Προς το περιεχόμενο

Σε επίπεδα ρεκόρ το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, micos000 είπε

Ελπίζω να αστειεύεσαι με αυτό για τον 1 βαθμό. 😕 Δεν έχει σχέση την θερμοκρασία που μετράμε και λέμε "έλα μωρέ, αντί να έχουμε 35 βαθμους θα έχουμε 36 και τι έγινε!". Οι τρεις βαθμοί αύξησης παγκόσμιας θερμοκρασίας θα αλλάξουν τελείως τον πλανήτη όπως τον ξέρουμε και γι αυτό έχει μπει στόχος να περιοριστεί η αύξηση αυτή σε κάτω των 2 βαθμών γιατί ακόμα και οι 2 βαθμοί οδηγούν σε εξαιρετικά καταστροφικές και μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Αν θέλεις ψάξε για το gulf stream, τι είναι, πως λειτουργεί, το προσφέρει στον πλανήτη, πως ισορροπεί και τι θα γίνει αν σπάσει αυτή η ισορροπία (που επιτυγχάνεται με την συγκεκριμένη διαφορά θερμοκρασίας από τους πόλους προς τον ισημερινό).

Εμείς μπορεί να αστειευόμαστε εδώ αλλά αν ξεπεραστούν αυτοί οι δύο βαθμοί μας βλέπω στην Ελλάδα ή έρημο ή με μόνιμους παγετώνες και να πηγαίνουμε για διακοπές στην βόρεια Γερμανία και στην Σκανδιναβία.

Δηλαδή θα ανατιναχθεί ο πλανήτης;  Σταματήστε να τρώτε σανό. Ξέρεις πόσες εποχές παγετώνων έχει περάσει η Γη; Τώρα βρισκόμαστε στην μεσοπαγετώδη περίοδο και σε γεωλογικούς χρόνους πλησιάζει η επόμενη εποχή των παγετώνων. Επίσης για πάρα πολλά ακραία φαινόμενα ευθύνεται το ρεύμα el ninio, το οποίο έχει παρατηρηθεί από το 1500, πριν την βιομηχανική επανάσταση και επηρεάζεται από τους ανέμους και αυτοί με την σειρά τους από την δραστηριότητα του Ηλίου, που μέχρι πρόσφατα δεν λάμβαναν υπόψιν στα κλιματικά μοντέλα, γιατί άραγε; 

  • Like 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

50 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Λες χαζομάρες. Αν δεν πιστεύεις αυτήν, πιστεύεις τον Antonio Guterres γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που κράζει πως η υπερθέρμανση του πλανήτη τρέχει πολύ ποιο γρήγορα απ' όσο νομίζαμε; Επίσης άλλο η τρύπα του όζοντος κι άλλο το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Συμβάλουν τελείως διαφορετικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Καταναλώστε λιγότερα μπας και σωθεί τίποτα!

Βρε συ! Διάβασε σε τι άρθρο απάντησα και τι είπα. Το άρθρο λέει ότι και καλά το CO2 δεν επηρεάζει το κλίμα και κάτι αλλά κουλά, οπότε εγώ είπα ότι είναι μπούρδες για τους παραπάνω λόγους. Εννοείται ότι είναι άλλο πράγμα η τρύπα του όζοντος και ότι έχουμε θέμα με την υπερθέρμανση του πλανήτη (και κατά συνέπεια, την κλιματική αλλαγή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άξιοι ψυχολογικης μελέτης οι συνωμοσιολογοι. Έχεις 100 επιστήμονες να λένε κάτι συγκεκριμένο, έχεις και έναν να λέει το αναποδο, (και ας είναι και ταξιτζης) και επιλέγουν να πιστεψουν τον δεύτερο. Αν κάνεις το λάθος και δεν συμμεριστεις την λογική τους, βγάζουν την κρίση μεγαλείου που κρύβουν μέσα τους και σε κατηγορούν ότι τρως σανο, σε παρότρυνουν να ξυπνήσεις και άλλα τέτοια ωραία. 

  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
8 hours ago, laradoomed123 said:

Ναι οκ κ γω αφού έσφαξα 10000 ανθρώπους έκανα κ 2-3 παιδιά..

Έχεις ιδέα τι εστί Ινδία; Μια απλή βόλτα προς τα κει κ χωρίς να χεις διαβάσει τπτ κ θα το νιώσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα που θα βγεις από το αεροπλάνο.

Θα μπορούσαν να μην κάνουν τπτ. Αντιθέτως κι οι 2 τους κατάφεραν αυτό https://earthobservatory.nasa.gov/images/144540/china-and-india-lead-the-way-in-greening

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, liberostelios είπε

Βρε συ! Διάβασε σε τι άρθρο απάντησα και τι είπα. Το άρθρο λέει ότι και καλά το CO2 δεν επηρεάζει το κλίμα και κάτι αλλά κουλά, οπότε εγώ είπα ότι είναι μπούρδες για τους παραπάνω λόγους. Εννοείται ότι είναι άλλο πράγμα η τρύπα του όζοντος και ότι έχουμε θέμα με την υπερθέρμανση του πλανήτη (και κατά συνέπεια, την κλιματική αλλαγή).

:) Μάλλον δεν το διάβασες σωστά! Το άρθρο αναφέρει:

Αναφορά σε κείμενο

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι αέριο θερμοκηπίου, και συμβάλει στην κλιματική αλλαγή και στο λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου που είναι η διαδικασία κατά την οποία η ατμόσφαιρα στον πλανήτη συγκρατεί θερμότητα και συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειάς του.

Απλό και σαφές, έτσι δεν είναι. Τέσπα, κουβέντα κάνουμε. Η ουσία είναι πως πρέπει να γίνουν πολλά και κανείς, ειδικά οι καταναλωτές, δεν κάνει τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, therion13 είπε

Οι κινέζοι φταίνε με τα εργοστάσιά τους. Λοιπόν οπότε προτείνω για αρχή huawei xiaomi lenovo να κλείσουν 

Είναι κάτι "πράσινες" χώρες, που δε μολύνουν στον τόπο τους, αλλά τα προϊόντα που παράγουν τα φτιάχνουν στην Κίνα.

Τελικά βολεύει η Κίνα έτσι;

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν διαβάζεις κάτι που ο άλλος δεν ξέρει κι εσύ έχεις φάει όλη σου τη ζωή να μελετάς, πραγματικά σου δίνει άλλη προοπτική για τις υπόλοιπες συζητήσεις που κάθεσαι και συμμετέχεις.

Το ίδιο έχω παρατηρήσει και στην τηλεόραση και γενικά στη δημοσιογραφία. Όταν καταπιάνεται με κάτι επιστημονικό, πάντα προσπαθούν να το πουν με απλά λόγια (και λογικό είναι για να γίνει κατανοητό στο ευρύ κοινό) αλλά δεν μπορείς να πεις σε μια πρόταση κάτι τόσο σύνθετο.

Ευτυχώς, πέρα από τους εντελώς αγράμματους συνωμοσιολόγους, στην επιστημονική κοινότητα, το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι κοινά αποδεκτό. Για την ακρίβεια όλη αυτή η, ας το πούμε, διαμάχη, προέρχεται από την Αμερική, που το πολιτικό τους σύστημα, τους εξαναγκάζει σε ένα βαθμό, να πάρουν τις δύο πλευρές.

Στο παρακάτω συνέδριο που ήμουν στην οργανωτική επιτροπή, είχαμε εκπροσώπους από όλα τα κόμματα. Δεν υπήρχε κανένας που να αμφισβήτησε την κλιματική αλλαγή αλλά μόνο κάποιους από τους τρόπους για να τη σταματήσουμε.

Ως γεωπόνος (το username μου προέρχεται από το φυτοτέχνης), ξέρω μελέτες που γίνονται τώρα που μιλάμε για το τι αλλαγές πρέπει να γίνουν ήδη στις καλλιέργειες της χώρας μας γι' αυτόν τον "ένα βαθμό που δεν αλλάζει τίποτα". Όχι για ποιες αλλαγές ίσως γίνουν. Γι' αυτές που ΠΡΈΠΕΙ να γίνουν. Τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν ήδη έρθει. Δεν είναι κάτι που σύντομα θα έρθει.

Αντίστοιχο με το παρακάτω συνέδριο, θα γίνει ξανά του χρόνου τον Ιανουάριο πάλι από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Όποιος έχει απορίες είναι ευπρόσδεκτος να έρθει. Θα αναρτήσω εδώ το poster για το ερχόμενο.

FB_IMG_1557822983380.jpg

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ υποκρισία. 

Τελικά υπάρχει υπερθέρμανση ή κλιματική αλλαγή γενικά κι αόριστα; Και ποια τα χαρακτηριστικά της ανθρωπογενούς αλλαγής. Ορισμός.

 

Οι περισσότεροι που ασχολούνται επαγγελματικά με το θεμα (οχι απαραίτητα επιστημονες κι οχι απαραίτητα μετεωρολογοι, θαλασσολογοι) προβλέπουν, προβλέπουν υπερθέρμανση. Ωστόσο οι greens (σαν πολιτικό κομμα/κινημα) που υποτίθεται ειναι και καταρτισμένοι, ακόμη και το χαλάζι και τον τσουχτερο χειμωνα, ολους τους τυφώνες και τους μουσωνες που προκαλούνται εδω και χιλιετίες, ακομη και το ανεμοβροχι που μας χαλασε το τριήμερο,  ολα στην "κλιματική αλλαγή" τα αποδίδουν συλλήβδην.

Κι απ ολα τα αέρια, αυτο που εχουν δαιμονοποιησει ειναι το CO2. Ζεστη, κρυο για ολα φταιει το CO2!!!! Ένα ηφαίστειο τύπου Αιτνας, Βεζουβιου (ουτε καν Κρακατόα) να σκάσει και θα ξεράσει πολύ περισσότερα αερια θερμοκηπίου απο δεκαετιες αν οχι αιωνες ρυπανσης. Παρ όλα αυτα, τα υπόλοιπα ανθρωπογενή, και μαλιστα δηλητηριώδη αέρια ουτε καν που αναφερονται!

Κι αν το CO2, τρόφιμο των φυτων, ειναι τοσο "υπουλο", μηπως πρέπει να μπει βαρβατος φορος ανθρακα σε οτιδήποτε καταναλωνει εμμεσα ή άμεσα υδρογονάνθρακες; πχ. εμπορική ναυτιλια; Ιδιως να χτυπηθει αμιληκτα η υπερκατανάλωση ορυκτων καυσιμων για μη βασικες ανάγκες; Πχ. Ταξιδια, κρουαζιέρες; Τουρισμός; Πόσοι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κι άλλων βλαβεροτερων αεριων καυσης απελευθερώνονται σε ενα υπερατλαντικό ταξιδι;

Αλλά ενταξει μωρέ, εχει πλακα να το παιζεις οικολογος μιλωντας στα ΜΜΕ από το νεοαποκτηθεν Hammer ή Chiron σου κατεχοντας λιαρ τζετ, 2.000 τμ σπιτι με θερμαινομενη πισινα ενω πεταγεσαι απο States στο Παρισι για ρομαντική βόλτα ή Λονδίνο για ψώνια. Η ακόμη καλύτερα από το ηλεκτρικό σου οχημα φουλαρισμενο από λιθιο που δεν σε νοιάζει καν πως εξορυσεται και που θα καταλήξει η ριμαδα η μπαταρία μετά την δεκαετία...

 

Ιστορικό φακτ

Ο Ναπολέων που έχασε την ως τοτε νικηφόρα στρατιά του λογω πρωτόγνωρα χαμηλων θερμοκρασιών που βαρεσαν Ιστορικό χαμηλο αιωνων, που θα έπρεπε να το αποδώσει; Στην κάπνα που έβγαζαν τα πυροβόλα του;

Οι ξηρασίες και τα εντονα καιρικά φαινόμενα που εν πολλοις προκάλεσαν τον λιμό και την "Γαλλική Επανασταση", ηταν ανθρωπογενή;

Εν κατακλείδι. Ανθρωπογενής ρύπανση και μολυνση υπάρχει και πρέπει να καταπολεμηθεί. Η δαιμονοποιησηθ ωστόσο ενος παράγωγου της καύσης απο τα 50 για πολιτικους παρά για περιβαλλοντολογικους λογους ειναι αποπροσανατολισμός. Η φορολόγηση του άνθρακα λειτουργεί κατι σαν φορολόγηση των φτωχοτερων λιγοτερο βιομηχανικα (οχι απαραιτητα τεχνολογικα) προηγμένων κρατων.  Αλλά και στα προηγμενα κράτη υπαρχουν βιομηχανικοί εμφύλιοι πολεμοι συμφεροντων, με καρτέλ του πετρελαίου, του αεριου, του λιθάνθρακα, των αυτοκινητοβιομηχανιων και νεοσυσταθεντων που σπρωχνουν ανεμογεννήτριες, πανελ, ηλεκτρικά οχηματα και λομπαρουν για ρις επιδοτησεις τους και τα προστιμα στα "παλιά" λόμπι.

 

Δε ολο αυτόν τον πόλεμο, πρώτο θυμα είναι η αλήθεια.

 

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, spectaculator είπε

:) Μάλλον δεν το διάβασες σωστά! Το άρθρο αναφέρει:

Απλό και σαφές, έτσι δεν είναι. Τέσπα, κουβέντα κάνουμε. Η ουσία είναι πως πρέπει να γίνουν πολλά και κανείς, ειδικά οι καταναλωτές, δεν κάνει τίποτα.

Πάλι με παρεξήγησες. Αναφέρομαι στο άρθρο που πόσταρε ο φίλος, όπου κάποια κοινωνιολόγος λέει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δε σχετίζεται με το CO2. Δε μιλάω για το παρόν άρθρο.

Εννοείται ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο,  γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, ιδίως στο εξωτερικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liberostelios είπε

Πάλι με παρεξήγησες. Αναφέρομαι στο άρθρο που πόσταρε ο φίλος, όπου κάποια κοινωνιολόγος λέει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δε σχετίζεται με το CO2. Δε μιλάω για το παρόν άρθρο.

Εννοείται ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο,  γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, ιδίως στο εξωτερικό.

Γκάφα μου! Είναι από τις μέρες που ο καφές δεν κάνει τίποτα!

Επεξ/σία από spectaculator
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...