sonikk Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 11 ώρες πριν, jkoukos είπε Οι οδηγίες αναφέρουν κάλυψη του συλλέκτη έως ότου ολοκληρωθεί η πλήρωση των κυκλωμάτων. Κάτσε ρε συ μισό λεπτό. Θα σου πω άλλο σενάριο για να καταλήξουμε κάπου. Έστω ότι οι συλλέκτες βρίσκονται σε αποθήκη που δεν τις βλέπει ο ήλιος και είναι σκέτοι όπως βγήκαν από το εργοστάσιο δηλαδή ακουμπισμένοι ατάκτως στο πάτωμα μιας αποθήκης. Κινδυνεύουν από κάτι;;; 1
jkoukos Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 1 ώρα πριν, sonikk είπε Κινδυνεύουν από κάτι;;; Όχι, δεν κινδυνεύουν αφού δεν είναι εκτεθειμένοι σε άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Δε νομίζεις ότι υπάρχει τεράστια διαφορά με την περίπτωση που αναφέρεις; Λέγεται συλλέκτης διότι συλλέγει την ηλιακή ακτινοβολία στην ειδική επιφάνεια εντός αυτού που με τη σειρά της την μετατρέπει σε θερμική ενέργεια ζεσταίνοντας τους μικρούς εσωτερικούς χάλκινους σωλήνες (που αυτή την στιγμή είναι κενοί) και οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες μεταφέρουν την αυξημένη θερμότητα στο υγρό που ρέει εντός τους, το οποίο προς το παρόν απουσιάζει. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι, που θα ξεσπάσει αυτή η θερμοκρασία και τι αποτελέσματα θα φέρει. 1
sonikk Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Όχι, δεν κινδυνεύουν αφού δεν είναι εκτεθειμένοι σε άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Δε νομίζεις ότι υπάρχει τεράστια διαφορά με την περίπτωση που αναφέρεις; Λέγεται συλλέκτης διότι συλλέγει την ηλιακή ακτινοβολία στην ειδική επιφάνεια εντός αυτού που με τη σειρά της την μετατρέπει σε θερμική ενέργεια ζεσταίνοντας τους μικρούς εσωτερικούς χάλκινους σωλήνες (που αυτή την στιγμή είναι κενοί) και οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες μεταφέρουν την αυξημένη θερμότητα στο υγρό που ρέει εντός τους, το οποίο προς το παρόν απουσιάζει. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι, που θα ξεσπάσει αυτή η θερμοκρασία και τι αποτελέσματα θα φέρει. Ανέφερα ένα απόλυτο σενάριο και έχεις ένα δίκιο σε αυτό ναι. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως αν είναι πλήρως καλυμμένος ο συλλέκτης και χωρίς υγρά δεν κινδυνεύει. Βέβαια θα μου πεις πως αν πιάσεις με γυμνό χέρι τα πλαϊνά τοιχώματα τα αλουμινίου ενός συλλέκτη σε περίπτωση που είναι εκτεθειμένος σε ήλιο θα είναι ζεστά. Οκ ναι υπάρχει διαφορά ήταν ακραία η υπόθεση μου. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο ευαίσθητα ως μηχανήματα.Κατασκευαζονται ώστε να αντέχουν και σε περίεργες συνθήκες.
jkoukos Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου 5 ώρες πριν, sonikk είπε Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο ευαίσθητα ως μηχανήματα.Κατασκευαζονται ώστε να αντέχουν και σε περίεργες συνθήκες. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε τώρα. Οι κατασκευαστές προτείνουν (και είναι διαχρονική κουβέντα το θέμα) μερική κάλυψη του συλλέκτη το καλοκαίρι ή σε μακροχρόνια μη χρήση ΖΝΧ και από την άλλη ορίζουν πλήρη κάλυψή του όσο είναι κενά τα κυκλώματα και έως την πλήρωσή τους. 1
tryfos Δημοσ. χθες στις 01:17 μμ Δημοσ. χθες στις 01:17 μμ (επεξεργασμένο) Προγραμματίζω σε λίγες μέρες το πρώτο σέρβις για έναν Τhermit 160l-2.30 που έχω και ψάχνω για φιλότιμο μάστορα. Ποιες θα είναι οι εργασίες/ανταλλακτικά που θα πρέπει απαραίτητα να έχει ένα σωστό σέρβις, δηλαδή τί ζητάω και τί επιβλέπω; Επίσης πόσο περίπου κυμαίνεται ένα νορμάλ κόστος; Μιλάμε για ένα τυπικό φιλότιμο σέρβις, ούτε υπερβολές καθώς δεν είμαι χομπίστας, ούτε όμως και τσαπατσουλιές. Κάτι τιμές που βλέπω 40-60€ είναι ρεαλιστικές ή κράχτες για να τους πάρεις και να σε κλέψουν μετά (δεν κάνουν τίποτα); Έχει κάποιο νόημα να απευθυνθώ στην Thermit ή απλά θα πληρώσω το σέρβις χρυσό χωρίς λόγο; Επεξ/σία χθες στις 01:23 μμ από tryfos
dimviii Δημοσ. χθες στις 01:23 μμ Δημοσ. χθες στις 01:23 μμ (επεξεργασμένο) ειχα φυγει για διακοπες και εκει που ειχα τον ενα συλλεκτη σκεπασμενο (2 χ 1,5τμ 200 λιτρα) σκεπασα και τον αλλλο συλλεκτη. Εβγαζε ακομα ζεστο νερο,οπου εκανες ανετα μπανιο,μιας και ηταν ο γιος στο σπιτι για καποιες μερες. ο ενας συλλεκτης σκεπασμενος με τεντοπανο,και ο αλλος με μουσαμα μπλε ελαφριου τυπου απο το πρακτικερ. Επεξ/σία χθες στις 01:24 μμ από dimviii
hp8 Δημοσ. χθες στις 01:39 μμ Δημοσ. χθες στις 01:39 μμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, tryfos είπε Προγραμματίζω σε λίγες μέρες το πρώτο σέρβις Άστο για Οκτώβρη 22 λεπτά πριν, tryfos είπε Ποιες θα είναι οι εργασίες/ανταλλακτικά που θα πρέπει απαραίτητα να έχει ένα σωστό σέρβις, πόσα χρόνια πέρασαν από την εγκατάσταση 22 λεπτά πριν, tryfos είπε Κάτι τιμές που βλέπω 40-60€ είναι ρεαλιστικές ή κράχτες εκεί που τις είδες ρωτάς τι κάνουν με αυτά τα λεφτά και αποφασίζεις η το συζητάμε 22 λεπτά πριν, tryfos είπε Έχει κάποιο νόημα να απευθυνθώ στην Thermit ή απλά θα πληρώσω το σέρβις χρυσό χωρίς λόγο; εξαρτάται από το τι λέει η εγγύηση αν ισχύει - έχεις ακόμα Επεξ/σία χθες στις 01:40 μμ από hp8
tryfos Δημοσ. χθες στις 01:50 μμ Δημοσ. χθες στις 01:50 μμ 6 λεπτά πριν, hp8 είπε Άστο για Οκτώβρη Μέχρι 19/9 πρέπει για να είμαι οκ με εγγύηση (συμπλήρωση 2ετίας). 6 λεπτά πριν, hp8 είπε πόσα χρόνια πέρασαν από την εγκατάσταση 2. Είναι το πρώτο σέρβις. 7 λεπτά πριν, hp8 είπε εκεί που τις είδες ρωτάς τι κάνουν με αυτά τα λεφτά και αποφασίζεις η το συζητάμε Τα είδα online τελείως πρόχειρα, δεν έχω πάρει τηλέφωνα. 7 λεπτά πριν, hp8 είπε εξαρτάται από το τι λέει η εγγύηση αν ισχύει - έχεις ακόμα Η εγγύηση λέει για αδειοδοτημένο υδραυλικό, όχι ντε και καλά δικό τους. Έχω ακόμα εγγύηση, για αυτό και κάνω το σέρβις (12 έτη στο καζάνι εκεί και φυσικά θα κάνουν ό,τι μπορούν να ΜΗΝ την τιμήσουν αν δεν είμαι οκ στα σέρβις).
hp8 Δημοσ. χθες στις 02:01 μμ Δημοσ. χθες στις 02:01 μμ (επεξεργασμένο) tryfos εγώ για ένα καινούριο σαν τον δικό σου αν δεν είχα πρόβλημα θα το άφηνα για την άνοιξη + Τώρα αν θέλεις τσεκάρεις υγρά στο κλειστό Αλλάζεις φλάντζα και μαγνήσιο Καθαρίζεις αντίσταση και μποιλερ εσωτερικά Τσεκάρεις την ανεπίστροφη και κοιτάς αν έχεις καμένες μονώσεις Τώρα όπως είναι ζεστό το νερό κανε κι ένα τσεκ στο θερμοστάτη να ακούσεις το κλικ Τώρα λόγο της εγγύησης εσύ αποφασίζεις Αν κανεις 6 συντηρισεις στα 12 χρόνια πάνω κάτω 450-500 €να το καζάνι Επεξ/σία χθες στις 02:06 μμ από hp8
tryfos Δημοσ. χθες στις 02:21 μμ Δημοσ. χθες στις 02:21 μμ 16 λεπτά πριν, hp8 είπε tryfos εγώ για ένα καινούριο σαν τον δικό σου αν δεν είχα πρόβλημα θα το άφηνα για την άνοιξη + Τώρα αν θέλεις τσεκάρεις υγρά στο κλειστό Αλλάζεις φλάντζα και μαγνήσιο Καθαρίζεις αντίσταση και μποιλερ εσωτερικά Τσεκάρεις την ανεπίστροφη και κοιτάς αν έχεις καμένες μονώσεις Τώρα όπως είναι ζεστό το νερό κανε κι ένα τσεκ στο θερμοστάτη να ακούσεις το κλικ Τώρα λόγο της εγγύησης εσύ αποφασίζεις Αν κανεις 6 συντηρισεις στα 12 χρόνια πάνω κάτω 450-500 €να το καζάνι Μα έτσι ή αλλιώς κανονικά δεν θέλει σέρβις/αλλαγή ράβδου κάθε 2 χρόνια; Γιατί να τα κάνω μόνος μου και να χάσω και την εγγύηση; Εξάλλου ο μόνος λόγος που πήγα σε αυτούς ήταν η σχετικά μακρά εγγύηση, ειδάλλως όλα ίδια μου φαίνονταν (δηλαδή μέτριας ποιότητας, σχεδιασμένα να χαλάσουν στην 8ετία ας πούμε ή πανάκριβα χωρίς ντε και καλά καλύτερη ποιότητα).
hp8 Δημοσ. χθες στις 02:40 μμ Δημοσ. χθες στις 02:40 μμ 6 λεπτά πριν, tryfos είπε Μα έτσι ή αλλιώς κανονικά δεν θέλει σέρβις/αλλαγή ράβδου κάθε 2 χρόνια; Στους θερμοσίφωνες στα πατάρια ξέρεις να έχει κάνει κάποιος καμιά συντήρηση ? Τελος πάντων εσύ αποφασίζεις Πάνω κάτω έγραψα τι να τσεκάρεις Τώρα άμα θες ξεπλενεις και το κλειστό κύκλωμα και βάζεις νέα προπυλενογλυκολη Έχε υπόψιν ότι το φρέσκο νερό στα κλειστά κυκλώματα καλό είναι να αποφεύγεται λόγο του οξυγόνου που περιεχέι μιας και ο μανδύας και το μποιλερ είναι σιδερένιο
dimviii Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες πηγα να ξεσκεπασω τον δευτερο συλλεκτη μιας και επιστρεψαμε ολοι απο διακοπες,και ειδα οτι στις μονωσεις των σωληνων σε 3 σημεια εχει φαγωθει περιεργα το λευκο μονωτικο.Φαινεται μεχρι η μαυρη σωληνα μεσα για 2-3 εκατοστα. Θυμιζω οτι τον Φεβρουαριο θα κλεισει τοποθετημενος ο ηλιακος 2 ετη. Υπαρχει περιπτωση να την τρωνε τα πουλια?
aGka8l Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Ειχα ρωτήσει και στο αλλο νήμα αλλα θα ρωτήσω και εδω, σχετικο άσχετο, εχει καποιος ηλιακο και μαζι λεβητα πετρελαίου kiturami που εχει απευθειας ζεστα νερα?
yazidis Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 3 ώρες πριν, dimviii είπε πηγα να ξεσκεπασω τον δευτερο συλλεκτη μιας και επιστρεψαμε ολοι απο διακοπες,και ειδα οτι στις μονωσεις των σωληνων σε 3 σημεια εχει φαγωθει περιεργα το λευκο μονωτικο.Φαινεται μεχρι η μαυρη σωληνα μεσα για 2-3 εκατοστα. Θυμιζω οτι τον Φεβρουαριο θα κλεισει τοποθετημενος ο ηλιακος 2 ετη. Υπαρχει περιπτωση να την τρωνε τα πουλια? Ξέρω άτομα που τους έχουν φάει τα πουλιά την μόνωση ναι.
hp8 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 8 ώρες πριν, aGka8l είπε Ειχα ρωτήσει και στο αλλο νήμα αλλα θα ρωτήσω και εδω, σχετικο άσχετο, εχει καποιος ηλιακο και μαζι λεβητα πετρελαίου kiturami που εχει απευθειας ζεστα νερα? Δεν έχω αλλα δεν γράφεις και τι θέλεις να κάνεις Αν θέλεις να τα συνδέσεις έτσι ώστε να έχεις πάντα και άμεσα ζεστό νερό δυο είναι οι λύσεις εννοείται ο λέβητα πάντα σε λειτουργία 1η φτηνή Συνδέεις τον ηλιακό σε σειρά με τον λέβητα 2η βάζεις βαλβίδα εκτροπής (φωτο) Αν θέλεις κάτι άλλο απλά το γράφεις Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα