umad Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 22 ώρες πριν, unforgiven είπε Είχα ασφαλιστεί στην ΑΧΑ, ήταν γύρω στα 80-100 ευρώ το έτος. Για διαφόρους λόγους δεν το ανανέωσα. Μάλιστα, όταν είχα πάρει ένα ακριβό ποδήλατο το οποίο είχα στην αποθήκη, είχα επεκτείνει την ασφάλεια και σε όλα τα περιεχόμενά της. Ισχύει για την AXA απλά θες παραστατικά για τα πράγματα που θες να ασφαλίσεις.Ειδικά σε επαγγελματικούς χώρους είναι πολύ διαδεδομένο το να ασφαλίσεις από κλοπή εξοπλισμό και τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται και στις οικιακές ασφάλειες.Και ανάλογα τα αντίμετρα που έχεις στον χώρο σου -πόρτα ασφαλείας,κάμερες,κουφώματα αλουμινίου,χρηματοκιβώτιο- προσαρμόζονται και τα επασφάλιστρα.
cumulus Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, liopyr είπε Παίζει η κλοπή να σου βγει πιο φθηνά πάντως. Δικιο εχεις.Περα της πλακας ομως επειδη την εχει πατησει ο πεθερος μου,οπου ευτυχως του εκλεψαν λιγα,το αισθημα του να μπαινεις στο σπιτι σου και να το βλεπεις σε αυτο το χαος δεν περιγραφεται.Ασε δε τη ψυχολογια σου. 13 λεπτά πριν, umad είπε Ισχύει για την AXA απλά θες παραστατικά για τα πράγματα που θες να ασφαλίσεις.Ειδικά σε επαγγελματικούς χώρους είναι πολύ διαδεδομένο το να ασφαλίσεις από κλοπή εξοπλισμό και τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται και στις οικιακές ασφάλειες.Και ανάλογα τα αντίμετρα που έχεις στον χώρο σου -πόρτα ασφαλείας,κάμερες,κουφώματα αλουμινίου,χρηματοκιβώτιο- προσαρμόζονται και τα επασφάλιστρα. Κακως μειωνονται τα ασφαλιστρα αν εχεις λαβει μετρα προστασιας,αφου κατα τους γνωστες εδω μεσα τα μετρα προστασιας προκαλουν τους κλεφτες.Θα επρεπε πχ να λεει η ασφαλιστικη "κλειδωνεις την πορτα σου;Αυξηση 20% στα ασφαλιστρα.Αφηνεις το κλειδι πανω στην πορτα;Μειωση 40% στα ασφαλιστρα"
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, liopyr είπε Παίζει η κλοπή να σου βγει πιο φθηνά πάντως. Ναι, γιατί ως γνωστόν σε ένα σπίτι κλοπή μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά
vasilllis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 α δηλαδη η λυση στην διαρρηξη ειναι να κανουμε ασφαλεια κλοπης?(ας παιζει και ασφαλεια νοσοκομειακης καλυψης και θανατου για παν ενδεχομενο). Και νομιζετε εσεις η ασφαλιστικη θα σας καλυψει? 🤣 να βαλω αποσπασματα καθοτι δεν ειναι μονο τα σπιτια μας στοχος μέσα σε έναν χρόνο, έχει πέσει θύμα κλοπών (όχι μόνο από τη συγκεκριμένη σπείρα) επτά φορές! Οι δράστες προκάλεσαν ζημιά ύψους 20.000 ευρώ γιατί έσπασαν ψυγεία, πέρα από τις τζαμαρίες και τις βιτρίνες. Σε άλλους δυο φούρνους του, οι ζημιές ήταν μικρότερες. Μια 5.000 ευρώ και η άλλη 500 ευρώ. η εφορία τον απειλεί με πρόστιμο από 2.500 έως 4.000 ευρώ γιατί… «έχασε» την ταμειακή μηχανή. «Έχω 50 άτομα προσωπικό και σκέφτομαι να κλείσω τα καταστήματα» https://www.pentapostagma.gr/2019/02/του-είχαν-ρημάξει-τους-φούρνους-και-έβ.html σιγουρα αν ειχε ενα μαγαζι θα το ειχε κλεισει παντως.
AristidisZ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, umad είπε Ισχύει για την AXA απλά θες παραστατικά για τα πράγματα που θες να ασφαλίσεις.Ειδικά σε επαγγελματικούς χώρους είναι πολύ διαδεδομένο το να ασφαλίσεις από κλοπή εξοπλισμό και τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται και στις οικιακές ασφάλειες.Και ανάλογα τα αντίμετρα που έχεις στον χώρο σου -πόρτα ασφαλείας,κάμερες,κουφώματα αλουμινίου,χρηματοκιβώτιο- προσαρμόζονται και τα επασφάλιστρα. Ζητάνε παραστατικά για πράγματα αξίας άνω των 1500€ Το ζήτημα είναι τι γίνεται με αυτά που είναι κάτω από αυτή την αξία, που είναι και η πιο συνηθέστερη περίπτωση Αν π.χ. δηλώσω ότι έχω ένα ipad των 1000€ θέλουν παραστατικό ; Αν ναι, ΟΚ, κατανοητό, και τα πράγματα είναι εύκολα Αν όχι, πως αποδεικνύεις ότι έχεις κινητό ή tablet που κάνει 1000 και όχι 100 ; Τώρα είμαι σε επικοινωνία μαζί τους να το ξεκαθαρίσω Θα ενημερώσω αν ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος
k_w_t Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βρεθηκε η λυση παντως.... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από k_w_t
vagos789 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 52 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ζητάνε παραστατικά για πράγματα αξίας άνω των 1500€ Το ζήτημα είναι τι γίνεται με αυτά που είναι κάτω από αυτή την αξία, που είναι και η πιο συνηθέστερη περίπτωση Αν π.χ. δηλώσω ότι έχω ένα ipad των 1000€ θέλουν παραστατικό ; Αν ναι, ΟΚ, κατανοητό, και τα πράγματα είναι εύκολα Αν όχι, πως αποδεικνύεις ότι έχεις κινητό ή tablet που κάνει 1000 και όχι 100 ; Τώρα είμαι σε επικοινωνία μαζί τους να το ξεκαθαρίσω Θα ενημερώσω αν ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος Προφανως δεν καλυπτουν κατι κατω απο 1.500 ευρω και θελουν τιμολογιο για οτιδηποτε πανω απο αυτη την αξια
mic2mic Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα με αυτά τα τσογλάνια. Δεν είναι το τί θα κλέψουν, είναι και το τί θα σπάσουν. Π.χ. αν η τηλεόρασή σου είναι πολύ μεγάλη για να την μεταφέρουν, παίζει να την σπάσουν απλά για χαβαλέ. Θα ήθελα να ξέρω αν έχει κάποιος εμπειρία από το τί έχουν πληρώσει ασφαλιστικές σε αντίστοιχες περιπτώσεις, κλοπής και ζημιάς. Πέρα από το τί λένε τα συμβόλαια, στην πράξη φαίνεται πόσο καλή είναι μια ασφαλιστική.
umad Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Ζητάνε παραστατικά για πράγματα αξίας άνω των 1500€ Το ζήτημα είναι τι γίνεται με αυτά που είναι κάτω από αυτή την αξία, που είναι και η πιο συνηθέστερη περίπτωση Αν π.χ. δηλώσω ότι έχω ένα ipad των 1000€ θέλουν παραστατικό ; Αν ναι, ΟΚ, κατανοητό, και τα πράγματα είναι εύκολα Αν όχι, πως αποδεικνύεις ότι έχεις κινητό ή tablet που κάνει 1000 και όχι 100 ; Τώρα είμαι σε επικοινωνία μαζί τους να το ξεκαθαρίσω Θα ενημερώσω αν ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος Φίλε μου ψάχτο λίγο καλύτερα. Σε κάποια πράγματα κάνει επιτόπου αυτοψία ο ασφαλιστής και σε κάποια άλλα προσκομίζεις παραστατικό. Όλα τα προϊόντα τεχνολογίας μου τα έχουν καλύψει.Στα τιμαλφή είναι το θέμα... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από umad
dimitridegrecia Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Πραγματικά διαβάζω ότι να ναι. Παραθέτω λοιπόν με σειρά προτεραιότητας αποτρεπτικότητας για έναν διαρρήκτη (όπως μέσες-άκρες μου τα έχουν πει ο εγκαταστάτης του συναγερμού μας και φίλος αστυνομικός). 1. ΣΚΥΛΟΣ - όχι απαραίτητα μεγάλος (φασαρία να κάνει και να ακούει-μυρίζει καλά). Ο σκύλος καταλαβαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά από το κλιμακοστάσιο ή από τον κήπο και αρχίζει και γαβγίζει. Δεν περιμένει να μπει ο κλέφτης μέσα και ξεκινάει μετά ΗΜΑΡΤΟΝ. Ο κλέφτης τον ακούει και λέει "χέστο, πάω αλλού). ΠΑΝΤΑ μέσα στο σπίτι όχι σε κήπο. 2. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - απαραίτητα διπλή σειρήνα μέσα-έξω, οπλισμός του ακόμα και για το περίπτερο, Ip module, υπηρεσία σημάτων, gsm με ειδοποίηση. Ενημερώνουμε τους γείτονες ότι αν χτυπήσει να μας ξυπνήσουν ή να φωνάξουν αμέσως αστυνομία, είναι δεν είναι false alarm. 3. ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - σε πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα τα 9 έχουν πόρτες ασφαλείας και το 1 απλή, μαντέψτε ποιο θα επιλέξουν. 4. ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - δεν αφήνουμε ούτε το καλοκαίρι ανοιχτό οποιοδήποτε παραθυρόφυλλο. Ακόμα κι αν είμαστε π.χ. στο σαλόνι και αφήνουμε του μπάνιου. Θα τον δείτε φάτσα φόρα και είναι χειρότερα αν δεν κοιμάσαι π.χ. ή δεν έχεις μέσο αυτοάμυνας δίπλα σου. 5. ΑΜΥΝΑ - Αν δεν έχουμε κάποιο μέσο αυτοάμυνας (όπλο, ρόπαλο, λοστό, μαχαίρι της προκοπής, ή αν δεν είμαστε NAVY Seals ή κανας John Wick να χρησιμοποιούμε μολυβάκια) κάνουμε οτι κοιμόμαστε. Παίρνουμε τηλέφωνο το 100 χωρίς να μιλήσουμε πατώντας πλήκτρα στο κινητό (μόνο αν δεν έχει επισκεφθεί κρεβατοκάμαρα ο διαρρήκτης). Αν πάει να μας ρίξει σπρει και το πάρουμε χαμπάρι, κρατάμε αναπνοή όσο διαρκεί ο ψεκασμός ή βάζουμε το κεφάλι κάτω από το πάπλωμα για να μη μας πιάσει (προφανώς πριν μπει κρεβατοκάμαρα). Αν πάλι έχουμε τα παραπάνω μέσα, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε διατεθειμένοι να τα χρησιμοποιήσουμε. Αν υπάρχει παιδί στο σπίτι, πηγαίνουμε στην πόρτα του υπνοδωματίου του (για να μην σηκωθεί μόνο του και βρεθεί ξαφνικά ανάμεσα σε σένα και τον κλέφτη προφανώς) και ψύχραιμα προειδοποιούμε από μακριά τον διαρρήκτη (από καλυμμένη θέση) να φύγει κι ότι έχουμε καλέσει την αστυνομία και οτι κρατάμε ότι όπλο κρατάμε. ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΟΥ. Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Αν δεν φύγει και πλησιάσει, τότε σε περίπτωση όπλου πυροβολούμε χαμηλά προς τα γόνατα και ποτέ παράλληλα με το πάτωμα. Σε κλειστό χώρο μπορεί να εξοστρακιστεί η σφαίρα και να γίνει οτιδήποτε. Το μαχαίρι το κρατάμε σε θέση μπουνιάς με τη λάμα προς τα κάτω. Το ρόπαλο -ε τι διάολο άμα δεν ξέρετε να κρατάτε ρόπαλο δεν φταίω εγώ- τεσπα με τα δυο χέρια, δεν θα παίξετε μπάντμιντον. Επίσης, ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, αφήνουμε πάντα δίοδο διαφυγής για το διαρρήκτη. Δίνουμε δλδ τη δυνατότητα στον εγκέφαλό του να κάνει την επιλογή fight or flight πολύ πιο εύκολα. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ. 6. ΚΑΜΕΡΕΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ δεν υπάρχει καμία σωτηρία, η αστυνομία ούτε ασχολείται, μπαίνει στο αρχείο το πλάνο. Δεν έχουνε λογισμικό αναγνώρισης. Άλλωστε με τόσους λαθρομετανάστες ή τσιγγάνους με 17 ταυτότητες και 45 παιδιά που δεν έχουνε περαστεί από κανένα σύστημα, ουδεμία ελπίδα θα υπήρχε ακόμα κι αν είχαν τέτοιο λογισμικό. Βολεύουν για να επιβεβαιώνεις οτι δεν είναι false alarm αν λείπεις ή για να κατευθύνεις λίγο την αστυνομία σε "live" καταστάσεις (π.χ. βγήκαν από πίσω πόρτα μη πάτε από μπροστά). Επίσης λειτουργούν αποτρεπτικά (έως ένα βαθμό) αν είναι σε εξωτερικό χώρο. Τζάμπα λεφτά πάντως, αν θέλετε σώνει και καλά έχει και dummy ψεύτικες κάμερες με λαμπάκι με ένα 20ρικο την ίδια δουλειά κάνουν. 1 1
mic2mic Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Επίσης πολύ αποτελεσματικό είναι να φτιάξουμε και ένα κέρινο ομοίωμα σαν κι αυτό και να το τοποθετήσουμε ώστε να το βλέπει κάποιος μόλις ανοίγει την πόρτα:
TsoliasGR Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μια αγέλη από pitbull η rotweiller κάνει μια χαρά δουλειά. Και μια ταμπέλα στην πόρτα προσοχή σκυλάκι και είσαι οκ. Όποιος θέλει μπαίνει. Δεν ξέρω αν βγαινει ομως.
randomcat Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Πέρα από κάμερες και πόρτες ασφαλείας έχω και μερικά ξεκάθαρα μηνύματα σε εξωτερικούς χώρους.
sellman15 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Διαβαζω τοση ωρα και απορω. καθοσαστε και συζητατε τι θα κανετε για ναμην μπει και τι θα κανετε αν μπει. Που ειναι σε ολα αυτα η αστυνομία, η αστυνόμευση η σύλληψη η καταδίκη; Ρητορικη ηταν η ερωτηση, η απαντηση ειναι ΠΟΥΘΕΝΑ. Αν εξερεσεις τη ΔΙΑΣ ολοι οι υπολοιποι μονο για καφεδες ειναι. Α συγνωμη ξεχασα ειναι και για να κοβουν κλησεις σε παρκαρισμενα και να γραφουν παπακια. Με εχουν κλεψει 3 φορες εξοχικο και σπιτι στη αθηνα και διαρρηξη σε αυτοκινητο 2 φορες. Στο αυτοκινητο με ειδοποίησαν φίλος ότι κάποιος ειναι μέσα. Και τη μια φορα στο σπιτι ηρθε μουρη με μουρη με τον γιο μου ο κλεφτης. Στο αυτοκινητο ακομα πρεπει να μετραει καρουμπαλα, στο σπιτι επειδη ειχε την εμπιρια και έφειγε πειρε τηλεφωνο εμενα και τον αδελφο του που ηταν κοντα, τον ακουσαν οι κλεφτες μαλλον και φυγανε. Σκεψου οτι ανοιξα καμερες που εχω στο σπιτι σε λιγοτερο απο λεπτο και ειδα μονο τα παιδια μου μεσα. Σε καταγγελιες για τις κλοπες στην αστυνομια και τις 3 φορές η απαντηση ηταν κοινη. Απλα θα πληρωσετε και δεν προκειτε να γινει τιποτα. δυσκολο να τους πιασουμε. Την πρωτη φορα που ηταν ενοικιαζομενο το εξοχικο το εκανα. Με οιδοποιησαν απο το χωριο οτι τους επιασν και βρηκαν και πολλα που ειχαν κλεψει. Το επιβεβαίωσα μεσω γνωστου που ειχε σχεσεις με τη ασφαλεια. Εμαθα που ηταν τα κλοπιμαία και πηγα να τα δω. Το αποτελεσμα; Τιποτα. Τους ειχαν πιασει τη προηγουμενη μερα, τακλοποιμαια ηταν στο τμημα την ιδια μερα που πηγα. Τα κλοπημαια ηταν 12 καλαθουμες σαν και αυτες που εχουν οι μαναβιδες και 5 ποδηλατα. Οταν πηγα να δω μηπως κατι ηταν δικο μου εκει υπηρχε μονο ενα ραδιοκασετοφονο της πλακας και κανα δυο ψιλοπραματα. Αυτοι ειναι οι 'πουθεναδες' και το εργο τους. Αραγε θα γινονταν τοσες κλοπες αν ηξερε ο κλεφτης οτι θα τον πιασουν θα τον σαπισουν στο ξυλο και θα βγει απο τη φυλακη μετα απο 50 χρονια; Ειμαι πολιτισμένος ☺️ δεν λεω θανατικη ποινη, ιδιως για αυτα που βλεπουμε με γεροντακια. Για να μη μακρυγορουμε, συνοψίζω. Προστατευομαστε μόνοι μας. Δυστυχως και εδώ το κράτος έχει προνοήσει τη φύλαξη και τα δικαιώματα του κλέφτη και όχι τη δική μου ακι της οικογενιας μου. Αραγε που ειναι τα δικαιώματα τα δικα μας και η δικη μας ψυχικη υγεια; Συναγερμό gsm, με ειδοποίηση και τηλεφωνο. Κανα σκύλο μαζί δεν θα ήταν κακό. Σιδεριες ή συρματα εξωτερικα και φυσικα καμερες. κι για οσους διαθετουν συμπιεσμενο καπνο. Αυτα ειναι που μπορω να βαλω ΝΟΜΙΜΑ Εγω βεβαια θα ηθελα επιπλεον ηλεκτροφορα συρματα σε πορτες και μπαλκονια και αναισθητικο αεριο μεσα στο σπιτι γι να μη πω κανα αλλο μυστηριο αεριο...... Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από sellman15 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 13 minutes ago, sellman15 said: Αραγε θα γινονταν τοσες κλοπες αν ηξερε ο κλεφτης οτι θα τον πιασουν θα τον σαπισουν στο ξυλο και θα βγει απο τη φυλακη μετα απο 50 χρονια; Την αρχή της αναλογικότητας την έχεις ακουστά? 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα