Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, καλό καλοκαίρι.

Μαζεύω αποδείξεις εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο λογιστής και γενικά κι άλλα άτομα, μου έχουν πει να της μαζεύω για τυχόν φορολογικούς ελέγχους αλλά έχουν μαζευτεί υπερβολικά πάρα πολλές και θέλω να τις πετάξω όλες.

Δεν είμαι Επιχειρηματίας ούτε εργαζόμενος οπότε δεν έχω εισόδημα.

Σκέφτομαι να της σουτάρω και να κρατήσω μόνο του 2018 και 2019.

Εσείς τι κάνετε;

Δημοσ.

Τις παλιές τις έχω στο υπόγειο ανά χρονιά. Πλέον προσπαθώ να κρατάω αυτές που πληρώνω με μετρητά.

Δημοσ.

Εδώ και 2 χρόνια (εκτός αν είσαι πάνω από 70 χρονών) μετράνε μόνο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάς αποδείξεις από 1/1/2017 και μετά. (για φορολογικούς λόγους τουλάχιστον)..

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα κι όταν έλεγαν να τις μαζεύουμε πάντως ανάθεμα κι αν δήλωσε κανένας ότι δεν έχει όσες έπρεπε...

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ακόμα κι όταν έλεγαν να τις μαζεύουμε πάντως ανάθεμα κι αν δήλωσε κανένας ότι δεν έχει όσες έπρεπε...

Θα ήταν ηλιθιότητα να το κάνει κάποιος, άσε που θα έβρισκε εύκολα αν χρειαζόταν. Δεν έχω υπόψιν μου εφοριακός να έκατσε να μετράει αποδείξεις που θα του έφερναν με σακούλες...

Το πιο πιθανό παλιότερα ήταν να σε καλέσουν για έλεγχο για τις αποδείξεις από φαρμακεία, γιατρούς κλπ που δήλωνες και ΑΦΜ.  και είχες έκπτωση φόρου, τώρα το κατάργησαν και αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Πέταμα. Μόνο οι ηλεκτρονικές μετράνε εκτός και είσαι παππούς.

Απλά κάποιοι λογιστές τις μαζεύουν για να τις δώσουν σε άλλους 

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς. 

Και η δήλωση σχεδόν αυτόματα γίνεται πλέον αν δεν έχεις αλλαγές. 

Μην πάτε και πετάτε λεφτά σε λογιστές 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MariosX είπε

Ο λογιστής και γενικά κι άλλα άτομα, μου έχουν πει να της μαζεύω για τυχόν φορολογικούς ελέγχους αλλά έχουν μαζευτεί υπερβολικά πάρα πολλές και θέλω να τις πετάξω όλες.

Εσείς τι κάνετε;

Κ γω σε κουτια τις εχω μεσα σε ντουλαπα αν κ δεν ξερω ,ειδικα οι θερμικες, ποσο θα αντεξουν. Η εφορια λεει να τις κραταμε 5 χρονια σε περιπτωση ελεγχου (σιγα μην γινει αλλα λεμε τωρα), δηλαδη αυτη την στιγμη μπορεις να πεταξεις του 2013.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, txcellas είπε

Τις πεταω. Πλεον συμπληρωσσ αφορολόγητο και ειμαι λιγο πιο ανετος.

Και να μην το έιχες συμπληρωσει αχρηστες σου ηταν αν δεν ειχαν γινε με πληρωμη με ηλεκτρονικο τροπο .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MariosX είπε

Εσείς τι κάνετε;

Ο λογιστής προφανώς στο είπε αυτό πριν χρόνια, τότε ναι, είχε νόημα να τις φυλάς μια και το ποσό δαπανών που δήλωνες βασιζόταν σε αυτές και θα έπρεπε να τις δείξεις σε πιθανό έλεγχο. Εδώ και χρόνια όμως το ποσό δαπανών βγαίνει από τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, οπότε οι χάρτινες αποδείξεις του 2018 και 2019 είναι παντελώς άχρηστες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...