Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, C(r)y είπε

Έκανα νύξη για την κατανάλωση που τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία , οτι τα έξοδα των ΔΕΚΟ δεν είναι πολλά, όμως τα 2 σημαντικότερα πράγματα που τουλάχιστον για εμένα είναι μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη συμβατική ενοικίαση είναι τα εξής :

H γειτονιά μου είναι ο Πειραιάς 

Σίγουρα όχι από τις "καλές περιοχές" της Αθήνας, αλλά πιθανότατα όχι και η πλέον υποβαθμισμένη 

Στο παράδειγμα που σου έθεσα, η διαφορά σε ετήσιο επίπεδο είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 300 ευρώ που μου λες

Πόσο παίρνει το airbnb σε μια ενοικίαση των 40€ τη μέρα ; 

Τι κόστος έχει να μαζέψεις το σπίτι, να παραλάβεις τους επισκέπτες και να τους ξεπροβοδίσεις ; 

Ο χρόνος ο δικός σου δεν είναι χρήμα ; 

Ο μέσος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος (που δε μένει σε αυτό) δε νομίζει ότι το χρησιμοποιεί ούτε για γαμηστρώνα ούτε για να κάνει πάρτι με τους φίλους του 

Εντάξει, έχω γνωστό που δίνει το δικό του διαμέρισμα airbnb και πάει και μένει στη μάνα του, δεν είναι όμως για όλους αυτά... 

Τα μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι προφανώς η απουσία κινδύνου τουφεκιάς, ενώ θεωρώ και αρκετά σημαντικό το γεγονός ότι δύνασαι να έχεις το διαμέρισμά σου διαθέσιμο προς εκμετάλλευση ανά πάσα στιγμή 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

H γειτονιά μου είναι ο Πειραιάς 

Σίγουρα όχι από τις "καλές περιοχές" της Αθήνας, αλλά πιθανότατα όχι και η πλέον υποβαθμισμένη 

Στο παράδειγμα που σου έθεσα, η διαφορά σε ετήσιο επίπεδο είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 300 ευρώ που μου λες

Πόσο παίρνει το airbnb σε μια ενοικίαση των 40€ τη μέρα ; 

Τι κόστος έχει να μαζέψεις το σπίτι, να παραλάβεις τους επισκέπτες και να τους ξεπροβοδίσεις ; 

Ο χρόνος ο δικός σου δεν είναι χρήμα ; 

Ο μέσος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος (που δε μένει σε αυτό) δε νομίζει ότι το χρησιμοποιεί ούτε για γαμηστρώνα ούτε για να κάνει πάρτι με τους φίλους του 

Εντάξει, έχω γνωστό που δίνει το δικό του διαμέρισμα airbnb και πάει και μένει στη μάνα του, δεν είναι όμως για όλους αυτά... 

Τα μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι προφανώς η απουσία κινδύνου τουφεκιάς, ενώ θεωρώ και αρκετά σημαντικό το γεγονός ότι δύνασαι να έχεις το διαμέρισμά σου διαθέσιμο προς εκμετάλλευση ανά πάσα στιγμή 

Ο Πειραιάς ανεβαίνει και θα συνεχίσει να ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς λόγω των project που υλοποιούνται μπροστά στο Νιάρχος , το μετρό κτλ. οπότε πολλοί θα εμφανιστούν με Airbnb .

Στη δική μου περίπτωση μιλάω για εξοχικό, το οποίο συντηρεί - ξεπροβοδίζει -φροντίζει το σπίτι κτλ άτομο που έχει πάρει σύνταξη (εδώ να πω οτι βάζοντας ελάχιστη διαμονή 3-4 νύχτες ακόμη και την ελάχιστη να σου κλείσουν πάλι μιλάμε 1 φορά καθαρισμό /πήγαινε - έλα για 150 €) , τα αναλώσιμα κτλ μαζί με τη ΔΕΚΟ ξαναλέω δεν είναι πολλά ( είναι σαν να πήγαινα εγώ να μείνω κάθε ΣΚ) τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Επίσης εμείς το χρησιμοποιούμε τον υπόλοιπο χρόνο και σίγουρα έχει κάποια πάγια έξοδα π.χ. το Νερό είναι αρκετό γιατί ποτίζει τον κήπο κάθε μέρα άσχετα αν μπει δεν μπει κανείς. Οπότε δεν είναι γαμηστρώνας αν και έχει λειτουργήσει έτσι :P . Εγώ μένω μόνος μου , και φυσικά δεν το έχω μόνιμη κατοικία, όμως τριήμερα γιορτές κτλ και όποτε προκύψουν οικογενειακές ανάγκες μπορείς να το δεσμεύσεις.

Συνοψίζοντας ,με ένα καλό προγραμματισμό, μπορείς να κάνεις και διακοπές και να φτιάξεις το σπίτι σου να το απολαμβάνεις και εσύ και να βγάζεις και ένα καλό χαρτζιλίκι.

Γενικά όμως πρέπει να πάψουμε να δαιμονοποιούμε κάθε τι καινούριο και να προσπαθούμε να δούμε πως μπορεί να δουλέψει και πόσο μπορεί να ωφελήσει κάποιους. 

Κλείνοντας να σου πω πως σίγουρα μιλάμε υπό προϋποθέσεις αλλά έχει σώσει αρκετό κόσμο που είχε σοβαρές βιοποριστικές ανάγκες βιοποριστικές και δεν σημαίνει οτι όποιος κάνει airbnb , κάαθεεται σε μια καρέκλα και εισπράττει με ένα καφέ στο χέρι.  Δηλαδή ακόμη και στο φίλο σου που λέει οτι μένει στη μάνα του, οκ δεν είναι το καλύτερο αλλά ειναι ένα εισόδημα που θα το έχει ανάγκη , δεν είναι λόγος κοροϊδίας. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, C(r)y είπε

Ο Πειραιάς ανεβαίνει και θα συνεχίσει να ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς λόγω των project που υλοποιούνται μπροστά στο Νιάρχος , το μετρό κτλ. οπότε πολλοί θα εμφανιστούν με Airbnb .

Στη δική μου περίπτωση μιλάω για εξοχικό, το οποίο συντηρεί - ξεπροβοδίζει -φροντίζει το σπίτι κτλ άτομο που έχει πάρει σύνταξη (εδώ να πω οτι βάζοντας ελάχιστη διαμονή 3-4 νύχτες ακόμη και την ελάχιστη να σου κλείσουν πάλι μιλάμε 1 φορά καθαρισμό /πήγαινε - έλα για 150 €) , τα αναλώσιμα κτλ μαζί με τη ΔΕΚΟ ξαναλέω δεν είναι πολλά ( είναι σαν να πήγαινα εγώ να μείνω κάθε ΣΚ) τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Επίσης εμείς το χρησιμοποιούμε τον υπόλοιπο χρόνο και σίγουρα έχει κάποια πάγια έξοδα π.χ. το Νερό είναι αρκετό γιατί ποτίζει τον κήπο κάθε μέρα άσχετα αν μπει δεν μπει κανείς. Οπότε δεν είναι γαμηστρώνας αν και έχει λειτουργήσει έτσι :P . Εγώ μένω μόνος μου , και φυσικά δεν το έχω μόνιμη κατοικία, όμως τριήμερα γιορτές κτλ και όποτε προκύψουν οικογενειακές ανάγκες μπορείς να το δεσμεύσεις.

Συνοψίζοντας ,με ένα καλό προγραμματισμό, μπορείς να κάνεις και διακοπές και να φτιάξεις το σπίτι σου να το απολαμβάνεις και εσύ και να βγάζεις και ένα καλό χαρτζιλίκι.

Γενικά όμως πρέπει να πάψουμε να δαιμονοποιούμε κάθε τι καινούριο και να προσπαθούμε να δούμε πως μπορεί να δουλέψει και πόσο μπορεί να ωφελήσει κάποιους. 

Κλείνοντας να σου πω πως σίγουρα μιλάμε υπό προϋποθέσεις αλλά έχει σώσει αρκετό κόσμο που είχε σοβαρές βιοποριστικές ανάγκες βιοποριστικές και δεν σημαίνει οτι όποιος κάνει airbnb , κάαθεεται σε μια καρέκλα και εισπράττει με ένα καφέ στο χέρι.  Δηλαδή ακόμη και στο φίλο σου που λέει οτι μένει στη μάνα του, οκ δεν είναι το καλύτερο αλλά ειναι ένα εισόδημα που θα το έχει ανάγκη , δεν είναι λόγος κοροϊδίας. 

Μακάρι να ανέβει, και στο λέω γιατί την αγαπάω αυτήν τη βρωμιάρα την πόλη όσο τίποτα και δε την αλλάζω με τίποτα 

Από εκεί και πέρα, συμφωνώ για το εξοχικό, έχω και εγώ περίπτωση γνωστού στα Χανιά που έχουν σπίτι στον Σταυρό που τους αφήνει χρήμα με αυτόν τον τρόπο, όμως το εξοχικό είναι μια ειδική περίπτωση

Η ιδιοκτήτρια (πεθερά του φίλου) το έδινε και προ BNB να καταλάβεις, σε γερμανικά τουριστικά γραφεία, οπότε δεν ανακάλυψε και τον τροχό, απλά βρήκε τρόπο να αυξήσει το κέρδος της, βέβαια από την άλλη μετά από κάνα δυο σαιζόν με airbnb σκέφτεται να γυρίσει στα παλιά, καθώς με το γραφείο δεν ασχολιόταν καθόλου η ίδια και απλά εισέπραττε 

Τέλος δε νομίζω να κορόιδεψα τον γνωστό που πάει στη μάνα του, είπα ότι αυτό απλά δεν είναι εφικτό για όλο τον κόσμο 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μακάρι να ανέβει, και στο λέω γιατί την αγαπάω αυτήν τη βρωμιάρα την πόλη όσο τίποτα και δε την αλλάζω με τίποτα 

Από εκεί και πέρα, συμφωνώ για το εξοχικό, έχω και εγώ περίπτωση γνωστού στα Χανιά που έχουν σπίτι στον Σταυρό που τους αφήνει χρήμα με αυτόν τον τρόπο, όμως το εξοχικό είναι μια ειδική περίπτωση

Η ιδιοκτήτρια (πεθερά του φίλου) το έδινε και προ BNB να καταλάβεις, σε γερμανικά τουριστικά γραφεία, οπότε δεν ανακάλυψε και τον τροχό, απλά βρήκε τρόπο να αυξήσει το κέρδος της, βέβαια από την άλλη μετά από κάνα δυο σαιζόν με airbnb σκέφτεται να γυρίσει στα παλιά, καθώς με το γραφείο δεν ασχολιόταν καθόλου η ίδια και απλά εισέπραττε 

Τέλος δε νομίζω να κορόιδεψα τον γνωστό που πάει στη μάνα του, είπα ότι αυτό απλά δεν είναι εφικτό για όλο τον κόσμο 

Πειραιάς, Παραλιακά Μοσχάτο.Νέο Φάληρο αρχίζουν και από πέρυσι ανεβαίνει οι αξίες τον ακινήτων και θα συνεχιστεί γιατί εκτός από το μετρό . το τράμ αυτό που θα γίνει μπροστά στο νιάρχο εάν εχεις δει τα σχέδια (με ένα googlerisma) , που ήδη προχωράει στο στάδιο 2 , θα αλλάξει πολύ το τοπίο της περιοχής, και εγώ Κερατσίνι Πειραιά μεγάλωσα. Αν είχα πολλά χρήματα θα αγόραζα παλιά μονοκατοικία στην Καστέλα και θα την έφτιαχνα, το προτιμώ από να έπαιρνα σπιτι στο Π.Ψυχικό. Μένω αρκετό καιρό δίπλα , και παρόλαυτά όταν πιάνεις τη Συγγρού και κατεβαίνεις Νότια αλλάζει όλη η ψυχοσύνθεσή σου, γ'ίνεσαι πιο αισιόδοξος.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αυτό που παρατηρώ στη διαμάχη ΕΡ-ΜΠΙΕΝΜΠΙ - Μακρ. Ενοικίασης, είναι ότι ποτέ δεν συζητιέται πως θα γίνει πιο ασφαλής, stress-free και ελκυστική η μακροχρόνια μίσθωση για τους ιδιοκτήτες, παρά μόνο πως θα γίνει χειρότερο το AirBnB και να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση των φεσιών και των κλειστών διαμερισμάτων*. Και την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώνει και υψηλότατους φόρους ακινήτων. Θα μπορούσε ένα μέρος να πηγαίνει ως ανταποδοτικό στους ιδιοκτήτες, πχ απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση φεσιού, χρέωση ΕΝΦΙΑ στο ΑΦΜ του μπαταχτσή, δωρεάν κρατικές υπηρεσίες που θα αναλαμβάνουν τις διαδικασίες έναντι των κακοπληρωτών κλπ.

*Επίσης, δίκιο έχουν φυσικά όλοι όσοι διαμαρτύρονται ότι τους διώχνουν λόγω AirBnB και ειδικά για τις τριετίες, αλλά να θυμίσω ότι προ-AirBnb είχαμε το φαινόμενο να νοικιάζει ο άλλος σπίτι και μετά από 1 χρόνο να σου λέει "κατέβασε το νοίκι / βάλε μου Aircondition/αλουμίνια κλπ, γιατί αν θέλω βρίσκω αλλού φθηνότερα και κόψε το λαιμό σου". Ούτε τριετίες ούτε τίποτα αναφέρονταν τότε προς όφελος του ιδιοκτήτη.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miracle Worker είπε

Πάντως αυτό που παρατηρώ στη διαμάχη ΕΡ-ΜΠΙΕΝΜΠΙ - Μακρ. Ενοικίασης, είναι ότι ποτέ δεν συζητιέται πως θα γίνει πιο ασφαλής, stress-free και ελκυστική η μακροχρόνια μίσθωση για τους ιδιοκτήτες, παρά μόνο πως θα γίνει χειρότερο το AirBnB και να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση των φεσιών και των κλειστών διαμερισμάτων*. Και την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώνει και υψηλότατους φόρους ακινήτων. Θα μπορούσε ένα μέρος να πηγαίνει ως ανταποδοτικό στους ιδιοκτήτες, πχ απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση φεσιού, χρέωση ΕΝΦΙΑ στο ΑΦΜ του μπαταχτσή, δωρεάν κρατικές υπηρεσίες που θα αναλαμβάνουν τις διαδικασίες έναντι των κακοπληρωτών κλπ.

*Επίσης, δίκιο έχουν φυσικά όλοι όσοι διαμαρτύρονται ότι τους διώχνουν λόγω AirBnB και ειδικά για τις τριετίες, αλλά να θυμίσω ότι προ-AirBnb είχαμε το φαινόμενο να νοικιάζει ο άλλος σπίτι και μετά από 1 χρόνο να σου λέει "κατέβασε το νοίκι / βάλε μου Aircondition/αλουμίνια κλπ, γιατί αν θέλω βρίσκω αλλού φθηνότερα και κόψε το λαιμό σου". Ούτε τριετίες ούτε τίποτα αναφέρονταν τότε προς όφελος του ιδιοκτήτη.

Κάνεις λάθος... Έχει ψηφιστεί νόμος που δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη να κάνει έξωση στον ενοικιαστή ακόμη και από τον πρώτο μήνα καθυστέρησης ενοικίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μια δυο εργάσιμες και χωρίς ιδιαίτερο κόστος και χωρίς 3ετιες και άλλους περιορισμούς... 

Προφανώςκαι η φάση έχει γίνει στρες φρι που λες και εσύ αλλά από την άλλη οι υπερασπιστές του Airbnb χρησιμοποιούν μόνο γενικότητες του στυλ μπαταχτζιδες, παπάρες, λαμόγια, κλεφτες, εκβιαστες κτλ για να τσουβαλιασουν όλους τους ενοικιαστές λες και δεν υπάρχει κανείς καλός... 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tounion είπε

Κάνεις λάθος... Έχει ψηφιστεί νόμος που δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη να κάνει έξωση στον ενοικιαστή ακόμη και από τον πρώτο μήνα καθυστέρησης ενοικίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μια δυο εργάσιμες σε 45 ημέρες εφόσον ο ενοικιαστής δεν κάνει ανακοπή, αν κάνει τότε όοοοοταν γίνει το δικαστήριο και χωρίς ιδιαίτερο κόστος με κόστος min 500€ και χωρίς 3ετιες και άλλους περιορισμούς... 

fixed

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Οι ιδιοκτήτες είναι το κεφάλαιο και σε αυτή τη χώρα είναι ο εχθρός. Και χάρη σου κάνει ο νοικάρης να σε πληρώνει. Αντε, κάνε και καμιά μείωση που εκμεταλλεύεσαι την εργατιά. 

6 ώρες πριν, Djzan είπε

και καθε φορά που θα πηγαίνει να δείξει το σπίτι, θα κάνει αυτή την διαδικασία όπως ξεκάθαρα θα έκανες και εσυ ε?

για να μην παρεξηγηθώ δεν δικαιολογώ κανέναν . καλά κάνει και έχει ρευμα για μένα γι ανα μπορει να δείχνει το σπίτι αλλά απο την άλλη ξεκάθαρα θα έπρεπε η πρώτη του δουλειά να ήταν να μπει στο ονομα του ενοικιαστή.

Με το να μην έχεις ρεύμα αναγκάζεις τον ενοικιαστή να το βάλει στο όνομά του. Αλλιώς μπορεί να σου φάει μήνες αν είναι τζαμπατζής, αφού για να βάλει τη ΔΕΗ πρέπει να υπάρχει ενοικιαστήριο αν θυμάμαι καλά. Και όταν νοικιάζεις το σπίτι σου σε έναν άγνωστο, δεν ξέρεις τι είναι, δεν τον ξέρεις κι απο χθες. 

Επειδή το σπίτι είχε ηλεκτρικό ρολό στο σαλόνι, το είχα κατεβασμένο κατα 70%, μαζι με την κλασική μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας μια χαρά μπορούσα να το δείξω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

fixed

Aν ο ενοικιαστης δεν πλήρωνει το 1 ενοικιο, τοτε δεν θα εχει να πληρωσει ουτε τα 500-600€ του δικηγορου. Επισης σε περιπτωση μη πληρωμης του ενοικιου, η διαδικασια ειναι να αποστελλεις εξωδικο και μετα αν δεν παρεις τα λεφτα σου, να ζητας αποδοση του ακινητου, διαδικασια που δεν μπορει να ανακοπει. Το ολο συνολο δεν ξεπερνα τις 35-40 εκτος κι αν ο δικηγορος ειναι λαμογιο και θελει να καθυστερησει με υποσχεσεις χρηματων που εχει να λαμβανει ο ενοικιαστης και προχωρησει σε αλλου ειδους διεκδικησεις και δικαστικους τροπους. Αυτος ο "γρηγορος" τροπος, προφανως και σημαινει κοστος και εξοδα, καπου γυρω στο 1000αρικο αν υπολογιστουν και τα εξοδα του κλητηρα για την εξωση σε καποιο περιεργο.

https://www.in.gr/2018/04/13/economy/oi-eidikoi-apantoun/mi-pliromi-enoikion-ti-prepei-na-kseroun-idioktites-kai-misthotes/

https://siamakis-lawyers.gr/practice/δύστροπος-ενοικιαστής-έξωση-ι/

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, 29gk είπε

Aν ο ενοικιαστης δεν πλήρωνει το 1 ενοικιο, τοτε δεν θα εχει να πληρωσει ουτε τα 500-600€ του δικηγορου.

Εξαρτάται, αυτοί που καθυστερούν/δεν πληρώνουν το ενοίκιο τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και στους "στρατηγικούς κακοπληρωτές". Η πρώτη κατηγορία φυσικά και δεν έχει να πληρώσει το δικηγόρο, η δεύτερη όμως θα τον πληρώσει γιατί σκοπός τους είναι να μείνουν μέσα στο μίσθιο όσο περισσότερο καιρό μπορούν πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα.

36 λεπτά πριν, 29gk είπε

Επισης σε περιπτωση μη πληρωμης του ενοικιου, η διαδικασια ειναι να αποστελλεις εξωδικο και μετα αν δεν παρεις τα λεφτα σου, να ζητας αποδοση του ακινητου, διαδικασια που δεν μπορει να ανακοπει.

Εδώ κάνεις λάθος, όχι μόνο μπορεί να γίνει ανακοπή, έχει ήδη γίνει αμέτρητες φορές.

Edit

Πάρε και ένα link που περιγράφει πως γίνεται αυτό που νομίζεις πως δεν μπορεί να γίνει:

https://loukadounoslawfirm.gr/ανακοπή-και-αναστολή-εκτέλεσης-κατά-δ/

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Εξαρτάται, αυτοί που καθυστερούν/δεν πληρώνουν το ενοίκιο τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και στους "στρατηγικούς κακοπληρωτές". Η πρώτη κατηγορία φυσικά και δεν έχει να πληρώσει το δικηγόρο, η δεύτερη όμως θα τον πληρώσει γιατί σκοπός τους είναι να μείνουν μέσα στο μίσθιο όσο περισσότερο καιρό μπορούν πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα.

Εδώ κάνεις λάθος, όχι μόνο μπορεί να γίνει ανακοπή, έχει ήδη γίνει αμέτρητες φορές.

Edit

Πάρε και ένα link που περιγράφει πως γίνεται αυτό που νομίζεις πως δεν μπορεί να γίνει:

https://loukadounoslawfirm.gr/ανακοπή-και-αναστολή-εκτέλεσης-κατά-δ/

Αν διαβασεις το δευτερο link παραπανω, αυτο το "αμετρητες φορες" περιοριζεται απο τον δικηγορο στο 5% !!! Προφανως και τα μεγεθη και τα νουμερα ειναι εκτιμησεις και τιποτα περισσοτερο, αλλα με εξαιρεσεις οπως πολυ σωστα αναφερεις τους "στρατηγικους κακοπληρωτες", μια μεριδα που οπωσδηποτε εχει και τα χρηματα να πληρωσει αλλα δεν θελει οπως και θα τα κατευθυνει τα χρηματα της εκει που θα της αποφερουν περισσοτερο οφελος, η συντριπτικη πλειοψηφια πλεον θα κοιταξει να μαζεψει ενα ποσο για να παει παρακατω και να αρχισει απο την αρχη την ιδια ιστορια αν και με αλλον κι ανυποψιαστο ιδιοκτητη, παρα να παλεψει για κατι σιγουρα χαμενο. Επισης στο τεχνικο κομματι, και παρακαλω αν θελει ενας δικηγορος που παρακολουθει το νημα ας νας διαφωτισει, και παλι στο δευτερο link,  θα δεις πως η ανακοπη και παλι εχει περιορισμενο κερδισμενο χρονο οπως και αμφιβολο αποτελεσμα.

Αντιγραφοντας λοιπον απο το παραπανω site:

Πως μπορεί να αμυνθεί ο μισθωτής – οφειλέτης.

Ο μισθωτής έχει τη δυνατότητα άσκησης ανακοπής με αντικείμενο ελέγχου το κύρος και τη νομιμότητα εκδόσεως της διαταγής αποδόσεως. Εξετάζεται δηλαδή εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την νόμιμη έκδοσή της διαταγής. Η ανακοπή ασκείται με κατάθεση και επίδοση όπως και η αγωγή εντός 15 εργασίμων ημερών από την παραλαβή της. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι να γνωρίζουν οι μισθωτές ότι η άσκηση της ανακοπής Δεν αναστέλλει την εκτέλεση της διαταγής, δηλαδή ακόμη και αν ασκηθεί ανακοπή ο εκμισθωτής μπορεί να αποβάλει τον ενοικιαστή από το ακίνητο μίσθιο. Η αναστολή επέρχεται με χωριστό δικόγραφο αναστολής εκτέλεσης – διαδικασία ασφ. Μέτρων και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις πιθανολόγησης ευδοκίμησης της ανακοπής.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.

@29gk

Βλέπεις μόνο αυτά που σε συμφέρουν, αυτά που γράφει το link στην τελευταία πρόταση περί αναστολής δεν τα λαμβάνεις καθόλου υπόψιν!

Ξέρω προσωπικά 2 διαφορετικές περιπτώσεις ενοικιαστών που κατάφεραν αναστολή εκτέλεσης της διαταγής απόδοσης. Ο ένας ισχυρίστηκε ότι ότι είχε πληρώσει παρουσιάζοντας πλαστές αποδείξεις, ο άλλος επικαλέστηκε το ότι θα έμεναν τα παιδιά του στο δρόμο. Στο δικαστήριο φυσικά και έχασαν, μέχρι τότε όμως όμως είχε κερδίσει πάνω από ένα χρόνο τζάμπα παραμονή στο μίσθιο.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις - αλλά και το κομμάτι στο link που επέλεξες να αγνοήσεις - αποδεικνύουν ότι ο αρχικός σου ισχυρισμός, δλδ το "διαδικασια που δεν μπορει να ανακοπει", απλά δεν στέκει. Σαφώς και μπορεί να ανακοπεί, το πόσο εύκολα ή δύσκολα και τι προϋποθέσεις χρειάζονται είναι άλλο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

@29gk

Βλέπεις μόνο αυτά που σε συμφέρουν, αυτά που γράφει το link στην τελευταία πρόταση περί αναστολής δεν τα λαμβάνεις καθόλου υπόψιν!

Ξέρω προσωπικά 2 διαφορετικές περιπτώσεις ενοικιαστών που κατάφεραν αναστολή εκτέλεσης της διαταγής απόδοσης. Ο ένας ισχυρίστηκε ότι ότι είχε πληρώσει παρουσιάζοντας πλαστές αποδείξεις, ο άλλος επικαλέστηκε το ότι θα έμεναν τα παιδιά του στο δρόμο. Στο δικαστήριο φυσικά και έχασαν, μέχρι τότε όμως όμως είχε κερδίσει πάνω από ένα χρόνο τζάμπα παραμονή στο μίσθιο.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις - αλλά και το κομμάτι στο link που επέλεξες να αγνοήσεις - αποδεικνύουν ότι ο αρχικός σου ισχυρισμός, δλδ το "διαδικασια που δεν μπορει να ανακοπει", απλά δεν στέκει. Σαφώς και μπορεί να ανακοπεί, το πόσο εύκολα ή δύσκολα και τι προϋποθέσεις χρειάζονται είναι άλλο θέμα.

Καταρχην οι συγκεκριμενες περιπτωσεις που αναφερεις, ποτε υπηρξαν; Καθως παλαιοτερα ειχα και εγω προσωπικα τετοιες ιστοριες, ομως σε συζητηση - υποθετικη ευτυχως καθως τελικα δεν χρειαστηκε - που εκανα με δικηγορο μου ανεφερε συνοπτικα τα οσα παραπανω γραφω. Φυσικα εγγυηση κανενας δεν δινει αλλα η κατασταση εχει αλλαξει αρδην. Τωρα εαν καποιος παρουσιασε πλαστες αποδειξεις, διακινδυνευοντας ακομα και ποινικη καταδικη και ο αλλος πληρωσε δικηγορο που νικησε τον δικηγορο του ιδιοκτητη χωρις εκεινος να αντιδρασει, μαλλον και παλι αναφερεσαι σε περιπτωσιολογιες.

Επιπροσθετα, να σου πω πως εχω ενεργη αγγελια απο την 1η Μαιου για μια ενοικιαση, και απο την παρελσαη που εχει γινει μεχρι στιγμης, και μιλω για ακομα και για 20 τηλεφωνα την ημερα την πρωτη εβδομαδα, ηταν αρκετοι εκεινοι που προσπαθουσαν να πεισουν για ΑΜΕΣΗ ενοικιαση καθως ειχαν οπως ανεφεραν "περιεργες" ημερομηνιες που επρεπε να αφησουν το παλιο σπιτι. Και με το "περιεργες" αναφερομαι πχ στις 8 του μηνος ή στις 17 κτλ.

Περα απο αυτα, που και παλι ειναι περιπτωσιολογιες, προσεξες το παραπανω αποσπασμα; Που δινει το δικαιωμα στον κλητηρα να αλλαξει κλειδαριες ακομα κι αν υπαρξει ανακοπη; Πρακτικα δηλαδη ο ιδιοκτητης μπορει να μην εχει μια εντελως ξεκαθαρη κατασταση για ενα διαστημα αλλα ο ενοικιαστης οπωσδηποτε μενει εκτος του σπιτιου.

Και δες και το παρακατω απο την ενωση ενοικιαστων:

Ο  μισθωτής έχει προθεσμία 15 εργασίμων  ημερών  να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής απόδοσης μισθίου. Η άσκηση της ανακοπής δεν αναστέλλει την έξωση αλλά πρέπει επί πλέον της ανακοπής να ασκηθεί και αίτηση αναστολής και να ζητηθεί προσωρινή διαταγή. Η προσωρινή διαταγή πρέπει  να εκδικαστεί μέσα στις 20 ημέρες από την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής διαφορετικά η έξωση μπορεί να γίνει έστω και αν έχουν γίνει από τον μισθωτή  όλες οι άλλες νομικές ενέργειες που απαιτούνται.

http://www.pasype.gr/diatage-apodoses-misthiou

Ποσα ειναι τα εξοδα ενος δικηγορου για αυτες τις ενεργειες με το αμφιβολο αποτελεσμα; Ποσοι θα τα δωσουν; Ποσοι τα εχουν και επιπλεον αν χασουν εχουν κι αλλα για να δωσουν σε μια νεα μισθωση αλλου; Κι αν τα εχουν γιατι δεν δινουν το ενοικιο για να μην τους ζαλιζει κανεις;

Η γενικη εικονα ενδιαφερει επαναλαμβανω και οχι το σιγουρο ποσοστο των "στρατηγικων" που λες παραπανω. Απο αυτους, τους απατεωνες δηλαδη που υπαρχουν σε καθε εκφραση της κοινωνιας,  την εξαιρεση που παντα και παντου υπαρχει, δεν νομιζω πως βγαινει συμπερασμα. Απο την συντριπτικη πλειοψηφια ομως, σιγουρα.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.

@29gk

Η μία περίπτωση που ξέρω πολύ καλά ήταν αυτή με τις πλαστές αποδείξεις και το δικαστήριο έγινε πριν 2,5 χρόνια περίπου, και σίγουρα ήταν από τις εξαιρετικά ακραίες μια και πριν φύγει τα έσπασε όλα μέσα στο σπίτι, μέχρι και τα είδη υγιεινής στο μπάνιο. Το δικαστήριο της άλλης περίπτωσης έγινε πριν κανα 8μηνο. Η ουσία πάντως είναι ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις που περιγράφω είναι πραγματικά γεγονότα, και όχι η εκτίμηση ενός δικηγόρου για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει.

Τα συνολικά έξοδα του δικηγόρου για όλες τις διαδικασίες μέχρι και τη χορήγηση αναστολής δεν ξέρω πόσα είναι, αλλά σίγουρα είναι πολύ λιγότερα από τα συνολικά ενοίκια που θα πλήρωνε μέχρι να γίνει το δικαστήριο.

Επίσης από όλους αυτούς που καθυστερούν ή δεν πληρώνουν ενοίκιο σίγουρα κάποιοι είναι κατ επανάληψη μπαταχτζήδες (ή απατεώνες ή στρατηγικοί, όπως θες πες τους), και κάποιοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τα ποσοστά της κάθε κατηγορίας δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω, αν τα γνωρίζεις εσύ πάσο.

Τίποτα άλλο από εμένα.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, HackerIglo είπε

Η ανεκτικοτητα που εχουμε μας εχει οδηγησει σε τετοια θεματα. Γιατι ανεχομαστε το οτιδηποτε συμβει χωρις αντιδραση. Σε αλλες χωρες δεν διανοεισαι να χρωστας πουθενα.

Εδώ στο Ελλάντα πρέπει όμως να καταλάβουμε κάτι γενικότερο:  ο "νόμος" προστατεύει πάντα τα δικαιώματα του ασυνεπή ή και του  "παράνομου", είτε αυτός είναι κακοπληρωτής, είτε κλέφτης, είτε δολοφόνος, είτε επιτιθέμενος , είτε ..., είτε....

Ο "νόμιμος" και συνεπής αντίθετα, αδικείται, εκτίθεται, τρέχει, ταλαιπωρείται, να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, να ξοδέψει για να βρεί το δίκηο του, να καλεί Αστυνομίες και να μην έρχονται, να τρέχει στα δικαστήρια και να γινεται η δίκη με τα από δεκαετία, να πληρώνει κερατιάτικα και να μη τα παίρνει πίσω .... Τι να τα λέμε, τα ζούμε καθημερινά στο πετσί μας όλοι μας.

Αμα λοιπόν έχεις υπ΄όψη σου αυτό το γενικό μπούσουλα, όλα όσα λέχθηκαν εδώ είναι απόλυτα κατανοητά και προβλέψιμα.  Αν έχεις άδικο, ο νόμος είναι μαζί σου.  Αν είσαι συνεπής, τρέχεις και δεν φτάνεις.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...