Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 09/09/2025 at 16:03, lordvec said:

Έχω έναν αφαλό cisa ap4s με κάρτα για την αντιγραφή. Καλή κακή αυτή έχω, και θεωρώ ότι είναι καλύτερη από ότι έχουν τα γειτονικά διαμερίσματα. Ο πορτάς μου είπε ότι για να μου βγάλει και άλλο αντικλείδι θέλει φωτογραφία της ταυτότητάς μου και της κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο όμως, είναι σα να του δίνω πρόσβαση στο σπίτι μου, μια και έχει πλέον τη δυνατότητα να παραγγέλνει αντικλείδια και φυσικά έχει και τη διεύθυνσή μου που φαίνεται και πάνω στην ταυτότητα. Και αν όχι ο πορτάς, γιατί είναι έντιμος επαγγελματίας, έχει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή του αν τον έχει ξεκλείδωτο. Ας πούμε το συνεργείο καθαρισμού. Είναι όντως αυτή η διαδικασία αντιγραφής κελιδιού με κάρτα; Δεν μπορώ να πάω κάπου με το κλειδί και την κάρτα ιδιοκτήτη και απλά να βγάλω αντίγραφο; Κατά προτίμηση χωρίς να αφήσω ούτε την κάρτα.

Πονηροί καιροί, όλες οι διαρρήξεις που έχω ακούσει είναι χωρίς καταστροφή κλειδαριάς ή πόρτας και η αστυνομία λέει ότι απλά έχουν αφήσει ξεκλείδωτα. Εμένα γιατί μου βρωμάνε αντικλείδια;

εξαρταται ποιου προφιλ ειναι ο κυλινδρος, και εξηγω :

αν ειναι του πορτά, μονο αυτος μπορει να σ'εξυπηρετησει γιατι μονο αυτος εχει αχαρακτα κλειδια.

αν ειναι του αντιπροσωπου, μπορει και ο πορτας & ενας κλειδαρας & ο αντιπροσωπος.

On 10/09/2025 at 09:58, slaughter said:

Μια ερώτηση για τους ειδικούς. Έχω μια πόρτα ασφαλείας και κλειδαριά Fiam (νομίζω – είμαι αυτή που ο κύλινδρος βιδώνει πάνω στην κλειδαριά με ένα έξτρα σιδεράκι και όχι με βίδα από την μεριά που είναι οι πίροι) με τρεις στροφές κλειδώματος και το κλακ για την γλώσσα. Είναι παλιά πάνω από 10 χρόνια.

Το «πρόβλημά» μου είναι ότι ο γιός μου (ετών 11) δεν μπορεί με τίποτα να κάνει το κλακ της γλώσσας και να ανοίξει την πόρτα.

Το ερώτημά μου είναι αν αλλάξω την κλειδαριά με κάποια πιο νέα γραναζωτή, θα είναι πιο εύκολο το άνοιγμα της γλώσσας για να μπορείς και ο μικρός να ανοίγει μόνος του ή είναι θέμα της πόρτας και πάλι θα είναι σκληρή στο άνοιγμα?

Ευχαριστώ.

PS: παρακαλώ όχι απαντήσεις με εναλλακτικές λύσεις με ηλεκτρονικά ξεκλειδώματα και άλλα πολλά. Είναι μια ειλικρινής απορία

αν εχει ρυθμιστη η πορτα, το ρεγουλαρεις.

αν δεν εχει, το διορθωνεις με λιμα / ντρεμελ.

προσοχη μην το κανεις υπερβολικα γιατι μετα θα εχει τζογο η πορτα και θα ειναι "ασχημο" - οχι προβληματικο.

On 12/09/2025 at 18:09, papath said:

Αγορασα ενα κύλινδρο AGB SCUDO 9000, βαζω το κλειδί και στο γύρισμα, καθε φορα που περνάει απο τη θεση που μπορεί να βγει το κλειδί παρουσιάζει ενα μικρό "σκάλωμα". Ειναι φυσιολόγικό ή έπεσα σε προβληματικό?

ειναι προβληματικος ο κυλινδρος, κανε αλλαγη.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις και θα ήθελα τα φώτα σας.

Σε διαμέρισμα (ενοίκιο) στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης εχω την 2650 της Securemme (αυτή) με 4 πίρους και καταπέλτη. Κύλινδρο έχει τον K22 30x50 και defender το απλο της Securemme. Ο κύλινδρος θα αντικατασταθεί σήμερα-αυριο. Σκαναροντας το topic ειμαι ανάμεσα σε Abloy protec2 (130), EVVO 4ks(190),  expert plus (160). 

Πριν από λίγες μέρες άρχισε να σκαλώνει λίγο η κλειδαριά όταν πήγαινε να κάνει την πρώτη στροφή. Χθες εφτασε στο σημείο που δεν έκανε στροφή για να κλειδώσει. Σήμερα έβγαλα τον κύλινδρο και τσέκαρα ότι δεν έχει θέμα. Άνοιξα την πόρτα, ψέκασα λίγο σπρέι σιλικόνης την κλειδαριά και δουλεύει άψογα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Σόρυ πολύ χαζή ερώτηση. Είναι εντάξει η λύση με το σπρέι σιλικόνης ή χρειάζεται αλλαγή η κλειδαριά;
  2. Η κλειδαριά από άποψη ασφάλειας πώς στέκει; Γιατί είδα ότι δεν προτείνεται στο topic. Αν είναι εντάξει μην την αλλάζω και δεν θα μου μείνει αν αλλάξω σπίτι.
  3. Το defender της Securemme είναι πλέμπα; Να κοιτάξω να το αλλάξω; (BDS16 ή BD200)
Δημοσ.
1 ώρα πριν, latch είπε

Έχω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις και θα ήθελα τα φώτα σας.

Σε διαμέρισμα (ενοίκιο) στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης εχω την 2650 της Securemme (αυτή) με 4 πίρους και καταπέλτη. Κύλινδρο έχει τον K22 30x50 και defender το απλο της Securemme. Ο κύλινδρος θα αντικατασταθεί σήμερα-αυριο. Σκαναροντας το topic ειμαι ανάμεσα σε Abloy protec2 (130), EVVO 4ks(190),  expert plus (160). 

Πριν από λίγες μέρες άρχισε να σκαλώνει λίγο η κλειδαριά όταν πήγαινε να κάνει την πρώτη στροφή. Χθες εφτασε στο σημείο που δεν έκανε στροφή για να κλειδώσει. Σήμερα έβγαλα τον κύλινδρο και τσέκαρα ότι δεν έχει θέμα. Άνοιξα την πόρτα, ψέκασα λίγο σπρέι σιλικόνης την κλειδαριά και δουλεύει άψογα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Σόρυ πολύ χαζή ερώτηση. Είναι εντάξει η λύση με το σπρέι σιλικόνης ή χρειάζεται αλλαγή η κλειδαριά;
  2. Η κλειδαριά από άποψη ασφάλειας πώς στέκει; Γιατί είδα ότι δεν προτείνεται στο topic. Αν είναι εντάξει μην την αλλάζω και δεν θα μου μείνει αν αλλάξω σπίτι.
  3. Το defender της Securemme είναι πλέμπα; Να κοιτάξω να το αλλάξω; (BDS16 ή BD200)

1. αλλαγη,σε λιγο θα μπλοκαρει και στην δευτερη και θα χειροτερεψει,δεν θα μπορεις να ανοιγεις.παραταση δινεις

2. δες 1. βαλε iseo,cisa,mottura

3. BD200 

αλλαξε και κυλινδρο,βαλε εναν απο τους 3 και εισαι σουπερ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, latch είπε

Σκαναροντας το topic ειμαι ανάμεσα σε Abloy protec2 (130), EVVO 4ks(190),  expert plus (160). 

Τα ιδια ειχα και εγω και τα αλλαξα, πριν αρχίσει τα θέματα η κλειδαριά..
Οτι και να βαλεις αλλαξε και την κλειδαρια με γραναζωτη (και το defender αν μπορεις) 
O protec2 λειτουργεί καλα με την Cisa Rev pro, ειναι κάλος κύλινδρος, εχει τις ιδιαιτερότητες του. Κρίνεις ανάλογα το budget σου 

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.

Τα άλλαξα όλα τελικά να έχω το κεφάλι μου ησυχο. Motura + abloy protec2 + BD200. Μου πήρε μια ωρίτσα η εγκατάσταση. Εντάξει ο abloy. Απλά θέλει λίγο αγάπη όταν βάζεις το κλειδί.

Τωρα it is what it is γιατί έτσι είναι η πόρτα αλλά έχω μια απορία επ'αυτου. Η πόρτα είχε φτιαχτεί για κλειδαριά με κλειδί χρηματοκιβωτιου και έγινε αναβάθμιση υπολογίζω στην τελευταία 10ετια.

Σε άλλες πόρτες με μικρο κλειδί που είχα κατά καιρούς είχα δει ότι εκεί που είναι η κλειδαριά από την έξω μεριά στην επένδυση με το φύλλο ατσαλιου συνήθως έχει μια τρύπα για να περάσει ο αφαλος και 2 μικρές για της βίδες του defender. 

Μάλλον κατά την αναβάθμιση ο κλειδαράς δεν είχε δυνατότητα να κάνει λεπτοδουλεια στο ατσάλι (ή μπορεί να έκανε διάρρηξη αν είχαν κλειδωθεί οι ενοικιαστές εξω. Δεν ξέρω) και έφαγε μαζί με τον καπλαμα ένα στρογγυλό γύρω στα 5 εκατοστά διαμετρο από την ατσαλοπλακα για να χωρέσει το defender και να κάτσει πρόσωπο στον μηχανισμό της κλειδαριάς. Συνηθίζεται ως πρακτική;

Εγώ πρακτικά λιμαρα 1-2 mm για μπει το BD200 γιατί είναι 1-2 mm πιο μεγάλο από αυτό της Securemme που είχε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, latch είπε

και έφαγε μαζί με τον καπλαμα ένα στρογγυλό γύρω στα 5 εκατοστά διαμετρο από την ατσαλοπλακα για να χωρέσει το defender και να κάτσει πρόσωπο στον μηχανισμό της κλειδαριάς. Συνηθίζεται ως πρακτική;

1 ώρα πριν, latch είπε

Εντάξει ο abloy. Απλά θέλει λίγο αγάπη όταν βάζεις το κλειδί.

Ναι συνηθίζετε οταν ο καπλαμάς της πορτας ειναι λεπτος και δεν μπορει να "κατσει" καλα η ροζετα του defender και αφηνει κενα.
Μην σε ανησυχεί αυτο δεν ειναι πρόβλημα, απο την στιγμή που εβαλες καλο defender εισαι μια χαρα απο θεμα ασφάλειας. :) 

Παντα με αγαπη και προδερμ ο abloy. Σκεψου αν κανει σκαλωματακια με το κλειδι του ποσα θα κανει οταν καποιος προσπαθήσει πισω απο ενα defender να τον παραβιασει με διαφορα εργαλεια. Εμενα προσωπικά μου αρεσει αυτος ο κύλινδρος :) αντε καλορίζικα ! 

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Εχω μια πορτα ασφαλειας σε διαμερισμα που μενω. Ειναι παλια, με αυτα τα μεγαλα παλια κλειδια. Σκεφτομαι να βαλω μια νεα πορτα με συγχρονη κλειδαρια κτλ. Σε καποια λογικη τιμη. Τι ζηταω, τι προτεινετε? Και απο που? 

Ευχαριστω

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dimitris.S είπε

Εχω μια πορτα ασφαλειας σε διαμερισμα που μενω. Ειναι παλια, με αυτα τα μεγαλα παλια κλειδια. Σκεφτομαι να βαλω μια νεα πορτα με συγχρονη κλειδαρια κτλ. Σε καποια λογικη τιμη. Τι ζηταω, τι προτεινετε? Και απο που? 

Ευχαριστω

Δεν χρειάζεται να αλλαξεις ολη την πορτα, αλλαζεις μονο την κλειδαρια της με νεου τυπου με μικρο κλειδι και defender.
Οι παλιες πορτες ειναι πολλες φορες καλύτερες απο τις καινούριες που πουλάνε!.
Αν θες ανέβασε φωτος και θα σου απαντήσει ο ειδικος μας για το τι επιλογες εχεις! 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, latch είπε

Ναι.

εισαι καποιου ειδους τεχνιτης ,εχεις τα εργαλεια,εαν χρειαζονται βεβαια για τετοια εργασια? αποτι ειδα σε βιντεο εχει αρκετη δουλιτσα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mike15 είπε

εισαι καποιου ειδους τεχνιτης ,εχεις τα εργαλεια,εαν χρειαζονται βεβαια για τετοια εργασια? αποτι ειδα σε βιντεο εχει αρκετη δουλιτσα.

Δεν ειναι κατι το δυσκολο, και εγω μονος μου το ειχα βαλει το defender.
To θεμα ειναι οτι χρειαζετε ενας κύλινδρος dummy που εχει τρυπά για να μπει το ποτήρο-τρυπανο για να κανει την μεγαλύτερη τρυπα για να μπει το defender, καθοτι το securemme ειναι πιο μικρο σε διαμετρο.
Εγω με ενα dremmel εφγα τον καπλαμα σιγα σιγα και το εβαλα. 
Τα υπόλοιπα εχουν να κανουν με το ποσο ευκολα λύνεται η κάθε πορτα, εχει πορτες με πριτσίνια κλπ εχει και με βίδες. Σε καποιες η κλειδαρια ειναι με ηλεκτροποντες σε καποια αλλη ειναι με βιδες και βγαινει ευκολα. 
Καποιος ομως που πιανουν τα χερια του και εχει καποια βασικα εργαλεια, ναι μπορει να το κανει ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Δεν ειναι κατι το δυσκολο, και εγω μονος μου το ειχα βαλει το defender.
To θεμα ειναι οτι χρειαζετε ενας κύλινδρος dummy που εχει τρυπά για να μπει το ποτήρο-τρυπανο για να κανει την μεγαλύτερη τρυπα για να μπει το defender, καθοτι το securemme ειναι πιο μικρο σε διαμετρο.
Εγω με ενα dremmel εφγα τον καπλαμα σιγα σιγα και το εβαλα. 
Τα υπόλοιπα εχουν να κανουν με το ποσο ευκολα λύνεται η κάθε πορτα, εχει πορτες με πριτσίνια κλπ εχει και με βίδες. Σε καποιες η κλειδαρια ειναι με ηλεκτροποντες σε καποια αλλη ειναι με βιδες και βγαινει ευκολα. 
Καποιος ομως που πιανουν τα χερια του και εχει καποια βασικα εργαλεια, ναι μπορει να το κανει ;) 

οχι μονο το defende ,ολα  ,κλειδαρια και κυλινδρο..ναι αλλαεσυ πετρο ησουν τεχνιτης αποτι ξερω,γιαυτο το λεω..εχει σημασια να ειναι καποιος πρωτην τεχνιτης εστω και σε συναγερμους,δουλευει αλλιως το μυαλο απο εναν ασχετο η΄εναν χομπυστα.

ερωτηση προς ειδικους.

ενα BD200 και ενα μετριο κυλινδρο ,cisa astrl tekno pro,mottura champions pro 

η ενα abloy και ενα 16 disec ?

το ιδανικο θα ειναι η μιξη των 2 καλων απλα ρωταω για φιλο που δεν θελει να ξοδευτει πολυ.

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Δεν χρειάζεται να αλλαξεις ολη την πορτα, αλλαζεις μονο την κλειδαρια της με νεου τυπου με μικρο κλειδι και defender.
Οι παλιες πορτες ειναι πολλες φορες καλύτερες απο τις καινούριες που πουλάνε!.
Αν θες ανέβασε φωτος και θα σου απαντήσει ο ειδικος μας για το τι επιλογες εχεις! 

Πιστευω να βοηθουν αυτες οι δυο φωτο. 

IMG20250916182614.jpg

IMG20250916182140.jpg

Δημοσ.

Ναι παλαιότερα έκανα τεχνική δουλειά. Και τώρα μηχανικός είμαι αλλά άλλου είδους. Έχω αρκετά εργαλεία αλλά δεν χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο εφόσον η αρχική τρύπα στον καπλαμά που θέλει τον dummy κύλινδρο είχε γίνει. Και εγώ έφαγα με dremmel τον καπλαμά και λίμαρα λίγο το μέταλλο της πόρτας. Το ατσάλι θέλει λίγο αγάπη γιατί μπορεί να λιμάρεις 3 μέρες αν το κάνεις γρήγορα.

Δεν πήγα γιούρια. Βρήκα τα πιθανά εξαρτήματα, διάβασα τα manual, διαστάσεις, specs των εξαρτημάτων που πιθανότατα να αγόραζα. Είχα δει ότι ο μηχανισμός είναι βιδωτός όταν καθάρισα τον προηγούμενο. Άνοιξα ξανά την πόρτα, μέτρησα αν τα παίρνει και είδα ότι ήθελε λίμα το defender. Αν ήθελε δουλειά με κάτι που δεν είχα ή δεν είχα ξανακάνει δεν θα έκανα πειράματα. Εκτός από την εγκατάσταση ήθελα και 30-40' διάβασμα και μέτρημα.

Δεν θα το πρότεινα σε κάποιον δεν ξέρει τι κάνει και δεν έχει παρόμοια εμπειρία για τον κίνδυνο να μείνει χωρίς πόρτα ή μονίμως από την μια μεριά 😁.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...