Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά σκεπάζω και τα 2 πάνελ κατά 50% (από την μέση και κάτω). Άλλοι το ένα πάνελ και συνήθως εναλλάξ ανά περίοδο.

Στη δική μου περίπτωση (200άρι boilier με 4τμ συλλέκτες) αυτή την εποχή φθάνει μέχρι τους 60°.

ZNX Temp.png

• Like 1
  • Απαντ. 9,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε 200/3 εχω σκεπασει τον ενα συλλεκτη και για να δω 70 βαθμους θα πρεπει μια μερα τουλαχιστον να μην τραβηξω ζεστο νερο. με ενα συλλεκτη και τη χρηση που κανω παιζω ελαχιστο 50 βαθμους και μεγιστο 65. προς το παρων λεω να μεινω ετσι κι αμα σοβαρεψουν τα πραγματα να καλυψω και το μισο του 2ου συλλεκτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω απο 17-19 Μαϊου είδα κάτι 75άρια και σκέπασα 50%.

image.png.cc5b1166915304103d26650dea6a3845.png

Στην αρχή πίστευα ότι βιάστηκα αλλά τώρα που έχει ισορροπήσει στους ~66-68 βλέπω πως υπάρχει υπερεπάρκεια ζεστού χωρίς το άγχος των θερμοκρασιών. 

4τμ 160lt boiler

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ με 200/4 τους σκέπασα και τους δύο εκτός από ένα 20% τον έναν στο πάνω μέρος , καυτό το νερό, δεν έχω μετρήσει θερμοκρασία.

Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα! Εγκατεστησα προσφατα εναν ηλιακο με επιλεκτικο πανελ 130χ200. Καθως ειμαι ο μονος χρηστης τον σκεπασα με ενα καλυμα για ηλιακους σχεδον τα 2/3. Πριν τον σκεπασω ειχα πιασει το τζαμι καταμεσημερο και δεν εκαιγε καθολου( βεβαια νερο ειχα φουλ ζεστο) , το σημειο ομως που εχω σκεπασμενο αν βαλεις το χερι σου και πιασεις το τζαμι καιει σε σημειο που δεν αντεχεις! Αν πιασεις το Σημειο που ειναι εκτεθειμενο στον ηλιο δεν εχεις κανενα θεμα! Ειναι φυσιολογικο αυτο;

Δημοσ.

Λογικό είναι. Εξωτερικά το τζάμι έρχεται σε άμεση επαφή με τον αέρα και ψύχεται, ενώ σκεπασμένο εγκλωβίζεις την θερμοκρασία που έχει αναπτύξει εσωτερικά σε εκείνο το σημείο. 

Δημοσ.

Καλησπέρα ηλιακός 120 με έναν επιλεκτικό συλλέκτη 13 ετών, με όλα τα service κανονικά, άρχισε να στραγγίζει από θερμικό υγρό εδώ και ένα μήνα. Του έβαλα το μέγιστο και πήρε πάλι μπρος. Τώρα μετά από ένα μήνα πάλι και ενώ δεν τον έχω αφήσει να ανέβασει μεγάλες θερμοκρασίες επίτηδες, στράγγιξε πάλι. Του βάζω ροζ προπυλενογλυκερόλη, οπότε αν υπήρχε κάποια διαρροή θεωρώ ότι θα την έβλεπα είτε στο νερό μου χρήσης είτε πάνω στην ταράτσα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται υπάρχει καμία άποψη περί τούτου;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jkoukos είπε

Λογικό είναι. Εξωτερικά το τζάμι έρχεται σε άμεση επαφή με τον αέρα και ψύχεται, ενώ σκεπασμένο εγκλωβίζεις την θερμοκρασία που έχει αναπτύξει εσωτερικά σε εκείνο το σημείο. 

Αρα δεν υπαρχει καποιο θεμα ετσι; Γιατι με αγχωσε η αληθεια ειναι

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, katsios2010 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται υπάρχει καμία άποψη περί τούτου;

Τύλιξε όλες τις ενώσεις του κλειστού κυκλώματος + τάπα και βαλβίδα με χαρτί, και κάθε μισή ώρα κοίτα αν βρέχεται (αύριο Κυριακή ευκαιρία Ξέχνα την παραλία :)) Αν δεν βρεις άκρη πιθανόν να είναι μέσα στην μόνωση 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, hp8 είπε

Τύλιξε όλες τις ενώσεις του κλειστού κυκλώματος + τάπα και βαλβίδα με χαρτί, και κάθε μισή ώρα κοίτα αν βρέχεται (αύριο Κυριακή ευκαιρία Ξέχνα την παραλία :)) Αν δεν βρεις άκρη πιθανόν να είναι μέσα στην μόνωση 

Πολυ καλο ευχαριστώ. Παιζει να εχει τρυπησει μεσα στο καζανι και να χάνει ελαχιστα σιγα σιγα, ωστε να μη μπορω να δω κοκκινο νερο χρησης;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, katsios2010 είπε

Παιζει να εχει τρυπησει μεσα στο καζανι και να χάνει ελαχιστα σιγα σιγα, ωστε να μη μπορω να δω κοκκινο νερο χρησης;

Οχι Αν επικοινωνούσε το κλειστό με το ΖΝΧ 1ον θα έτρεχε συνέχεια η βαλβίδα ασφαλείας του κλειστού και 2ον δεν θα χρειαζόταν να γεμίζεις το κλειστό κύκλωμα 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hp8 είπε

Οχι Αν επικοινωνούσε το κλειστό με το ΖΝΧ 1ον θα έτρεχε συνέχεια η βαλβίδα ασφαλείας του κλειστού και 2ον δεν θα χρειαζόταν να γεμίζεις το κλειστό κύκλωμα 

Πολυ σωστο το 2ον, για να δουμε

7 λεπτά πριν, katsios2010 είπε

Πολυ σωστο το 2ον, για να δουμε

Να εχει σπασει μεσα στους καθρεφτες το κύκλωμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τί είναι καλύτερο; Να σκεπάζετε τον συλλέκτη τοποθετώντας ένα φελιζολ και από πάνω το κάλυμμα ή σκέτο ένα κάλυμμα;

Εγώ είχα σκεφτεί να βάλω κάτω από το καλλυμα ένα φελιζολ σαν και αυτά που βάζουν στις οικοδομές και από πάνω το καλλυμα και όλα αυτά γιατί όταν ειχα σκετο το καλλυμα από κάτω το τζαμί του συλλέκτη ήταν πολυ ζεστό οπότε σκέφτηκα ότι αν μεσολαβεί κάτι ενδιάμεσα θα είχε καλύτερη προστασία ο συλλέκτης.

Δεν θυμάμαι ονομασία των φελιζολ.Ειναι σαν και αυτά που βάζουν στις οικοδομές όταν χτίζονται.

Εσείς τί πιστεύετε;

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
8 ώρες πριν, katsios2010 είπε

Να εχει σπασει μεσα στους καθρεφτες το κύκλωμα;

Μάλλον όχι Θα θόλωνε ο καθρέφτης 

Δημοσ.
6 hours ago, sonikk said:

Τί είναι καλύτερο; Να σκεπάζετε τον συλλέκτη τοποθετώντας ένα φελιζολ και από πάνω το κάλυμμα ή σκέτο ένα κάλυμμα;

Εγώ είχα σκεφτεί να βάλω κάτω από το καλλυμα ένα φελιζολ σαν και αυτά που βάζουν στις οικοδομές και από πάνω το καλλυμα και όλα αυτά γιατί όταν ειχα σκετο το καλλυμα από κάτω το τζαμί του συλλέκτη ήταν πολυ ζεστό οπότε σκέφτηκα ότι αν μεσολαβεί κάτι ενδιάμεσα θα είχε καλύτερη προστασία ο συλλέκτης.

Δεν θυμάμαι ονομασία των φελιζολ.Ειναι σαν και αυτά που βάζουν στις οικοδομές όταν χτίζονται.

Εσείς τί πιστεύετε;

Λογικά λες για φελιζόλ εξηλασμένης πολυστερίνης. Δεν είναι άσχημη ιδέα αλλά μήπως είναι υπερβολικό; Λέω, δεν ξέρω. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...