jgeorgiou Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 21 λεπτά πριν, vagos789 είπε Δεν βγαινει νοημα να εχεις μια καμερα και να απασχολεισαι με τον καθε παππου που θα θελει να δει μια εβδομαδα πριν (και μονο τα χερια,δηλαδη φεξε μου και γλυστρησα),θα σταματησεις να πουλας και θα ασχολεισαι με τα "βιντεα". 1) Η προειδοποίηση ότι οι συναλλαγές καταγράφονται είναι ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ για πονηρους 2) Αν ο πονηρός επιμένει θα του πεις να έρθει στο τέλος της ημέρας να δείτε το σχετικό βιντεο 3) Αν κάποιος επιμένει παρόλα αυτά , (κάθε πόσες εβδομάδες θα συμβαίνει??) κάτσε και δες το να βγάλεις συμπέρασμα. Εγώ νομίζω ότι το φαινόμενο είναι "αραιό" και να υπάρχει κάμερα θα γίνει "σπάνιο". 1
malakudi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Conna_cha είπε Όχι δεν έχει τύχει ποτέ να είναι δύο φορές ο ίδιος και γενικά αυτό δεν συμβαίνει συχνά, απλά μου έτυχε πάλι πρόσφατα και με στεναχωρησε γιατί ο άνθρωπος ήταν χρόνια πελάτης και επειδή επεμεινα ότι δεν έγινε λάθος από πλευράς μου και εξήγησα ότι δεν μπορώ να αναλάβω ευθύνη για κάτι που δεν έχω κάνει, αυτός παρεξήγηθηκε. Του εξήγησα ότι μπορεί να τα έχασε, ξόδεψε κτλ και να μην το θυμάται αλλά μάλλον παραήταν ξεροκεφαλος για να δεχτεί ότι μπορεί να ήταν δικό του λάθος. Αυτό γενικά μου έχει τύχει στο σύνολο 4-5 φορές στα πέντε χρόνια που δουλεύω, αλλά όπως και να έχει είναι κακό τόσο για την δουλειά, την υπόληψη και κυρίως την ψυχολογία μου. Πάρε κόσμε 😂 4-5 φορές στα 5 χρόνια, μιλάμε τώρα για 100 ας πούμε ευρώ σε τζίρο πενταετή από 100.000 ευρώ και πάνω; Και το συζητάς κιόλας; Δεν υπάρχει θέμα.
othon.gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Αν και σε άσχετο με το δικό σου επάγγελμα (ντελιβεράς), υπάρχει εκτός των άλλων ακόμα μία αλάθανστη μέθοδος που κανείς δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει αν το ακολουθείς συστηματικά σε όλους τους πελάτες σου. Αν ο πελάτης μου με πληρώσει π.χ. με 50ρικο, δεν παίρνω το χαρτονόμισμα πριν βγάλω τα ρέστα τα οποία τα μετράω δυνατόφωνα και του τα δίνω, αφήνοντάς τον από μόνο του να μου δώσει το δικό του. Επίσης, απ' όσο γνωρίζω σε όλες τις ταμειακές χτυπάς το ποσό της συναλλαγής και στη συνέχεια χτυπάς "μερικό σύνολο". Στη συνέχεια πληκτρολογείς το ποσό που σε πλήρωσε ο πελάτης και στη συνέχεια "Γενικό σύνολο". Στην απόδειξη εμφανίζεται το ποσό που πληρώθηκες και τα ρέστα που έδωσες. Η ταμπέλα είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή, αν κάποιος φύγει και μετά από 1 εβδομάδα ξαναγυρίσει, πρόβλημα δικό του, όχι δικό σου. 4
kallair Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 εγω στο μαγαζι κανω το εξης. 1ον. ποτε δεν βαζω το χαρτονομισμα μεσα, πριν δωσω ολα τα ρεστα, ετσι αν πχ ο αλλος μου πει "σου εδωσα 50ρικο", το εχω μπροστα μου και ξερω και ξερει και εκεινος τι μου εδωσε. 2ον. του μετραω αντιστροφα τα ρεστα μεχρι να φτασω στο χαρτονομισμα που μου εδωσε. Πχ: μου εδωσε 50αρικο κ κανουν τα πραγματα 14,60. του λεω φωναχτα:" 14,60 και σαραντα λεπτα, 15 ευρω. και 35 ευρω, πενηντα συνολο." ετσι ακουει στο συνολο κ στο τελος το χαρτονομισμα που σου εδωσε. 3ον και τελος, με το που δωσεις τα ρεστα σε πελατη, αφου εχεις τοσο συχνα θεμα με τα γερο'ντια, λεγε τους ξεκαθαρα "παρακαλω βεβαιωθειτε και εσεις οτι ειναι σωστα". ετσι εισαι καλλυμενη οτι δεν θα ερθει την επομενη φορα θα ερθει και θα σου πει "μου εδωσες λαθος". θα του πεις μα σας τα ανεφερα τα ρεστα λεπτομερως και σας ειπα να τα ελεγξετε και εσεις. αποκλειεται να εχω κανει λαθος, καπου αλλου τα χαλασατε/χασατε και δεν το θυμαστε". 4
ntguitar Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Είναι μεγάλο πρόβλημα και νομίζω δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί λύση.Εδω μέσα όλοι είναι ειδικοί,τι να πω...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 6/6/2019 στις 3:00 ΜΜ, l337 είπε Απαγορεύεται λέμε! Όχι, δεν απαγορεύεται. Για περισσότερες πληροφορίες Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 9Α , 19 / οδηγία αρχής 1/2011 Νόμος 2772/1997 Υπάρχουν προϋποθέσεις. Και πάλι όμως δεν είναι λύση. Ακόμα και κάμερα να έχουμε, τι; Θα λέμε "ναι, να βρούμε το βίντεο να δούμε" Θαρρώ, όπως ειπώθηκε και παραπάνω να λέμε τι πήραμε και τι δώσαμε. Να ζητάμε από τον πελάτη να μετρήσει τα ρέστα του. Αλίμονο αν ερχόντουσαν 10 και 20 άτομα ισχυριζόμενοι οτι πήραν λιγότερα ρέστα. Ναι μπορεί να συμβαίνει, αλλά τι; Θα αρχίσουμε να μοιράζουμε ευρώ; Και εσείς προσοχή στα ρέστα που δίνετε, αλλά και να λέτε να τα μετρήσουν. Βέβαια υπάρχουν και οι απατεώνες δεξιοτέχνες που κρύβουν το νόμισμα στο μπαμ και σου λένε "λάθος μου έδωσες" Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, KateS84 είπε δίνεις τα ρέστα μετρώντας τα, παράδειγμα 23 κοστίζει 25, δίνεις το 2€, 30 δίνεις το 5€, 50 δίνεις το 20€ 4 ώρες πριν, kallair είπε ου μετραω αντιστροφα τα ρεστα μεχρι να φτασω στο χαρτονομισμα που μου εδωσε. Πχ: μου εδωσε 50αρικο κ κανουν τα πραγματα 14,60. του λεω φωναχτα:" 14,60 και σαραντα λεπτα, 15 ευρω. και 35 ευρω, πενηντα συνολο." ετσι ακουει στο συνολο κ στο τελος το χαρτονομισμα που σου εδωσε. Aυτο το εφαρμοζω κι εγω ανεκαθεν, ειναι πολυ βολικο γιατι ο πελατης υπολογιζει μαζι σου τα ρεστα του και δεν κανει λαθος τελικα, ουτε μπαινει σε διαδικασια πονηριας. Κατα τ'αλλα το να ερθει μετα απο μια εβδομαδα να σου ζητησει τα ρεστα (pun intented), ειναι αδιανοητο, δε θα το συζητουσα καν. Αλλωστε πως ειναι τοσο σιγουρος πως το λαθος το εκανες εσυ και οχι ο πωλητης στην επομενη αγορα του? Το να ερθει μετα απο 5 λεπτα αντε μιση ωρα, το καταλαβαινω και μπορω να το δεχθω (ασχετα αν εχει δικιο ή οχι), το να ερθει ομως μετα απο μια εβδομαδα ειναι κουφο. Και στο κατω κατω, σιγα μη θυμαται ο πωλητης εσενα και το 50ρικο σου οταν εχει δει απειρο κοσμο να περνα απο μπροστα του. 1
Dellapple Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Ένας είναι ο τρόπος κάμερα.....!!!! Να τραβάει βίντεο σε όλη την ώρα που είσαι ανοιχτή... Έτσι αν έρθει κάποιος βάζεις το βίντεο... Και τέλος. 1
kallair Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Παιδια ολοι εσεις που λετε καμερα, ειστε εκτος πραγματικοτητας.. 1ον. δεν γινεται στην λαϊκη αγορα να στηνεις καθε φορα καμερα και οθονη για να εχεις. βλεπε ρευμα, βλεπε χρονος στησιματος, βλεπε πολλα αλλα ακομα. 2ον και κυριοτερον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εχεις καμερα που να καταγραφει κοινοχρηστους χωρους και προσωπα. Να ηταν μεσα σε δικο της χωρο, θα ηταν η καλυτερη λυση. εκει εξω στην λαικη στον παγκο ειναι τερμα παρανομο να εχεις τετοια καμερα. 2
Hellaslover Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Τι ακουω...ερχετε ο πελατης μετα απο βδομαδα και ζηταει ρεστα;; εγω κανω παρομοια δουλεια και με το που απομακρυνθει απο μπροστα μου τελος, δεν υπαρχει λαθος...ειμαι εξωτερικο βεβαια. Βαλε μια ταμπελα να λεει πανω κατω κομμενα αυτα( γιατι απο πονηρια το κανουν) οτι δεν αναγνωριζετε κανενα λαθος με το που απομακρυνθει ο πελατης απο τον παγκο. Αν το κακο ειναι τοσο οπως το περιγραφεις εχε ενα τετραδιο και στα μεγαλα ποσα πχ αμα σου δινουμ 50αρικο η 20αρικο να βαζουν μια υπογραφη και το ποσο που ελαβες, με τα ρεστα που εδωσες, η αυτα τα κομπιουτερακια που βγαζουν προχειρες αποδειξεις. Ειναι γελειο να ερχετε πελατης και να ζηταει με το που εχει τελειωσει η συναλλαγη... 1
christosx13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 6/6/2019 στις 12:30 ΜΜ, mylo είπε Τι κάμερες και βίντεο σε πάγκο λαϊκής ρε. Πάτε καλά; δεν είναι τράπεζα. Αυτό που σε είπαν θα κάνεις, θα σε δίνουν 10 για αγορά 3€ και εσύ θα λες 10 μου δίνεις 7€ τα ρέστα σας, μετρήστε παρακαλώ. Δυνατά να ακούει ο γέροντας. Και ο γεροντας και η γρια με το αλτσχαιμερ θα θυμουνται οτι τους ειχε πει φωναχτα 3 ευρω και 10 ευρω και η αποδειξη θα ειναι οτι ''μα αφου κυριε σας το ειπα φωναχτα'' και ο παραξενος ο γερος θα το παραδεχτει?Αφου λεει ο ανθρωπος οτι του ζητανε τα ρεστα μετα απο 5 μερες. Μια προειδοποιηση οτι υπαρχει καμερα για την ασφαλεια των συναλλαγων και δεν υπαρχει καμια παρανομια.Μπορει η καμερα να ειναι ακομα και γυρισμενη να τραβαει μονο την πλατη του πελατη και τα χερια η και τη φατσα του πωλητη. 3 ώρες πριν, kallair είπε Παιδια ολοι εσεις που λετε καμερα, ειστε εκτος πραγματικοτητας.. 1ον. δεν γινεται στην λαϊκη αγορα να στηνεις καθε φορα καμερα και οθονη για να εχεις. βλεπε ρευμα, βλεπε χρονος στησιματος, βλεπε πολλα αλλα ακομα. 2ον και κυριοτερον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εχεις καμερα που να καταγραφει κοινοχρηστους χωρους και προσωπα. Να ηταν μεσα σε δικο της χωρο, θα ηταν η καλυτερη λυση. εκει εξω στην λαικη στον παγκο ειναι τερμα παρανομο να εχεις τετοια καμερα. Οσον αφορα την καμερα ειπαμε οτι η δουλεια μπορει να γινει και με ενα γκατζετακι των 15-20 ευρω οπως στυλο κλπ. Τωρα οσον αφορα την ιδιωτικοτητα δεν ξερω κατα ποσο εισαι σιγουρος αν τα τετραγωνικα μετρα που πληρωνει αδρα για ενοικιο - αδεια κλπ δεν θεωρουνται υπαιθριο καταστημα οπως τα κανονικα καταστηματα η περιπτερα π.χ. (δεν ειρωνευομαι απλα δεν το γνωριζω αν εχεις καποια στοιχεια δωστα) και επισης αν η βιντεοσκοπηση αφορα μονο το σημειο πανω απο την ταμειακη η να ειναι σε σημειο που να τραβαει μονο χερια η πλατη του πελατη με παραλληλη προειδοποιηση οτι οι συναλλαγες καταγραφονται μπορει να θεωρηθει παρανομη Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από christosx13
thanasisxask Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, ntguitar είπε Είναι μεγάλο πρόβλημα και νομίζω δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί λύση.Εδω μέσα όλοι είναι ειδικοί,τι να πω... Ποιος είπε ότι είναι ειδικός; ο καθένας λέει τι κάνει όταν δίνει αυτός ρέστα και πως αντιμετωπίζει μια κατάσταση για να μην υπάρχει παρεξήγηση και οικονομικό λάθος. Τι νομίζεις ότι είναι επιστήμη; είναι νόμοι και τακτικές του "δρόμου" που χρησιμοποιείς για να αποφεύγεις διάφορους τύπους που μπορεί να νομίζουν ότι τα μαρούλια τα σπέρνει και τα μεγαλώνει ο Θεός, και τα εβδομήντα λεπτά που ζητάει ο παραγωγός είναι ένα υπέρογκο πόσο που προσπαθεί να πλουτησει από τον πελάτη. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από thanasisxask
phanispal Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δηλαδή αν του μετράς φωναχτά τα ρέστα την επόμενη βδομάδα θα είσαι καλυμμένος που θα έρθει και θα κάνει ότι δε θυμάται τίποτα από αυτά που του λες. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Ναι γιατί και την μέρα που θα έρθει να ζητήσει τα ρέστα θα δει ότι λες φωναχτά τα ρέστα, και θα του το πεις και εσύ ότι τα λες φωναχτά οπότε δεν μπορεί να έγινε λάθος. Ενώ με την κάμερα πέρα από το ότι δεν είναι πρακτικό δεν παίζει να βγάλεις άκρη με τον γέρο που δεν θα βλέπει καλά την οθόνη, πόσο μάλλον να αναγνωρίσει τα χέρια του και να το παραδεχτεί 1
kallair Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, christosx13 είπε Και ο γεροντας και η γρια με το αλτσχαιμερ θα θυμουνται οτι τους ειχε πει φωναχτα 3 ευρω και 10 ευρω και η αποδειξη θα ειναι οτι ''μα αφου κυριε σας το ειπα φωναχτα'' και ο παραξενος ο γερος θα το παραδεχτει?Αφου λεει ο ανθρωπος οτι του ζητανε τα ρεστα μετα απο 5 μερες. Μια προειδοποιηση οτι υπαρχει καμερα για την ασφαλεια των συναλλαγων και δεν υπαρχει καμια παρανομια.Μπορει η καμερα να ειναι ακομα και γυρισμενη να τραβαει μονο την πλατη του πελατη και τα χερια η και τη φατσα του πωλητη. Οσον αφορα την καμερα ειπαμε οτι η δουλεια μπορει να γινει και με ενα γκατζετακι των 15-20 ευρω οπως στυλο κλπ. Τωρα οσον αφορα την ιδιωτικοτητα δεν ξερω κατα ποσο εισαι σιγουρος αν τα τετραγωνικα μετρα που πληρωνει αδρα για ενοικιο - αδεια κλπ δεν θεωρουνται υπαιθριο καταστημα οπως τα κανονικα καταστηματα η περιπτερα π.χ. (δεν ειρωνευομαι απλα δεν το γνωριζω αν εχεις καποια στοιχεια δωστα) και επισης αν η βιντεοσκοπηση αφορα μονο το σημειο πανω απο την ταμειακη η να ειναι σε σημειο που να τραβαει μονο χερια η πλατη του πελατη με παραλληλη προειδοποιηση οτι οι συναλλαγες καταγραφονται μπορει να θεωρηθει παρανομη Για να εισαι νομιμος με τις καμερες θα πρεπει: 1. Οι καμερες να κοιτανε ΜΕΣΑ στο μαγαζι και να μην καταγραφεται καθολου δημοσιος χωρος 2. Να γνωστοποιησεις με σχεδιαγραμμα στην αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων, ποσες καμερες εχει ο χωρος προς τα που κοιτανε, για ποσο καιρο κρατας αρχειο και ποιος ειναι υπευθυνος χειριστης του αρχειου. Αν κατι απο τα παραπανω δεν ισχυει, τοτε εισαι παρανομος. παρε και ενα παραδειγμα. Διπλα ακριβως απο το μαγαζι μου, υπαρχει σουπερ μαρκετ γαλαξιας που ειχε καμερα για να κοιταει προς το σημειο που αφηνουν οι οδηγοι τα πραγματα στην παραλαβη. τους εκανε καποιος καταγγελια, ηρθε η αστυνομια και αναγκαστηκαν να ξυλωσουν την εξωτερικη καμερα. και μιλαμε για σουπερμαρκετ τωρα.. Οχι για "κολπα" με καμερες στυλο(!!!) που πιο παρανομο, πεθαινεις. edit. μολις ειδα οτι το 2 εχει πλεον καταργηθει κανα χρονο τωρα αλλα το 1 ισχυει κανονικοτατα. περισσοτερες πληροφοριες εδω. http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,124846&_dad=portal&_schema=PORTAL#1 Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από kallair 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα