Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, giorgos2807 είπε

Βάσει του παρακάτω άρθρου

καταλαβαίνω ότι αναμένονται σύντομαι οι νέοι επεξεργαστές της AMD και μάλιστα υποστηρίζουν οτι ο Ryzen 9 είναι πιο ισχυρός από τον 9900.

Μήπως να κάνω λίγο υπομονή αν πράγματι είναι καλύτερος? 

Να περιμένεις για τον 3900 πιστεύω θα αξίζει...τώρα αν είναι να χάσεις λεφτά από αυτή την δουλειά, προχώρα άμεσα!

Δημοσ.

Έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία γιατί πρόκειται να κάνω ενα 3Δ μοντέλος σε μια περιοχή 1000 στρεμ με τη βοήθεια του drone. Μιλάμε για πάρα πολλές εικόνες και σίγουρα ο υπολογιστής που έχω τώρα (i7-3770, 16gb ram, nvidia gts250) δεν θα μπορέσει να το κάνει. Έχω κι άλλο ένα pc στο γραφείο λίγο πιο ισχυρό από το δικό μου, σίγουρα ως προς την gpu αλλά και αυτό δεν θα αντέξει. Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι ο Ryzen θα εμφανιστεί στην αγορά μετά το καλοκαίρι. Άρα είναι μονόδρομος ο 9900.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, giorgos2807 είπε

Έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία γιατί πρόκειται να κάνω ενα 3Δ μοντέλος σε μια περιοχή 1000 στρεμ με τη βοήθεια του drone. Μιλάμε για πάρα πολλές εικόνες και σίγουρα ο υπολογιστής που έχω τώρα (i7-3770, 16gb ram, nvidia gts250) δεν θα μπορέσει να το κάνει. Έχω κι άλλο ένα pc στο γραφείο λίγο πιο ισχυρό από το δικό μου, σίγουρα ως προς την gpu αλλά και αυτό δεν θα αντέξει. Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι ο Ryzen θα εμφανιστεί στην αγορά μετά το καλοκαίρι. Άρα είναι μονόδρομος ο 9900.

Εγώ θα έπαιρνα έναν 2600 με μια από τις καλές μητρικές της AM4 πλατφόρμας, και σε 6 μήνες θα τον άλλαζα, παρά να δώσω ένα σκασμό λεφτά για τον 9900.

Για Quadro νομίζω ότι δεν αξίζει, γιατί οι drivers της Nvidia επιταχύνουν τους πυρήνες ακόμα και σε mainstream κάρτες.

Βέβαια αν τα 300-350€ παραπάνω που θα δώσεις τώρα, τα πάρεις πίσω άμεσα από την δουλειά που θα βγάλεις πιο γρήγορα με τον 9900, τότε όντως είναι μονόδρομος, εκτός αν πήγαινες σε εφαρμογές που σηκώνουν πολλούς πυρήνες και έμπαινε υπό συζήτηση ακόμα και threadripper build.

• Like 1
Δημοσ.

προτείνω να πας σε ΑΜ4 πλατφόρμα από τώρα επειδή υποστηρίζει 2 γενιές ακόμα, με την 9η στην ιντελ θα μείνει κολλημένος με όλο το σύστημα cpu/mobo/ram

συνολικά θα βγεις κερδισμένος σε χρήματα αν χρειαστείς αναβάθμιση. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, giorgos2807 είπε

Οι εφαρμογές που φτιάχνω τα 3δ μοντέλα σηκώνουν πολλούς πυρήνες.

Πόσο πολλούς;;; Θα είχε νόημα πχ να πας σε Threadripper 1950X, με 16 πυρήνες και 32 threads, σε λεφτά παρόμοια με του 9900?
Αν είναι να εκμεταλλευτεί τα παραπάνω (2πλάσια!) threads του CPU, κι αφού υπάρχει το budget, go for it!

Αν είναι να κάνει ψιλοδουλειά ο επεξεργαστής και η επιτάχυνση να γίνεται από την GPU, τότε ίσως είναι καλύτερα να επενδύσεις σε μια γρήγορη gpu, πχ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πόσο πολλούς;;; Θα είχε νόημα πχ να πας σε Threadripper 1950X, με 16 πυρήνες και 32 threads, σε λεφτά παρόμοια με του 9900?
Αν είναι να εκμεταλλευτεί τα παραπάνω (2πλάσια!) threads του CPU, κι αφού υπάρχει το budget, go for it!

Αν είναι να κάνει ψιλοδουλειά ο επεξεργαστής και η επιτάχυνση να γίνεται από την GPU, τότε ίσως είναι καλύτερα να επενδύσεις σε μια γρήγορη gpu, πχ.

έχεις να προτείνεςι κάποια σύνθεση?

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, giorgos2807 είπε

έχεις να προτείνεςι κάποια σύνθεση?

Χμ... Ας κάνω μια αρχική πρόταση:

https://www.skroutz.gr/s/12442231/AMD-Ryzen-Threadripper-1950X-Box.html 570€

https://www.skroutz.gr/s/12980297/Asrock-X399-Taichi.html 312€

https://www.skroutz.gr/s/12624800/Seasonic-Focus-Plus-850-Platinum.html 150€

RAM: Ξεκινάμε από 32GB ένα σετ στα 3200 CL16 ~ 175€

https://www.skroutz.gr/s/14935078/Samsung-970-Evo-1TB.html 212€ Μπορεί εδώ για λόγους ταχύτητας, να χρειαστεί να πας σε μεγαλύτερο, ή σε ξεχωριστό δίσκο για το σύστημα-ξεχωριστό για working directory του προγράμματος, ώστε να βγάζει πιο γρήγορα το αποτέλεσμα.

VGA: https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=autocomplete&keyphrase=2070+rtx  Ξεκινάς από 2070 βασικά. Ανάλογα την εφαρμογή, ίσως να αξίζει να ανέβεις και σε 2080, αν την εκμεταλλεύεται. Από ~500€.

Μέχρι εδώ, είμαστε γύρω στα 1500€+ΦΠΑ

Υπολόγισε max 100€ ακόμα για ένα καλό case που θα φιλοξενήσει τα ανωτέρω εξαρτήματα...ε, πήγαμε λίγο παραπάνω, τι να κάνουμε...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, giorgos2807 είπε

Οι εφαρμογές που φτιάχνω τα 3δ μοντέλα σηκώνουν πολλούς πυρήνες.

Ποιές είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς και χρειάζονται πολλούς πυρήνες;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pnick είπε

Ποιές είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς και χρειάζονται πολλούς πυρήνες;

Χρησιμοποιώ pix4d & context capture.

Δημοσ.

Καταλήγω στα παρακάτω:

Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 2700X

Μητρική: MSI X470 Gaming Pro Carbon

Κάρτα γραφικών: MSI Geforce RTX 2060 6GB Ventus OC

Μνήμη: G.Skill TridentZ RGB 32GB DDR4-3466MHz

Δισκος1: Samsung 970 Pro M.2 512GB

Δισκος2: Samsung 970 Evo Plus 500GB

Ποια είναι η άποψη σας?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/5/2019 στις 9:15 ΜΜ, giorgos2807 είπε

Καταλήγω στα παρακάτω:

Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 2700X

Μητρική: MSI X470 Gaming Pro Carbon

Κάρτα γραφικών: MSI Geforce RTX 2060 6GB Ventus OC

Μνήμη: G.Skill TridentZ RGB 32GB DDR4-3466MHz

Δισκος1: Samsung 970 Pro M.2 512GB

Δισκος2: Samsung 970 Evo Plus 500GB

Ποια είναι η άποψη σας?

Πολύ καλή σύνθεση. Σε 2-3 χρονάκια αλλάζεις και cpu με 4th gen Ryzen.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνω ακριβώς την ίδια δουλειά. Cad, revit και point clouds είτε με laser scanner επίγειο είτε με drone και φωτογραφίες.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι photoscan για αντικείμενα και κτήρια, Pix4d για περιοχές μεγάλες, recap - AutoCAD - revit - Photoshop. 

Το pc μου είναι:

2700x

Gtx 1060

Rm750i

4x16=64gb ram 2666ghz.

Η μόνη συμβολή που μπορώ να σου δώσω είναι η ram. Θέλεις ram, πολύ ram, παρά πολύ ram. Αν όχι 64gb θες σίγουρα 48gb. Είτε πάρεις 9900k είτε 2600 είτε 2700 δε θα δεις τόσο μεγάλη διαφορά όσο αν σου ζητάει το σύστημα ram και δεν έχεις και αναγκάζεται να τα στείλει δίσκο. Ενδεικτικά όταν είχα 16gb ram και προσπαθούσα στο photoscan να συνθέσω 300 φωτογραφίες από μια πτήση με double grid, έγραφε πως θέλει 20ωρες επειδή έστελνε πράγματα στο δίσκο ενώ με το που μπήκαν τα 64gb ram έφτασε να χρησιμοποιεί για το συγκεκριμένο πρότζεκτ τα 45 και να το ολοκληρώσει σε 1 ώρα και κάτι.

Κατά τα άλλα τα χαρακτηριστικά που έχω στο pc μου είναι μια χαρά για τη δουλειά αυτή. 

Όποτε από μένα :

ενα 8πυρηνο με υψηλό χρονισμό και σε single και σε multicore Intel ή ryzen

48 τουλάχιστον έως 64gb ram και να διαβάσεις το qvl της μητρικής σου. Η δικιά μου αναγράφει πως τρέχει καλά με 4x16gb στα 2666ghz, επομένως αν δώσεις λεφτά για ram υψηλότερων MHz μπορεί να πάει και χαμένη γιατί θα είναι stable στα 2666 πχ.

Gpu 1660ti.

650watt 80+gold τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από dimips

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...