koeltzakoatl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, mechpanos είπε Είναι μεγάλο πρόβλημα οι χρεώσεις στα POS για τους επαγγελματίες... Η κάρτα, είναι εξυπηρέτηση, πως να το κάνουμε... Σχεδόν έχω καταργήσει τα μετρητά (σχεδόν μόνο για καφέδες-ντελίβερι πλέον τα έχω). Αν βάζει η τράπεζα 1-2% προμήθεια στις συναλλαγές + συνδρομή, στον άλλον που το περιθώριό του είναι 4-5%, δεν γίνεται δουλειά. Αφού πάει προς τα εκεί το πράγμα, η μόνη λυση είναι η επιβολή κανονιστικού πλαισίου προς τις τράπεζες, που να ορίσει πολύ χαμηλό ποσό χρέωσης ανά συναλλαγή, αφού πλέον ο όγκος είναι τεράστιος! Άσε που από 1/7 βάλανε και χρέωση στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ... Μας αρμέγουν, από παντού! υπάρχει τάση εξάλειψης των μετρητών και οι λόγοι είναι πολλοί: παραχάραξη μαύρη οικονομία κόστος διατήρησης/ασφάλισης χρήματος επάρκεια νομισμάτων/χαρτονομισμάτων έλεγχος συναλλαγών/ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλοπές/ληστείες, κτλ. Η VISA έλεγε σε ένα πρόσφατο report ότι αυτό το κόστος είναι περίπου 2,5% (οκ, η VISA κάτι θα έλεγε για να αιτιολογήσει τις προμήθειες, αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω εξωπραγματικό). Πιστεύω πως αν οι εμπορικοί σύλλογοι ασχοληθούν (και οι έμποροι βέβαια) ίσως μειωθούν ακόμα περισσότερο οι προμήθειες (όπως π.χ. κατάφεραν με την ΑΜΕΧ η οποία ήταν πολύ ακριβή). Προσωπικά, η χρήση κάρτας για μένα είναι τεράστια διευκόλυνση: μακάρι να μπορούσα να τη χρησιμοποιώ παντού. 3
AristidisZ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, mechpanos είπε Άσε που από 1/7 βάλανε και χρέωση στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ... Μας αρμέγουν, από παντού! Αν κάνεις από άλλη τράπεζα, όχι από τη δική σου Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θεωρεί τον πλήρη έλεγχο σε οτιδήποτε ως καλό.. εξηγησε μου τι σημαινει πληρης ελεγχος...Αυτή την στιγμη εγω που δηλωνω όλα μου τα εισοδηματα αμαξια και σπιτια. Πως ακριβως με ελεγχουν? Μπορεις εσυ να τα βρεις και να τα εκμεταλευτεις? 1
AristidisZ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε εξηγησε μου τι σημαινει πληρης ελεγχος...Αυτή την στιγμη εγω που δηλωνω όλα μου τα εισοδηματα αμαξια και σπιτια. Πως ακριβως με ελεγχουν? Μπορεις εσυ να τα βρεις και να τα εκμεταλευτεις? Απλό παράδειγμα: Δουλεύεις, βγάζεις 20κ το χρόνο, και τα τεκμήρια διαβίωσης κλπ είναι 10 χιλιάρικα Μετά από 10 χρόνια, βρίσκεις ένα σπίτι 100 χιλιάρικα να πάρεις Εσύ έχεις μαζέψει 50, αλλά σου δίνει π.χ. ο αδερφός σου 20, άλλα 30 η μάνα σου, πας το παίρνεις, δε χρεώνεσαι μία στην εφορία, καθώς έχεις κάνει ανάλωση κεφαλαίων Του χρόνου, σε φωνάζει ο έφορας και σου λέει: Μεγάλε, εγώ είδα ότι τη προηγούμενη δεκαετία είχες βγάλει 200κ αλλά είχες χαλάσει 180 Άρα πλήρωσε φόρο για τα 80 Με τις υγείες σου 3 2 2
Mhlogiatros Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Πληρης ελεγχος σημαινει αυτο που λεει το υπουργειο οικονομικων : θα σας βλεπουμε και το τελευταιο ευρο . Συνεχης καταγραφη που πηγες τι εκανες τι ξοδεψες . Και αν νομιζετε οτι ειστε ασφαλης ετσι welcome στη μοναδικη χωρα της ΕΕ με οικονομικη δικτατορια . 1
spectaculator Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 21 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Ποια ειναι η νομοθεσια / διαταξη που εξαιρει ψιλικατζιδικα και markets απο την υποχρεωτικη παρουσια και χρηση POS; https://neaselida.gr/oikonomia/pos-poioi-ta-vazoyn-kai-poioi-ta-glytonoyn-to-2019/
darkmatinee Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Απλό παράδειγμα: Δουλεύεις, βγάζεις 20κ το χρόνο, και τα τεκμήρια διαβίωσης κλπ είναι 10 χιλιάρικα Μετά από 10 χρόνια, βρίσκεις ένα σπίτι 100 χιλιάρικα να πάρεις Εσύ έχεις μαζέψει 50, αλλά σου δίνει π.χ. ο αδερφός σου 20, άλλα 30 η μάνα σου, πας το παίρνεις, δε χρεώνεσαι μία στην εφορία, καθώς έχεις κάνει ανάλωση κεφαλαίων Του χρόνου, σε φωνάζει ο έφορας και σου λέει: Μεγάλε, εγώ είδα ότι τη προηγούμενη δεκαετία είχες βγάλει 200κ αλλά είχες χαλάσει 180 Άρα πλήρωσε φόρο για τα 80 Με τις υγείες σου Μόνο που πλέον δεν μπορούν να ελέγξουν πέρα της πενταετίας
Plig88 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Στις 30/5/2019 στις 5:19 ΜΜ, SB_1957 είπε Στο σάιτ της Ticket Restaurant έχει τη λίστα με τα καταστήματα που δέχονται την κάρτα τους. Έλεγξέ το και αν το συγκεκριμένο κατάστημα είναι στη λίστα τους μπορείς να κάνεις καταγγελία. Πάντως αν ήταν Βασιλόπουλος, όπως υποθέτει ο dpolal, μου κάνει εντύπωση γιατί εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτή την κάρτα σε κανένα μεγάλο S/M Τώρα την δέχεται και το Lidl. Ναι αλλά ο ΑΒ έχει και πολλά φρανσαιζ καταστήματα όπου ανήκουν στον όμιλο ΑΒ αλλά κουμάντο κάνει αυτός που έχει το κατάστημα
Getta Robo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 2 minutes ago, spectaculator said: https://neaselida.gr/oikonomia/pos-poioi-ta-vazoyn-kai-poioi-ta-glytonoyn-to-2019/ Δεν υπαρχει καμια αναφορα για επιχειρησεις ψιλικων και μαρκετς ουτε στο αρθρο, ουτε καπου αλλου. Υποχρεωνουνται δια νομου να εχουν POS, αλλα ξερουν πως ο νομος ειναι διακοπες 360 μερες το χρονο.
AristidisZ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Μόνο που πλέον δεν μπορούν να ελέγξουν πέρα της πενταετίας You get my point... Εξάλλου σήμερα δε μπορούν, αύριο μπορούν 3 λεπτά δουλειά είναι μια υπουργική απόφαση
gthe Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Απλό παράδειγμα: Δουλεύεις, βγάζεις 20κ το χρόνο, και τα τεκμήρια διαβίωσης κλπ είναι 10 χιλιάρικα Μετά από 10 χρόνια, βρίσκεις ένα σπίτι 100 χιλιάρικα να πάρεις Εσύ έχεις μαζέψει 50, αλλά σου δίνει π.χ. ο αδερφός σου 20, άλλα 30 η μάνα σου, πας το παίρνεις, δε χρεώνεσαι μία στην εφορία, καθώς έχεις κάνει ανάλωση κεφαλαίων Του χρόνου, σε φωνάζει ο έφορας και σου λέει: Μεγάλε, εγώ είδα ότι τη προηγούμενη δεκαετία είχες βγάλει 200κ αλλά είχες χαλάσει 180 Άρα πλήρωσε φόρο για τα 80 Με τις υγείες σου "Τεκμήριο διαβίωσης" ... παγκόσμια ελληνική πατέντα. Για εμένα όσο ήμουν Ελλάδα ήταν: Ένα διαμέρισμα 3κ, ένα μικρό αυτοκίνητο 4κ (τεκμήριο, πιο πολύ από το σπίτι!) και επειδή είμαι ζωντανός 3κ ... αθροιστικά 11κ φορολογιτέο εισόδημα με το καλημέρα. Αναγκάστικα να κάνω ανάλωση κεφαλαίου όταν πήγα φαντάρος και δεν δούλεψα για να μην πληρώσω φόρο σε εισοδήματα που ποτέ δεν έβγαλα (!). Τέλος επιτηδέυματος, δεύτερη παγκόσμια ελληνικη πατέντα κτλ Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από gthe 4
johnieXoX Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Απλό παράδειγμα: Δουλεύεις, βγάζεις 20κ το χρόνο, και τα τεκμήρια διαβίωσης κλπ είναι 10 χιλιάρικα Μετά από 10 χρόνια, βρίσκεις ένα σπίτι 100 χιλιάρικα να πάρεις Εσύ έχεις μαζέψει 50, αλλά σου δίνει π.χ. ο αδερφός σου 20, άλλα 30 η μάνα σου, πας το παίρνεις, δε χρεώνεσαι μία στην εφορία, καθώς έχεις κάνει ανάλωση κεφαλαίων Του χρόνου, σε φωνάζει ο έφορας και σου λέει: Μεγάλε, εγώ είδα ότι τη προηγούμενη δεκαετία είχες βγάλει 200κ αλλά είχες χαλάσει 180 Άρα πλήρωσε φόρο για τα 80 Με τις υγείες σου κοίτα, αν είναι να παταχθεί η φοροδιαφυγή σε ένα σημαντικό ποσοστό, και όλοι αυτοί που ζουν εις βάρος των υπολοίπων να σταματήσουν να το κάνουν, τότε οκ.. ας πληρώσω και ένα φόρο γονικής παροχής/ φόρο δωρεάς για τα λεφτά της μάνας/ αδελφού μου.. πιστεύω πως αν παταχθεί η φοροδιαφυγή θα αλλάξει εντελώς το τοπίο..
spectaculator Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Δεν υπαρχει καμια αναφορα για επιχειρησεις ψιλικων και μαρκετς ουτε στο αρθρο, ουτε καπου αλλου. Υποχρεωνουνται δια νομου να εχουν POS, αλλα ξερουν πως ο νομος ειναι διακοπες 360 μερες το χρονο. Συμπεριλαμβάνονται και τα ψιλικατζίδικα. Δεν ξέρω αν στην ίδια κατηγορία είναι και τα μινι-μάρκετς. Αν θες να βεβαιωθείς, κάνε καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από spectaculator
Getta Robo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, spectaculator said: Συμπεριλαμβάνονται και τα ψιλικατζίδικα. Δεν ξέρω αν στην ίδια κατηγορία είναι και τα μινι-μάρκετς. Αν θες να βεβαιωθείς, κάνε καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή. Η εξαιρεση στα περιπτερα φανταζομαι γινεται για λογους πχ που ειναι απομακρυσμενα και διχως τροπο συνδεσης των POS. Τα ψιλικα ειναι στην ιδια κατηγορια με τα μαρκετς, οπου και τα δυο υποχρεουνται να εχουν POS. Αν το ψαξεις ολα τα αποτελεσματα που θα βρεις, μιλανε για προβληματισμο η και απροθυμια για την υπαρξη POS, αλλα οχι εξαιρεση. Καμια δηλαδη που να υπαρχει αναρτημενη σε επισημο φορεα. Δεν εχω σκοπο για καταγγελια γιατι ξερω πολυ καλα πως οι καταγγελιες, περαν πολυ συγκεκριμενων εξαιρεσεων, πανε στο καδο αχρηστων τους. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από Getta Robo
spectaculator Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Η εξαιρεση στα περιπτερα φανταζομαι γινεται για λογους πχ που ειναι απομακρυσμενα και διχως τροπο συνδεσης των POS. Τα ψιλικα ειναι στην ιδια κατηγορια με τα μαρκετς, οπου και τα δυο υποχρεουνται να εχουν POS. Αν το ψαξεις ολα τα αποτελεσματα που θα βρεις, μιλανε για προβληματισμο η και απροθυμια για την υπαρξη POS, αλλα οχι εξαιρεση. Καμια δηλαδη που να υπαρχει αναρτημενη σε επισημο φορεα. Κάνεις λάθος! Και τα ψιλικά συμπεριλαμβάνονται στην εξαίρεση. Επίσης άλλο τελικά ψιλικατζίδικο κι άλλο μίνι-μάρκετ. Πήγαινε στο tax heaven να δεις το πως βγαίνει η άδεια ψιλικατζίδικου που δεν είναι ίδια με αυτή καταστήματος mini market που συν τις άλλοις χρειάζεται και προεγκριση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αναφορά σε κείμενο Δεν εχω σκοπο για καταγγελια γιατι ξερω πολυ καλα πως οι καταγγελιες, περαν πολυ συγκεκριμενων εξαιρεσεων, πανε στο καδο αχρηστων τους. Κάνεις λάθος! Τις φροντίζουν όλες, αρκεί να είναι εμπεριστατωμένες. Μέσω του Συνήγορου βρήκα άκρη με τον πάροχο internet που με φέσωνε ότι ήθελε. Δοκίμασε, δεν χάνεις τίποτα. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από spectaculator
Προτεινόμενες αναρτήσεις