Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sarandis είπε

Έκανα ένα ψάξιμο πρόχειρο, κάποιος λέει πάτα alt να κάνει highlight ό,τι μπορείς να κάνεις interact, άλλος λέει ρίξε thunderwave. Κάνε μια προσπάθεια μπας και.

To alt λειτουργεί όποτε θυμάται...υπάρχουν φορές που δεν φωτίζει το παραμικρό, υπάρχουν άλλες που δείχνει τα μισά κλπ. Το thunder δεν με αφήνει να το χτυπήσω, τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά από πριν. Μην ρίξω κανένα grease bottle πρώτα, να γλιστράει...

• Haha 1
Δημοσ.

@Sarandis, τελικά λειτούργησε το "alt". Δοκίμαζα διάφορα πράγματα, με ξαναφόρτωμα το ίδιο save, κάποια στιγμή εκεί που έβγαζε μόνο το κουφάρι κάθε φορά έβγαλε και νέο tag για το μοχλό.

Έγινε κι αυτό, πάμε στα νέα εδάφη τώρα.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και ιδέες.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ένα ωραιότατο σκαμπίλι, μπας και βάλω μυαλό (δεν πρόκειται).

Έχω το κόλλημα και τον κάθε "χάρτη" (σε οποιοδήποτε παιγνίδι) θέλω να τον ανοίγω ολόκληρο, οπότε πηγαίνω πέρα δώθε, σα να βάφω, δεν ακολουθώ τις εκάστοτε "διαδρομές" για αποστολές κλπ με τη μία.

Ε, αφού έφτιαξα στο forge ότι ήταν, μπήκα κι εγώ στο ασανσέρ να πάω στη σαπίλα...βγαίνω λίγο cocky (ήμουν και level7, λέω τα βασικά "τα έχω"), τρώω την 1η ξενέρα, τη 2η, τα περνάω, στην 3η συνάντηση με πατάνε κάτω, γυρίζω πίσω. Πάω από την άλλη μεριά, από το "βουνό", βγάζω και το μοναστήρι, οπότε μπαίνω πλέον από την άλλη είσοδο, παίζω ο Απόλλωνας τη λύρα κι αντί να ακολουθήσω στην αρχή τον οδηγό...τον παρατάω και λέω "α, τώρα θα πάω από αυτή τη μεριά, θα είναι καλύτερα".

Ε, έφαγα το ξύλο της αρκούδας γενικά, έφτασα στο Πανδοχείο με τα χίλια ζόρια, μίλησα και με τη gilfάρα...και κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να μην είχα αφήσει τον οδηγό με τη μία, αφού καθάρισα εκτός προγράμματος-σχεδίου κάποια σημεία που άλλαζαν εντελώς τη δυναμική του παιχνιδιού στη συνέχεια (ΤίνκερΜπελ...) και ουσιαστικά...

Είτε φορτώνω το σημείο που άφησα τον οδηγό και πετάω 5-6 ώρες.

Είτε συνεχίζω από εκεί που είμαι τώρα (μπήκα στον πύργο, αφού μετά το Πανδοχείο πήγα πια στον οδηγό), με μια σαλατοκατάσταση όμως.

Είτε το παίζω πόστικα και απλά από το πανδοχείο πάω οδηγό, του την πέφτω...

Να μην μπορώ να καταλάβω, εν τω μεταξύ, γιατί έβγαζα (με κλάμα) κάποιες μάχες και ξαφνικά έχανα αφού όλα τα φώτα μου έπαυαν να λειτουργούν μετά...ε, το έψαξα αναγκαστικά και από όσο καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα είναι τρολιά του παιχνιδιού, για την περίπτωση που κάποιος βλαμμένος έπαιζε με ακριβώς αυτόν τον τρόπο και "πήδαγε" σε άλλο σημείο.

Οπότε "open world", αλλά όχι και τόσο "opeen"...θέλει να ακολουθείς λίγο παραπάνω το βασικό μονοπάτι.

• Haha 4
Δημοσ.

Το παιχνίδι έχει κομμάτια ελευθερίας ναι αλλά όχι όπως γουστάρεις εσύ. Τουλάχιστον για τα πρώτα δύο act. Στο Act 3 πράγματι μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις όποτε θες. 

• Like 1
Δημοσ.

Φόρτωσα πίσω, πέρασα ξυστά από το trigger point, πήγα Πανδοχείο...ye gods, άλλο παιχνίδι με όσα ακολούθησαν.

Βέβαια, τώρα που μπορώ να κυκλοφορώ (τινμερ μπελ φορ δε γουιν) θα αρχίσω πάλι τις μλκιες, να ανοίξω το χάρτη.

Είπαμε, μυαλό δεν βάζω.

• Haha 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάρα πολύ κουραστικό το 3ο κεφάλαιο.

Λίγο το χάος της πόλης με ένα σκασμό NPCs οι οποίοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα (αλλά στους βγάζει για διάλογο), λίγο τα ατελείωτα bugs (έχω κολλήσει σε 3 quests, δεν λειτουργούν τα "triggers", κάνει μπαμ), λίγο το κακό γράψιμο (χαρακτήρων/διαλόγων/αποστολών/καταστάσεων), είμαι σε πέρα-δώθε, σε ξαναφόρτωμα-φτουκιαπτηναρχήπάλι, σε "πού σκτά βρέθηκα εδώ και γιατί δεν βρήκα ποτέ το αντίστοιχο quest" καταστάσεις.

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, Πέτρος said:

Πάρα πολύ κουραστικό το 3ο κεφάλαιο.

Λίγο το χάος της πόλης με ένα σκασμό NPCs οι οποίοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα (αλλά στους βγάζει για διάλογο), λίγο τα ατελείωτα bugs (έχω κολλήσει σε 3 quests, δεν λειτουργούν τα "triggers", κάνει μπαμ), λίγο το κακό γράψιμο (χαρακτήρων/διαλόγων/αποστολών/καταστάσεων), είμαι σε πέρα-δώθε, σε ξαναφόρτωμα-φτουκιαπτηναρχήπάλι, σε "πού σκτά βρέθηκα εδώ και γιατί δεν βρήκα ποτέ το αντίστοιχο quest" καταστάσεις.

Ναι δυστυχώς το 3ο είναι το πιο "πρόχειροφτιαγμένο" και έχει και κομμένες περιοχές. Λογικά έφτασαν σε σημείο να πουν να το βγάλουν όπως είναι χωρίς το polish που χρειαζόταν.

Μετά από τόσα patches δεν δικαιολογούνται να μην το έχουν στρώσει βέβαια.

• Like 2
Δημοσ.

Στο τρίτο κεφάλαιο έχει όμως κάτι επικές μάχες τα καλύτερα boss κατά τη γνώμη μου στο game όπως ο δράκος ένα από τα πιο δύσκολα boss δυσκολότερο και από το final boss. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/5/2025 στις 2:56 ΜΜ, chek2fire είπε

Στο τρίτο κεφάλαιο έχει όμως κάτι επικές μάχες τα καλύτερα boss κατά τη γνώμη μου στο game όπως ο δράκος ένα από τα πιο δύσκολα boss δυσκολότερο και από το final boss. 

Toν σπρώχνω όλο και πιο πίσω αυτόν, βόλτες κόβω και βγάζω μικρές/μεγάλες χαζομάρες.

Σε μια από αυτές, βλέπω μια πόρτα κλειδωμένη, όχι "κόκκινη" παραδόξως (είμαι μέσα στη μαμώπολη, όπου ακόμα και κάποια σεντούκια που ξεθάβω τα εμφανίζει κόκκινα!), lockpick, μπαίνω σε ένα "τυφλό" δωμάτιο, αντιλαμβάνομαι τον μηχανισμό, ανοίγω παραμέσα, καταπακτή και...

Spoiler

Σκάω πάνω στο καταφύγιο του Minsc, στην εξέδρα, ψηλά-ψηλά, όπου πρακτικά δεν μπορούν να μου ρίξουν σχεδόν τίποτα, δεν έχουν μάγο της προκοπής κι έρχονται ένας-ένας από τις σκάλες...επικό σαπίδι.

Προφανώς τον υιοθέτησα το μπούφο, τώρα πάω ανάποδα στους υπονόμους, από εκεί που θα έπρεπε να είχα ήδη περάσει αν ακολουθούσα markers και waypoints.

Ok, από τη μία είναι τα καλά της ελευθερίας κίνησης, οι διαφορετικοί τρόποι να βγάζεις quests/μάχες κλπ, από την άλλη πολύ προχειροφτιαγμένο, ειδικά από τη στιγμή που...

Spoiler

το ζάρι είναι ξεκάθαρα "φτιαγμένο" ώρες-ώρες. Τον ρίχνω αναίσθητο προφανώς, μπαίνει το cutscene, μιλάμε, πάω για "persuasion", μου σκάει "5" (ήθελε 15, νομίζω), βρίζω, χρησιμοποιώ "inspiration point" (αυτά γιατί είναι μέχρι 4, αλήθεια...γιατί να χάνω τους υπόλοιπους που κερδίζω) και μου σκάει "19".

Το επόμενο ζάρι, ήθελε "35" (δεν θυμάμαι καν σε τί ήταν, αλλά φαινόταν το στήσιμο από μακριά), σκάει "20" στην ψύχρα (ανάθεμα κι αν έω βγάλει 5 σε 160 ώρες που είμαι τώρα).

Το karmic είναι απενεργοποιημένο, δεν νομίζω πώς έχει αλλάξει κάτι.

Είναι η κατάσταση λίγο σαν ταινίες/σειρές που σκάνε prequel χρόνια μετά το αρχικό που δείχνουν κάποια πράγματα που απαυτώνουν εντελώς το νόημα που είχαν τα παλιότερα και πέφτουμε σε "τρύπες" ΝΑ (με το συμπάθειο).

Δημοσ.
41 minutes ago, Πέτρος said:

Καλά ρε...cap level 12 σε tactician, Κι ας είμαι ακόμα στο 1/3 του Act3?

Είμαστε με τα καλά μας?

Έχει γίνει για πρακτικούς λόγους, μετά τα 12 τα πράγματα μπερδεύουν αρκετά. Εκτός του ότι γίνεσαι αρκετά overpowered θα ήταν και δύσκολο να μεταφερθεί από την θεωρία στην πράξη. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για DnD.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Έχει γίνει για πρακτικούς λόγους, μετά τα 12 τα πράγματα μπερδεύουν αρκετά. Εκτός του ότι γίνεσαι αρκετά overpowered θα ήταν και δύσκολο να μεταφερθεί από την θεωρία στην πράξη. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για DnD.

Ναι, δεκτό αυτό, αλλά από την άλλη άλλο το "normal", άλλο το "tactician", άλλο το επόμενο.

Όταν οι αντίπαλοι ξεκινούν με +50% hp σε σχέση με το προηγούμενο επίπεδο και αντίστοιχα κοπανάνε κλπ, εμένα με πας σε τυπική εξέλιξη?

DnD δεν είναι...είναι μια προσπάθεια προσαρμογής του DnD σε ένα παιχνίδι, για αυτό και έχουμε αυτά τα κουλά.

Πώς το έλεγε ο Τσουρινάκης κάποτε, στο 1ο BG αν θυμάμαι σωστά, που ξεκινά με μια scripted μάχη και θυσιάζεται ο μέντοράς σου για να το σκάσεις?

"Είναι δυνατόν να είσαι Paladin και να το σκας από μάχη, να αφήνεις πίσω σύντροφο να πεθαίνει οβοήθητος?!"

Δημοσ.

υπαρχουν mods για αυτο το προβλημα....να πω την αληθεια ειμαι ακομα 11 δεν ξερω τι scale κανουν και πως το κανουν αλλα εχει απειρα downloads οποτε μαλλον καλο θα ειναι

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

υπαρχουν mods για αυτο το προβλημα....να πω την αληθεια ειμαι ακομα 11 δεν ξερω τι scale κανουν και πως το κανουν αλλα εχει απειρα downloads οποτε μαλλον καλο θα ειναι

Για 1002 υπάρχουν mods, μόνο την κάμερα δεν τη σώζει τίποτα.

Μπορούσα να βάλω και το άλλο που έχεις όσους θες στην ομάδα σου, όχι μόνο 4, αλλά εκεί κι αν θα απαυτωνόταν ο Μπααλ.

Δημοσ.

εγω το εχω αυτο σε ενα playthrough που παιζω τωρα μαζι με ενα φιλο, εχουμε split το ολο παρτυ στα 2 και παιζω εγω τους casters αυτος τους fighters. στα μικρα lvl μονο με το mod για περισσοτερα ατομα, απλα ηταν περιπατος δυσκολια μηδεν...μετα βαζεις για να ανεβασεις δυσκολια, και κανει και 3 επιθεσεις το goblin σε 1 γυρο...τρωω απειρο ξυλο, πεφτουν συνεχεια κατω ψοφανε, η ΑΙ αποτελειωνει κοσμο θες πολλα healing potions, αλλα....απο ενα σημειο και μετα ακομα και με αυτο, εχεις 12 ατομα παρτυ (και μολις μπηκαμε act 2), ειδικα αν παρεις alfira με το αλλο mod...δεν εχουν χρονο οι αλλοι να παιξουν, τους νικας καθαρα λογω αριθμητικης υπεροχης, δυστυχως δεν μπορεις να προσθεσεις αντιπαλους, μονο να κανεις τους ηδη υπαρχοντες πολυ πιο δυνατους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...