Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, narta είπε

Απλα μερικοι δεν διανοουνται οτι οι καρτες γραφικων κανουν και αλλα πραγματα εκτος απο το να βγαζουν fps σε παιχνιδια.

Καλά κάνουν. Για παιχνίδια τις αγοράζουν και επίσης για παιχνίδοκάρτες τις πλασάρουν οι εταιρείες. Το οτι κάνουν και άλλα πράγματα το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που ασχολούνται, οι οποίοι προφανώς θα είναι και πιο αντικειμενικοί αγοραστές με σοβαρά κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη δουλειά τους. Δεν περιμένουν κανένα ινσόμνια να τους διαφωτίσει για το τι θα αγοράσουν. Αν εισαι ένας απο αυτους καλά κάνεις . 

Έχεις καταλάβει όμως πως στο ινσόμνια οι περισσότεροι-και ειδικά σε νήματα σαν κι αυτό- ασχολούνται κατα 99% με gaming ,ή δυσκολεύεσαι? 

10 ώρες πριν, narta είπε

οταν οι gaymers καταλαβουν τι τριχα απο την παγκοσμια αγορα gpu ειναι, θα παθουν τετοιο σοκ που θα χρειαστουν 5 lexotanil και την Μαριγουλα να τους κανει αερα για να ηρεμησουν.

Το να προσπαθείς να προσβάλεις τους gamers με τέτοιον τρόπο,το μόνο που καταφέρνεις είναι να ρίξεις το επίπεδό σου. 

Εκτός αυτού,χέστηκα προσωπικά,σαν gamer ,για το πόσες τρίχες από την παγκόσμια αγορά είμαι. Ποιος ο λόγος να με απασχολεί...

10 ώρες πριν, narta είπε

Το οτι το "φτωχικο" μεσαιο Navi των 400€ εχει αποδοση 2080ti σε export render του Premiere Pro ειναι ψιλα γραμματα για μερικους επειδη νομιζουν οτι το τελευταιο ειναι τυροπιτα και οχι software. PC master race και τα .......... του Καραμπελα.

Δεν μας ενδιαφέρει φίλε μου για το premier pro . Δείξε μου σε αυτό το νήμα ή στο αντίστοιχο για nvidia,μια συζήτηση με παραπάνω από δύο-τρία ποστ που έχουν γίνει για επαγγελματικές εφαρμογές και θα "πάω πάσο" . 

Αφού όλοι ασχολούνται με τις αποδόσεις σε games εδώ ,από το να μας το παίζεις έξυπνος,καλύτερα θα ήταν να ανοίξεις ένα τοπικ για "σοβαρές" -επαγγελματικές εφαρμογές,ωστε να συζητήσεις εκεί και να μην χαλάει και το νήμα εδώ ;) 

Και άσε εδώ τους gaymers να τρώγονται

• Like 5
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Καλά κάνουν. Για παιχνίδια τις αγοράζουν και επίσης για παιχνίδοκάρτες τις πλασάρουν οι εταιρείες. Το οτι κάνουν και άλλα πράγματα το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που ασχολούνται, οι οποίοι προφανώς θα είναι και πιο αντικειμενικοί αγοραστές με σοβαρά κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη δουλειά τους. Δεν περιμένουν κανένα ινσόμνια να τους διαφωτίσει για το τι θα αγοράσουν. Αν εισαι ένας απο αυτους καλά κάνεις . 

Έχεις καταλάβει όμως πως στο ινσόμνια οι περισσότεροι-και ειδικά σε νήματα σαν κι αυτό- ασχολούνται κατα 99% με gaming ,ή δυσκολεύεσαι? 

Το να προσπαθείς να προσβάλεις τους gamers με τέτοιον τρόπο,το μόνο που καταφέρνεις είναι να ρίξεις το επίπεδό σου. 

Εκτός αυτού,χέστηκα προσωπικά,σαν gamer ,για το πόσες τρίχες από την παγκόσμια αγορά είμαι. Ποιος ο λόγος να με απασχολεί...

Δεν μας ενδιαφέρει φίλε μου για το premier pro . Δείξε μου σε αυτό το νήμα ή στο αντίστοιχο για nvidia,μια συζήτηση με παραπάνω από δύο-τρία ποστ που έχουν γίνει για επαγγελματικές εφαρμογές και θα "πάω πάσο" . 

Αφού όλοι ασχολούνται με τις αποδόσεις σε games εδώ ,από το να μας το παίζεις έξυπνος,καλύτερα θα ήταν να ανοίξεις ένα τοπικ για "σοβαρές" -επαγγελματικές εφαρμογές,ωστε να συζητήσεις εκεί και να μην χαλάει και το νήμα εδώ ;) 

Σώθηκες τώρα. Ο άλλος μας λέει πήρε radeon vii για να κάνει 4k rendering, ενώ ταυτόχρονα μας λέει είχε 1060 (lol), του κάνε φίλος δώρο τη vega και περίμενε να του χαλάσει η vega για να πάρει radeon vii να κάνει 4k rendering. 

Δηλαδη λοξά το είχε, περίμενε ποτέ θα χαλάσει η vega για να μπορέσει να κάνει rendering 4k. Μας δουλεύουν γενικότερα εδώ μέσα, ότι θέλει γράφει ο καθένας. Η 580 μασάει την 1080 για πρωινό πλέον σε dx12 (😅) και η 5700xt βαράει 2080 super. 

Και στα γράφει αυτά ο strawman που είμαι και amdakias. 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Το οτι η πλειονοτητα των συμμετεχοντων ασχολειται αποκλειστικα με gaming το γνωριζω. Αν η οποιαδηποτε αλλη συζητηση σε θεμα καρτας γραφικων, εστω και με συναφεια (η Radeon VII ειναι κομμενο instict γι' αυτο η τιμη) απαγορευεται ή ειναι μεμπτη δεν το γνωριζω. Αλλα απλα ειμαι alergic to bs οταν ο ημιμαθης περνει οτι του κατεβασει η κουτρα του για να φτασει στο συμπερασμα που θελει (η Radeon VII ειναι ακριβη)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ryzenlake είπε

Σώθηκες τώρα. Ο άλλος μας λέει πήρε radeon vii για να κάνει 4k rendering, ενώ ταυτόχρονα μας λέει είχε 1060 (lol), του κάνε φίλος δώρο τη vega και περίμενε να του χαλάσει η vega για να πάρει radeon vii να κάνει 4k rendering. 

Δηλαδη λοξά το είχε, περίμενε ποτέ θα χαλάσει η vega για να μπορέσει να κάνει rendering 4k. Μας δουλεύουν γενικότερα εδώ μέσα, ότι θέλει γράφει ο καθένας. Η 580 μασάει την 1080 για πρωινό πλέον σε dx12 (😅) και η 5700xt βαράει 2080 super. 

Και στα γράφει αυτά ο strawman που είμαι και amdakias. 

Άσε φιλε που το παίζεις amdας κιόλας. 

Δε σε χάλασε που μετά από καιρό  μέχρι τα 450 ευρώ οι πιο vfm λύσεις είναι οι AMD και που ξαφνικά ο κόσμος την εμπιστεύεται ακόμη και μετά τις απάτες της nvidia με gameworks, physx και τα σχετικά που εσκεμμένα έριχναν την αποδοση των Amd καρτών.

Η AMD δεν είναι ίδρυμα, την έχω κράξει και για τις τιμές των navi και της R7, ειδικά τις αρχικές τιμές τους αλλά οι πρακτικές της nvidia και το αρμεγμα που κάνει  ειναι το κάτι άλλο.

Επεξ/σία από DsLmAnIaC
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Δε σε χάλασε που μετά από καιρό  μέχρι τα 450 ευρώ οι πιο vfm λύσεις είναι οι AMD και που ξαφνικά ο κόσμος την εμπιστεύεται ακόμη και μετά τις απάτες της nvidia με gameworks, physx και τα σχετικά που εσκεμμένα έριχναν την αποδοση των Amd καρτών.

Η AMD δεν είναι ίδρυμα, την έχω κράξει και για τις τιμές των navi και της R7, ειδικά τις αρχικές τιμές τους αλλά οι πρακτικές της nvidia και το αρμεγμα που κάνει  ειναι το κάτι άλλο.

Ασε το τι είμαι να το ξέρω εγώ καλύτερα. Το ότι είμαι amdas δεν σημαίνει θα υποστηρίζω ότι λαλακια βγάζει και κάνει. Δυστυχώς στις κάρτες η AMD δεν τραβάει, τι να κάνουμε. 

Ακόμα να μου εξηγήσει ένας χριστιανός πως είναι οι πιο vfm λύσεις της AMD πάντως. Αφού σου λένε τα παιδιά με benchmark ότι η 2060s ειναι δίπλα δίπλα με 5700xt με oc. Η οποία 5700 είναι ακόμα άφαντη σε custom... Πως γινεται κάρτα που δεν έχει βγει να είναι πιο vfm δεν ξέρω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Γιατί είναι απάτες τα gameworks και physx; Ας έβγαζε και η AMD αντίστοιχες υλοποιήσεις optimized για το δικό της hardware, τι την σταματούσε; Το έχω ξαναπεί ότι μεμονωμένα αυτά τα features φαίνονται λίγο περιττά ή gimmicks αλλά συνολικά όλα μαζί βελτιώνουν την εμπειρία. Αλλιώς να μην είχαμε ούτε AA, Ambient Occlusion, τίποτα, μόνο τα textures. Στην κατηγορία που υπάρχουν και AMD, ίδιες τιμές έχει και η NVIDIA που με OC είναι πρακτικά στα ίδια η 2060S με την 5700XT, άντε και να είναι λίγο μπροστά η AMD είναι πολύ μικρό το ποσοστό, δεν είναι κάτι wow που έχουν λυσσάξει οι πάντες με τις Navi. Άσε που από custom παίζουν ελάχιστες και οι τιμές θα πηγαίνουν στα ύψη όπως έγινε με τις vega. Σε NV βρίσκεις δεκάδες αξιόλογες υλοποιήσεις εκτός από κάτι κολοβές χαρχάλες με ένα fan. Το θέμα με την NV είναι ότι τόσα χρόνια που παίζει μόνη της έχει χτίσει μία "αυτοκρρατορία" στην συνείδηση του απλού καταναλωτή, σε NV optimized games, στο ότι το οι κάρτες της είναι πολύ περισσότερο plug 'n' play δεν χρειάζεσαι uv και τα σχετικά, που είναι δύσκολο να κλονίσει αυτό το οικοδόμημα η AMD. Και για να μην με λέτε biased η πρώτη μου επιλογή ήταν η Vega 64 αλλά είχε αρκετή διαφορά, κάνα 80άρι, με την 2060 που πήρα τελικά που δεν άξιζε τα παραπάνω χρήματα. Ελάχιστες υλοποιήσεις στις AMD κάρτες και από αυτές μόνο οι Sapphire αξίζουν, τώρα τουλάχιστον είναι και η Devil..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Γιατί είναι απάτες τα gameworks και physx; Ας έβγαζε και η AMD αντίστοιχες υλοποιήσεις optimized για το δικό της hardware, τι την σταματούσε; 

Έχει βγάλει και open-standards κιόλας, αλλά αν δεν σκάσεις φράγκα στον dev δεν ασχολείται. Μόνο TressFX είδαμε στα Tomb Raider. PhysX όποιο γκέιμ είχε λαμούσε σαν εφέ(Batman, Alice, Mafia 2 κλπ).

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Γιατί είναι απάτες τα gameworks και physx; Ας έβγαζε και η AMD αντίστοιχες υλοποιήσεις optimized για το δικό της hardware, τι την σταματούσε; Το έχω ξαναπεί ότι μεμονωμένα αυτά τα features φαίνονται λίγο περιττά ή gimmicks αλλά συνολικά όλα μαζί βελτιώνουν την εμπειρία. Αλλιώς να μην είχαμε ούτε AA, Ambient Occlusion, τίποτα, μόνο τα textures. Στην κατηγορία που υπάρχουν και AMD, ίδιες τιμές έχει και η NVIDIA που με OC είναι πρακτικά στα ίδια η 2060S με την 5700XT, άντε και να είναι λίγο μπροστά η AMD είναι πολύ μικρό το ποσοστό, δεν είναι κάτι wow που έχουν λυσσάξει οι πάντες με τις Navi. Άσε που από custom παίζουν ελάχιστες και οι τιμές θα πηγαίνουν στα ύψη όπως έγινε με τις vega. Σε NV βρίσκεις δεκάδες αξιόλογες υλοποιήσεις εκτός από κάτι κολοβές χαρχάλες με ένα fan. Το θέμα με την NV είναι ότι τόσα χρόνια που παίζει μόνη της έχει χτίσει μία "αυτοκρρατορία" στην συνείδηση του απλού καταναλωτή, σε NV optimized games, στο ότι το οι κάρτες της είναι πολύ περισσότερο plug 'n' play δεν χρειάζεσαι uv και τα σχετικά, που είναι δύσκολο να κλονίσει αυτό το οικοδόμημα η AMD. Και για να μην με λέτε biased η πρώτη μου επιλογή ήταν η Vega 64 αλλά είχε αρκετή διαφορά, κάνα 80άρι, με την 2060 που πήρα τελικά που δεν άξιζε τα παραπάνω χρήματα. Ελάχιστες υλοποιήσεις στις AMD κάρτες και από αυτές μόνο οι Sapphire αξίζουν, τώρα τουλάχιστον είναι και η Devil..

Όχι το να είναι optimized κάτι για το ένα και να κάνει εντελώς cripple την αποδοση των Amd καρτων αναγκάζει τους χρήστες να αγοράσουν nvidia και είναι καλές πρακτικές ανταγωνισμου.

TressFX, tiled resources, ambient occlusion, global illumination, morphological anti-aliasing και forward+ rendering είναι κάποιες από τις τεχνολογίες για effect που έφερε η AMD ας πούμε.

Έπρεπε κατά τη γνώμη σου να τις κάνει optimized για τις δικές της κάρτες και να κάνει τα παιχνίδια που τις ενσωμάτωναν να σέρνονται στις nvidia αδιαφορώντας για όσους έχουν αγοράσει τις συγκεκριμένες κάρτες.

Επεξ/σία από DsLmAnIaC
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το tiled resources είναι του DX12 και τα AO/GI δεν τα έφερε η AMD. Έχει απλά δική της λύση για AO(HDAO) ενώ η NV έχει HBAO+/VXAO. Το PhysX να λες πάλι καλά που έδινε και την επιλογή να το τρέχουν οι κόκκινες παπαρούνες. Θα μπορούσε να το έχει εντελώς κλειστό. Εγώ πάντως θα πω κρίμα που δεν το βλέπουμε πια το PhysX(Με εξαίρεση το Metro), γιατί σαν εφέ τα έσπαγε. Έσπαγες έναν τοίχο και τα particles(Εκτός του ότι ήταν πολύ πιο πλούσια) έμεναν στο έδαφος, δεν εξαφανίζονταν..

Αυτές τις λύσεις ελπίζω να τις δούμε στα επερχόμενα παιχνίδια από τις νέες κονσόλες που θα φοράνε Zen 2.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ναι και όλες οι nvidia είναι στο msrp. 

Είπαμε μη σας χαλάει που πλέον μπορεί κάποιος να επιλέξει και τον ανταγωνιστή και όχι μόνο τον "1660ti" που φωνάζουν όλοι στο fb σε κάθε build 

Και αν έχουν πεσει οι τιμές κάπως και πήραμε τις super για αυτό ευθύνεται και το λανσάρισμα των navi την αγορά. 

9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το tiled resources είναι του DX12 και τα AO/GI δεν τα έφερε η AMD. Έχει απλά δική της λύση για AO(HDAO) ενώ η NV έχει HBAO+/VXAO. Το PhysX να λες πάλι καλά που έδινε και την επιλογή να το τρέχουν οι κόκκινες παπαρούνες. Θα μπορούσε να το έχει εντελώς κλειστό. Εγώ πάντως θα πω κρίμα που δεν το βλέπουμε πια το PhysX(Με εξαίρεση το Metro), γιατί σαν εφέ τα έσπαγε. Έσπαγες έναν τοίχο και τα particles(Εκτός του ότι ήταν πολύ πιο πλούσια) έμεναν στο έδαφος, δεν εξαφανίζονταν..

Αυτές τις λύσεις ελπίζω να τις δούμε στα επερχόμενα παιχνίδια από τις νέες κονσόλες που θα φοράνε Zen 2.

Κλειστό ήταν από ένα σημείο και μετα και βάζαμε κάτι 9600gt passive μόνο και μόνο για να αναλάβουν το physx.

Επεξ/σία από DsLmAnIaC
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Κλειστό ήταν από ένα σημείο καινμετα και βάζαμε κάτι 9600gt passive μόνο και μόνο για να αναλάβουν το physx.

Ε όταν το έκλεισε άρχισε η κατρακύλα. Τώρα στα Metro είναι ανοιχτό για όλους. Εμένα πάντως αν και έριχνε αρκετά τις επιδόσεις, μου έχει λείψει σαν εφέ. Θυμάμαι έπαιζα το Alice: Madness Returns και γούσταρα με τα particles. Αυτά το 2011..Φτάσαμε στο 2019 και δεν βλέπω ρεαλισμό στα physics.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Και αν έχουν πεσει οι τιμές κάπως και πήραμε τις super για αυτό ευθύνεται και το λανσάρισμα των navi την αγορά. 

Το ακριβώς ανάποδο, δια στόματος της ίδιας της AMD. Πάλι καλά να λες που έβγαλε η nvidia SUPER γιατί τις είδες τις τιμές των navi πόσο ήταν. 

Αλλά είπαμε, η nvidia μιας πιάνει το κωλο ενώ η AMD που περιμένει στη γωνία να δει πόσο θα μας πιάσει το κωλο η nvidia για να μας τον πιάσει και αυτή 5% λιγότερο είναι κομπλέ. 

Η nvidia έχει τη δικαιολογία του RT για τις τιμές, την οποία δικαιολογία δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν ξέρω πόσο κοστίζει και το hw για RT αλλά και το r&d που έπεσε από πίσω. Η AMD η Αγία τι δικαιολογία έχει για τέτοιες τιμές?? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...