Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πεθερικά μου, δούλεψαν χρόνια στο εξωτερικό, έκαναν κάποιο εισόδημα, δεν το έβγαλαν έξω στην κρίση γιατί πλέον δεν είχαν κάποιον έξω, μεγάλο ρίσκο βέβαια, το οποίο τους βγήκε. Εδώ και καιρό ο πεθερός μου προσπαθεί από Τράπεζα να πάρει τα λεφτά του και να τα μεταφέρει στην Τράπεζα Αττικής, που δίνει διπλάσιο τόκο και μάλιστα καθαρό χωρίς πόντους σε κάρτες, όπως οι άλλες. Δεν του τα δίνουν, επειδή θέλει να τα πάει στην συγκεκριμένη και όπως λένε πας να βάλεις το κεφάλι σου στον φούρνο.

Έχετε ανάλογη εμπειρία; Αν τα πήρατε, πως τα καταφέρατε; Στο κάτω κάτω, δικά του είναι ότι θέλει τα κάνει. Γνωρίζει κανείς αν όντως η Αττικής είναι <<επικίνδυνη>>; 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, KateS84 είπε

Τα πεθερικά μου, δούλεψαν χρόνια στο εξωτερικό, έκαναν κάποιο εισόδημα, δεν το έβγαλαν έξω στην κρίση γιατί πλέον δεν είχαν κάποιον έξω, μεγάλο ρίσκο βέβαια, το οποίο τους βγήκε. Εδώ και καιρό ο πεθερός μου προσπαθεί από Τράπεζα να πάρει τα λεφτά του και να τα μεταφέρει στην Τράπεζα Αττικής, που δίνει διπλάσιο τόκο και μάλιστα καθαρό χωρίς πόντους σε κάρτες, όπως οι άλλες. Δεν του τα δίνουν, επειδή θέλει να τα πάει στην συγκεκριμένη και όπως λένε πας να βάλεις το κεφάλι σου στον φούρνο.

Έχετε ανάλογη εμπειρία; Αν τα πήρατε, πως τα καταφέρατε; Στο κάτω κάτω, δικά του είναι ότι θέλει τα κάνει. Γνωρίζει κανείς αν όντως η Αττικής είναι <<επικίνδυνη>>; 

Απο τη στιγμή που τα χρήματα είναι στην τράπεζα δεν είναι δικά του, είναι της τράπεζας. Επίσης παίζουν και τα capital controls στη μέση. Έχεις ένα συγκεκριμένο όριο αναλήψεων που μπορείς να κάνεις. Αυτά που του λένε δύσκολο να τα λένε οι πωλητές της Πειραιώς. Μήπως του τα λένε διάφοροι γύρω τργύρω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τραπεζικη επιταγη δεν γινεται να τα μεταφερει? Αυτο εχω ακουσει οτι δουλευει λογο capital controls αν θες να κανεις μεταφορα σε αλλη τραπεζα, αλλα δεν ξερω αν υπαρχει οριο. Αν η καταθεση ειναι αρκετα μεγαλη, λογικο να μην θελουν να χασουν εναν καλο πελατη, ας του κανουν καλυτερη προσφορα στο επιτοκιο.

Επεξ/σία από nikosmakos
Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει να σας ενημερώσω ότι τα capital control τέλος εδώ και κανα 6μηνο, πλέον μπορείς να σηκώσεις όσα θες.

Επίσης τα λεφτά που έχεις στην τράπεζα ανήκουν σε σένα, και όχι στην τράπεζα.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει να σας ενημερώσω ότι τα capital control τέλος εδώ και κανα 6μηνο, πλέον μπορείς να σηκώσεις όσα θες.

Επίσης τα λεφτά που έχεις στην τράπεζα ανήκουν σε σένα, και όχι στην τράπεζα.

πες τα γιατι κουφαθηκα με αυτα που διαβαζω ,ναι η τραπεζα αττικης ειναι ενα μαυρο χαλι διατηρω λογαριασμο εκει και ειναι οτι χειροτερο ,ομως δεν μπορει κανεις να σε απαγορευσει να μεταφερεις τα χρηματα σου εκει

Δημοσ.

Πραγματικά με ποια λογική θα πάει τα χρήματα στην αττικης (μη συστημική με πολλά προβλήματα-γκρίζα σημεία) ; Καλύτερα ας τα θάψει στον κήπο, πιο πιθανό είναι να παραμείνουν όσα ειναι

• Like 3
Δημοσ.

Αναλογία Ρίσκου Απόδοσης. Όταν η απόδοση είναι μεγάλη, κάτι παίζει απο πίσω. Η τράπεζα Αττικής δυστυχώς είναι στα χειρότερα της. Δεν θα ήθελα καμία σχέση μαζί της προσωπικά

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, paylidis είπε

Πραγματικά με ποια λογική θα πάει τα χρήματα στην αττικης (μη συστημική με πολλά προβλήματα-γκρίζα σημεία) ; Καλύτερα ας τα θάψει στον κήπο, πιο πιθανό είναι να παραμείνουν όσα ειναι

Πλάκα-πλάκα σε κάποιες χώρες οι τράπεζες δίνουν αρνητικό επιτόκιο με νόμο του κράτους. Με το σκεπτικό να μην τα κρατάς για πάντα μέσα, αλλά να τα επενδύεις.

Δημοσ.

Τα χρήματα από μια τραπεζική κατάθεση μπορούν πλέον να παρθούν είτε σε μετρητά, είτε με τραπεζική επιταγή, ανεξαρτητως ποσου. Στο εξωτερικο δεν μπορουν να ββγουν. Τα μετρητά είναι σχετικα δύσκολο, αφενός γιατί προκαλεί υποψίες, αφετέρου η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει την αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, πράγμα που δεν συμβαίνει με την τραπεζική επιταγή. 

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η τράπεζα θα προσπαθήσει να συγκρατήσει την κατάθεση για να μην φύγει στον ανταγωνισμό, αλλά τελικά δεν μπορεί να αρνηθεί. 

Τώρα και ο Κωσκοτας έδινε διπλάσια επιτόκια. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dhmak είπε

η καλύτερη σε θέμα επιτοκίου είναι η Πειραώς 4% χωρίς όρους.

Που δινει η πειραιως 4%?

Δημοσ.

Εγώ πάλι λόγω τοποθεσίας (κατάστημα δίπλα μου) εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ την Αττικης. Πλέον θεωρώ οτι είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν αφού έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί γραφειοκρατικές διαδικασίες σε μεγάλο βαθμό. Επίσης δε θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος αφού οι καταθέσεις μέχρι 100 χιλ. πρπστατευονται από το ΤΕΚΕ. Απλά οι υπάλληλοι της άλλης τράπεζας δε θέλουν να χάσουν τις καταθέσεις του συγγενή σου για αυτό και λένε ο,τι λένε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...