filipN Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 - Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, στην απλή ψύξη ποτέ. - Το ψωμί που δεν είναι με προζύμι, είτε τρώγεται σε λίγες ώρες είτε γίνεται παξιμάδι, εκτός και αν σου αρέσει εκτός από τσίχλες να μασάς και λαστιχάκι. 1
margaritagr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Ουσιαστικά το οτι το ψωμί αρχίζει μετά απο χ ώρες και μαλακώνει, οφείλεται στην ίδια διαδικασία βιοχημικά, με την οποία και «φτιάχνεται». Το ψωμί στο ψυγείο δεν έχει κανενα νόημα. Το ψωμί στα σακούλια επισης δεν μπορεί να διατηρηθεί. το ψωμί στην κατάψυξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά απο χ μέρες πχ , για μπιφτέκια.
tornado Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 δυστυχως πλεον με τα υπαρχον αλευρια (εισαγωγης απο ρωσια) τα ψωμια των 50-70 λεπτων την αλλη μερα ειναι για κεφτεδες. Πρεπει να σκασεις 1,5 ευρω για να παρεις ψωμια της προκοπης το οποιο και δευτερη και τριτη μερα τρωγεται ανετα. Συνηθως εχουν 3 ευρω το κιλο. Απο εκει και περα, ο καθενας κανει τους υπολογισμους του, ποσο ψωμι χρειαζεται ημερησιως και κυριως ποσα ειναι διατεθιμενος να χαλαει για ψωμι μηναιως. Εγω εχω βρει μια μεση λυση, εχω βρει ενα φουρνο κοντα μου, που με 70 λεπτα φτιαχνει καλο ψωμι, ανεκτο να το φας και την επομενη, αλλα μεχρι εκει.
zoranb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Malthador είπε Για την επόμενη μέρα, σε νάυλον σακούλα σφιχτά δεμένη για να μην παίρνει αέρα και στο ψυγείο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει με νάυλον σακούλα να τυλίγεται σφιχτά να μην παίρνει αέρα κλπ κλπ και να μην το βάζουμε απλά σε κάποιο τάπερ αεροστεγώς κλεισμένο! Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από zoranb
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Κατάψυξη μια λύση. Αλλιως αν μπαγιατωσει,είναι πολύ καλο για αυγοφετες.😀
agrio.imeros Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Κατάψυξη. Όταν βγει για φάγωμα υπολογίζεις 4-5 ώρες να έρθει στα ίσια του. Καλοκαίρι 1-2 ώρες. Το μπαγιάτικο ψήσιμο και λαδορίγανη... 1
BritGreek Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Επειδή δεν μπορώ να πηγαίνω λόγω χρόνου καθημερινά στον φούρνο, αγοράζω 5 φρατζόλες κάθε Δευτέρα και τις βάζω στην κατάψυξη, χωρίς σακούλα, ολόκληρες. Όταν τις βγάζω και τις αφήνω να ξεπαγώσουν, είναι ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα. Φούρναρης μου το έχει πει το κόλπο με την κατάψυξη, και δοκιμασμένα έχει δίκιο. Τη βγάζω πριν πάω στο γραφείο και το μεσημέρι το ψωμί είναι έτοιμο. Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι όταν το ψωμί κόβεται σε φέτες στο ειδικό μηχάνημα που έχουν πολλοί πλέον φούρνοι (στην Κύπρο έχουν οι περισσότεροι φούρνοι και όσοι ξέρω αγοράζουν το ψωμί κομμένο), κρατάει περισσότερο εκτός ψυγείου και η κόρα παραμένει τραγανή. Δεν ξέρω γιατί. 1
billias7815 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά εγώ ζημώνω μία φορά την εβδομάδα,βάζω και προζύμι που έχω κρατήσει από την προηγούμενη και μου κρατάει άνετα 4-5 μέρες τυλιγμένο σε βαμβακερή πετσέτα.Πραγματικά όποιος το κάνει μια φορά θα δεί πόσο εύκολο είναι.Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι 2,5 ώρες η δουλειά,βγαίνει και πιο νωρίς αν θες.Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ξέρεις τι τρως και πως με μια φέτα είσαι καλυμένος , δεν χρειάζεται να φάς όλη τη φρατζόλα. 1
ELTASSOS Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Μπαγιατικο ψωμακι το ψεκαζουμε με νερακι και το βαζουμε στον φουρνο με αερα ζεστο να στεγνωσει...ανακτα την υγρασια του οσο πρεπει και γινεται σαν φρεσκο οπως το πηρατε. Το κανω?...οχι διοτι το φρεσκο μαλακο δεν μου αρεσει
pontez2 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Οποιοδήποτε ψωμί, μπορει να διατηρηθεί μαλακό με μια Α φρεσκάδα για τις επόμενες 2 ημέρες, τυλιγμένο στο χαρτί που το δινουν και εντός σακούλας κλεισμένης καλά. Αν αφήσεις τη σακούλα ανοιχτη, την επομενη ημέρα το ψωμί θα ειναι πιο σκληρό. Εγω προτιμω τη μαργαρίτα. Για 2 μέρες μπορώ να φάω άνετα. Μετά με ψιλοχαλάει. Γενικά το ψωμί ειναι για κατανάλωση την ίδια ημέρα και την επόμενη το πρωί.
froyd Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Ψωμί με προζύμι! Μόνο αυτό κρατάει. Αλλιώς βάζεις το μπαγιάτικο στη τοστιέρα και το ψήνεις. Παλιά οι μανάδες μας βάζανε στην ψωμιέρα μια πατάτα κομμένη στη μέση, επειδή έχει κι αυτή άμυλο και καθυστερεί την αλλοίωση του ψωμιού 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα