Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Έχει πάρει κανείς τηλέφωνο να ρωτήσει για το πρόγραμμα αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα να μάθει;

Προσωπικά δεν έχω πάρει τηλέφωνο, αν εννοείς το ίδιο το πρόγραμμα, καθώς δεν πιστεύω ότι κάποιος κάτι θα ξέρει (τουλάχιστον όχι από αυτούς που θα απαντήσουν στο όποιο τηλέφωνο).

Επειδή όμως το "παρακολουθώ", αφού θέλω να δω τι θα κάνω με τον ηλιακό μου, μέσω εταιριών (προμηθευτών), κανείς δεν ξέρει. Μόνο εκτιμήσεις και υποθέσεις. Βγήκαν βέβαια κάποιες διαφημίσεις στο fb από εταιρίες που σε "προετοιμάζουν" αλλά με γενικότητες χωρίς σαφή ημερομηνία.

Φαντάζομαι ότι αν ήξεραν θα το έβαζαν με μεγάλα γράμματα του στυλ "Τρέξτε να προλάβετε την προμήθεια του ηλιακού σας που ξεκινάει πχ τον Αύγουστο".

Και σίγουρα, μέσα στην δημοσιογραφική ησυχία και την έλλειψη μεγάλων ειδήσεων που συνήθως υπάρχει το καλοκαίρι (με εξαίρεση πχ φωτιές), είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι τα κανάλια/sites θα μας τα είχαν κάνει...μπιφτέκια :o αν είχαν έστω και την παραμικρή πληροφορία.

• Thanks 1
  • Απαντ. 9,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dragon11 είπε

Πόσα χρόνια σας έχει αντέξει ο ηλιακός ;

Δεν έχει κανένα νόημα η ερώτηση, ούτε καν για στατιστικούς λόγους.

Θα λάβεις απαντήσεις που δεν θα σε οδηγούν σε κανένα ασφαλές συμπέρασμα.

Δημοσ.

για να μπει θερμομετρο σε ηλιακο ειναι ευκολο η θελει ηλεκτρολογο ? εχετε να προτεινετε καποιο ? δε με νοιαζει αν ειναι και απο ali

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Silenzio είπε

για να μπει θερμομετρο σε ηλιακο ειναι ευκολο η θελει ηλεκτρολογο ?

Ανάλογα με το από που θες να βλέπεις την θερμοκρασία Πάνω στο σημείο που είναι ο ηλιακός ? Από κάποιο σημείο στο κλιμακοστάσιο ? Μέσα στο σπίτι ? Παίρνεις και το κατάλληλο θερμόμετρο και κρίνεις αν θα χρειαστεί ηλεκτρολόγος Όπως και να χει θα πρέπει η αντίσταση να έχει δυο κυαθια

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

Ανάλογα με το από που θες να βλέπεις την θερμοκρασία Πάνω στο σημείο που είναι ο ηλιακός ? Από κάποιο σημείο στο κλιμακοστάσιο ? Μέσα στο σπίτι ? Παίρνεις και το κατάλληλο θερμόμετρο και κρίνεις αν θα χρειαστεί ηλεκτρολόγος Όπως και να χει θα πρέπει η αντίσταση να έχει δυο κυαθια

Στην αντίσταση πάνω κουμπώνει με.καποιο παξιμάδι το θερμόμετρο και εισάγεται μέσα στο καζάνι; Κίνδυνος να σπάσει λόγω θερμοκρασιών και να χυθεί μέσα στο δοχείο ο υδράργυρος υπάρχει ή ρωταω κάτι χαζό;

Επίσης επειδή οι μάστορες πολλές φορές είναι ατσαλοι υπάρχει περίπτωση όπως βγάζουν την αντίσταση ή την καθαριζουν να το σπάσουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν δεν εχεις δευτερο κυαθιο, η εστω αν ξερεις οτι δεν θα σου χρειαστει να δουλεψεις τον ηλιακο σου με ρευμα, οποτε θα χρησιμοποιησεις το κυαθιο του θερμοστατη, μην ασχοληθεις. τα υπολοιπα τα θεωρω "μαιμουδιες" για εναν απλο χρηστη. αν εχεις καποιο κυαθιο ευκαιρο ειναι σχεδον plug and play. βεβαια εξαρταται πως θελεις να βλεπεις την ενδειξη. στο κινητο σου; σε μια απλη οθονιτσα μεσα στο σπιτι; οπως και να χει θα πρεπει να επιμηκύνεις τον αισθητηρα που θα αγορασεις με utp μονοκλωνο για οσα μετρα σου χρειαζεται. 

αν θελεις να βλεπεις στο κινητο σου αυτα δουλευουν αψογα https://www.skroutz.gr/s/38494790/Sonoff-THR320D-Polyorgano-Ilektrologikou-Pinaka-Smart-Diakoptis-Elegchou-THermokrasias-Ygrasias.html και https://www.skroutz.gr/s/52895328/Sonoff-Aisthitiras-THermokrasias-se-Mayro-CHroma-RJ9-4P4C-Connector-WTS01.html?product_id=190501070&sponsored=fbt

αν δεν σκαμπαζεις καθολου θελεις σιγουρα ηλεκτρολογο και για να σου επιμηκυνει τον αισθητηρα αλλα και να συνδεσει το sonoff καθως ειναι ραγας. εγω του προσθεσα καλωδιο για να το βαζω σε πριζα.

αν δεν θες wifi τοτε δουλευει κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/19384996/YO-T014-PSifiako-THermometro-PSygeiou-50-C-110-C.html

Επεξ/σία από gsisr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/7/2025 στις 4:35 ΜΜ, Silenzio είπε

για να μπει θερμομετρο σε ηλιακο ειναι ευκολο η θελει ηλεκτρολογο ? εχετε να προτεινετε καποιο ? δε με νοιαζει αν ειναι και απο ali

δες εδω 

• Thanks 3
Δημοσ.

Έχω ηλιακό caldo super 200lt εδώ καί ένα χρόνο. Τί παράξενο είναι ότι το ζεστό νερό που έχει Δεν έχει διάρκεια... Μπορεί σήμερα να έχω καυτό νερό καί την επόμενη μέρα έχει μείνει χλιαρό. Μιλάμε για περιοχή Αθήνα. Πριν πού είχα boiler nobel δεν είχα τέτοια θέματα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, freelove είπε

Έχω ηλιακό caldo super 200lt εδώ καί ένα χρόνο. Πριν πού είχα boiler nobel δεν είχα τέτοια θέματα...

Τι εννοείς  Εχεις τους συλλέκτες nobel και μποιλερ  caldo ? η εκανες αντικατασταση όλου του ηλιακού με caldo

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, hp8 είπε

Τι εννοείς  Εχεις τους συλλέκτες nobel και μποιλερ  caldo ? η εκανες αντικατασταση όλου του ηλιακού με caldo

Ναι σωστά συλλέκτες Nobel καί άλλαξα μόνο το boiler. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, freelove είπε

Ναι σωστά συλλέκτες Nobel καί άλλαξα μόνο το boiler. 

αν έχεις τους 2 της σειράς classic ειναι για 160 λ Τώρα δεν έπρεπε να έχεις θέμα Αν μπορείς βάλε μια φωτο από όλη την εγκατάσταση  και μια φωτο με το αυτοκόλλητο που έχουν οι συλλέκτες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

αν έχεις τους 2 της σειράς classic ειναι για 160 λ Τώρα δεν έπρεπε να έχεις θέμα Αν μπορείς βάλε μια φωτο από όλη την εγκατάσταση  και μια φωτο με το αυτοκόλλητο που έχουν οι συλλέκτες

Ναι σωστά αυτούς έχω. Πιστεύω ότι όταν βάλανε το καινούριο boiler ίσως Δεν έχει γίνει σωστά ο καθαρισμός τού κλειστού κυκλώματος πού έβγαζε σαν πισα πού είχε τρυπήσει το boiler.. μήπως είναι από αυτό??

Δημοσ.
14 ώρες πριν, freelove είπε

Ναι σωστά αυτούς έχω. Πιστεύω ότι όταν βάλανε το καινούριο boiler ίσως Δεν έχει γίνει σωστά ο καθαρισμός τού κλειστού κυκλώματος πού έβγαζε σαν πισα πού είχε τρυπήσει το boiler.. μήπως είναι από αυτό??

Αν θεωρεις οτι ζεσταινει σωστα/γρηγορα βαση της εμπειριας σου οχι δεν ειναι απ αυτο.

Κατι τετοια συναντας οταν εχεις κρυο νερο υδρευσης ή απο κακη μονωση μποιλερ σε χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες ή απο λιγα λιτρα μποιλερ!

Δεν μπορει να στο κρυωνει το κλειστο κυκλωμα μονο σε περιπτωση βεβιασμενης..

• Thanks 1
Δημοσ.

Τά ίδια καί σήμερα Με 40 βαθμούς εξω και ενώ έγινε χρήση χτες ένα ποσό γύρο στά 60λ Μαξ σήμερα το νερό Δεν είναι καυτό είναι ζεστό όχι όμως καυτό.

Τί να κοιτάξω??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...