Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 hours ago, Giorgos241 said:

Ήταν ξεκλείδωτη. Όχι, δεν είπαν συγκεκριμένα ότι η πόρτα δεν παραβιάζεται όταν είναι ξεκλείδωτη αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση που άνοιξε τόσο γρήγορα. Καθώς δεν το κατέχω το θέμα, το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να γίνει αναβάθμιση σε κάτι καλύτερο 

Η πόρτα αν δεν είναι κλειδωμένη ανοίγει πάρα πολύ εύκολα. Ακόμα και εσύ θα μπορούσες να το κάνεις με μια κάρτα/ταυτότητα. Αν θες προστασία θα πρέπει να κλειδώνεις πάντα. Η μόνο εναλλακτική είναι να βάλεις κλειδαριά που να κλειδώνει μόλις κλείσει οπότε να μην κάνεις την manual δουλεία ή την ξεχάσεις.

Ο κύλινδρος διπλή λειτουργίας θα σε βοηθήσει μόνο αν ξεχάσεις το κλειδί απο μέσα και έχεις άλλο κλειδί μαζί σου για να την ανοίξεις. Επίσης βοηθάει αν το άτομο που ζει μέσα είναι π.χ. μεγάλος άνθρωπος και πάθει κάτι κ πρέπει να μπεις ακόμα κ αν έχει κλειδί πίσω απο την πόρτα.

• Like 1
  • Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 minutes ago, slaughter said:

θα μπορούσες να το κάνεις με μια κάρτα/ταυτότητα.

Το σκέφτηκα αλλά η πόρτα και η κάσα της έχουν ένα Γ που δεν σου επιτρέπει να φτάσεις εύκολα τον λοστό που κρατάει κλειστή την πόρτα. 

Τωρα σκέφτομαι τι είδους αλουμινίου θα βάλω και πως θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα τα ξύλινα που μετά από διάρρηξη, έχω αγχωθεί. Τα κατέβασαν μια μια κίνηση και έναν λοστό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το είδα λίγο βιαστικά, είχες τόσο ποιοτικό κύλινδρο αλλά ήταν ξεκλείδωτος?

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
On 03/05/2025 at 19:48, gousias said:

Σε γραμματοκιβώτια και κλειδούχους, που φαινομενικά (γιατί επακριβώς δεν γνωρίζω, ίσως μόνο με βοήθεια σας) έχουν ίδιου τύπου κλειδαριές, υπάρχει δυνατότητα να αντικατασταθούν με κλειδαριές που θα έχουν και κάποιο κλειδί τύπου master (όπως συνήθως λένε όταν ταιριάζει σε όλες), μαζί με το δικό τους κλειδί ενδεχομένως ή και χωρίς;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι το κλειδί του οποιουδήποτε άσχετου από δική του κλειδαριά θα μπορεί να ξεκλειδώνει και αυτές τις κλειδαριές.

λογικα, ναι.

On 04/05/2025 at 00:54, Giorgos241 said:

Αγόρασα πρόσφατα από καλό κατάστημα ακριβή πόρτα. Μου είχανε πει ότι η πόρτα δεν παραβιάζεται, να προσέχω με τα κλειδιά και θέλουν ειδική έκδοση από τους ίδιους κ.ο.κ. 

Ξεχανω το κλειδί πίσω από την πόρτα μια μέρα, φεύγω και επιστρέφω σπίτι και η κλειδαριά κάπως δεν επιτρέπει να μπει κλειδί μέσα ή να ξεκλειδώσει αν υπάρχει κλειδί μέσα στην κλειδαριά. Η πόρτα λοιπόν παρόλο που ήταν ξεκλείδωτη, δεν μου επέτρεπε να μπω γιατί το κλειδί δεν γυρνούσε.

Το κατάστημα ήταν κλειστό όποτε κάλεσα κλειδαρά. Του λεω αυτά που μου είχανε πει, πως δεν ανοίγει η κλειδαριά (όπως μου είπανε) και το κλειδί είναι από πίσω όποτε μπορεί να δυσκολευτεί. Γελάει, μου λέει μισό λεπτό. Την άνοιξε σε λιγότερο από 5 λεπτά. Προφανώς τον πλήρωσα και τον ρώτησα πως / γιατί κλπ αλλά μέσα στα γέλια του δεν μου έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση αν εγω έχω καταλάβει κάτι λάθος. Η κλειδαριά ήταν η Evva 4KS πάντως.

Η απορία που μου γεννήθηκε είναι: Πρέπει να την αλλάξω για κάτι καλύτερο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;

οπως σου απαντησαν ηδη :

α) η ξεκλειδωτη πορτα ΔΕΝ ειναι ασφαλης πορτα

β) ο κυλινδρος σου ΕΙΝΑΙ ΤΟΠ

γ) ακομη και οταν συμβαινει να ξεχασουμε κλειδια απο πισω ή γενικως να ξεχαστουμε κ να κλεισουμε την πορτα κ δεν υπαρχει αλλος τροπος ανοιγματος παρα μονο με επαγγελματια -> ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ γιατι κανείς δεν ξέρει ποια ειναι η ωρα της διαρρηξης. πόσο ατυχο - αδικο κλπ θα ειναι να εχεις πληρωσει ενα σοβαρο ποσο για την ασφαλεια σου κ τελικα να σε κλεψουν επειδη το αμελησες να λυσεις το προβλημα στην ωρα που δημιουργηθηκε ; 

• Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, Giorgos241 said:

Το σκέφτηκα αλλά η πόρτα και η κάσα της έχουν ένα Γ που δεν σου επιτρέπει να φτάσεις εύκολα τον λοστό που κρατάει κλειστή την πόρτα. 

Τωρα σκέφτομαι τι είδους αλουμινίου θα βάλω και πως θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα τα ξύλινα που μετά από διάρρηξη, έχω αγχωθεί. Τα κατέβασαν μια μια κίνηση και έναν λοστό 

γενικά να ξέρεις η διάρρηξη θα γίνει από το πιο εύκολο σημείο. Αν είσαι ισόγειο και έχουν πρόσβαση σε πόρτα κουζίνας-παράθυρο σιγά μην παλέψουν να μπουν απο πόρτα ασφαλείας. Τα μόνα που μπορείς να κάνεις σε παράθυρα και απλές πόρτες είναι δαγκάνες/πύρους/σύρτες  

• Like 1
Δημοσ.
38 minutes ago, slaughter said:

Τα μόνα που μπορείς να κάνεις σε παράθυρα και απλές πόρτες είναι δαγκάνες/πύρους/σύρτες  

Γι αυτό θέλω να αλλάξω και τα πατζουρια τώρα. Θέλω να πάω σε κάτι ασφαλές από θέμα κλειδαριάς για τα πατζουρια και τον τύπο που θα επιλέξω, που να αποτρέψουν κάποιον να μπει ή να τον καθυστερήσει 

Δημοσ.
Στις 4/5/2025 στις 12:54 ΠΜ, Giorgos241 είπε

Αγόρασα πρόσφατα από καλό κατάστημα ακριβή πόρτα. Μου είχανε πει ότι η πόρτα δεν παραβιάζεται, να προσέχω με τα κλειδιά και θέλουν ειδική έκδοση από τους ίδιους κ.ο.κ. 

Ξεχανω το κλειδί πίσω από την πόρτα μια μέρα, φεύγω και επιστρέφω σπίτι και η κλειδαριά κάπως δεν επιτρέπει να μπει κλειδί μέσα ή να ξεκλειδώσει αν υπάρχει κλειδί μέσα στην κλειδαριά. Η πόρτα λοιπόν παρόλο που ήταν ξεκλείδωτη, δεν μου επέτρεπε να μπω γιατί το κλειδί δεν γυρνούσε.

Το κατάστημα ήταν κλειστό όποτε κάλεσα κλειδαρά. Του λεω αυτά που μου είχανε πει, πως δεν ανοίγει η κλειδαριά (όπως μου είπανε) και το κλειδί είναι από πίσω όποτε μπορεί να δυσκολευτεί. Γελάει, μου λέει μισό λεπτό. Την άνοιξε σε λιγότερο από 5 λεπτά. Προφανώς τον πλήρωσα και τον ρώτησα πως / γιατί κλπ αλλά μέσα στα γέλια του δεν μου έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση αν εγω έχω καταλάβει κάτι λάθος. Η κλειδαριά ήταν η Evva 4KS πάντως.

Η απορία που μου γεννήθηκε είναι: Πρέπει να την αλλάξω για κάτι καλύτερο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;

Η ξεκλέιδωτη πόρτα, δεν παρέχει καμία ασφάλεια κ την ανοίγει ο καθένας μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Εγω τη δικιά μου την έχω ανοίξει 2-3 φορες. Κ του γείτονα έχω ανοίξει όταν χρειάστηκε. Τι προστασία να προσφέρει μια ξεκλείδωτη πόρτα?

17 λεπτά πριν, Giorgos241 είπε

Γι αυτό θέλω να αλλάξω και τα πατζουρια τώρα. Θέλω να πάω σε κάτι ασφαλές από θέμα κλειδαριάς για τα πατζουρια και τον τύπο που θα επιλέξω, που να αποτρέψουν κάποιον να μπει ή να τον καθυστερήσει 

Ότι και να κάνεις κ στα πατζούρια, σε 30 δευτερόλεπτα έχουν ανοίξει.

Προσωπικά θεωρώ, πριν χαλάσεις έστω και 1 € στο μέλλον, ασχολήσου να μάθεις σχετικά με αυτό που θες να αλλάξεις, τις απαραίτητες λεπτομέρειες. 

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, Giorgos241 said:

αν ειναι αλουμινιου, βρες & μιλησε με καποιον σοβαρο επαγγελματια του χωρου που γνωριζει τι & πως.

υγ - σημαντικο ειναι να εχεις κ σοβαρα τζαμια για να πας σε σοβαρα κλειδωματα αλλιως πετας λεφτα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mclein² είπε

αν ειναι αλουμινιου, βρες & μιλησε με καποιον σοβαρο επαγγελματια του χωρου που γνωριζει τι & πως.

Σχετικό ερώτημα.

Τα τζαμιλίκια αλουμινίου, τα ανοιγόμενα που έχουν περιμετρικό μηχανισμό για το κλείσιμο τους είναι πιο ασφαλή (και κατά πόσο) από αυτά με τον απλό μηχανισμό; Πρόκειται να αλλάξω 2 μπαλκονόπορτες προσεχώς κι επέλεξα περιμετρικό, έκανα σωστά;

Δημοσ.
1 hour ago, Doubt said:

Σχετικό ερώτημα.

Τα τζαμιλίκια αλουμινίου, τα ανοιγόμενα που έχουν περιμετρικό μηχανισμό για το κλείσιμο τους είναι πιο ασφαλή (και κατά πόσο) από αυτά με τον απλό μηχανισμό; Πρόκειται να αλλάξω 2 μπαλκονόπορτες προσεχώς κι επέλεξα περιμετρικό, έκανα σωστά;

ε, προφανως :)

Δημοσ.
1 hour ago, sphinxgr said:

Ότι και να κάνεις κ στα πατζούρια, σε 30 δευτερόλεπτα έχουν ανοίξει.

Όποτε δεν έχει η νόημα σε αναβάθμιση με νέα συρόμενα πατζουρια αλουμινίου;

Το ρωτάω καθώς έχω λάβει προσφορές που είναι αρκετά υψηλές ήδη , καταλαβαίνω ότι ιδανικά πρέπει να υπάρχει και ένα επικαθήμενο ρόλο για ασφάλεια;

για τζάμια , σκεφτόμουν να κάνω αναβάθμιση μαζί με τα πατζούρια σε διπλούς υαλοπίνακες που έχουν το τυπικό κλείδωμα. Όποτε η ασφάλεια θα παρέχεται από το ρόλο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giorgos241 είπε

Όποτε δεν έχει η νόημα σε αναβάθμιση με νέα συρόμενα πατζουρια αλουμινίου;

Το ρωτάω καθώς έχω λάβει προσφορές που είναι αρκετά υψηλές ήδη , καταλαβαίνω ότι ιδανικά πρέπει να υπάρχει και ένα επικαθήμενο ρόλο για ασφάλεια;

για τζάμια , σκεφτόμουν να κάνω αναβάθμιση μαζί με τα πατζούρια σε διπλούς υαλοπίνακες που έχουν το τυπικό κλείδωμα. Όποτε η ασφάλεια θα παρέχεται από το ρόλο

Υπάρχουν διάφορα θέματα. Αρχικά θεωρώ όταν έχεις παντζούρια, πρέπει απαραίτητα να μπαίνει αέρας στο δωμάτιο. Αυτό γίνεται μόνο με παντζούρι ασφαλείας με οβαλίνα. Με ένα λοστό όμως, όλα αυτά ανοίγουν. Αν έχει ο άλλος 30 δευτερόλεπτα, μπορεί να ανοίξει τα πάντα.

Το θέμα όπως έγραψαν και άλλοι δεν ειναι στο παντζούρι. Ειναι στο κούφωμα εσωτερικά. Εκεί θα δυσκολευτεί, αν δυσκολευτεί να το ανοίξει. 

Εγω προσωπικά σε συρόμενα κουφώματα, δεν έχω ασχοληθεί να αυξήσω την ασφάλεια γιατί ειναι τρύπα στο νερό. Έχω βάλει όμως πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και έχω καλυφθεί. 

Σε αναγόμενα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/5/2025 στις 7:48 ΜΜ, gousias είπε

Σε γραμματοκιβώτια και κλειδούχους, που φαινομενικά (γιατί επακριβώς δεν γνωρίζω, ίσως μόνο με βοήθεια σας) έχουν ίδιου τύπου κλειδαριές, υπάρχει δυνατότητα να αντικατασταθούν με κλειδαριές που θα έχουν και κάποιο κλειδί τύπου master (όπως συνήθως λένε όταν ταιριάζει σε όλες), μαζί με το δικό τους κλειδί ενδεχομένως ή και χωρίς;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι το κλειδί του οποιουδήποτε άσχετου από δική του κλειδαριά θα μπορεί να ξεκλειδώνει και αυτές τις κλειδαριές.

Στις 5/5/2025 στις 9:12 ΠΜ, mclein² είπε

λογικα, ναι.

Υπάρχει κάτι προτεινόμενο και πως ή που θα μπορούσα να το αναζητήσω;

Δημοσ.
4 minutes ago, gousias said:

Υπάρχει κάτι προτεινόμενο και πως ή που θα μπορούσα να το αναζητήσω;

νομιζω οτι πιο ευκολο ειναι να πας σ'ενα συναδελφο κλειδαρα & να του ζητησεις αυτο που χρειαζεσαι.

ακομη κι αν δεν εμπορευεται τα γραμματοκιβωτια ή κλειδουχους που χρειαζεσαι, φανταζομαι οτι μπορειτε να συνενοηθειτε να του πας αυτα που θ αγορασεις απο αλλου & να τους φτιαξει τους κυλινδρους ομοιους ή / και μαστερ

Δημοσ.

Επανέρχομαι με απορίες. Πήγα σε διάφορα καταστήματα και έμπλεξα περισσότερο το μυαλό μου. Έιμαι αναμεσα σε δυο προς το παρόν και ήθελα γνώμες.

Η μία είναι η rock με astral tekno και η άλλη g.d. standard με mc move με διπλη ενέργεια και οι 2. Γνώμες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...