηλεφώνου, ΔΕΗ, νερού, αερίου κτλ στο όνομα σου, να
έχεις παιδιά που πρέπει να τα γράψεις σε σχολεία , σε αθλητικές δραστηριότητες, φροντιστήρια κτλ της περιοχής, να έχεις
αλλάξει τη διεύθυνση σου σ΄όλες της  υπηρεσίες(εφορίες, τράπεζες, ΙΚΑ κτλ) και μετά από λίγο καιρό να σε πει ο άλλος έχω
κάποιον άνθρωπο που θέλει να δει το σπίτι να το αγοράσει;  Πάτε καλά ρε;

Προσωπικά μ΄έκαναν τέτοια πουστιά αλλά έκατσα μέχρι τη λήξη του συμβολαίου. Όχι από γινάτι -είναι ψυχοφθόρα κατάσταση
και πλέον αυτό στο σπίτι δε σε ξεκουράζει-  αλλά επειδή δεν υπήρχαν άλλα διαμερίσματα στην περιοχή ώστε να γλιτώσω όσο
μπορώ περισσότερο από την παραπάνω ταλαιπωρία και έξοδα.
Μέχρι όμως να φύγω είχα προειδοποιήσει μεσίτες,  ιδιοκτήτες και δικηγόρους τους, ότι  αν ήμουν κάπου λάθος σε πληρωμές ,
συντήρηση κτλ  ας μου έκαναν έξωση,  μήνυση ή ότι άλλο ήθελαν αλλά  αν ήθελαν ή είχαν σκοπό  να έρθουν με μαγκιά από το
διαμέρισμα όποιο μέλος ακουμπούσε πρώτο την πόρτα ή το κατώφλι θα τους το έκοβα από τη ρίζα. 

Προτείνω στον ts να αλλάξει σπίτι όσο πιο γρήγορα μπορεί. Όπως είπα πιο πάνω αυτό το σπίτι δε  ξεκουράζει και δε βρίσκεις και άκρη

• Like 6
  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είναι λυπηρό αυτό το thread πάντως. Όχι γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, φυσικά. Λογικό αυτό. Αλλά γιατί βλέπω τόσο θυμό και εχθρότητα για κάτι που το βρίσκω -προσωπικά πάντα- αρκετά λογικό. Οι ιδιοκτήτες παρουσιάζονται ως τέρατα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ενοικιαστή ντε και καλά. Δηλαδή κανείς δεν έχει τύχει σε ιδιοκτήτη φιλήσυχο οικογενειάρχη, που είναι συνεννοήσιμος, τον νοιάζει το σπίτι να είναι σε καλή κατάσταση και είναι διακριτικός; Όλοι σε καπιταλιστικά γουρούνια έχετε πέσει δηλαδή; Εμένα πάντως δε θα με πείραζε να κάνω μια στοιχειώδη συνεννόηση αν ο ιδιοκτήτης είναι λογικός άνθρωπος. Δεν είπαμε να μπαίνει όποτε γουστάρει, αλλά αν σου κάνει μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο τόσο με έναν υποψήφιο αγοραστή, σιγά την ενόχληση. Αν θες είσαι εκεί, εφόσον δεν του έχεις εμπιστοσύνη .

Μένω στην Αγγλία, όπου η κατάσταση είναι φυσικά διαφορετική, αλλά έχω δει άπειρα σπίτια ως υποψήφιος ενοικιαστής και αγοραστής, με τους ανθρώπους μέσα. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ιδανικό για κανένα, αλλά είναι μια μικρή υποχώρηση που διευκολύνει τους πάντες. Κι όταν μου ζητάει εμένα ο ιδιοκτήτης να έρθει ή να στείλει κάποιον, του λέω αν μπορώ ή όχι και το σέβεται. 2-3 ώρες μέσα στην εβδομάδα θα βρεθούν.

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

τι θα εκανες δηλαδη; θα ελεγες του νοικαρη να φυγει και μετα θα εψαχνες αγοραστη ενω θα ετρεχαν ενφια κλπ για το αδειο σπιτι; πολυ large σε βλεπω :-)

Φίλε μου το σπίτι που μένω πουλήθηκε ενώ είχα συμβόλαιο και δεν ήρθε κανείς να το δει . 

Το απαγόρευσα , από την στιγμή που έχω συμβόλαιο και τα πραγματά μου μέσα δεν ήθελα κανεναν  , και έχω κάθε δικαίωμα γιαυτό .

Είχα απαντήσει στους ιδιοκτήτες ότι έχετε φωτογραφίες του σπιτιού να δείξετε . 

Τελικά όταν πουλήθηκε ήρθε αυτός που το αγόρασε να μας γνωρίσει , να το δει κιόλας, και μας έκανε και ανανέωση συμβολαίου . 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Είναι λυπηρό αυτό το thread πάντως. Όχι γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, φυσικά. Λογικό αυτό. Αλλά γιατί βλέπω τόσο θυμό και εχθρότητα για κάτι που το βρίσκω -προσωπικά πάντα- αρκετά λογικό. Οι ιδιοκτήτες παρουσιάζονται ως τέρατα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ενοικιαστή ντε και καλά. Δηλαδή κανείς δεν έχει τύχει σε ιδιοκτήτη φιλήσυχο οικογενειάρχη, που είναι συνεννοήσιμος, τον νοιάζει το σπίτι να είναι σε καλή κατάσταση και είναι διακριτικός; Όλοι σε καπιταλιστικά γουρούνια έχετε πέσει δηλαδή; Εμένα πάντως δε θα με πείραζε να κάνω μια στοιχειώδη συνεννόηση αν ο ιδιοκτήτης είναι λογικός άνθρωπος. Δεν είπαμε να μπαίνει όποτε γουστάρει, αλλά αν σου κάνει μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο τόσο με έναν υποψήφιο αγοραστή, σιγά την ενόχληση. Αν θες είσαι εκεί, εφόσον δεν του έχεις εμπιστοσύνη .

Μένω στην Αγγλία, όπου η κατάσταση είναι φυσικά διαφορετική, αλλά έχω δει άπειρα σπίτια ως υποψήφιος ενοικιαστής και αγοραστής, με τους ανθρώπους μέσα. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ιδανικό για κανένα, αλλά είναι μια μικρή υποχώρηση που διευκολύνει τους πάντες. Κι όταν μου ζητάει εμένα ο ιδιοκτήτης να έρθει ή να στείλει κάποιον, του λέω αν μπορώ ή όχι και το σέβεται. 2-3 ώρες μέσα στην εβδομάδα θα βρεθούν.

Εδώ υπάρχουν άτομα που πάνε να νοικιάσουν και αν τους ρωτήσει ο ιδιοκτήτης τι δουλεια κάνουμε ή από που θα πληρώνουν το νοίκι,τσατιζονται κιόλας και φεύγουν.

Δημοσ.

Προς ιδιοκτήτες: το τί δουλειά κάνει ο ενοικιαστής δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγύηση ότι θα σας πληρώνει εμπρόθεσμα :) Μια χαρά απλήρωτους μπορεί νά'χει τους λογαριασμούς και τα ενοίκιά του και ο μεγαλογιατρός και ο ντελιβεράς.
Καλώς ή κακώς, μιλάμε για μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή...και αυτή η σχέση δύσκολα θα χτιστεί αν η πρώτη ερώτηση είναι 'Από πού θα με πληρώνεις;'. [Και ο ενοικιαστής εύκολα θ'απαντήσει 'Απ'τη δουλειά μου.' So? Δεν είναι αυτό η εγγύηση ότι όντως θα είναι καλοπληρωτής ή όχι.]

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, spikou23 είπε

Οι βασικές πηγές υποχρεώσεων στο αστικό δίκαιο είναι: α) απευθείας από συγκεκριμένη διάταξη νόμου, β) από τη  συμφωνία των μερών , γ) από την καλή πίστη (νομοθετικά αναγνωρισμένη γενική αρχή του δικαίου, η οποία έχει δικαίωμα να αλλοιώνει ή και να καταργεί τις συμφωνίες των μερών αν αντίκεινται σε αυτήν), δ) έθιμο συμπληρωματικό και όχι καταργητικό του νόμου.

Ως προς το (α) δεν γνωρίζω κάποια τέτοια διάταξη και κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει. 

Ως προς το (β) όπως σωστά ειπώθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών συμφωνητικών προβλέπει κάτι, άλλες φορές με γενικές ρήτρες του τύπου " ο μισθωτής οφείλει να ανέχεται επίσκεψη του εκμισθωτή μετά ενδιαφερόμενων προς αγορά του ακινήτου κλπ " κι άλλες φορές με ειδικότερες προβλέψεις πχ συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Ακόμη κι αν είναι αόριστη η σχετική συμφωνία (δεν καθορίζονται ημέρες και ώρες) λαμβάνεται υπόψη στον καθορισμό της υποχρέωσης από την καλή πίστη. 

Ως προς το (γ) τώρα, έχουμε την καλή πίστη, μαζί με τα συναλλακτικά ήθη του οικείου τομέα δραστηριότητας, δηλαδή των μισθώσεων ακινήτων. Οπωσδήποτε προκύπτει τέτοια υποχρέωση, ακόμη και εν σιωπή των μερών, διότι πολύ απλά έχουμε μια διαρκή σχέση (μίνιμουμ τρία έτη) στο διάστημα της οποίας αφενός βέβαια ο μισθωτής έχει δικαίωμα να κατοικεί και να χρησιμοποιεί το σπίτι σύμφωνα με το νόμο, τη συμφωνία και την καλή πίστη κι αφετέρου ο εκμισθωτής - ιδιοκτήτης ουδόλως εμποδίζεται να πωλήσει το σπίτι (εκτός αν έχουν συμφωνήσει διαφορετικά στο μισθωτήριο, κάτι που δεν έχω δει ποτέ μου). Συνεπώς επιβάλλεται εύλογος περιορισμός στα δικαιώματα του ενοικιαστή, ο οποίος πρέπει να ανέχεται τέτοιες επισκέψεις εντός της οικίας του, πάντοτε παρουσία του ή άλλων (ενήλικων) προσώπων της οικογενείας του και σε ώρες που δεν θίγουν τα κοινωνικά ήθη κλπ. Το ποιές ακριβώς ώρες οφείλει να δέχεται, πόσο συχνά και ποιές μέρες, αν δεν έχει συμφωνηθεί με το μισθωτήριο, είναι θέμα κρίσης και ως τέτοιο σε περίπτωση διαφωνίας υπάρχουν και τα Δικαστήρια. Αλλά βέβαια δεν μπορεί ο μισθωτής να πει "όχι κύριε ιδιοκτήτη, εγώ δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ, κάθε μέρα όλη μέρα και δεν σε δέχομαι ποτέ". Αν πει κάτι τέτοιο, τότε θεωρώ ότι υπάρχει κακόπιστη συμπεριφορά και παραβίαση των όρων της σύμβασης μίσθωσης, η οποία αν κριθεί ουσιώδης (και είναι πολύ πιθανό να κριθεί ως τέτοια) τότε επισύρει ακόμη και την έξωση του ενοικιαστή, ακόμη κι αν αυτός είναι τυπικός ως προς την καταβολή του ενοικίου. 

Τέλος, θα μπορούσε να υποστηριχθεί και εθιμική θεμελίωση του δικαιώματος επίσκεψης σε εύλογη ημέρα και ώρα, δεδομένου ότι είναι η απολύτως κρατούσα κοινωνική συνήθεια σε όλες τις μισθώσεις. 

Εν ολίγοις, γράφω όλα αυτά τελείως πρόχειρα και από μνήμης, για να σας πω με απλά λόγια ότι υπάρχουν εύλογα συμφέροντα και των δύο μερών και θα πρέπει να καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια συνεννόησης. Πρακτικές του τύπου : α) το ακίνητο είναι δικό μου, είμαι ο ιδιοκτήτης του και θα το βλέπω ότι ώρα θέλω και όποια μέρα θέλω, ή β) είμαι ενοικιαστής, πληρώνω και η κατοικία μου είναι απαραβίαστη, δεν σου ανοίγω ποτέ και δεν με νοιάζει αν θες να πωλήσεις το ακίνητο, είναι αμφότερες καταδικαστέες και από το Δίκαιο και από την κρατούσα κοινωνική ηθική. 

ερωτηση. δηλαδη αμα πω δεν αισθανομαι αφαλης με ενα ξενο μεσα, υπαρχει ποτε περιπτωση οποιαδηποτε αρχη να μου πει "στα @@ μας, ετσι λεει το συμβολαιο"?

ακομα και ετσι να ναι το μονο που μπορει να γινει ειναι εξωση, για κανενα λογο ομως δε θα σ αναγκασουν να δεχτεις ξενους σπιτι σου, διοτι πολυ απλα ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα δεχτει την ΕΥΘΥΝΗ αμα γινει η στραβη.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Προς ιδιοκτήτες: το τί δουλειά κάνει ο ενοικιαστής δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγύηση ότι θα σας πληρώνει εμπρόθεσμα :) Μια χαρά απλήρωτους μπορεί νά'χει τους λογαριασμούς και τα ενοίκιά του και ο μεγαλογιατρός και ο ντελιβεράς.
Καλώς ή κακώς, μιλάμε για μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή...και αυτή η σχέση δύσκολα θα χτιστεί αν η πρώτη ερώτηση είναι 'Από πού θα με πληρώνεις;'. [Και ο ενοικιαστής εύκολα θ'απαντήσει 'Απ'τη δουλειά μου.' So? Δεν είναι αυτό η εγγύηση ότι όντως θα είναι καλοπληρωτής ή όχι.]

Προσωπικά σαν ενοικιαστής δε διαφωνώ με το να μου γίνει μια τέτοια ερώτηση 

Και κακά τα ψέματα, είναι διαφορετικό να σου απαντήσει ένας υποψήφιος νοικάρης "δουλεύω π.χ. στην Microsoft" με την απάντηση "από δω κι από κει μωρέ, το μεροκάματο να βγαίνει, αλλά μη φοβάσαι τίποτα"... 

Ένας μεγαλογιατρός μπορεί να είναι κακοπληρωτής εκ πεποιθήσεως, στατιστικά όμως ένας ντελιβεράς υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει κακοπληρωτής εξ ανάγκης 

Δημοσ.
1 minute ago, AristidisZ said:

Προσωπικά σαν ενοικιαστής δε διαφωνώ με το να μου γίνει μια τέτοια ερώτηση 

Και κακά τα ψέματα, είναι διαφορετικό να σου απαντήσει ένας υποψήφιος νοικάρης "δουλεύω π.χ. στην Microsoft" με την απάντηση "από δω κι από κει μωρέ, το μεροκάματο να βγαίνει, αλλά μη φοβάσαι τίποτα"... 

Ένας μεγαλογιατρός μπορεί να είναι κακοπληρωτής εκ πεποιθήσεως, στατιστικά όμως ένας ντελιβεράς υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει κακοπληρωτής εξ ανάγκης 

Μόνο που ο καθένας μπορεί επίσης να απαντήσει το οτιδήποτε φτάνει να πέσουν οι υπογραφές για να νοικιάσει το σπίτι. Μπορείς να αποκλείσεις δλδ την περίπτωση κάποιος να λέει τις απαντήσεις που θέλει να ακούσει ο ιδιοκτήτης; Γι'αυτό μου φαίνεται άχρηστη αυτή η ερώτηση. Δεν αποτελεί εγγύηση ότι ο ενοικιαστής θα είναι όντως καλός.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, *nenya* είπε

Μόνο που ο καθένας μπορεί επίσης να απαντήσει το οτιδήποτε φτάνει να πέσουν οι υπογραφές για να νοικιάσει το σπίτι. Μπορείς να αποκλείσεις δλδ την περίπτωση κάποιος να λέει τις απαντήσεις που θέλει να ακούσει ο ιδιοκτήτης; Γι'αυτό μου φαίνεται άχρηστη αυτή η ερώτηση. Δεν αποτελεί εγγύηση ότι ο ενοικιαστής θα είναι όντως καλός.

Μιλάμε για απλή ερώτηση ;

Καλά ναι, προφανώς έτσι ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει 

Εγώ λέω για περιπτώσεις που ζητάνε εκκαθαριστικά κλπ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AonDuine είπε

Φίλε μου το σπίτι που μένω πουλήθηκε ενώ είχα συμβόλαιο και δεν ήρθε κανείς να το δει . 

Το απαγόρευσα , από την στιγμή που έχω συμβόλαιο και τα πραγματά μου μέσα δεν ήθελα κανεναν  , και έχω κάθε δικαίωμα γιαυτό .

Είχα απαντήσει στους ιδιοκτήτες ότι έχετε φωτογραφίες του σπιτιού να δείξετε . 

Τελικά όταν πουλήθηκε ήρθε αυτός που το αγόρασε να μας γνωρίσει , να το δει κιόλας, και μας έκανε και ανανέωση συμβολαίου . 

Δεν διαφωνω σε αυτο. Αλλα θα μπορουσες να εισαι πιο ελαστικος και να εξυπηρετησεις τον ιδιοκτητη , δεχομενος καποιες συμφωνημενες επισκεψεις.

Δεν το εκανες, με γεια σου με χαρα σου. Εγω θα το εκανα.

Αυτο λεω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Δεν διαφωνω σε αυτο. Αλλα θα μπορουσες να εισαι πιο ελαστικος και να εξυπηρετησεις τον ιδιοκτητη , δεχομενος καποιες συμφωνημενες επισκεψεις.

Δεν το εκανες, με γεια σου με χαρα σου. Εγω θα το εκανα.

Αυτο λεω. 

κανε οτι θες, αλλα γνωμη μου κανεις χαζομαρα. εσυ να εξυπηρετησεις τον ιδιωκτητη, αλλα αυτος να μην σεβεται εσενα και την οικογενεια σου?

συγνωμη, αλλα ανθρωπος που σκεφτεται μονο πως θα βολευτει αυτος αδιαφορωντας για τους αλλους (αντικειμενικα, ουτε για τον ενοικιαστη ουτε για τον αγοραστη ειναι καλη αυτη η κατασταση για ποικιλους λογους) απο μενα εχει χασει καθε "δικαιωμα" εξυπηρετησης

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

κανε οτι θες, αλλα γνωμη μου κανεις χαζομαρα. εσυ να εξυπηρετησεις τον ιδιωκτητη, αλλα αυτος να μην σεβεται εσενα και την οικογενεια σου?

Για ποιο λογο λες οτι δε με σεβεται;

Δημοσ.

Άμα είναι σπίτι που έχετε νοικιάσει πως το είδατε;Ήταν άδειο ή είχε μέσα νοικαρη;Γιατι συνήθως οι καλές περιπτώσεις κλείνονται κανα μήνα πριν φύγει αυτός που ειναι μέσα. Τωρα για εκκαθαριστικα που ζητάνε οι ιδιοκτήτες κτλπ απαράδεκτο και δε πρέπει να το δέχεται κάνεις, ούτως ή άλλως αμα δε γεμίζεις το μάτι του ιδιοκτήτη δε πρόκειται να σε βάλει σπίτι του. 

Δημοσ.

Το θεμα είναι οτι αν φτασετε στο σημειο, για μια υποδειξη σπιτιου αρχισετε να ψαχνετε τους ορους του συμβολαιου, τα παραθυρα του νομου κτλ, τοτε κατα τη γνωμη μου εχει ηδη χαθει η μπαλα..

Δημοσ.

Γιατί ζητάνε εκκαθαριστικό πλέον; Χαχαχα κορυφή,  αυτό και αν δεν το βλέπεις,  από που και ως που  θα ξέρει ο άλλος πόσα βγάζω; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...