Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sakisgri είπε

Δεν ξέρω τι είδες γιατι εκανα edit.

Sorry τώρα το είδα.

Τότε μια χαρά, θα ενημερώσω πάλι όταν παραλάβω το δέμα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dmtri3 είπε

Sorry τώρα το είδα.

Τότε μια χαρά, θα ενημερώσω πάλι όταν παραλάβω το δέμα.

Επισης βλέπω estimate taxes 2,96$ άρα κάτι πλήρωσες από Φ.Π.Α αλλά όχι 24%. Αν ειναι έτσι τοτε θα χρεωθείς την διαφορά.

Και το shipping cost δεν το βάζουμε στη τιμή όταν ειναι κάτω από τα 150€ και αναγράφεται ξεχωριστά στο τιμολόγιο.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Επισης βλέπω estimate taxes 2,96$ άρα κάτι πλήρωσες από Φ.Π.Α αλλά όχι 24%. Αν ειναι έτσι τοτε θα χρεωθείς την διαφορά.

Και το shipping cost δεν το βάζουμε στη τιμή όταν ειναι κάτω από τα 150€ και αναγράφεται ξεχωριστά στο τιμολόγιο.

Ναι όντως το CIF είναι για >150€, δεν το πρόσεξα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dmtri3 είπε

Ναι όντως το CIF είναι για >150€, δεν το πρόσεξα.

Τώρα που το ξανά κοιτάω νομίζω εχεις πληρώσει τον Φ.Π.Α.

Γιατι αν η τιμή μαζί με τα μεταφορικά μετά την έκπτωση ειναι 25,76$ και αφαιρέσουμε τα μεταφορικά και τον Φ.Π.Α πάει στα 12,85$ τα 2.96$ estimate taxes που πλήρωσες ειναι πολύ κοντά σε αυτά που πρέπει να πληρωσεις.

Αν ειναι έτσι θα χρεωθείς κάτι ψιλά για το υπόλοιπο Φ.Π.Α και 2,5€ η 5€ τέλος εκτελωνισμού.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Τώρα που το ξανά κοιτάω νομίζω εχεις πληρώσει τον Φ.Π.Α.

Γιατι αν η τιμή μαζί με τα μεταφορικά μετά την έκπτωση ειναι 25,76$ και αφαιρέσουμε τα μεταφορικά πάει στα 15,81$ τα 2.96$ estimate taxes που πλήρωσες ειναι πολύ κοντά σε αυτά που πρέπει να πληρωσεις.

Αν ειναι έτσι θα χρεωθείς κάτι ψιλά για το υπόλοιπο Φ.Π.Α και 5€ τέλος εκτελωνισμού, δλδ περίπου 6€ σύνολο.

Τα 2.96$ tax μου φάνηκε πολύ λίγο στην αρχή (νόμιζα για κάποιο φόρο της ΗΠΑ) γι αυτό και το πήρα σαν "VAT not included".

Αν είναι όντως έτσι ακόμα καλύτερα. Στη χειρότερη θα πληρώσω γύρω στα 10€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dmtri3 είπε

Τα 2.96$ tax μου φάνηκε πολύ λίγο στην αρχή (νόμιζα για κάποιο φόρο της ΗΠΑ) γι αυτό και το πήρα σαν "VAT not included".

Αν είναι όντως έτσι ακόμα καλύτερα. Στη χειρότερη θα πληρώσω γύρω στα 10€.

Έκανα edit πάλι 😁 Σήμερα δεν είμαι σε φόρμα 😂 Μάλλον η 2,5€ η 5€ θα πληρωσεις. (πιο πιθανό για 2,5€ το βλέπω)

Επεξ/σία από sakisgri
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Έκανα edit πάλι 😁 Σήμερα δεν είμαι σε φόρμα 😂 Μάλλον η 2,5€ η 5€ θα πληρωσεις. (πιο πιθανό για 2,5€ το βλέπω)

Μια χαρά τότε. Ευχαριστώ και πάλι!

Επεξ/σία από dmtri3
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dmtri3 είπε

Μια χαρά τότε. Ευχαριστώ και πάλι!

Πάλι edit  😁 Βλέπω μάλλον είσαι στην πρώτη κατηγορία δλδ για δέμα αξίας από 0 έως 15€. Έτσι θα πληρωσεις 2,5€

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/7/2024 στις 6:26 ΜΜ, sakisgri είπε

Απ' ότι φαινεται δεν το έχει παραλάβει ακόμα τα ΕΛΤΑ, γιαυτό και δεν εμφανίζεται ακόμα.

What is transit unit deconsolidation?
Deconsolidation is the process of breaking down a single shipment of cargo into several smaller shipments and processing those shipments for final inland delivery directly from the port of entry to a store or distribution center. Deconsolidation is an important component of the distribution process.

Μετάφραση:
Τι είναι η αποενοποίηση μονάδων διαμετακόμισης;
Η αποενοποίηση είναι η διαδικασία διάσπασης μιας μεμονωμένης αποστολής φορτίου σε πολλές μικρότερες αποστολές και επεξεργασίας αυτών των αποστολών για τελική εσωτερική παράδοση απευθείας από το λιμάνι εισόδου σε ένα κατάστημα ή κέντρο διανομής. Η αποενοποίηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας διανομής.

Μίλησα με τα ΕΛΤΑ γιατί μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το δέμα. Έχει κολλήσει εκεί 5 μέρες (θυμίζει εποχές 2015) και μου είπαν ότι δεν παραλαμβάνουν αυτοί 1000%. 

Επίσης το πακέτο είναι κοντά στα 4 κιλά και μου φαίνεται δύσκολο να το πάρουν τα ΕΛΤΑ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Niiikoc είπε

Μίλησα με τα ΕΛΤΑ γιατί μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το δέμα. Έχει κολλήσει εκεί 5 μέρες (θυμίζει εποχές 2015) και μου είπαν ότι δεν παραλαμβάνουν αυτοί 1000%. 

Επίσης το πακέτο είναι κοντά στα 4 κιλά και μου φαίνεται δύσκολο να το πάρουν τα ΕΛΤΑ.

Όλα τα κρατικά ταχυδρομεία συνεργάζονται αναμεταξύ τους. Και βαριά δέματα τα διακινεί κανονικά τα ΕΛΤΑ απλώς δεν το φέρνει σπίτι σου, πρέπει να πας εσύ να το παραλάβεις.

Τις πιο πολλές φορές οι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ δεν ξέρουν τι τους γίνεται.... Αν δεν παραλάβει το δέμα τα ΕΛΤΑ δεν το βλέπουν καν, λογικά γιαυτό και σου δώσανε αυτή την απάντηση.

Όταν το παραλάβουν τοτε θα το δεις και στα https://parcelsapp.com/ και τοτε θα ξέρουν και τα ΕΛΤΑ...

Επισης το tracking number λογικά θα ειναι της μορφής 2 γράμματα μπροστά - νούμερα στη μέση - και 2 γράμματα στο τέλος.

Δες εδώ να δεις ότι η Austrian post συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ. Βάζω και φώτο κάτω. https://www.supereverything.gr/odigos/diethni-taxidromia-apostoles-ellada

Austrian post.JPG

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
16 hours ago, sakisgri said:

@sakisgri αγαπητέ συμφορουμίτη (σε έχω ξανασυγχαρεί για το κουράγιο σου), πάρε επειγόντως άδεια (αν όχι από την εργασία σου, σίγουρα από το φόρουμ) ή ξεκίνα να χρεώνεις τις απαντήσεις σου 🤣

Έχεις λαλήσει με το ρόλο του οικονομικού ιατροδικαστή εδώ μέσα να βρίσκεις κάθε πιθανό pattern σε κάθε απορία του καθενός.

(το ξέρεις βέβαια) φιλικά πάντα.

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Όλα τα κρατικά ταχυδρομεία συνεργάζονται αναμεταξύ τους. Και βαριά δέματα τα διακινεί κανονικά τα ΕΛΤΑ απλώς δεν το φέρνει σπίτι σου, πρέπει να πας εσύ να το παραλάβεις.

Τις πιο πολλές φορές οι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ δεν ξέρουν τι τους γίνεται.... Αν δεν παραλάβει το δέμα τα ΕΛΤΑ δεν το βλέπουν καν, λογικά γιαυτό και σου δώσανε αυτή την απάντηση.

Όταν το παραλάβουν τοτε θα το δεις και στα https://parcelsapp.com/ και τοτε θα ξέρουν και τα ΕΛΤΑ...

Επισης το tracking number λογικά θα ειναι της μορφής 2 γράμματα μπροστά - νούμερα στη μέση - και 2 γράμματα στο τέλος.

Δες εδώ να δεις ότι η Austrian post συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ. Βάζω και φώτο κάτω. https://www.supereverything.gr/odigos/diethni-taxidromia-apostoles-ellada

Austrian post.JPG

Μίλησα με τον αποστολέα και μου είπαν ότι κάπου έχει χαθεί το πακέτο 🤷

Επίσης το tracking number που μου έδωσαν δεν έχει γράμματα παρά μόνο αριθμούς.

Μου είπαν ότι θα κάνουν refund τα χρήματα.

Αλλά μου φαίνεται πολύ κουλό να χάνεται πακέτο έτσι εν έτει 2024.

Δημοσ.

καλησπέρα, επειδή δεν εχω εμπειρία με τελωνείο και γενικα αγορές απο το εξωτερικό θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Θελω να αγοράσω ενα acrylic stand απο Ασία το οποιο κοστιζει γύρω στα $26 και το shipping ειναι στα $25, δυστυχως ήταν η πιο φθηνη επιλογη κι ήταν με Fedex, εχω ακουσει οτι η fedex χρεωνει τραγικα ποσα, οποτε θα ηθελα να μαθω πόσο περίπου θα μου βγουν τα εξοδα εκτωλινισμού για ενα πακετο συνολικης αξιας 52 ευρω μαζι με μεταφορικα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Justaguest01 είπε

καλησπέρα, επειδή δεν εχω εμπειρία με τελωνείο και γενικα αγορές απο το εξωτερικό θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Θελω να αγοράσω ενα acrylic stand απο Ασία το οποιο κοστιζει γύρω στα $26 και το shipping ειναι στα $25, δυστυχως ήταν η πιο φθηνη επιλογη κι ήταν με Fedex, εχω ακουσει οτι η fedex χρεωνει τραγικα ποσα, οποτε θα ηθελα να μαθω πόσο περίπου θα μου βγουν τα εξοδα εκτωλινισμού για ενα πακετο συνολικης αξιας 52 ευρω μαζι με μεταφορικα. 

Καλησπέρα, εφόσον δεν το εχεις αγοράσει ακόμα θα σου πρότεινα να κοιτάξεις στο Aliexpress που κατά 90% θα βρεις αυτό που ψάχνεις και δεν θα πληρωσεις τπτ παραπάνω από την αρχική τιμή. Τελωνείο θα περασει σε άλλη Ευρωπαικη χώρα και όχι στην Ελλαδα, έτσι δεν θα χρεωθείς κάτι παραπάνω.

Αν σε ενδιαφέρει εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 θα βρεις οδηγό με ασφαλή τρόποι αποστολής.

Εναλλακτικά υπάρχει και το Banggood που επίσης ειναι ασφαλής και δεν περνάνε τα δέματα τελωνειο. Απλώς δεν έχει την ποικιλία που έχει το Aliexpress.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...