JMc7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 οπως ρωτησε και ο logistoulis, υπαρχει καποιο λινκ που εγινε επισημο το 300€ καθημερινο οριο με μετρητα ; ειχα διαβασει Δεκεμβρη/Γεναρη οτι ΘΑ γινει. ποτε επισημοποιηθηκε ;
Zazula Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, logistoulis είπε Έγινε 300; Νόμο έχει κανείς να δώσει λινκ; Όπως λένε logistoulis και JMc7, προσωπικά δεν γνωρίζω να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα γνωστά ισχύοντα (δλδ 500€ b2b, 1500€ b2c). Το ΥπΟικ έριχνε κατά το δεύτερο μισό του 2018 διάφορα ποσά στα ΜΜΕ (50€, 200€, 300€), αλλά δεν είδα να περνά νομοθετικά κάτι μέχρι σήμερα. Αν κάποιος γνωρίζει σχετική διάταξη, διορθώστε με παρακαλώ. 1
Axelq Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Σήμερα, το όριο για συναλλαγές με μετρητά βρίσκεται στα 500 ευρώ και σχεδιάζεται να μειωθεί στα 300 ή ακόμη και στα 200 ευρώ. Δεν έχω βρει καμία επίσημη ανακοίνωση που να γράφει κάτι άλλο Εσείς που πληρώνετε παντού με μετρητά, πως χτίζεται το αφορολόγητο? Εκτός και αν σας πληρώνουν μαύρα, τότε πάω πάσο. 13 ώρες πριν, gbtm είπε Μου λέει έχει βγει νόμος ότι δεν μπορεί να δεχτεί πληρωμές 1000€ και πάνω μετρητά. Εμένα μου φαίνεται πολύ κουλό. Ισχύει όντως; Έχω χάσει κάτι; Υπάρχει τέτοιος νόμος που να λέει κάτι τέτοιο; Έχετε βγει και οι δυο από κάποια χρονοκάψουλα ή το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, δεν εξηγείτε αλλιώς. 13 ώρες πριν, gbtm είπε Δεν το είχα ξανακούσει και μου φάνηκε πολύ περίεργο. Εν τω μεταξύ μια γνωστή μου, αγόρασε έπιπλα χθες αξίας 4800€ όλα μετρητά και χωρίς απόδειξη. Ισχύει για όλες τις αγορές αυτό; Η ισχύει για συγκεκριμένα αγαθά; πχ. Τηλεπικοινωνίες, ταξίδια, φάρμακα; Σχεδόν 1000€ τσέπη έβαλε ο μαγαζάτορας, δεν θα το έλεγα και άσχημα. 13 ώρες πριν, Kostasallinone είπε Εγώ τους λέω να διαιρέσουν το ποσό με 300 και να μου δώσουν όσες αποδείξεις αντιστοιχούν. Δηλαδή στα 600 ευρώ αγορών μου δίνουν 2 αποδείξεις των 300. Δεν είσαι και ο πρώτος που το έχει σκεφτεί. Αν ήταν τόσο εύκολο, θα μπορούσες να αγοράσεις και αυτοκίνητο που κοστίζει 20.000€ με 40 αποδείξεις. Φυσικά και το ελέγχουν και αυτός που σου έκοψε τις αποδείξεις έπρεπε να το ξέρει.
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, Axelq είπε Εσείς που πληρώνετε παντού με μετρητά, πως χτίζεται το αφορολόγητο? Εκτός και αν σας πληρώνουν μαύρα, τότε πάω πάσο. Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το χτίσιμο του αφορολόγητου είναι απαραίτητο για όλους?
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το χτίσιμο του αφορολόγητου είναι απαραίτητο για όλους? Αυτό ακριβώς, όταν πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά στην εφορία ποιο το νόημα να κυνηγάς κάτι τόσο μικρό. Πόσο είναι ο φόρος σε αυτά τα νούμερα; 100 ευρώ;
G.bar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Joshua21 είπε Το ότι ένας δέχτηκε πληρωμή με μετρητά, δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι είναι και νόμιμο... Ειναι παράνομο για αυτον που δίνει τα χρήματα η για αυτόν που τα λαμβάνει; Η απόδειξη γράφει επάνω ξεκαθαρα ότι το ποσό ήταν σε μετρητά, οπότε δεν αποκρύπτεται κατι. Υπάρχει κάποια ποινή η κάποιο πρόστιμο; Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από G.bar
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 8 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Αυτό ακριβώς, όταν πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά στην εφορία ποιο το νόημα να κυνηγάς κάτι τόσο μικρό. Πόσο είναι ο φόρος σε αυτά τα νούμερα; 100 ευρώ; Άλλο είπα εγώ, με απλά λόγια έκπτωση φόρου(η οποία προϋποθέτει χτίσιμο αφορολόγητου) δεν δικαιούνται όλοι. 15 λεπτά πριν, G.bar είπε Ειναι παράνομο για αυτον που δίνει τα χρήματα η για αυτόν που τα λαμβάνει; Η απόδειξη γράφει επάνω ξεκαθαρα ότι το ποσό ήταν σε μετρητά, οπότε δεν αποκρύπτεται κατι. Υπάρχει κάποια ποινή η κάποιο πρόστιμο; Είναι παράνομο για αυτόν που πληρώνεται, και το πρόστιμο είναι 100€ ανά παράβαση αν θυμάμαι καλά. Αλήθεια, το παραστατικό που πήρες για την αγορά του αυτοκινήτου τι ακριβώς ήταν?
JMc7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 53 λεπτά πριν, G.bar είπε Ειναι παράνομο για αυτον που δίνει τα χρήματα η για αυτόν που τα λαμβάνει; Η απόδειξη γράφει επάνω ξεκαθαρα ότι το ποσό ήταν σε μετρητά, οπότε δεν αποκρύπτεται κατι. Υπάρχει κάποια ποινή η κάποιο πρόστιμο; εμενα ουτε το κινητο δεν μ'αφησαν να αγορασω (οχι 1 μαγαζι, καμια 5αδα) που εκανε 969€, πως πηρες το αμαξι ; θελω κι εγω τετοια συναλλαγη !!!! σε 2 απ'τα μαγαζια που προσπαθησα για μετρητα, ρωτησα αν γινεται να κοψουμε 2 παραστατικα ωστε να κοψουμε το ποσο στη μεση αλλα φευ...
G.bar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άλλο είπα εγώ, με απλά λόγια έκπτωση φόρου(η οποία προϋποθέτει χτίσιμο αφορολόγητου) δεν δικαιούνται όλοι. Είναι παράνομο για αυτόν που πληρώνεται, και το πρόστιμο είναι 100€ ανά παράβαση αν θυμάμαι καλά. Αλήθεια, το παραστατικό που πήρες για την αγορά του αυτοκινήτου τι ακριβώς ήταν? Το παραστατικό τωρα που το τσέκαρα λέει "Απόδειξη είσπραξης κατ. σε τράπεζα" και απο κάτω "σύνολο μετρητών" όπου αναγράφει το ακριβές ποσό. 7 λεπτά πριν, JMc7 είπε εμενα ουτε το κινητο δεν μ'αφησαν να αγορασω (οχι 1 μαγαζι, καμια 5αδα) που εκανε 969€, πως πηρες το αμαξι ; θελω κι εγω τετοια συναλλαγη !!!! σε 2 απ'τα μαγαζια που προσπαθησα για μετρητα, ρωτησα αν γινεται να κοψουμε 2 παραστατικα ωστε να κοψουμε το ποσο στη μεση αλλα φευ... Πήγα σε τουλάχιστον 5 κεντρικές μεγάλες αντιπροσωπίες και κανείς δεν είχε πρόβλημα να πληρώσω με μετρητα. 1
JMc7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, G.bar είπε Το παραστατικό τωρα που το τσέκαρα λέει "Απόδειξη είσπραξης κατ. σε τράπεζα" και απο κάτω "σύνολο μετρητών" όπου αναγράφει το ακριβές ποσό. Πήγα σε τουλάχιστον 5 κεντρικές μεγάλες αντιπροσωπίες και κανείς δεν είχε πρόβλημα να πληρώσω με μετρητα. καταλαβα. τα κατεθεσαν μονοι τους
G.bar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, JMc7 είπε καταλαβα. τα κατεθεσαν μονοι τους Ναι πολύ πιθανό. Το θέμα όμως είναι οτι εγώ δεν το έκανα για να αποφύγω κάτι ή για να έχω κάποια έκπτωση και φυσικά μπορώ να δικαιολογήσω το ποσό βάσει των εισοδημάτων μου. ...αλλά εφοσον γίνεται για αγορά αυτοκινήτου γιατί να μην μπορεί να γίνει και για άλλα αγαθα; Να πλήρωνες για παράδειγμα με μετρητά για το κινητό και να τα κατέθεταν μόνοι τους μετα.. 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, G.bar είπε Το παραστατικό τωρα που το τσέκαρα λέει "Απόδειξη είσπραξης κατ. σε τράπεζα" και απο κάτω "σύνολο μετρητών" όπου αναγράφει το ακριβές ποσό. Άλλο ρώτησα εγώ, ρώτησα τι ακριβώς ήταν το παραστατικό που πήρες για την αγορά του αυτοκινήτου.
JMc7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, G.bar είπε Ναι πολύ πιθανό. Το θέμα όμως είναι οτι εγώ δεν το έκανα για να αποφύγω κάτι ή για να έχω κάποια έκπτωση και φυσικά μπορώ να δικαιολογήσω το ποσό βάσει των εισοδημάτων μου. ...αλλά εφοσον γίνεται για αγορά αυτοκινήτου γιατί να μην μπορεί να γίνει και για άλλα αγαθα; Να πλήρωνες για παράδειγμα με μετρητά για το κινητό και να τα κατέθεταν μόνοι τους μετα.. αυτο αναρωτιεμαι κι εγω....
G.bar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άλλο ρώτησα εγώ, ρώτησα τι ακριβώς ήταν το παραστατικό που πήρες για την αγορά του αυτοκινήτου. Απόδειξη εξόφλησης του αυτοκινητου. Τωρα αν εννοείς κάτι άλλο, μαλλον εγώ δεν καταλαβαίνω.
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, G.bar είπε Πήγα σε τουλάχιστον 5 κεντρικές μεγάλες αντιπροσωπίες και κανείς δεν είχε πρόβλημα να πληρώσω με μετρητα. Εγώ πάλι τον Νοέμβριο που αγόρασα καινούργιο από την Toyota, μου ξεκαθάρισαν πως τα μετρητά ΔΕΝ αποτελούν αποδεκτό τρόπο πληρωμής, ούτε συνολικά ούτε τμηματικά. Μόλις τώρα, G.bar είπε Απόδειξη εξόφλησης του αυτοκινητου. Τωρα αν εννοείς κάτι άλλο, μαλλον εγώ δεν καταλαβαίνω. Η απόδειξη εξόφλησης έχει να κάνει με την πληρωμή, εγώ σου λέω για παραστατικό αγοράς(τιμολόγιο λιανικής πώλησης, απόδειξη λιανικής πώλησης, υπεύθυνη δήλωση)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα