Zus Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Η κυρά Apple να αφήσει τις καρτούλες και να κοιτάξει να επεκτείνει το Apple Pay, που έχουμε iPhone 800€ και Watch των 400€ και πάει ο άλλος και πληρώνει στα POS με το Alcatel των 80€ 1
DrLo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 "ετοιμάζει μία κανονική πιστωτική κάρτα από…τιτάνιο" ... και σε λίγα χρόνια θα διοργανωσει και το iFyre Festival
torm23 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Είναι το νέο trend εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν μπάσιμο σε υπηρεσίες που μέχρι πρόσφατα προσέφεραν μόνο οι τράπεζες. Είναι αρκετά λογικό βήμα μετά τις υπηρεσίες πληρωμής με το κινητό που έχουν ήδη όλοι οι μεγάλοι παίχτες. Κάνει αντίστοιχες κινήσεις και η Amazon και με finance σε κάποια προϊόντα της. Η Apple είναι απλά η πρώτη που κάνει αυτή την κίνηση στην κατηγορία της.
papp0us Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, atheatos είπε Ξαναδιάβασε το άρθρο. Οι συναλλαγές θα είναι καταγεγραμμένες στην τράπεζα και την συσκευή σου η οποία είναι κρυπτογραφημένη. Τώρα αν η τράπεζα αποκαλύψει το όνομα των συναλλαγών είναι άλλο θέμα. Ως τότε μπορούν να χαρακτηρίζονται ανώνυμες. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό τότε λυπάμαι. Βρε συ, τώρα που δε νυσταζεις, ξαναδιάβασε τι έχω κάνει παράθεση. Γιατί τσακωνεσαι μόνος σου. Το άρθρο λέει ότι η Goldman Sachs δε θα ξέρει τι αγόρασες από που και πόσο, εγώ με το φτωχό μου το μυαλό λέω ότι θα ξέρει, και εσύ μετά από μια ώρα διαφωνία μου λες "η τράπεζα θα ξέρει" 😋😋
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Εγω νομιζω οτι η μοστρα να γραφει "Goldman Sachs" ειναι πιο πολυ για smug εντυπωσιασμο .
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 27 minutes ago, papp0us said: Βρε συ, τώρα που δε νυσταζεις, ξαναδιάβασε τι έχω κάνει παράθεση. Γιατί τσακωνεσαι μόνος σου. Το άρθρο λέει ότι η Goldman Sachs δε θα ξέρει τι αγόρασες από που και πόσο, εγώ με το φτωχό μου το μυαλό λέω ότι θα ξέρει, και εσύ μετά από μια ώρα διαφωνία μου λες "η τράπεζα θα ξέρει" 😋😋 Το άρθρο λέει: "Η Apple για να υλοποιήσει το σχέδιο της συνεργάστηκε με την τράπεζα Goldman Sachs, η οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους και για ή για να προωθήσει σε διαφημιστικές εταιρείες κ.λπ." 1 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, panagi0tisgr είπε Καλά τα περισσότερα που ανακοίνωσε σήμερα είναι America only και Apple only. Δεν κάνει δουλειά έτσι εάν δεν αφήνει τον κόσμο να διαλέγει ότι θέλει άσχετα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί. Θα γυρίσει πίσω σε άλλες εταιρείες. Ακόμα και οι φανατικοί της Apple προτιμούν το Spotify που το έχουν παντού . Εγω πάντως μια χαρά έχω Apple Music και εκτος ΗΠΑ. Επίσης στο θέμα της πιστωτικής κάρτας, συνεργάστηκε με μια Αμερικάνικη τράπεζα για να βγάζει πιστωτικές κάρτες. Πως ακριβώς θα ήταν αυτό διαθέσιμο παγκοσμίως; Λογικά, θα περιμένει να δει πως θα πάει η υπηρεσία στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε μεγάλες αγορές (ΗΒ, Γερμανια, Γαλλια, Ιαπωνια κλπ)
papp0us Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 38 λεπτά πριν, billdanos είπε Το άρθρο λέει: "Η Apple για να υλοποιήσει το σχέδιο της συνεργάστηκε με την τράπεζα Goldman Sachs, η οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους και για ή για να προωθήσει σε διαφημιστικές εταιρείες κ.λπ." Οπότε το "Σύμφωνα με την Apple, τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και η Goldman Sachs δεν θα "γνωρίζουν" τι αγοράσετε, από που το αγοράσατε και με ποιο κόστος" Το διαβάζω. Μόνο εγώ. Δεν υπάρχει στο άρθρο είναι στη φαντασία μου;
atheatos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, papp0us είπε Βρε συ, τώρα που δε νυσταζεις, ξαναδιάβασε τι έχω κάνει παράθεση. Γιατί τσακωνεσαι μόνος σου. Το άρθρο λέει ότι η Goldman Sachs δε θα ξέρει τι αγόρασες από που και πόσο, εγώ με το φτωχό μου το μυαλό λέω ότι θα ξέρει, και εσύ μετά από μια ώρα διαφωνία μου λες "η τράπεζα θα ξέρει" 😋😋 Υπάρχει περίπτωση να μην ξέρει, αν η Apple δεν δώσει τα στοιχεία σου. Κατά πάσα πιθανότητα θα στέλνει η Apple κάποιον κωδικό στην GS αλλά όχι το όνομα σου. Δεν είναι και κάτι απίθανο σε συναλλαγές που δεν χρειάζεται το όνομα σου όπως ένα μπουκάλι νερό να μην δίνει πρόσβαση η Apple ούτε στην τράπεζα. Εξάλλου δεν κανείς λογαριασμό στην GS αλλά στην Apple. 1 ώρα πριν, papp0us είπε Οπότε το "Σύμφωνα με την Apple, τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και η Goldman Sachs δεν θα "γνωρίζουν" τι αγοράσετε, από που το αγοράσατε και με ποιο κόστος" Το διαβάζω. Μόνο εγώ. Δεν υπάρχει στο άρθρο είναι στη φαντασία μου; Πιστεύεις ότι δεν μπορεί να πληρώσει για σένα η τράπεζα αν πει η Apple στην τράπεζα,πλήρωσε την τάδε συναλλαγή με κωδικό τάδε αλλά μόνο εγώ και ο χρήστης θα ξέρουμε την επωνυμία? Υγ. Στην ουσία μόνο εσυ έχεις πρόσβαση στην συναλλαγή γιατί γίνεται κρυπτογραφημένα με το user name - password σου, στο τσιπάκι του iPhone. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2019 από atheatos
papp0us Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, atheatos είπε Υπάρχει περίπτωση να μην ξέρει, αν η Apple δεν δώσει τα στοιχεία σου. Κατά πάσα πιθανότητα θα στέλνει η Apple κάποιον κωδικό στην GS αλλά όχι το όνομα σου. Δεν είναι και κάτι απίθανο σε συναλλαγές που δεν χρειάζεται το όνομα σου όπως ένα μπουκάλι νερό να μην δίνει πρόσβαση η Apple ούτε στην τράπεζα. Εξάλλου δεν κανείς λογαριασμό στην GS αλλά στην Apple. Πιστεύεις ότι δεν μπορεί να πληρώσει για σένα η τράπεζα αν πει η Apple στην τράπεζα,πλήρωσε την τάδε συναλλαγή με κωδικό τάδε αλλά μόνο εγώ και ο χρήστης θα ξέρουμε την επωνυμία? Ας πάρουμε αυτό το σενάριο που μοιάζει λογικό, για να δούμε τι ακριβώς σου προσφέρει. Όταν πας σε ένα κατάστημα και πληρώνεις μέσω POS εμφανίζεται πουθενά το όνομα σου στην απόδειξη; πάλι ενας κωδικός αφορά τη συναλλαγή, και παντού αυτός εμφανίζεται, μόνο αν χρειαστεί έλεγχος από τις αρχές γινεται ταυτοποίηση στοιχείων. Στο σενάριο που μου λες η τράπεζα πάλι ξέρει πόσο αγόρασες τι από που γιατί πρέπει να πιστώσει τον λογαριασμό του πωλητή, το ότι δεν θα είναι το όνομα σου αλλά ένας κωδικός δεν αλλάζει κάτι. Πάλι ταυτοποίηση γίνεται Δε μπορεί ρε παιδιά να γίνονται συναλλαγές μέσω τράπεζας που δε θα εντοπίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και έτσι έπρεπε να είναι, αλλιώς θα ήταν ανεξέλεγκτα τα πράγματα.
atheatos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, papp0us είπε Ας πάρουμε αυτό το σενάριο που μοιάζει λογικό, για να δούμε τι ακριβώς σου προσφέρει. Όταν πας σε ένα κατάστημα και πληρώνεις μέσω POS εμφανίζεται πουθενά το όνομα σου στην απόδειξη; πάλι ενας κωδικός αφορά τη συναλλαγή, και παντού αυτός εμφανίζεται, μόνο αν χρειαστεί έλεγχος από τις αρχές γινεται ταυτοποίηση στοιχείων. Στο σενάριο που μου λες η τράπεζα πάλι ξέρει πόσο αγόρασες τι από που γιατί πρέπει να πιστώσει τον λογαριασμό του πωλητή, το ότι δεν θα είναι το όνομα σου αλλά ένας κωδικός δεν αλλάζει κάτι. Πάλι ταυτοποίηση γίνεται Δε μπορεί ρε παιδιά να γίνονται συναλλαγές μέσω τράπεζας που δε θα εντοπίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και έτσι έπρεπε να είναι, αλλιώς θα ήταν ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Στις εταιρικές συναλλαγές φαίνεται το όνομα της εταιρείας , άσχετα αν την συναλλαγή την έκανε ο γιος του αφεντικού. Δεν φαίνεται πουθενά το όνομα του παρά μόνο της εταιρείας εκτός βέβαια και το δήλωσει γιατί ο πωλητής το απαιτεί. Έτσι και εδώ φαίνεται η Apple και αναλαμβάνει αυτή να πληρώσει χωρίς να δίνει τα στοιχεία του χρήστη. Όπου απαιτούνται στοιχεία τα δίνει ο χρήστης από μόνος του.
Todoras Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 16 ώρες πριν, billdanos είπε Το "εχεις μαθει αλλιώς" σημαίνει πως θεωρείς αυτονόητο πως όλες οι συναλλαγές και τα ενδιαφέροντά σου καταγράφονται συνεχώς, πωλούνται σε άλλους και χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς και προώθηση διαφημίσεων κλπ. Η Apple είπε πως η ίδια δεν θα έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με τις αγορές που κάνεις μιας και τα στοιχεία των αγορών σου θα μένουν στη συσκευή σου και όχι στους servers της apple. Η Goldman που θα είναι ο τραπεζικός φορέας που σου εκδίδει την κάρτα, προφανώς και θα γνωρίζει τις κινήσεις της κάρτας σου μιας και θα σου εκδίδει τους λογαριασμούς. Η Goldman όμως δεν είναι ...Google! Και πια ακριβώς η διαφορά της goldman και της google??? Ίσα ίσα που η goldman είχε και ενεργό ρόλο στην κρίση του 2008...😀 Και ναι η goldman σου το κλείνει το σπίτι άμα είσαι μπούφος... Ενώ η γούγλα μας μόνο τα δεδομένα μας ζητάει για να βγάλει το ψωμί της...😂 Το ότι το κινητό έχει γίνει πορτοφόλι είναι γεγονός. Και δεν έχει σημασία το όνομα της τράπεζας. Το ότι η apple έχει φαινομενικά καλύτερη ασφάλεια είναι αποδεκτό. Αλλά το ότι ...."η apple είπε...."..... ......αστεία πράγματα φίλε μου. Ούτε εγώ μπορώ να γελάσω... Γιατί ως γνωστών οι εταιρείες κολοσσοί τα τιμούν τα παντελόνια τους και βάζουν τον πελάτη πάνω από όλα ακόμα και αν τους ζημιώσει...
papp0us Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 13 λεπτά πριν, atheatos είπε Στις εταιρικές συναλλαγές φαίνεται το όνομα της εταιρείας , άσχετα αν την συναλλαγή την έκανε ο γιος του αφεντικού. Δεν φαίνεται πουθενά το όνομα του παρά μόνο της εταιρείας εκτός βέβαια και το δήλωσει γιατί ο πωλητής το απαιτεί. Έτσι και εδώ φαίνεται η Apple και αναλαμβάνει αυτή να πληρώσει χωρίς να δίνει τα στοιχεία του χρήστη. Όπου απαιτούνται στοιχεία τα δίνει ο χρήστης από μόνος του. Στις εταιρικές συναλλαγες φαίνεται η εταιρία γιατι δεν ενδιαφέρει κανενα ποιος έκανε την αγορα σε ατομικό επίπεδο. Από τη στιγμή που ειναι εταιρική συναλλαγή υπόλογη είναι η εταιρία. Οι προσωπικές συναλλαγές καταγράφονται ομοίως με αυτή τη δικαιολογία : να υπαρχει υπολογος σε περίπτωση που βρεθεί κάτι μεμπτό. Η μήπως η Apple θα θεωρεί όλες τις συναλλαγές μέσω αυτού του συστήματος εμπορικές, οπότε αν υπάρξει παρατυπια θα τη χρεωνεται αυτή αφού ουτε αυτή θα έχει καταγραφή των συναλλαγών; Ξαναλέω δεν αμφισβητώ ότι η Apple δε θα κρατάει κανένα είδους log για τις αγορές μέσω Apple pay. Καλά θα κάνει μακάρι να το κάνανε και άλλοι. Αλλωστε αυτό πουλάει η Apple εν μέρει, τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Το οτι το τραπεζικό σύστημα θα αφήσει ανεξέλεγκτες συναλλαγές επειδή το ζητάει η απλ για μένα είναι αστείο κατ'ελαχιστον. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι κάνω.
atheatos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, papp0us είπε Στις εταιρικές συναλλαγες φαίνεται η εταιρία γιατι δεν ενδιαφέρει κανενα ποιος έκανε την αγορα σε ατομικό επίπεδο. Από τη στιγμή που ειναι εταιρική συναλλαγή υπόλογη είναι η εταιρία. Οι προσωπικές συναλλαγές καταγράφονται ομοίως με αυτή τη δικαιολογία : να υπαρχει υπολογος σε περίπτωση που βρεθεί κάτι μεμπτό. Η μήπως η Apple θα θεωρεί όλες τις συναλλαγές μέσω αυτού του συστήματος εμπορικές, οπότε αν υπάρξει παρατυπια θα τη χρεωνεται αυτή αφού ουτε αυτή θα έχει καταγραφή των συναλλαγών; Ξαναλέω δεν αμφισβητώ ότι η Apple δε θα κρατάει κανένα είδους log για τις αγορές μέσω Apple pay. Καλά θα κάνει μακάρι να το κάνανε και άλλοι. Αλλωστε αυτό πουλάει η Apple εν μέρει, τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Το οτι το τραπεζικό σύστημα θα αφήσει ανεξέλεγκτες συναλλαγές επειδή το ζητάει η απλ για μένα είναι αστείο κατ'ελαχιστον. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι κάνω. Η Goldman Sachs έχει κάνει πολύ χειρότερα από αυτό κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ίσως το πιο νόμιμο της εμπορικό προϊόν, γιατί στην ουσία , την ευθύνη αναλαμβάνει η Apple. Σε έχει κάνει μέτοχο- υπάλληλο της και εγγυάται για σένα στην τράπεζα. Το τραπεζικό σύστημα έχει κάνει πολύ χειροτερα πράγματα και αυτό μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 1 minute ago, papp0us said: Στις εταιρικές συναλλαγες φαίνεται η εταιρία γιατι δεν ενδιαφέρει κανενα ποιος έκανε την αγορα σε ατομικό επίπεδο. Από τη στιγμή που ειναι εταιρική συναλλαγή υπόλογη είναι η εταιρία. Οι προσωπικές συναλλαγές καταγράφονται ομοίως με αυτή τη δικαιολογία : να υπαρχει υπολογος σε περίπτωση που βρεθεί κάτι μεμπτό. Η μήπως η Apple θα θεωρεί όλες τις συναλλαγές μέσω αυτού του συστήματος εμπορικές, οπότε αν υπάρξει παρατυπια θα τη χρεωνεται αυτή αφού ουτε αυτή θα έχει καταγραφή των συναλλαγών; Ξαναλέω δεν αμφισβητώ ότι η Apple δε θα κρατάει κανένα είδους log για τις αγορές μέσω Apple pay. Καλά θα κάνει μακάρι να το κάνανε και άλλοι. Αλλωστε αυτό πουλάει η Apple εν μέρει, τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Το οτι το τραπεζικό σύστημα θα αφήσει ανεξέλεγκτες συναλλαγές επειδή το ζητάει η απλ για μένα είναι αστείο κατ'ελαχιστον. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι κάνω. Υποθέτω ότι θα λειτουργεί με ένα σύστημα anonymized token οπότε η μεν τράπεζα (Golden Sachs ή οποιαδήποτε) θα "βλέπει" ως χρέωση την Apple (ή ένα Apple ID ή ένα Session ID ή κάτι ανώνυμο), η δε Apple θα κρατάει μεν log για τυχόν αμφισβήτηση συναλλαγής ή για κάθε άλλη χρήση που επιβάλλεται από την εκάστοτε νομοθεσία αλλά δεν θα κοινοποιεί by default στην τράπεζα την συναλλαγή ή τα στοιχεία ταυτότητας του πελάτη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα