katbou Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Θα ήθελα τη βοήθειά σας για επιλογή θερμοσίφωνα επειδή είμαι παντελώς άσχετος. Μου έχει εγκριθεί το πρόγραμμα με επιδότηση 55% Ο θερμοσίφωνας θα εγκατασταθεί σε ταράτσα στο Ηράκλειο Κρήτης σε σπίτι που ενοικιάζεται. Εγώ είμαι ιδιοκτήτη.ς Μπορείτε να βοηθήσετε στην επιλογή ενός καλού μοντέλου που καλύπτει τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων και αν μπορούσατε να μου προτείνετε και εγκεκριμένο προμηθευτή στο Ηράκλειο Κρήτης επειδή δε μένω Ηράκλειο; ευχαριστώ
ison Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Στις 17/8/2023 στις 2:42 ΜΜ, chios είπε Στην ίδια ακριβώς φάση ήμουν και εγώ, άλλαξα τον παλιό ηλιακό με καινούργιο, όλα αυτά σε συνεργασία με το κατάστημα που είχε παλιούς ηλεκτρικούς καβατζα για τέτοιες περιπτώσεις. Μπορεις να μου στειλεις Pm το καταστημα (αν δεν θες να το πεις δημοσια) Καλησπέρα σας ...προσπαθησα να διαβασω το περισσοτερο thread ...απαντηθηκαν καποιες απορίες αλλα θελω και μια τελικη επιβεβαιωση αν γινετε. Ειμαστε Αττικη (νοτια αργυρουπολη) γεωγραφικα και το "νοικοκυριο" περιλαμβανει 2 ενηλικες και 3 πιτσιρικια. Εχω το 60% σαν επιδοτηση. Ειναι overkill να παω σε αυτον το calpak? https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283347-calpak-neo-200-40 Κυριως το λεω για να ειμαι οκ το χειμωνα για να ελλατωσω το δυνατον το ηλεκτρικο.... (θεωρω οτι μεγαλυτερη επιφανει πανελ ...πιο γρηγορο ζεσταμα...αρα μικροτερη διαρκεια παραμονης τους στο ηλιο...κοινος αν βγει ο ηλιος για καμια ωρα εχω περισσοτερο πιθανοτητα να ζεσταθει το νερο απο το να εχω μικροτερο πανελ) Πρεπει να προσεξω κατι για το καλοκαιρι λογο μεγαλυτερης επιφανειας τους? εχετε κατι να προτεινετε (απο κωτσοβολο και μονο απο εκει) αλλο ? απο οσο βλεπω η ενναλακτικη ειναι solartherm με πανω κατω ιδια τιμη. Τελος επειδη εχω ηλιακο (25 ετιας plus) ...θα ρωτησω και το Κωτσο αν εχε καβατζα ηλεκτρικους..αν οχι ..που μπορω να βρω κανενα (πμ αν δεν θελετε να το πειτε δημοσια) Ευχαριστω για οποια βοηθεια εκ των προτέρων.
_Biohazard_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 18 ώρες πριν, ison είπε Μπορεις να μου στειλεις Pm το καταστημα (αν δεν θες να το πεις δημοσια) Καλησπέρα σας ...προσπαθησα να διαβασω το περισσοτερο thread ...απαντηθηκαν καποιες απορίες αλλα θελω και μια τελικη επιβεβαιωση αν γινετε. Ειμαστε Αττικη (νοτια αργυρουπολη) γεωγραφικα και το "νοικοκυριο" περιλαμβανει 2 ενηλικες και 3 πιτσιρικια. Εχω το 60% σαν επιδοτηση. Ειναι overkill να παω σε αυτον το calpak? https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283347-calpak-neo-200-40 Κυριως το λεω για να ειμαι οκ το χειμωνα για να ελλατωσω το δυνατον το ηλεκτρικο.... (θεωρω οτι μεγαλυτερη επιφανει πανελ ...πιο γρηγορο ζεσταμα...αρα μικροτερη διαρκεια παραμονης τους στο ηλιο...κοινος αν βγει ο ηλιος για καμια ωρα εχω περισσοτερο πιθανοτητα να ζεσταθει το νερο απο το να εχω μικροτερο πανελ) Πρεπει να προσεξω κατι για το καλοκαιρι λογο μεγαλυτερης επιφανειας τους? εχετε κατι να προτεινετε (απο κωτσοβολο και μονο απο εκει) αλλο ? απο οσο βλεπω η ενναλακτικη ειναι solartherm με πανω κατω ιδια τιμη. Τελος επειδη εχω ηλιακο (25 ετιας plus) ...θα ρωτησω και το Κωτσο αν εχε καβατζα ηλεκτρικους..αν οχι ..που μπορω να βρω κανενα (πμ αν δεν θελετε να το πειτε δημοσια) Ευχαριστω για οποια βοηθεια εκ των προτέρων. Δεν θα πω κάτι για τον συγκεκριμένο ηλιακό ή κάποιον άλλο, πέρα από το ότι με προβληματίζει πολύ να βλέπω glass σε αυτήν την τιμή. Θα πω όμως ότι από αυτήν την αλυσίδα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η εταιρεία είναι κάπως στον αέρα εν αναμονή εξαγοράς από κάποια άλλη.....δεν θα αγόραζα κάτι, ειδικά κάτι τόσο ακριβό. Διαβάζω κάμποσα σχόλια για κάποιους που αγόρασαν πχ ερκοντισιον, είχαν πρόβλημα μέσα στην εγγύηση και δεν έχουν κάποιον να βγάλουν άκρη....τηλεφωνικό κέντρο σχεδόν ανύπαρκτο και αν καταφέρουν να μιλήσουν μετά από ώρες με κάποιον, άκρη δεν βγάζουν και είναι στο περίμενε. Εν ολίγοις...τώρα δεν θα έμπλεκα. Αν κι οταν γίνει η εξαγορά και αφού έχει περάσει λίγο χρονικό διάστημα και στρώσει πάλι η εταιρεία, θα την ξανακοιτουσα. 2
chios Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 18 ώρες πριν, ison είπε Μπορεις να μου στειλεις Pm το καταστημα (αν δεν θες να το πεις δημοσια) Δεν έχει νόημα γιατί το κατάστημα είναι στη Χίο και βάζει Μαλτέζο.
Karic Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Καλημερα σε ολους. Μια ερωτηση και απο εμενα γιατι διαβασα σχεδον ολα τα post και ακρη δεν εβγαλα.Δεν ειχα ποτε ηλιακο(και δεν εχω ιδεα απο την αγορα) και τωρα ειμαι σε φαση επιλογης.3-5 ατομα οποτε θεωρητικα παω για 200 λιτρα με ηλιοφανεια 270+ μερες το χρονο και ΠΡΟΒΛΗΜΑ οτι το σπιτι ειναι ''κυριολεκτικα'' μεσα στη θαλασσα. Η αρχικη σκεψη ειναι για Μαλτεζο και inox.Ειναι καλη επιλογη? Υπαρχει κατι αλλο που θα προτεινε καποιος παντα με γνώμονα το αλατι? Ευχαριστω για το χρονο σας.
πάνοσ2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 23 λεπτά πριν, Karic είπε Καλημερα σε ολους. Μια ερωτηση και απο εμενα γιατι διαβασα σχεδον ολα τα post και ακρη δεν εβγαλα.Δεν ειχα ποτε ηλιακο(και δεν εχω ιδεα απο την αγορα) και τωρα ειμαι σε φαση επιλογης.3-5 ατομα οποτε θεωρητικα παω για 200 λιτρα με ηλιοφανεια 270+ μερες το χρονο και ΠΡΟΒΛΗΜΑ οτι το σπιτι ειναι ''κυριολεκτικα'' μεσα στη θαλασσα. Η αρχικη σκεψη ειναι για Μαλτεζο και inox.Ειναι καλη επιλογη? Υπαρχει κατι αλλο που θα προτεινε καποιος παντα με γνώμονα το αλατι? Ευχαριστω για το χρονο σας. Καλημέρα. Αν έχετε πρόβλημα με αλμυρά νερά, δεν προτείνεται το ανοξείδωτο. Χάλκινο η glass. 1
Karic Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω πολυ για την απαντηση-εις. Το προβλημα ειναι οτι το λουζει εξωτερικα το αλατι ,οχι το αλμυρο νερο εσωτερικα.Η ποιοτητα του νερου εδω ειναι σχετικα καλη.Το μεγαλο προβλημα ειναι οι καιρικές συνθηκες και το αλατι που επικαθεται εξωτερικα λογω αυτων. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από Karic
zaras27 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 On 12/08/2023 at 14:15, hp8 said: η ανάρτηση αφορά ερώτηση η έχει αποφασιστεί ? Έχει αποφασιστεί .Απλά να πάω σε μεγαλύτερο πάνελ έλεγα και να τον κάνω 3πλης για να βάλω στο μέλλον κ αντλία. Άραγε το πάνελ που έχω τώρα μπορεί να μπει δίπλα ?
ison Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Δεν θα πω κάτι για τον συγκεκριμένο ηλιακό ή κάποιον άλλο, πέρα από το ότι με προβληματίζει πολύ να βλέπω glass σε αυτήν την τιμή. Θα πω όμως ότι από αυτήν την αλυσίδα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η εταιρεία είναι κάπως στον αέρα εν αναμονή εξαγοράς από κάποια άλλη.....δεν θα αγόραζα κάτι, ειδικά κάτι τόσο ακριβό. Διαβάζω κάμποσα σχόλια για κάποιους που αγόρασαν πχ ερκοντισιον, είχαν πρόβλημα μέσα στην εγγύηση και δεν έχουν κάποιον να βγάλουν άκρη....τηλεφωνικό κέντρο σχεδόν ανύπαρκτο και αν καταφέρουν να μιλήσουν μετά από ώρες με κάποιον, άκρη δεν βγάζουν και είναι στο περίμενε. Εν ολίγοις...τώρα δεν θα έμπλεκα. Αν κι οταν γίνει η εξαγορά και αφού έχει περάσει λίγο χρονικό διάστημα και στρώσει πάλι η εταιρεία, θα την ξανακοιτουσα. Δεν εχεις αδικο τωρα που το σκεφτομαι...τρεχουν βεβαια 2 προσφορες για 300 ευρω δωροεπιταγη και 50.000 ποντους Alpha που ειναι δελεαστικο. Τελικα ειπα να ψαξω και μαλτεζο 200 αρι με τα 2 κατοπτρα...μου βγαινει ιδια τιμη ο Inox ..(μιας και θα γινει η δουλεια απο μικρο μαγαζι αν και πιο ακριβος ο μαλτεζος θα μου παρει λιγοτερα για μεταφορα /τοποθετηση /απεγκατασταση του παλιου κλπ) Οποτε το σκεφτομαι για maltezo λογο του Inox ...καμια αποψη 1
_Biohazard_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 4 λεπτά πριν, ison είπε Δεν εχεις αδικο τωρα που το σκεφτομαι...τρεχουν βεβαια 2 προσφορες για 300 ευρω δωροεπιταγη και 50.000 ποντους Alpha που ειναι δελεαστικο. Τελικα ειπα να ψαξω και μαλτεζο 200 αρι με τα 2 κατοπτρα...μου βγαινει ιδια τιμη ο Inox ..(μιας και θα γινει η δουλεια απο μικρο μαγαζι αν και πιο ακριβος ο μαλτεζος θα μου παρει λιγοτερα για μεταφορα /τοποθετηση /απεγκατασταση του παλιου κλπ) Οποτε το σκεφτομαι για maltezo λογο του Inox ...καμια αποψη Έχω ξαναγράψει εδω...στο πατρικό μου έχουμε Μαλτέζο 200αρη inox με δύο κάτοπτρα (αν τα έχω μετρήσει καλά είναι περίπου στα 4τμ), από το 1993 (άρα όχι επιλεκτικά κάτοπτρα). Από κάπου στο 1995 δούλευε και σαν τριπλής ενέργειας, αρχικά ήταν διπλής. Δουλεύει ακόμα μια χαρά. Αλλά αλλάζουμε κάθε τρία χρόνια ανόδιο, γίνεται και καθαρισμός, με το που πιάνει Μάιος σκεπάζουμε το ένα κάτοπτρο (εναλλάξ κάθε χρονιά, ώστε να μην τρώει την καταπόνηση κάθε χρόνο το ίδιο) και σε καλοκαιρινές διακοπές σκεπάζουμε και το δεύτερο. 30 χρόνια λοιπόν κι έχει κι άλλη ζωή ακόμα. Επειδή ψάχνω κι εγώ για άλλο σπίτι...διαβάζω αλλά και μου λένε εγκαταστάτες πως γενικά τα inox δεν είναι όσο ποιοτικά ήταν παλιότερα. Δεν ξέρω όμως, με αυτό το προσωπικό παράδειγμα, πάλι inox θα προτιμούσα. 2
tryfos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 14/8/2023 στις 9:05 ΠΜ, louben είπε Υπάρχουν και άλλοι ηλιακοι με 12 χρόνια εγγύηση κατα πολύ φθηνότεροι.VFM (όχι φθηνός) θεωρείται ο NOBEL Από που προκύπτουν τα 12 (για το καζάνι) για τον Nobel? Δεν το βρίσκω κάπου. Εγώ οι μόνοι που βρήκα στο πρόγραμμα με πάνω από 5 έτη εγγύηση στο καζάνι είναι η Thermit (νορμάλ τιμές) και η Sammler (ακριβοί πολύ). Υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία με πάνω από 5 στο καζάνι που να είναι και στο πρόγραμμα; Επίσης με αυτά που διαβάζω δεν ξέρω αν αξίζει να πας σε inox τελικά. Edit: H Thermit έχει δυνατότητα επιλογής για την εξωτερική επικάλυψη του καζανιού, χάλυβα ή inox (που δεν φτάνει στην τιμή του συνολικού inox). Μήπως θα ήταν τελικά η πιο vfm επιλογή να πάει κάποιος σε glass με εξωτερική επικάλυψη inox; Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από tryfos 1
haris_216 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 34 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε Έχω ξαναγράψει εδω...στο πατρικό μου έχουμε Μαλτέζο 200αρη inox με δύο κάτοπτρα (αν τα έχω μετρήσει καλά είναι περίπου στα 4τμ), από το 1993 (άρα όχι επιλεκτικά κάτοπτρα). Από κάπου στο 1995 δούλευε και σαν τριπλής ενέργειας, αρχικά ήταν διπλής. Δουλεύει ακόμα μια χαρά. Αλλά αλλάζουμε κάθε τρία χρόνια ανόδιο, γίνεται και καθαρισμός, με το που πιάνει Μάιος σκεπάζουμε το ένα κάτοπτρο (εναλλάξ κάθε χρονιά, ώστε να μην τρώει την καταπόνηση κάθε χρόνο το ίδιο) και σε καλοκαιρινές διακοπές σκεπάζουμε και το δεύτερο. 30 χρόνια λοιπόν κι έχει κι άλλη ζωή ακόμα. Επειδή ψάχνω κι εγώ για άλλο σπίτι...διαβάζω αλλά και μου λένε εγκαταστάτες πως γενικά τα inox δεν είναι όσο ποιοτικά ήταν παλιότερα. Δεν ξέρω όμως, με αυτό το προσωπικό παράδειγμα, πάλι inox θα προτιμούσα. Αυτή είναι η γενική ατάκα που υπάρχει στα πάντα. Από χαρτοπετσέτα μέχρι...δορυφόρο "Δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά". Δεν θα διαφωνήσω ότι ισχύει σε διάφορα πράγματα αλλά προσωπικά θα το δεχτώ όταν κάποιος μου παραθέτει συγκεκριμένα επιχειρήματα ή γεγονότα. Γιατί για να σου ακυρώσω εγώ την ποιότητα πχ σε μια κατσαρόλα Fissler ή σε ένα εργαλείο Facom με στοιχεία ή συμβάντα πρέπει να τα γνωρίζω. Και φυσικά να αναλάβω το ρίσκο, στην περίπτωση που είναι ψευδή αυτά που θα πω, πιθανής μήνυσης και από την όποια εταιρία. Ενώ λέγοντας "δεν τα κάνουν όπως παλιά" είναι τελείως στον αέρα. Έχεις πει πράγματα αλλά και δεν έχεις πει. Και αφήνεις τον άλλον να μαντέψει, αλλά αφού τον έχεις "κατευθύνει" με το ύφος ή τη φωνή σου, προς αρνητικές σκέψεις. 3 ώρες πριν, Karic είπε Ευχαριστω πολυ για την απαντηση-εις. Το προβλημα ειναι οτι το λουζει εξωτερικα το αλατι ,οχι το αλμυρο νερο εσωτερικα.Η ποιοτητα του νερου εδω ειναι σχετικα καλη.Το μεγαλο προβλημα ειναι οι καιρικές συνθηκες και το αλατι που επικαθεται εξωτερικα λογω αυτων. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα και στα περισσότερα glass το εξωτερικό τους είναι inox. Και δείχνουν μια χαρά να αντέχουν σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές. 2
katbou Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Θα ήθελα τη βοήθειά σας για επιλογή θερμοσίφωνα επειδή είμαι παντελώς άσχετος. Μου έχει εγκριθεί το πρόγραμμα με επιδότηση 55% Ο θερμοσίφωνας θα εγκατασταθεί σε ταράτσα στο Ηράκλειο Κρήτης σε σπίτι που ενοικιάζεται. Εγώ είμαι ιδιοκτήτης Μπορείτε να βοηθήσετε στην επιλογή ενός καλού μοντέλου που καλύπτει τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων και αν μπορούσατε να μου προτείνετε και εγκεκριμένο προμηθευτή στο Ηράκλειο Κρήτης επειδή δε μένω Ηράκλειο; ευχαριστώ
hp8 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 20 ώρες πριν, zaras27 είπε Άραγε το πάνελ που έχω τώρα μπορεί να μπει δίπλα ? το οτι μπορεί να μπει ειναι σίγουρο Το τι θα χρειαστεί για να προσαρμοστεί με το καινούργιο δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ειναι και τι κόστος υλικών θα έχει ΠΧ θα χρειαστεί άλλη βάση ? Η υπάρχουσα θα κάτσει σωστά με την νέα ? κλπ Αυτά πρέπει να τα δεις από πριν
haris_216 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, zaras27 είπε Έχει αποφασιστεί .Απλά να πάω σε μεγαλύτερο πάνελ έλεγα και να τον κάνω 3πλης για να βάλω στο μέλλον κ αντλία. Άραγε το πάνελ που έχω τώρα μπορεί να μπει δίπλα ? Πολύ προσοχή στο υπογραμμισμένο. Οι περισσότεροι ηλιακοί 3πλης "πασάρονται" και σαν λύση για αντλία θερμότητας το οποίο όμως είναι λάθος. Και αυτό γιατί ο (αρκετά μικρός συνήθως) εναλλάκτης που χρησιμοποιείται στα "κλασσικά" 3πλης (αυτά που είναι για συμβατικούς λέβητες πετρελαίου) δεν επαρκεί για να αποδώσει σωστά στις (συνήθως) χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας μίας αντλία θερμότητας. Άρα για αυτή την περίπτωση χρειάζεται ηλιακός με σημαντικά μεγαλύτερο εναλλάκτη και άρα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ψαχτεί για το τι του λέει η όποια εταιρία. Tip Ούτε καν να σκεφτεί κανείς ότι boiler ηλιακού με σερμπαντίνα (φωτό) που μπαίνει στη θέση της αντίστασης υπάρχει περίπτωση να έχει επαρκές μήκος/εμβαδό για σωστή λειτουργία με αντλία θερμότητας Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2023 από haris_216 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα