bobptz Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Κάνω ανακαίνιση το μπάνιο και θα βάλω ντουζιέρα κτιστή. Θέλω να βάλω έξτρα φώτα στο μπάνιο (εκτός από αυτά που μπαίνουν πάνω από το νυπτήρα). Και ειδικά θέλω να βάλω 1-3 φώτα μέσα στη ντουζιέρα. Για να αντέχουν στο νερό φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι IP65. Βρήκα κάτι τέτοια: https://www.skroutz.gr/s/16489264/Aca-SLIM51.html https://www.skroutz.gr/s/16489250/Aca-SLIM52.html Το πρόβλημά μου είναι ότι θα προτιμούσα κάποια φωτιστικά που να παίρνουν LED λάμπες που να βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο (E14, E27, GU10 κτλ). Αυτά τα πάνελ άμα χαλάσουν θέλουν πέταμα και αντικατάσταση. Το σπίτι αργότερα ίσως το νοικιάσω και ο νοικάρης ίσως να μη ξέρει πως να τα αλλάξει. Έχετε να προτείνετε κάτι? Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από bobptz
Jiakometi Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Θα πρότεινα να μην βάλεις παροχή 220V στην ντουζιέρα, ακόμη κι αν είναι ΙΡ 65. Διάλεξε κάποιο από αυτά που είναι 12 V DC. Υπάρχουν λάμπες LED για αυτά με πολύ μεγάλο χρόνο ζωής.
bobptz Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, Jiakometi είπε Διάλεξε κάποιο από αυτά που είναι 12 V DC. Υπάρχουν λάμπες LED για αυτά με πολύ μεγάλο χρόνο ζωής. Αν είναι 12 V, ο μετασχηματιστής που μπαίνει? Έχω γεμίσει το σπίτι με LED, κάποιες καίγοντε πολύ πιο γρήγορα από τις 50.000 ώρες που λένε.
elgol Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Εννοουν 50000 κινεζοωρες οι οποιες αντιστοιχουν σε 500 1
Jiakometi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Στις 28/5/2019 στις 7:19 ΠΜ, bobptz είπε Αν είναι 12 V, ο μετασχηματιστής που μπαίνει? Έχω γεμίσει το σπίτι με LED, κάποιες καίγοντε πολύ πιο γρήγορα από τις 50.000 ώρες που λένε. Εξαρτάται από την κατασκευή. Αν είναι γυψοσανίδα - ψευδοροφή μπαίνουν από πάνω. Ακόμη και μέσα στο κουτί του φωτιστικού αν είναι κατάλληλο. (Το τροφοδοτικό - μετασχηματιστής και το κουτί). Τα τροφοδοτικά αυτά πρ´πει να μπορούν να ψύχονται/αερίζονται κάπως. Γενικά όσο το δυνατόν κοντύτερα στο φωτιστικό γιατί το συνεχές ρεύμα (DC) δεν είναι καλό να μην έχει μακριές καλωδιώσεις σαν το AC Κάπως Πρέκα να αυτοσχεδιάσετε με ασφάλεια. Ρωτά τον ηλεκτρολόγο σου κάτι θα σκεφτεί. Επίσης, ο @elgol έχει απόλυτο δίκιο .......
bobptz Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 13 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Ακόμη και μέσα στο κουτί του φωτιστικού αν είναι κατάλληλο. (Το τροφοδοτικό - μετασχηματιστής και το κουτί). Τα τροφοδοτικά αυτά πρ´πει να μπορούν να ψύχονται/αερίζονται κάπως. Εγώ σκέφτηκα να βάλω μέσα στην ντουζιέρα ένα φωτιστικό. Για ασφάλεια ήθελα να το κάνω 12V, να μη μπαίνει καλώδιο/επαφή των 220V μέσα στην ντουζιέρα. Αν βάλω το τροφοδοτικό μέσα στο φωτιστικό, δε κάνουμε τίποτα. Πάλι θα έχω 220V μέσα στη ντουζιέρα. Αποφάσισα να μη το κάνω. Θα βάλω φωτιστικά των 220V απέναντι (έξω) από τη ντουζιέρα. Ευχαριστώ παιδιά. 1
bobptz Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Τελικά έβαλα δύο τέτοια απέναντι από τη ντουζιέρα και φέγκει ο τόπος. https://www.praktiker.gr/p/xelona-alouminiou-oval-mayri-21-3x10-7cm-34880
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα