csontheline Δημοσ. Πέμπτη στις 09:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:56 μμ 1 hour ago, villasg said: οι ταχυ/νες ειναι απο 5 και πανω Kw συνηθως 8 αρα ξεκιναμε με καταναλωση 25Α οποτε ξεκινας με 6αρι καλωδιο και πας παραπανω Όντως, και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να του προτείνω να πάρει έναν 5kw ο οποίος θα σηκώνει το νερό από τους 20-25, στους 35 που θα θέλει (και άρα δεν θα τραβάει την πλήρη ισχύ). Προσωπικά τον έχω με 4άρι και τον έχω δει να τραβάει μέχρι 5,5kw (την μέγιστη δηλαδή), ενώ μπορεί να πάει μέχρι 7,5kw (το έχω ρυθμισμένο στα 5,5). Εξαιρετική προσθήκη, η αμέσως επόμενη λύση ποιότητας στο μπάνιο, μετά τον κυκλοφορητή ΖΝΧ. Αλλά είχα λειτουργήσει παρόμοιο με 2,5 άρι (περίπου 5 μέτρα από τον πίνακα). 1
papoys1 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:29 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:29 πμ (επεξεργασμένο) Καλημερα Εχω πρόβλημα στο μπόιλερ του ηλιακού που οπως βλέπεται στην εικόνα έχει φουσκώσει και μάλλον είναι θέμα χρόνου να παραδώσει το πνεύμα του. Ο Καθρέπτης αν και παλιός δεν εχει κανένα πρόβλημα και λειτουργεί άψογα.Το συγκεκριμένο είναι τριπλής αλλά σκέφτομαι να πάω σε διπλής 120 λίτρων γιατί είναι μεγάλη απόσταση (ταρατσα 4ου) .Το σκελετό επειδή έχει σκουριές θα τον σενιάρω με βάψιμο πριν την αλλαγή και είμαι οκ. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι η σύνδεση γίνεται με λαστιχιένιους συνδέσμους και όχι με ρακόρ.Επειδή στη σύνδεση αν πάρω μπόιλερ για σύνδεση με ρακόρ θα έχω πρόβλημα στη σύνδεση με τον καθρέπτη μπορώ να βρω μπόιλερ για σύνδεση με τον ίδιο τρόπο λαστιχιένο σωλήνα όπως με τον παλιό;;; Θα βρω καινούργιο λαστιχένιο σωλήνα γιατί οι παλιοί είναι 30 ετών και σίγουρα θα θέλουν άλλαγμα;; Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:35 πμ από papoys1
BigBlack Δημοσ. Παρασκευή στις 07:41 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:41 πμ 8 minutes ago, papoys1 said: Καλημερα Εχω πρόβλημα στο μπόιλερ του ηλιακού που οπως βλέπεται στην εικόνα έχει φουσκώσει και μάλλον είναι θέμα χρόνου να παραδώσει το πνεύμα του. Ο Καθρέπτης αν και παλιός δεν εχει κανένα πρόβλημα και λειτουργεί άψογα.Το συγκεκριμένο είναι τριπλής αλλά σκέφτομαι να πάω σε διπλής 120 λίτρων γιατί είναι μεγάλη απόσταση (ταρατσα 4ου) .Το σκελετό επειδή έχει σκουριές θα τον σενιάρω με βάψιμο πριν την αλλαγή και είμαι οκ. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι η σύνδεση γίνεται με λαστιχιένιους συνδέσμους και όχι με ρακόρ.Επειδή στη σύνδεση αν πάρω μπόιλερ για σύνδεση με ρακόρ θα έχω πρόβλημα στη σύνδεση με τον καθρέπτη μπορώ να βρω μπόιλερ για σύνδεση με τον ίδιο τρόπο λαστιχιένο σωλήνα όπως με τον παλιό;;; Θα βρω καινούργιο λαστιχένιο σωλήνα γιατί οι παλιοί είναι 30 ετών και σίγουρα θα θέλουν άλλαγμα;; Μπορείς να πάρεις ρακόρ μηχανικής σύσφιξης για χαλκό στις διαστάσεις των χαλκοσωλήνων του συλλέκτη και εκεί πάνω να βιδώσεις κανονικά τουμπόραμα σωλήνα με τα ρακόρ του στο καζάνι. 1
papoys1 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:00 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:00 πμ 9 λεπτά πριν, BigBlack είπε Μπορείς να πάρεις ρακόρ μηχανικής σύσφιξης για χαλκό στις διαστάσεις των χαλκοσωλήνων του συλλέκτη και εκεί πάνω να βιδώσεις κανονικά τουμπόραμα σωλήνα με τα ρακόρ του στο καζάνι. Ευχαριστώ για την πληροφορία το σκέφτηκα αλλά με προβληματίζει επειδή είναι μικρή η απόσταση από την εξοδο του καθρέπτη μέχρι τις εισοδο του μπόιλερ μηπως έχω προβλήματα κλίσης (σιφόνια μάλλον τα λένε οι υδραυλικοί) γιααυτό έλεγα να πάω σε λαχτιχιένα σύνδεση πάλι που δεν είναι σκληρό όπως το τουμπόραμα και δεν θα με παιδέψει πολύ. Για να ανεβάσω τη θέση του μπόιλερ στο σκελετό δεν υπάρχει περίπτωση. Από την άλλη αυτό που προτείνεις θα βόλευε και θα ήταν εφικτό αν έβρισκα μπόιλερ με παρόμοια είσοδο έξοδο στα ίδια σημεία αλλα τα περισσότερα τις έχουν στις άκρες και άντε να στρίψει το τουμπόραμα σε τόσο μικρή απόσταση.
andreas-d Δημοσ. Παρασκευή στις 09:51 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:51 πμ 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Καλημερα Εχω πρόβλημα στο μπόιλερ του ηλιακού που οπως βλέπεται στην εικόνα έχει φουσκώσει και μάλλον είναι θέμα χρόνου να παραδώσει το πνεύμα του. Ο Καθρέπτης αν και παλιός δεν εχει κανένα πρόβλημα και λειτουργεί άψογα.Το συγκεκριμένο είναι τριπλής αλλά σκέφτομαι να πάω σε διπλής 120 λίτρων γιατί είναι μεγάλη απόσταση (ταρατσα 4ου) .Το σκελετό επειδή έχει σκουριές θα τον σενιάρω με βάψιμο πριν την αλλαγή και είμαι οκ. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι η σύνδεση γίνεται με λαστιχιένιους συνδέσμους και όχι με ρακόρ.Επειδή στη σύνδεση αν πάρω μπόιλερ για σύνδεση με ρακόρ θα έχω πρόβλημα στη σύνδεση με τον καθρέπτη μπορώ να βρω μπόιλερ για σύνδεση με τον ίδιο τρόπο λαστιχιένο σωλήνα όπως με τον παλιό;;; Θα βρω καινούργιο λαστιχένιο σωλήνα γιατί οι παλιοί είναι 30 ετών και σίγουρα θα θέλουν άλλαγμα;; Θα σου προτείνω να μην τον πειράξεις εφόσον δεν έχεις διαρροές, τώρα εάν θές ένα βάψιμο και κάνα δυο τρία πριτσινια η κοντές βίδες εκεί που έχει ανοίξει η επένδυση κάντε το.. Τώρα αν θες να πας σε αλλαγή μπόιλερ με μικρότερο δεν το προτείνω, υπάρχουν προδιαγραφές τετραγωνικά επιφάνειας πλακών με λίτρα δοχείου, καταλαβαίνεις πως το λέω πιθανόν να βράζει πολύ γρήγορα το μικρότερο με αποτέλεσμα την γρήγορη φθορά του, καλύτερα να πας μια και καλή σε καινούργιο σετ όταν αυτό χαλάσει τελείως.. Εάν όμως εξακολουθείς να θές να προβείς σε αλλαγή μπόιλερ τότε ο τρόπος σύνδεσής μη σε φοβίζει, όπως σου είπαν ρακόρ σύσφιξης χαλκού σε ρακόρ μονοσωληνιου- τουμποραμα.. απόσταση και ότι άλλο σε απασχολεί δεν δημιουργούν πρόβλημα κλειστό κύκλωμα είναι χαμηλής πίεσης.. Το μόνο που φοβάμαι μήπως βράζει με μικρότερο μπόιλερ, και τότε ακόμα και τις πλάκες μπορεί να τινάξει.. 1
hp8 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:38 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:38 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, papoys1 είπε οπως βλέπεται στην εικόνα έχει φουσκώσει Κανε στεφάνι με 2-3 σύρματα σφίξε και βάλε λαμαρινοβιδες η πριτσίνια 3 ώρες πριν, papoys1 είπε .Επειδή στη σύνδεση αν πάρω μπόιλερ για σύνδεση με ρακόρ θα έχω πρόβλημα Κανένα Θα βάλεις σωλήνα σπιράλ ανοξείδωτη Αν χρειαστεί να σηκωθεί λίγο ποιο πάνω το νέο μποιλερ στα ημικύκλια που κάθεται βάζεις μια λάμα Το εργοστάσιο του υπάρχοντος μποιλερ εκεί κοντά δεν είναι ? ΥΓ: Ξέχασα Κάλυψε τα λάστιχα με μόνωση γιατί ο ηλιος θα τάχει .......... Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:53 πμ από hp8 1
andreas-d Δημοσ. Παρασκευή στις 11:05 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:05 πμ 23 λεπτά πριν, hp8 είπε Θα βάλεις σωλήνα σπιράλ ανοξείδωτη Καλύτερα πλαστική, διότι με πολλά διαφορετικά μέταλλα χαλκός σίδερο ανοξείδωτο, αυξάνει την φθορά θα πρέπει να ελέγχει και να αλλάζει το ανόδιο ποιο συχνά.. 1
papoys1 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:11 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:11 πμ 1 ώρα πριν, andreas-d είπε Θα σου προτείνω να μην τον πειράξεις εφόσον δεν έχεις διαρροές, τώρα εάν θές ένα βάψιμο και κάνα δυο τρία πριτσινια η κοντές βίδες εκεί που έχει ανοίξει η επένδυση κάντε το.. Τώρα αν θες να πας σε αλλαγή μπόιλερ με μικρότερο δεν το προτείνω, υπάρχουν προδιαγραφές τετραγωνικά επιφάνειας πλακών με λίτρα δοχείου, καταλαβαίνεις πως το λέω πιθανόν να βράζει πολύ γρήγορα το μικρότερο με αποτέλεσμα την γρήγορη φθορά του, καλύτερα να πας μια και καλή σε καινούργιο σετ όταν αυτό χαλάσει τελείως.. Εάν όμως εξακολουθείς να θές να προβείς σε αλλαγή μπόιλερ τότε ο τρόπος σύνδεσής μη σε φοβίζει, όπως σου είπαν ρακόρ σύσφιξης χαλκού σε ρακόρ μονοσωληνιου- τουμποραμα.. απόσταση και ότι άλλο σε απασχολεί δεν δημιουργούν πρόβλημα κλειστό κύκλωμα είναι χαμηλής πίεσης.. Το μόνο που φοβάμαι μήπως βράζει με μικρότερο μπόιλερ, και τότε ακόμα και τις πλάκες μπορεί να τινάξει.. 20 λεπτά πριν, hp8 είπε Κανε στεφάνι με 2-3 σύρματα σφίξε και βάλε λαμαρινοβιδες η πριτσίνια Κανένα Θα βάλεις σωλήνα σπιράλ ανοξείδωτη Αν χρειαστεί να σηκωθεί λίγο ποιο πάνω το νέο μποιλερ στα ημικύκλια που κάθεται βάζεις μια λάμα Το εργοστάσιο του υπάρχοντος μποιλερ εκεί κοντά δεν είναι ? ΥΓ: Ξέχασα Κάλυψε τα λάστιχα με μόνωση γιατί ο ηλιος θα τάχει .......... Ειναι κοντά 20 χρόνων με μηδέν συντήρηση το δευτερο μπόλερ στον ίδιο καθρέφτη 30+ χρόνων αυτός 😜 αλλα ρε παιδιά δεν θέλω να τον αλλάξω γιατί είναι απίστευτος. Ζεσταίνει πιο γρήγορα και από του γιου μου που είναι 5-6 χρόνων και δεν έχει σχεδόν καθόλου φθορά. Μικρός είναι 1,5 τετραγωνικό οπότε δε νομίζω πως θα έχω πρόβλημα με το 120 λίτρων. Από τη γετονιά μου είναι το μπόιλερ caldo ρώτησα αλλά μου είπαν 400+ και μέσω ιντερνετ βρήκα με 450 πλήρη ηλιακό γιαυτό είπα αν βρώ κανένα μπόιλερ μέχρι 270-280 να αλλάξω μόνο αυτό και όσο πάει.Για σωλήνες ενωσης καθρέφτη με μπόιλερ επειδή αυτές είναι 30+ χρόνων μου είπαν να βρω με το μέτρο κολάρο σιλικόνης ψυγείου αυτοκινήτου για αντικατάσταση που δεν παθαίνει τίποτε. Τι να κάνουμε ρε παιδιά τραβάμε από παντού να βγαίνει ο μήνας έστω και με παράλογες λύσεις και πατέντες😇 1 1
hp8 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:22 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:22 πμ 8 λεπτά πριν, andreas-d είπε Καλύτερα πλαστική, όπως και να χει κάθε 2- 2,5 χρόνια αλλάζουμε ανοδιο Ο νομπελ που έχω περπατάει τα 15 χρόνια Ήρθε πακέτο με τα ρακορ και την σπιράλ Εγώ την πλαστική την βάζω όταν δεν έχω μικρές αποστάσεις όπως παραπάνω 1 και 2 για να πεταχτεί αν δεν δουλέψει το ασφαλιστικό του κλειστού 2
andreas-d Δημοσ. Παρασκευή στις 11:24 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:24 πμ 10 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ειναι κοντά 20 χρόνων με μηδέν συντήρηση το δευτερο μπόλερ στον ίδιο καθρέφτη 30+ χρόνων αυτός 😜 αλλα ρε παιδιά δεν θέλω να τον αλλάξω γιατί είναι απίστευτος. Ζεσταίνει πιο γρήγορα και από του γιου μου που είναι 5-6 χρόνων και δεν έχει σχεδόν καθόλου φθορά. Μικρός είναι 1,5 τετραγωνικό οπότε δε νομίζω πως θα έχω πρόβλημα με το 120 λίτρων. Από τη γετονιά μου είναι το μπόιλερ caldo ρώτησα αλλά μου είπαν 400+ και μέσω ιντερνετ βρήκα με 450 πλήρη ηλιακό γιαυτό είπα αν βρώ κανένα μπόιλερ μέχρι 270-280 να αλλάξω μόνο αυτό και όσο πάει.Για σωλήνες ενωσης καθρέφτη με μπόιλερ επειδή αυτές είναι 30+ χρόνων μου είπαν να βρω με το μέτρο κολάρο σιλικόνης ψυγείου αυτοκινήτου για αντικατάσταση που δεν παθαίνει τίποτε. Τι να κάνουμε ρε παιδιά τραβάμε από παντού να βγαίνει ο μήνας έστω και με παράλογες λύσεις και πατέντες😇 Καλά κάνεις ότι μπορούμε να γλιτώσουμε καλό είναι, απλά επειδή δουλεύει μην τον πειράζεις αν χαλάσει τότε βλέπεις εκκινεί την στιγμή τη θα κάνεις.. 2 λεπτά πριν, hp8 είπε όπως και να χει κάθε 2- 2,5 χρόνια αλλάζουμε ανοδιο Ο νομπελ που έχω περπατάει τα 15 χρόνια Ήρθε πακέτο με τα ρακορ και την σπιράλ Εγώ την πλαστική την βάζω όταν δεν έχω μικρές αποστάσεις όπως παραπάνω 1 και 2 για να πεταχτεί αν δεν δουλέψει το ασφαλιστικό του κλειστού Δεν το είπα σαν παρατηρηση απλά επειδή το 80% ούτε συντήρηση κάνουν ούτε ανόδιο αλλάζουν, οπότε καλύτερα πλαστικό.. 1 1
BigBlack Δημοσ. Παρασκευή στις 02:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:58 μμ (επεξεργασμένο) 6 hours ago, papoys1 said: Ευχαριστώ για την πληροφορία το σκέφτηκα αλλά με προβληματίζει επειδή είναι μικρή η απόσταση από την εξοδο του καθρέπτη μέχρι τις εισοδο του μπόιλερ μηπως έχω προβλήματα κλίσης (σιφόνια μάλλον τα λένε οι υδραυλικοί) γιααυτό έλεγα να πάω σε λαχτιχιένα σύνδεση πάλι που δεν είναι σκληρό όπως το τουμπόραμα και δεν θα με παιδέψει πολύ. Για να ανεβάσω τη θέση του μπόιλερ στο σκελετό δεν υπάρχει περίπτωση. Από την άλλη αυτό που προτείνεις θα βόλευε και θα ήταν εφικτό αν έβρισκα μπόιλερ με παρόμοια είσοδο έξοδο στα ίδια σημεία αλλα τα περισσότερα τις έχουν στις άκρες και άντε να στρίψει το τουμπόραμα σε τόσο μικρή απόσταση. Δόθηκαν κι άλλες καλές ιδέες, εγώ συνεχίζοντας τη δική μου πατέντα θα σου έλεγα μετά τα ρακόρ μηχανικής σύσφιξης της χαλκοσωλήνας του συλλέκτη να βάλεις γωνιακά ρακόρ σύνδεσης με τουμπόραμα, έτσι ώστε να σου δώσει μιά απόσταση να δημιουργήσεις μιά ομαλή καμπύλη σχήματος U του σωλήνα μέχρι τα ρακόρ του καζανιού ή ένα μικρό S. Όπως είπε ο andreas-d μη φοβάσαι σιφωνισμό κλπ. Αλλιώς πάρε μαστούς χαλκοσωλήνα στη διάσταση των ρακόρ του καζανιού, κόλλα ένα μικρό κομμάτι (5-10 εκατοστά) αντίστοιχης χαλκοσωλήνας και δέσε πάνω με σφικτήρες λάστιχο ψυγείου αυτοκινήτων που σου είπαν, απλά ντύστο πριν και με μιά καλή μόνωση να είσαι απόλυτα ασφαλής. Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:59 μμ από BigBlack 2
lexotamilf Δημοσ. Παρασκευή στις 09:36 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:36 μμ Τα ανοξείδωτα boiler έχουν ανοδιο;
sonikk Δημοσ. Παρασκευή στις 11:16 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:16 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lexotamilf είπε Τα ανοξείδωτα boiler έχουν ανοδιο; Κανονικά έχουν τα ανοξείδωτα ανοδιο. Mονο τα χάλκινα δεν έχουν.Τα οποία είναι πανάκριβα και έχουν το μειονέκτημα σε χαμηλές θερμοκρασίες το ζεστό νερό που έχουν μέσα να μειώνεται αρκετά γρήγορα. Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:17 μμ από sonikk 1
haris_216 Δημοσ. χθες στις 02:52 πμ Δημοσ. χθες στις 02:52 πμ (επεξεργασμένο) Προς τον "παππού" (και κάθε ενδιαφερόμενο) : Με δεδομένο ότι το εξωτερικό κέλυφος του καζανιου δεν έχει μηχανικές καταπονησεις η οποιαδήποτε παραμόρφωσή του (με εξαίρεση το "ρούφηγμα" που αφορά κατασκευαστικο θεμα με την εκχυση της πολυουρεθάνης) υποδηλώνει σχεδόν παντα διαρροή. Η οποία οδηγεί την πολυουρεθάνη σε διόγκωση. Αν κάποιος είναι τυχερός μπορεί να είναι από την φλάντζα και να "καθαρίσει" εύκολα/φτηνά. Διαφορετικά πάει για καζάνι (άμεσα ή λίγο αργότερα). Σε αυτή την περίπτωση τσέρκια, σύρματα, βίδες ή πιρτσινια δεν έχουν νόημα αφού θα συμμαζέψουν το (οπτικό) αποτέλεσμα και όχι την εσωτερική και ουσιαστική αιτία Επίσης downsizing στην χωρητικότητα του καζανιου, ειδικά όταν ο συλλέκτης είναι αποδοτικός, δεν ενδείκνυται έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο καιρός (ειδικά το καλοκαίρι) τα τελευταία χρόνια Επεξ/σία χθες στις 03:01 πμ από haris_216 1 1
sonikk Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Με τον ταχυθερμοσίφωνα/ταχυθερμαντηρα επειδή λειτουργεί με ρεύμα και βρίσκεται μέσα στο μπάνιο και σχεδόν μέσα στη μπανιέρα υπάρχει κίνδυνος διαρροής ρεύματος ή ηλεκτροπληξίας επειδή πετάγονται τα νερά; Μπορεί να συνδεθεί με ηλιακο; Για παρα πολύ μεγάλη ποσότητα ζεστού νερού τι ταχυθερμοσίφωνα πρέπει να πάρω;Με τι είδους χαρακτηριστικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα