Vstromrider Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Στις 13/10/2025 στις 9:11 ΜΜ, hp8 είπε Σήκωσε σε πρώτη φάση μόνο το πάνω μέρος του συλλέκτη 15-20 πόντους Να γελάσετε λιγο???😁 Ηρθε υδραυλικος. 3 ατομα! λες και πηγαιναν να παιξουν μπασκετακι. τα ειδε "ολα λαθος". Με ενα απιστευτο τουπε , δεν ηθελε να πει καν τι θα κανει. Μου ζητησε να στειλει προσφορα το βραδυ, και να του προκαταβαλω το 80% . Ψιλογελασα λιγο οταν εφυγε γιατι φανταστηκα τι θα ακολουθησει. Το βραδυ εριξα το καλο το γελιο! "Καλησπέρα! Για την διόρθωση τοποθέτησης ηλιακού με όλα τα απαραίτητα υλικά υγρά , βάση, κιαθιο σωλήνες , συνδέσμους κ κάτι ακόμα το κόστος είναι 370ευρω . Γίνεται κατάθεση 300ευρω κ τα εβδομήντα στο τέλος εργασίας. Εθνική Τράπεζα GR 60011045100000ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ" Το καλυτερο απο ολα ειναι το "κατι κατι ακομα" !!!😂 Δηλαδη... δεν μου ερχεται τι αλλη μπουρδα να σου πω τωρα, οποτε... "και κατι ακομα".
chios Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Το λάθος θα το διορθώσουν αυτοί που τον έβαλαν δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις αλλα λεφτά. 1
Vidrinio Δημοσ. Κυριακή στις 10:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:46 μμ Καλησπέρα Μένω στον 6 όροφο οικοδομής και έχω συνδέσει τον ηλιακό με την αντλία θερμότητας που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το μπαλκόνι που είναι η αντλία,ο ηλιακός είναι τριπλής ενέργειας αλλά η σερπατίνα είναι μικρή,όταν δεν έχει ήλιο με συμφέρει να ζεσταίνω τα νερά με την αντλία ή με την αντίσταση;η σύνδεση με την αντλία είναι με τριοδη και δεν βγάζει σφάλμα ροής λειτουργεί κανονικά
doll Δημοσ. Δευτέρα στις 02:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:51 μμ On 13/10/2025 at 11:27, transport_planner said: - Πάντα βάζουμε τρίοδη θερμοστατική βάνα στα ζεστά νερά επιστροφής του ηλιακού. Πολύ απλά αυτή η βάνα παίρνει τα καυτά νερά του ηλιακού, τα αναμιγνύει με κρύα νερά παροχής και κατεβάζει στο σπίτι νερό συγκεκριμένης θερμοκρασίας. Δεν φθίρονται οι σωληνώσεις, το νερό του ηλιακού κρατάει περισσότερο, δεν καίγεσαι όταν κάνεις μπάνιο - Πάντα βάζουμε μειωτή πίεσης στη παροχή νερού - Καλό θα ήταν να βάλετε και μια ασφάλεια πίεσης χαμηλότερη από αυτή που δίνει ο κατασκευαστής ώστε να είστε 100% ΟΚ. Μπορείς να προτείνεις κάποιες μάρκες των ανωτέρω και links? Επίσης ρε παιδιά μια φωτογραφία σωστής εγκατάστασης με όλα μέσα δεν υπάρχει για να την έχουμε "οδηγό"?
nzeppos Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 μμ (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, doll said: Επίσης ρε παιδιά μια φωτογραφία σωστής εγκατάστασης με όλα μέσα δεν υπάρχει για να την έχουμε "οδηγό"? Φυσικά και όχι αφού ο καθένας ορίζει άλλο πράγμα ως "σωστή εγκατάσταση" 😅 Εγώ ελπίζω σε λίγες μέρες να φιλοτιμηθώ επιτέλους να κουμπώσω τα σουβλάκια, που έχουν τελειώσει από πλευράς υλικών (στη φωτό δεν φαίνεται η μόνωση και το δοχείο διαστολής με τα ρακόρ και τη βάση του) και είμαι βέβαιος ότι αμέσως θα φάω κράξιμο από γείτονες, υδραυλικούς και συμφορουμίτες αφού ο καθένας έχει άλλη ιδέα στο μυαλό του για το τι είναι "σωστό". ps: αριστερά τα κρύα, στη μέση η τρίοδη ανάμειξης, δεξιά τα ζεστά, τέρμα δεξιά το bypass για τα ζεστά αν χαλάσει η τρίοδη) pps: φυσικά ούτε και η δική μου είναι αντικειμενικά "σωστή", απλώς έτσι μου φάνηκε καλύτερη από τη σκοπιά του ερασιτέχνη αλλά στην πορεία όλο και κάτι θα προκύψει. Βλέπω όμως επαγγελματίες εγκαταστάτες, που ο καθένας όχι μόνο κάνει ό,τι να 'ναι, αλλά η δουλειά τους διαφοροποιείται ριζικά σε κάθε εγκατάσταση ανάλογα με το τι θα πληρώσει ο πελάτης. Το λογικό για μένα θα ήταν να είχε ο καθένας ένα συγκεκριμένο πακέτο light/medium/premium με συγκεκριμένα εξαρτήματα/υλικά/κλπ, να πήγαινε στον πελάτη και να του έλεγε "το Χ πακέτο κάνει αυτά κι αυτά και κοστίζει τόσο. Για τη δική σου περίπτωση (τοποθεσία/χρήση/κλπ) σου προτείνω το τάδε πακέτο ως το πιο κατάλληλο γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο, αλλά εσύ αποφασίζεις". Τουναντίον το πιο συνηθισμένο είναι να ακούς για περιπτώσεις που ο εγκαστάστης έβαλε ό,τι έβαλε χωρίς να συζητήσει ή να εξηγήσει σχεδόν τίποτα, έχοντας τοποθετήσει ό,τι βρήκε πρόχειρο και διαθέσιμο στο κοντινότερο κατάστημα υδραυλικών, χωρίς να χρησιμοποιήσει έστω τα στοιχειώδη όπως μια βρύση των 5-10 ευρώ ή μια βαλβίδα ασφαλείας της προκοπής (όχι των 2 ευρώ). Είναι σαν να σου λέει "είτε δεν θα ξαναέρθω ποτέ και ας τα λουστεί ο επόμενος, είτε θα με ξαναφωνάξεις κάποτε και θα πληρωθώ πάλι". Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:24 μμ από nzeppos 2
hp8 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:47 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, doll είπε μια φωτογραφία σωστής εγκατάστασης με όλα μέσα δεν υπάρχει για να την έχουμε "οδηγό"? Αυτά που έχει από τον κατασκευαστή είναι τα απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία του, αλλιώς δεν θα μπορούσε να πωληθεί Ο καθένας μπορεί να βάλει ότι επιπλέον θέλει Προσωπική μου άποψη ένας μειωτής πίεσης πάνω στο ηλιακό στην παροχή του κρύου ρυθμισμένος στα 3 bar, ένα δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα και σκέπασμα τμήματος του συλλέκτη ανάλογα με την ηλιοφάνεια θα τα πρόσθετα- πρότεινα Τα υπόλοιπα στη φωτο και στη φωτο παραπάνω του nzeppos . Επιπλέον ενδέχεται κάθε περίπτωση να διαφέρει λίγο Spoiler 50 λεπτά πριν, nzeppos είπε επιτέλους να κουμπώσω τα σουβλάκια, το φίλτρο σιτας στο δεξί σουβλάκι όπως το βλέπω με την κάνουλα σε αυτή την θέση μάλλον δεν είναι σωστά Θα πρέπει τα στουπιδακια να μπαίνουν μέσα Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:56 μμ από hp8 1
nzeppos Δημοσ. Δευτέρα στις 04:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:08 μμ (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, hp8 said: Προσωπική μου άποψη ένας μειωτής πίεσης πάνω στο ηλιακό στην παροχή του κρύου ρυθμισμένος στα 3 bar Πω, τώρα μου βάζεις ιδέες... Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ανάγκη για μειωτή γιατί η πίεση του δικτύου δεν πήγαινε ποτέ πάνω από 3 bar. Πρόσφατα όμως έβαλα πιεστικό με διάταξη-πατέντα: Spoiler η ροή είναι από τα αριστερά προς τα δεξιά ...επειδή είχα δει κάτι παρόμοιο σε ένα βίντεο του γνωστού κοντού υδραυλικού και μου φάνηκε καλή ιδέα. Το θετικό είναι πως το πιεστικό-inverter δεν ζορίζεται αφού είναι ρυθμισμένο στα 2 bar και λόγω της παραπάνω διάταξης, όταν το δίκτυο είναι λιγότερο από 2 bar (το καλοκαίρι) τότε η τελική πίεση ανεβαίνει στα 3-3,5 bar και το μηχανάκι δουλεύει χαλαρά (καταναλώνει μόλις 200w ενώ έχει όριο 1.1kw). Το αρνητικό είναι πως όταν η πίεση του δικτύου ξεπεράσει τα 2 bar (μετά το καλοκαίρι), τότε πρέπει να ανεβάσω το πιεστικό στα 2,5 bar για να αρχίσει να δουλεύει, άρα η τελική πίεση είναι στα 4 με 4,2. Παραπάνω δεν πάει ποτέ. Πειράζει αυτό τον ηλιακό θερμοσίφωνα ή είναι καλύτερα να βάλω το μειωτή; Να σημειώσω ότι ο ηλιακός είναι στο έδαφος και πρέπει να ανεβάσει το νερό 5-6 μέτρα ύψος. Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:26 μμ από nzeppos
transport_planner Δημοσ. Δευτέρα στις 04:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:22 μμ @nzeppos ανέβασε φωτογραφία οταν το κλείσεις σαν δουλειά και γιατί όχι και ένα απλό διάγραμμα. @doll θα ανεβάσω φωτογραφία τις επόμενες ημέρες Γενικά η σωστή τοποθέτηση είναι (ο επιστημονικός όρος) "Σουβλάκι Γιαννούδη". Εγώ όταν πήρα προσφορά για ηλιακό, 3 από τους 5 υδραυλικούς όταν άκουσαν τι θέλω να κάνω μου έκλεισαν το τηλεφωνο 1
nzeppos Δημοσ. Δευτέρα στις 04:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:22 μμ 28 minutes ago, hp8 said: το φίλτρο σιτας στο δεξί σουβλάκι όπως το βλέπω με την κάνουλα σε αυτή την θέση μάλλον δεν είναι σωστά Θα πρέπει τα στουπιδακια να μπαίνουν μέσα Το ζεστό νερό θα πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω και το φίλτρο μέσα είναι έτσι: Spoiler Οπότε όπως το καταλαβαίνω, θα κρατάει μέσα τα σκουπιδάκια και το νερό που θα σουρώνει από την κάτω μεριά θα είναι πιο καθαρό. Εκτός αν τα φίλτρα σίτας δουλεύουν διαφορετικά και δεν το έχω καταλάβει. 1 minute ago, transport_planner said: @nzeppos ανέβασε φωτογραφία οταν το κλείσεις σαν δουλειά και γιατί όχι και ένα απλό διάγραμμα. Εννοείται, δεν το συζητάμε. Θα ανεβάσω φωτό, πρόχειρο σχεδιάγραμμα και κόστος υλικών. Ελπίζω μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες να βρω λίγο χρόνο να τα κουμπώσω και κυρίως να τα στηρίξω! Το πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή είναι με ποιον τρόπο θα τα στηρίξω όλα αυτά, για να μην πέφτει το βάρος στον ίδιο τον θερμοσίφωνα αλλά στη βάση του.
sphinxgr Δημοσ. Δευτέρα στις 04:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:28 μμ 4 λεπτά πριν, nzeppos είπε Το ζεστό νερό θα πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω και το φίλτρο μέσα είναι έτσι: Απόκρυψη περιεχομένων Οπότε όπως το καταλαβαίνω, θα κρατάει μέσα τα σκουπιδάκια και το νερό που θα σουρώνει από την κάτω μεριά θα είναι πιο καθαρό. Εκτός αν τα φίλτρα σίτας δουλεύουν διαφορετικά και δεν το έχω καταλάβει. Σωστα τα έχεις καταλάβει. Φίλτρο σίτας ειναι κ δουλευει με τη βαρύτητα, οπότε μπαίνει μόνο με συγκεκριμένη τοποθετηση 1 1
nzeppos Δημοσ. Δευτέρα στις 04:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:30 μμ Τώρα που το είδα, από την πίσω μεριά έχει και βελάκι για τη σωστή φορά τοποθέτησης 😅 Κάτι έμαθα σήμερα, ευχαριστώ παίδες. 1
hp8 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:40 μμ 25 λεπτά πριν, nzeppos είπε Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ανάγκη για μειωτή γιατί η πίεση του δικτύου δεν πήγαινε ποτέ πάνω από 3 bar. αν δεν εχεις θεματα υψηλης πιεσης δεν απαιτειται και εφ οσον εισαι στα 3-3,5 ειναι οκ 4 λεπτά πριν, nzeppos είπε Τώρα που το είδα, από την πίσω μεριά έχει και βελάκι για τη σωστή φορά τοποθέτησης έτσι όπως το είδα στο δεξί σουβλάκι και με την κάνουλα να τρέχει προς τα κάτω υπέθεσα ότι η ροή πήγαινε προς τα πάνω Αλλα αφού έχεις εικόνα οκ 1
stefanidisg Δημοσ. Τρίτη στις 02:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:44 μμ 22 ώρες πριν, sphinxgr είπε Σωστα τα έχεις καταλάβει. Φίλτρο σίτας ειναι κ δουλευει με τη βαρύτητα, οπότε μπαίνει μόνο με συγκεκριμένη τοποθετηση Τα φίλτρα σιτας πάντα έτσι πρέπει να είναι , μπαίνει το νέρο μέσα στην σιτα και βγαίνει μέσα από την σιτα, ότι σκουπίδι είναι κάθετε στην βάση ώστε όταν ανοίξεις να καθαρίσεις να μην πέσουν τα σκουπίδια στις σωληνώσεις.
haris_216 Δημοσ. Τρίτη στις 04:26 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:26 μμ Στις 20/10/2025 στις 3:05 ΜΜ, nzeppos είπε Φυσικά και όχι αφού ο καθένας ορίζει άλλο πράγμα ως "σωστή εγκατάσταση" 😅 Εγώ ελπίζω σε λίγες μέρες να φιλοτιμηθώ επιτέλους να κουμπώσω τα σουβλάκια, που έχουν τελειώσει από πλευράς υλικών (στη φωτό δεν φαίνεται η μόνωση και το δοχείο διαστολής με τα ρακόρ και τη βάση του) και είμαι βέβαιος ότι αμέσως θα φάω κράξιμο από γείτονες, υδραυλικούς και συμφορουμίτες αφού ο καθένας έχει άλλη ιδέα στο μυαλό του για το τι είναι "σωστό". ps: αριστερά τα κρύα, στη μέση η τρίοδη ανάμειξης, δεξιά τα ζεστά, τέρμα δεξιά το bypass για τα ζεστά αν χαλάσει η τρίοδη) pps: φυσικά ούτε και η δική μου είναι αντικειμενικά "σωστή", απλώς έτσι μου φάνηκε καλύτερη από τη σκοπιά του ερασιτέχνη αλλά στην πορεία όλο και κάτι θα προκύψει. Βλέπω όμως επαγγελματίες εγκαταστάτες, που ο καθένας όχι μόνο κάνει ό,τι να 'ναι, αλλά η δουλειά τους διαφοροποιείται ριζικά σε κάθε εγκατάσταση ανάλογα με το τι θα πληρώσει ο πελάτης. Το λογικό για μένα θα ήταν να είχε ο καθένας ένα συγκεκριμένο πακέτο light/medium/premium με συγκεκριμένα εξαρτήματα/υλικά/κλπ, να πήγαινε στον πελάτη και να του έλεγε "το Χ πακέτο κάνει αυτά κι αυτά και κοστίζει τόσο. Για τη δική σου περίπτωση (τοποθεσία/χρήση/κλπ) σου προτείνω το τάδε πακέτο ως το πιο κατάλληλο γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο, αλλά εσύ αποφασίζεις". Τουναντίον το πιο συνηθισμένο είναι να ακούς για περιπτώσεις που ο εγκαστάστης έβαλε ό,τι έβαλε χωρίς να συζητήσει ή να εξηγήσει σχεδόν τίποτα, έχοντας τοποθετήσει ό,τι βρήκε πρόχειρο και διαθέσιμο στο κοντινότερο κατάστημα υδραυλικών, χωρίς να χρησιμοποιήσει έστω τα στοιχειώδη όπως μια βρύση των 5-10 ευρώ ή μια βαλβίδα ασφαλείας της προκοπής (όχι των 2 ευρώ). Είναι σαν να σου λέει "είτε δεν θα ξαναέρθω ποτέ και ας τα λουστεί ο επόμενος, είτε θα με ξαναφωνάξεις κάποτε και θα πληρωθώ πάλι". Στην θεωρία καλά τα λες. Από κει και πέρα όμως βλέπεις, ακόμα και σε αυτό το νήμα, πως πολλοί που ψάχνουν για ηλιακούς κάνουν την "έρευνα αγοράς" τους με μοναδικό κριτήριο την τιμή. Και φυσικά καταλήγουν στο φθηνότερο με το φοβερό επιχείρημα/ανάλυση "όλα ίδια είναι" Πες μου εσύ τώρα ποιος υδραυλικός θα "τολμήσει" να προτείνει κάτι σαν αυτό που έχεις στην φωτό (ακόμα και στην την πιο light εκδοχή του) σε ένα πελάτη που πήρε ηλιακό 160άρι με 450€; Ακόμα και το "light/medium/premium" πακέτο να προτείνει σαν εναλλακτικές, πάλι κάπου θα σκαλώσει. Αφού το premium μπορεί να μην του είναι βατό ενώ το light να του φανεί ξεπέτα και λειψό. Και φυσικά όλο αυτό θα χρειαστεί πολύ συζήτηση/εξήγηση. Οπότε, απλή και "κλασσική" εγκατάσταση και τέλος Υγ. Καταλαβαίνεις ότι η προσέγγιση σου είναι overkill, σωστά; Είναι κάτι που μπορεί να κάνεις εσύ στο σπίτι σου ή εγώ στο δικό μου. Αλλά κανένας σε σπίτι άλλου. Και το βασικό. Μπορεί για παράδειγμα το bypass να έχει λογική σε συγκεκριμένες συνθήκες αλλά ποιος θα το δουλέψει στο σπίτι σου (ή στο δικό μου) αν απουσιάζουμε εσύ κι εγώ;;; 1 1
nzeppos Δημοσ. Τρίτη στις 06:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:07 μμ (επεξεργασμένο) Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα. Τα υλικά της φωτογραφίας (συν το δοχείο διαστολής) με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό κοστίζουν γύρω στα 500 ευρώ, σχεδόν το 40% από όσα έκανε όλος ο ηλιακός με βάση, σκεπάσματα, τσιμεντένιο πάτωμα κλπ. Οπότε είναι σίγουρα overkill για τις περισσότερες περιπτώσεις. Τα σουβλάκια τα έφτιαξα περισσότερο για να δω πως γίνεται, παρά λόγω άμεσης ανάγκης (γι' αυτό και το λιβανίζω τόσους μήνες και δεν τα έχω τοποθετήσει ακόμα). Με το προηγούμενο post μου περισσότερο ήθελα να στηλιτεύσω τον ερασιτεχνισμό και την αδιαφορία που πολλές φορές φαίνεται να επιδεικνύουν επαγγελματίες του χώρου, κάτι που φαίνεται και από βίντεο που ανεβάζουν οι ίδιοι στο Youtube που συνήθως κράζουν όλους τους προηγούμενους συνάδελφούς τους. Κατά μίνιμουμ θα έπρεπε να εξηγούν 5-10 πράγματα στους πελάτες που θέλουν να μάθουν (γιατί υπάρχουν και οι πελάτες που απλώς δεν ενδιαφέρονται). Και ο καθένας μας έχει συγκεκριμένα παραδείγματα. Στη δική μου περίπτωση είχα (και έχω ακόμα) το πρόβλημα πως όταν ο ηλιακός ζεσταίνεται πολύ, ανεβάζει την πίεση στην παροχή του κρύου άρα και στο σπίτι (έφτανε έως 7-8 bar και αναγκάζομουν να ανοίγω βρύσες έστω για 2-3 δευτερόλεπτα για να εκτονώσω και να επιστρέψω στα παραδοσιακά 2 bar). Και ο εγκαταστάτης-κατασκευαστής με τους φίλους του προσπαθούσαν να με πείσουν ότι η πίεση προέρχεται από το δίκτυο. Αργότερα, τρεις φορές τους κυνήγησα για θερμοστατική ανάμειξης και όσο τους είδατε εσείς, άλλο τόσο τους είδα κι εγώ. Οι συγκεκριμένοι δε είναι από τους καλούς της περιοχής, άρα δεν θέλω να σκέφτομαι πως είναι οι υπόλοιποι. Οπότε στο τέλος πήρα απόφαση να το κάνω μόνος μου (όπως έκανα και με το πιεστικό στην κεντρική παροχή που τα άλλαξα σχεδόν όλα) και τέλος. ps: αν απουσιάζουμε εσύ κι εγώ, απλώς ελπίζουμε ότι δεν θα χαλάσει 😅 (με σώνει όμως ότι είναι στο έδαφος, οπότε δεν χρειάζεται να ανεβαίνουμε σε σκεπές κλπ, αλλιώς δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μπλέξω με κάτι τέτοιο) Επεξ/σία Τρίτη στις 06:17 μμ από nzeppos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα