The_Judas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, T. Jefferson είπε Το φυσικά άστο καλύτερα, γιατί εσύ θεωρείς φυσικό το να μην πληρώνεις τα έξτρα που είναι η επίσκεψη κατ' οίκον. Κανονικά είναι πενηνταρικάκι με το γεια σας! Κακώς θεωρείς ό,τι θεωρείς τέλος πάντων. Ως τι τον έχεις προσλάβει; Ως τεχνικό για το εργαστήριο; Ε, εκτός εργαστηρίου θα έχει έξτρα χρέωση. Αν είσαι πελάτης και έρθει στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου ο τεχνικός και σου πει 50 ευρώ για μένα (επειδή βγήκα από το γραφείο)+ 100 ευρώ για τον καταστηματάρχη δεν θα τον διαλοστείλεις; ...μετά ως πελάτης, θα πας στο απέναντι κατάστημα που χρεώνει μόνο 50 ευρώ/ώρα. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από The_Judas
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, The_Judas είπε Αν είσαι πελάτης και έρθει στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου ο τεχνικός και σου πει 50 ευρώ για μένα (επειδή βγήκα από το γραφείο)+ 100 ευρώ για τον καταστηματάρχη δεν θα τον διαλοστείλεις; γιατι να πει κατι τετοιο? λεει 150 και τελειωσε, γιατι πρεπει να ξερει ο πελατης τι θα κανει η εταιρεια με τα χρηματα?
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αν είσαι πελάτης και έρθει στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου ο τεχνικός και σου πει 50 ευρώ για μένα (επειδή βγήκα από το γραφείο)+ 100 ευρώ για τον καταστηματάρχη δεν θα τον διαλοστείλεις; Δες το ποσοτικά σε σχέση με την αγορά που κάνεις. Προφανώς δεν μιλάμε για προϊόντα του εικοσάευρου αλλά για πολύ ακριβότερα. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν ο άλλος θέλει κάτι δωρεάν. Θα πρέπει να το πληρώσει καθώς πρόκειται για έξτρα υπηρεσία/προϊόν. Αλλιώς ας μην πάρει την έξτρα υπηρεσία/προϊόν. Δεν είναι υποχρεωτικό ξέρεις... Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson
The_Judas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο καθένας την τσέπη του κοιτάει. Και εσύ όταν πας σε γιατρό/μηχανικό/υδραυλικό δεν θα δεχτείς να δώσεις αυτά τα ποσά. Τα διαβάζω εδώ μέσα καθημερινά. Ολοι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους με 10 ευρώ. Η τεχνική επίσκεψη κατ οίκον γύρω στο 50+φπα πάει στην αγορά. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις που στήνει ο άλλος 30 σερβερ τη μέρα ή σου φέρνει πελάτη όλο το δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας. 5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε γιατι να πει κατι τετοιο? λεει 150 και τελειωσε, γιατι πρεπει να ξερει ο πελατης τι θα κανει η εταιρεια με τα χρηματα? δεν θα το πει... αλλά η χρέωση αυτή θα είναι. Οπως είπα, υπάρχει και ο ανταγωνιστής δίπλα που χρεώνει 50+φπα και όχι 150. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από The_Judas
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, The_Judas είπε Ο καθένας την τσέπη του κοιτάει. Και εσύ όταν πας σε γιατρό/μηχανικό/υδραυλικό δεν θα δεχτείς να δώσεις αυτά τα ποσά. Τα διαβάζω εδώ μέσα καθημερινά. Ολοι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους με 10 ευρώ. Η τεχνική επίσκεψη κατ οίκον γύρω στο 50+φπα πάει στην αγορά. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις που στήνει ο άλλος 30 σερβερ τη μέρα ή σου φέρνει πελάτη όλο το δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας. Τότε που διαφωνείς; Έπεσα και ακριβώς μέσα στο ποσό δηλαδή. Τόσο πάει. Και αν φύγουμε μάλιστα από τεχνικές υπηρεσίες, το standby σε άλλες περιπτώσεις τόσο χρεώνεται. Ποιος σου είπε ότι εγώ δεν θέλω να πληρώσω τα έξτρα. Τα πληρώνω φυσικά. Του λέω κάνε μου μια τιμή κομπλέ! Μέσα σε αυτό είναι και το έξτρα για την κατ' οίκον επίσκεψη αν χρειαστεί. Για να καταλάβεις, δεν είναι υποχρεωτικό να πληρώσεις για το έξτρα. Μπορείς άνετα να βγάλεις μόνος σου τα μάτια σου. Εκείνο που πληρώνεις είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας. Αν θέλεις καλύτερο service, αυτό χρεώνεται. Όπως τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson
The_Judas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Δηλαδή ο καταστηματάρχης δίνει μισθό, +50 ευρώ την επίσκεψη απευθείας στον τεχνικό, + μεταφορικά+ γεύμα. Το δικό του κέρδος ποιο είναι; Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από The_Judas
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Ο καθένας την τσέπη του κοιτάει. Και εσύ όταν πας σε γιατρό/μηχανικό/υδραυλικό δεν θα δεχτείς να δώσεις αυτά τα ποσά. Τα διαβάζω εδώ μέσα καθημερινά. Ολοι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους με 10 ευρώ. Η τεχνική επίσκεψη κατ οίκον γύρω στο 50+φπα πάει στην αγορά. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις που στήνει ο άλλος 30 σερβερ τη μέρα ή σου φέρνει πελάτη όλο το δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας. δεν θα το πει... αλλά η χρέωση αυτή θα είναι. Οπως είπα, υπάρχει και ο ανταγωνιστής δίπλα που χρεώνει 50+φπα και όχι 150. ωραια, ας ζητησει κ αυτος 50 ευρω. δεν καταλαβαινω τι θες να πεις..
T. Jefferson Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Δηλαδή ο καταστηματάρχης δίνει μισθό, +50 ευρώ την επίσκεψη απευθείας στον τεχνικό, + μεταφορικά+ γεύμα. Το δικό του κέρδος ποιο είναι; Το ότι προσφέρει after sales service είναι το πρώτο και συνάμα το κέρδος του, για τον ίδιο και την εταιρία. Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να μιλάς ποσοστιαία και όχι με ποσά. Σου εξήγησα πριν και τα δυο αυτά σημεία. το 50ευρο είναι ενδεικτικό. Μπορεί να είναι παραπάνω ή και παρακάτω αναλόγως προϊόντος ή και υπηρεσίας. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2019 από T. Jefferson
l337 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 20 ώρες πριν, The_Judas είπε πως είπα, υπάρχει και ο ανταγωνιστής δίπλα που χρεώνει 50+φπα και όχι 150. "Τότε ας πάει στον ανταγωνιστή. Εγώ για την συγκεκριμένη δουλειά θα σου ζητήσω <τόσο>.." Αυτά έλεγα πριν αρκετά χρόνια που δούλευα ως ΕΕ. Βέβαια είχα μία τακτική, επέλεγα εγώ τους πελάτες και όχι αυτοί εμένα. Αν ο πελάτης δεν μου έκανε ή μου έσπαγε τα νεύρα, τότε "γεια σας". 1
zio10 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Εγώ δεν το βλέπω λογικό να παίρνει έξτρα ο υπάλληλος στην περίπτωση που γράφει ο ts. Το ίδιο αντικείμενο είναι, εντός ωραρίου, τα μεταφορικά του πληρωμένα και τον πελάτη τον βρήκε η επιχείρηση το πιθανότερο και όχι αυτός.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, zio10 είπε Εγώ δεν το βλέπω λογικό να παίρνει έξτρα ο υπάλληλος στην περίπτωση που γράφει ο ts. Το ίδιο αντικείμενο είναι, εντός ωραρίου, τα μεταφορικά του πληρωμένα και τον πελάτη τον βρήκε η επιχείρηση το πιθανότερο και όχι αυτός. οι εξωτερικες δουλειες ειναι ιδια με το γραφειο? απο ποτε? επισης, στη συμβαση ως τι θα προσληφθει? σε περιπτωση ατυχηματος τι γινεται? τις φθορες του οχηματος ποιος τις καλυπτει? εγω παλι δε βλεπω λογικο ανθρωπος με ειδικευση να παιρνει το βασικο..
tsioulak Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε οι εξωτερικες δουλειες ειναι ιδια με το γραφειο? απο ποτε? επισης, στη συμβαση ως τι θα προσληφθει? σε περιπτωση ατυχηματος τι γινεται? τις φθορες του οχηματος ποιος τις καλυπτει? εγω παλι δε βλεπω λογικο ανθρωπος με ειδικευση να παιρνει το βασικο.. Επισης, θα κουβαλαει λεφτα ή οχι;
zio10 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 19 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε οι εξωτερικες δουλειες ειναι ιδια με το γραφειο? απο ποτε? επισης, στη συμβαση ως τι θα προσληφθει? σε περιπτωση ατυχηματος τι γινεται? τις φθορες του οχηματος ποιος τις καλυπτει? εγω παλι δε βλεπω λογικο ανθρωπος με ειδικευση να παιρνει το βασικο.. Ο μισθός είναι κάτι που θα συμφωνήσουν μεταξύ τους. Δεν είδα αν έγραψε για βασικό, αλλά άσχετα από αυτό έτσι όπως το περιγράφει εμένα μου στέκει. Μια μικρή επιχείρηση είναι που θέλει έναν υπαλληλο, αν η δουλειά έρχεται στο μαγαζί οκ θα ασχοληθεί εκεί, αν η βλάβη είναι στο χώρο του πελάτη θα πρέπει να πάει εκεί. Επισκευές θα κάνει και στη μία και στην άλλη περίπτωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, tsioulak είπε Επισης, θα κουβαλαει λεφτα ή οχι; σιγουρα θα κουβαλαει και αμα κρινω απ το αντιστοιχο θεμα στο φορουμ το "λογικο" σ αυτο το "κρατος" ειναι να τα πληρωσει απ τη τσεπη του αμα γινει λαθος 🤣 24 λεπτά πριν, zio10 είπε Ο μισθός είναι κάτι που θα συμφωνήσουν μεταξύ τους. Δεν είδα αν έγραψε για βασικό, αλλά άσχετα από αυτό έτσι όπως το περιγράφει εμένα μου στέκει. Μια μικρή επιχείρηση είναι που θέλει έναν υπαλληλο, αν η δουλειά έρχεται στο μαγαζί οκ θα ασχοληθεί εκεί, αν η βλάβη είναι στο χώρο του πελάτη θα πρέπει να πάει εκεί. Επισκευές θα κάνει και στη μία και στην άλλη περίπτωση. αρα λοιπον ζητειται ατομο ειδικευμενο, με διπλωμα οχηματος, να κανει εξτρα εξωτερικες δουλειες, να μην αμοιβεται γι αυτες, να πληρωνει τις φθορες του οχηματος, να ναι υπευθυνος για τις συναλλαγες, και ολα αυτα με το προνομιακο μισθο των 500.. νομιζω οτι αυτο που ψαχνει δεν λεγεται υπαλληλος.. οπως και να χει, οχι δεν ειναι το ιδιο πραγμα το μεσα με το εξω, δε καταλαβαινω καν γιατι πρεπει να αναλωσουμε χρονο να πουμε τα αυτονοητα.. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
koulkos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Εγώ νομίζω πως πρέπει να του δώσεις μια αύξηση, ποσοστά για τις εξωτερικές (60 ή 70% είναι νορμάλ ποσό), να λες ευχαριστώ όταν γυρίζει στο μαγαζί, να του δίνεις το όχημα για να πηγαινοέρχεται σπίτι, επίδομα ταμείου γιατί μπορεί να κουβαλάει το εξωπραγματικό ποσό των 50-200 ευρώ από την επίσκεψη και στο τέλος, αν έχει ορέξεις, να τον αφήνεις να σου βατεύει και τη γυναίκα, και αν δεν έχεις γυναίκα κάθεσαι ο ίδιος. Seriously τώρα, η δουλειά είναι αυτή και σε όποιον αρέσει. Κατανοώ πως μπορεί τα χρήματα να μην είναι τα ιδανικά αλλά κανείς δεν ρωτάει και τον άνθρωπο αν μπορεί να δώσει παραπάνω. Από τα όσα είπε εν τω μεταξύ, τίποτα μεμπτό δεν υπήρξε. Ούτε ανασφάλιστο τον έχει, ούτε λιγότερα από το βασικό δίνει, ούτε είπε στον υπάλληλο να πληρώνει τις βενζίνες. Τα παραπάνω ήταν λογικά άλματα μερικών που απήντησαν. Dream job δεν είναι αλλά όλοι από κάπου ξεκινούν. Και για να το πάω διαφορετικά, αν δεν θέλει εξωτερικές και το εργαστήριο δεν βγάζει 8ωρο, θα ήταν καλύτερα να τον είχε μερική απασχόληση; Μετά θα ωρύονταν μερικοί από την άλλη πλευρά. TS, πάρε το υπόδειγμα μιας τυπικής σύμβασης και προσάρμοσε την στα μέτρα σου. Θα αναφέρεις το ωράριο, την ύπαρξη εξωτερικών εργασιών μέσα στο ωράριο, την κάλυψη εξόδων μετάβασης στις εξωτερικές από μέρους σου και ότι άλλο θεωρείς χρήσιμο. Αν θέλεις να είσαι πρώτος μάγκας κάνεις και μια ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης έναντι του προσωπικού, extra της τυπικής ασφάλισης του μεταφορικού (καλύτερα μικτή). Παίρνω ως δεδομένο πως καύσιμα, βλάβες, services και τα ρέστα τα αναλαμβάνεις εσύ. Σαν τόπο άσκησης της εργασίας μπορείς να προσθέσεις την ευρύτερη περιφέρεια πέρα της επαγγελματικής εγκατάστασης. Γενικότερα, μπορείς να προσθέσεις όρους οι οποίοι άπτονται του διευθυντικού σου δικαιώματος (δηλαδή να ορίζεις τον τόπο, το χρόνο και το είδος της εργασίας), πάντα στα πλαίσια του νόμου. Τη σύμβαση μην την παίρνεις αψήφιστα γιατί θα ξαφνιαστείς πόσο ισχυρή είναι όταν υπάρξουν διαφορές. Μπορείς να απευθυνθείς σε εργατολόγο και να σου φτιάξει μία σύμβαση στα μέτρα σου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα