georgetsl Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, l337 είπε Δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς και προφανώς έχεις πλήρη άγνοια επί του θέματος. Για να σε βοηθήσω αρχικά, σε γύρο σπάνια θα βάλει κάποιος λαιμό ή σπάλα σε αναλογία πάνω από 20% (*). Και όσοι το κάνουν είναι αυτοί που θα σε πάει πριονοκορδέλα το βράδυ. Μάντεψε γιατί. Τέλος, τα υπόλοιπα λάθη που γράφεις ψάξε τα μόνος σου. (*) συνήθως βάζουν πανσέτα καλής ποιότητας (υπάρχουν πολλών ειδών) σε ποσοστό 100% ή πανσέτα 75-80% και σπάλα 20-25%. ΥΓ: Το 1 κιλό χοιρινές λαιμού από το μέσο super market που κοστίζει 3 ευρώ είναι απλά -και αντικειμενικά- αίσχος. Όποιος θέλει το τρώει αλλά μη βαφτίζουμε και το κρέας ως ψάρι. Είναι απλά φθηνό κρέας αρκετά κακής ποιότητας. simple as that πανσετα 5 -5,50ευρω το κιλο καλης ποιοτητας λιανικη τιμη ....χονδρικη φυσικα πολυ πιο κατω απο τα μιση τιμη λιανικης ..... και παλι η διαιρεση δεν βγαινει φιλτατε ....η πανσετα νομιζω οτι ειναι χειροτερο κρεας απο οτι μια μπριζολα λαιμου λογω μεγαλης περιεκτικοτητας λιπους απο οσο ξερω ...δενειναι κανα ποιοτικο κρεας με τιποτα ...λιπος ειναι με λιγο κρεας ...σε λιγο θα το βγαλεις οτι ειναι και κατα της χοληστερινης !!! Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από georgetsl
adi32 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Και λόγω ψαριού σε 3 ώρες ξαναπεινάς. 😛 Αν έχεις ψωμάκι και μια σαλατιτσα μια χαρά χορταινεις. Αν δεν, παραγγέλνεις κάνα σουβλάκι 😀
The_Judas Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή αναφέρθηκε και αυτό, οι μισθοί πριν μπούμε στην ευρωζώνη, αντιστοιχούσαν σε 490 ευρώ ενώ υπήρχε και σημαντική υποτίμηση του νομίσματος και όλα τα εισαγόμενα ήταν είδη πολυτελείας. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι με την δραχμή τρώγαμε με χρυσά κουτάλια μάλλον δεν έχουν ζήσει εκείνη την εποχή. Παρόλα αυτά δεν αντιλέγω ότι σήμερα οι τιμές έχουν ανέβει στα ύψη λόγω διαφόρων συγκυριών. Η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη τελευταία (1.6 ευρώ/λίτρο wtf!), τα ενοίκια το ίδιο. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από The_Judas
dsvee Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Ο λόγος της αύξησης της τιμής του χοιρινού κρέατος είναι λόγω της Κίνας ... Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας του αφρικανικού πυρετού που έχει χτυπήσει τα γουρούνια.
MikeJ Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 39 minutes ago, l337 said: (*) συνήθως βάζουν πανσέτα καλής ποιότητας (υπάρχουν πολλών ειδών) σε ποσοστό 100% ή πανσέτα 75-80% και σπάλα 20-25%. Στο γύρο βάζουν πανσέτα καλής ποιότητας ; Μόνο εμένα μου φαίνεται απίθανο αυτό ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 4 minutes ago, The_Judas said: Η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη τελευταία (1.6 ευρώ/λίτρο wtf!) Όταν τα 2/3 είναι φόροι, λογικό...
l337 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, MikeJ είπε Στο γύρο βάζουν πανσέτα καλής ποιότητας ; Μόνο εμένα μου φαίνεται απίθανο αυτό ; Συνήθως δεν βάζουν για να μειώσουν το κόστος. Σε διάφορά χωριά και μαγαζιά που γνωρίζω πχ. όμως βάζουν, και ακόμη καλύτερα κομμάτια. 27 λεπτά πριν, georgetsl είπε πανσετα 5 -5,50ευρω το κιλο καλης ποιοτητας λιανικη τιμη ....χονδρικη φυσικα πολυ πιο κατω απο τα μιση τιμη λιανικης ..... και παλι η διαιρεση δεν βγαινει φιλτατε ....η πανσετα νομιζω οτι ειναι χειροτερο κρεας απο οτι μια μπριζολα λαιμου λογω μεγαλης περιεκτικοτητας λιπους απο οσο ξερω ...δενειναι κανα ποιοτικο κρεας με τιποτα ...λιπος ειναι με λιγο κρεας ...σε λιγο θα το βγαλεις οτι ειναι και κατα της χοληστερινης !!! Για να βγει σωστό 100% το κρέας και καλής ποιότητας, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα (επίσης σωστά), μαζί και με όλα τα πάγια έξοδα (φόροι, λογαριασμοί, μισθοί, ασφάλιση, συντήρηση κλπ) το σουβλάκι θα έπρεπε να κοστίζει αρκετά πάνω από 3,5-4 ευρώ. Επειδή δυσανασχετούμε βέβαια, θα μας το δώσουν 2 και 2,50 ευρώ απλά θα είναι σκατά ποιότητα. win-win 27 λεπτά πριν, georgetsl είπε η πανσετα νομιζω οτι ειναι χειροτερο κρεας απο οτι μια μπριζολα λαιμου λογω μεγαλης περιεκτικοτητας λιπους απο οσο ξερω Η πανσέτα έτσι γενικά, ναι, έχει πάρα πολύ λίπος. Η πανσέτα όμως είναι κάτι αόριστο και γι' αυτό έγραψα υπάρχουν αρκετών ειδών. Ξεκινούν χαμηλά από την κοιλιά (πάρα πολύ λίπος) και φτάνουν μέχρι την μέση του ζώου (πριν το καρέ), σχεδόν ώς την τραβέρσα. Μέχρι και εκεί πάνω, πανσέτα είναι, και δεν έχει μεγάλη σχέση με την πανσέτα της κοιλιάς που πιθανόν εννοείς. Σκέψου ότι ελάχιστα πιο πάνω από εκεί βρίσκεται και το ψαρονέφρι (400g-500g στην καλύτερη) του χοίρου. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από l337
The_Judas Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Την σημερινή εποχή μπορείς να αγοράσεις μαγειρευτά φαγητά με 3 ευρώ ή ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα με 1 ευρώ. Οι επιλογές υπάρχουν ακόμη και για φαγητό απ' έξω. Εγώ εδώ και καιρό πλέον έχω απομακρυνθεί από το πιτόγυρο. Το θεωρώ πολύ κακό value for money, ειδικά στη Θεσσαλονίκη το πιτόγυρο είναι ήδη στα 3 ευρώ εδώ και πολύ καιρό! Παρά το μεγαλύτερο μέγεθος δεν νομίζω ότι αξίζει. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από The_Judas 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Όταν υπάρχει ανατίμηση σε όλα τα αγαθά ,τι περιμένει κανείς;Η τυρόπιτα π.χ. κάποτε είχε 150δρχ νομίζω.Τώρα πλέον έχει αγγίξει τα 2,4e.Κατεψυγμένη σφολιάτα με τυρί άγνωστης πρόελευσης. Διαβάστε πόσο κρέας εισάγουμε και πόσο μας κοστίζει ...διότι δεν είμαστε αυτάρκεις.Πρωτογενής τομέας δεν υφίσταται(μόνο παρόχη υπηρεσίων delivery/fast food-αυτη ειναι η παραγωγη μας) ...σχέδιο/πολιτική για την ανασυγκρότηση του δεν προβλέπεται ,η πλειοψηφία των νέων δεν επιθυμεί να απασχοληθεί σε αυτό τον τομέα διότι έτσι έμαθε και γι αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να εισάγουμε κρέας και όχι μόνο(λαχανικά,φρούτα,ξηρούς καρπούς κτλ). Εισάγουμε τόνους ξηρών καρπών και η πλειοψηφία έρχεται από Τουρκία : Spoiler https://www.alfavita.gr/koinonia/249773_prosohi-akros-epikindyna-eisagomena-lahanika-froyta-xiroi-karpoi-apo-tin-toyrkia Spoiler https://www.iefimerida.gr/ellada/mafia-fylakon-katigories-kata-lykoyrezoy-anakriti Η αύξηση ήταν αναμενόμενη ... και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Υ.γ.Αν θελησεις να υποστηρίξεις έναν ντόπιο παραγωγό ,θες τα διπλά/τριπλά ευρώ ...ο κόσμος έφτασε σε σημείο να καταναλώνει αποκλειστικά προιόντα του εξωτερικού .Τουλάχιστον το μέσο νοικοκυριό. Υ.γ.Δεν χρειαζόταν να σκάσει άυξηση στο σουβλάκι για να πεις ωωωωπ ,να ένα καλό νέο να ξεκινήσω διατροφή😛
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 7 ώρες πριν, xp-user είπε Ελευθερη οικονομια εχουμε ,οσο θελει ο καθενας πουλαει.Απο εκει και περα οπως ειπε ο συνφορουμιτης αν φτασει σε αυτη τη τιμη θα γυρισει ο κοσμος στη πιτσα η θα μαθει να μαγειρευει . Πιο πιθανό είναι να τα σκάει τα 3 ευρώ και μετα να βγαίνει και να κράζει στα social
greengr21 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nosstrom είπε 😎 Πάω να πάρω μπριζολικό να ψήσω στο μπαλκόνι Αστο 15 σελίδες θέμα στο μπλα μπλα απο τον γείτονα που του έρχονται οι μυρωδιές. Επίσης μόλις συνειδητοποίησα την κατακόρυφη πτωση της ποιότητας απο σχετικά μεγάλο σουβλατζιδικο της πόλης τον τελευταίο μηνα με ανταγωνιστικες τιμές σε τι οφείλεται. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από greengr21
kirileman Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Οι τιμές θα ανέβουν, αλλά τουλάχιστον θα διατηρηθεί σταθερή η ποιότητα του κρέατος που τρώμε στα σουβλατζίδικα της Αθήνας, δηλαδή στον πάτο. 1 1
BabisTs Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 3 τυλιχτά 10 ευρώ μια χαρά είναι............πείνα που έχει να πέσει και στο σουβλάκι μιλάμε.......🤣..............Ψαροντούφεκο εβδομαδιαίο και ξερό ψωμί...κάνεις και την γυμναστική σου!.....Φρεσκαδούρα πράγματα.......
george kesoglu Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, georgetsl είπε με τρια ευρω ενας ιδιωτης αγοραζει ενα(1) κιλο μπριζολες λαιμου χοιρινες χωρις κοκκαλο καθαρο σε ενα μεσο σουπερμαρκετ κρεατων ....ειναι απο τις μπριζολες που συνηθως υπαρχουν σε εναν γύρο μιας και ειναι απο το ειδος κρεατος που πουλαει περισσοτερο συνηθως ....ο επαγγελματιας αγοραζει φυσικα χονδρικη πιο χαμηλα ....με το κιλο αυτο των τριων ευρω λιανικης ,ποσα σουβλακια γεμιζεις ??? απορια για την αυξηση των τιμων του κρεατος που μεταφερεται σε διαφορα συν ενα ευρω πανω σε ενα σουβλακι με ποσοτητα μιση χουφτα γυρο που ζυγιζει 100 γρμ το πολυ !!!! Εκτος και εαν καποιοι σουβλατζηδες θελουν να μας μαθουν αλλη διαιρεση το 2019!!! Και μια κουτάλια καφέ κάνει 0,30€ γιατί στην καφετέρια τον δίνουν 3-4€ !!!! Φίλε εάν δεν εχεισ ασχοληθεί με καταστήματα και λειτουργικά κόστη μην σχολιάζεις σε παρακαλώ , γεμίζεις το τοπικ με σκουπίδια εαν ήταν εύκολα τα μαγαζιά και τόσο κερδοφόρα δεν θα έκλειναν τόσα πολλά Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από george kesoglu 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις