Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Composer είπε

Εντάξει, δεν είναι σε άριστη κατάσταση αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι και σε κακή. Πάντως χρειάζεται μεταφορικό μέσον για να μεταφερθεί (αγροτικό, φορτηγάκι κτλ.) καθώς δε χωράει σε αυτοκίνητο, οπότε γι'αυτό ισως δεν "κινείται" η αγγελία. 

Αυτός που θέλει να το παρει αναλαμβάνει και τα μεταφορικά. Είναι πλέον πάρα πολλές οι αγγελίες που έχουν βάλει για χάρισμα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Composer είπε

Εντάξει, δεν είναι σε άριστη κατάσταση αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι και σε κακή. Πάντως χρειάζεται μεταφορικό μέσον για να μεταφερθεί (αγροτικό, φορτηγάκι κτλ.) καθώς δε χωράει σε αυτοκίνητο, οπότε γι'αυτό ισως δεν "κινείται" η αγγελία. 

Επιλέγεις ένα χρονικό διάστημα που ο καιρός θα είναι καλός χωρίς βροχές, υγρασίες κλπ.
Το βγάζεις στο δρόμο δίπλα σε έναν κάδο ανακύκλωσης ή σκουπιδιών και το ποιό πιθανό είναι να «εξαφανιστεί» μέσα σε λίγες ώρες καθώς αυτά είναι σημεία που περνάνε διάφοροι που κάνουν αυτή την δουλειά.

Αν παραμείνει εκεί για 2-3 μέρες σημαίνει ότι δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται κανένας οπότε καλείς την υπηρεσία του δήμου να περάσει να το μαζέψει για την χωματερή.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Composer είπε

Βρε παιδιά, παλιατζήδες χωρίς να τους πληρώσεις για να πάρουν ένα αντικείμενο που θες να δώσεις, υπάρχουν;

Θέλω να δώσω μια πολυθρόνα-κρεβάτι, αλλά δωρεάν!
Εδώ, όποιον παλιατζή παίρνω, μου ζητάει λεφτά! Δεν το ήξερα αυτό! Νόμιζα ότι τα παίρνουν έτσι!

Ένας τις προάλλες, μου ζήτησε - άκουσον άκουσον - 100 ευρώ(!!) για να την πάρει!
Γνωρίζετε κανέναν σε περιοχή κέντρο Αθήνας; (Παγκράτι, Καισαριανή, Βύρωνα, Δάφνη κτλ.)

(έχω βάλει και αγγελίες στο facebook ότι χαρίζεται, αλλά δε βλέπω να βγαίνει τίποτα από κει)

Στο μακρινό παρελθόν, όταν ήμουν πιτσιρικάς, οι παλιατζήδες όχι μόνο δεν ζητούσαν χρήματα αλλά πλήρωναν και από πάνω. Θυμάμαι ακόμα να περνάει ο παλιατζής και να φωνάζει "όλααα τα παλιά αγοράζω, ο παααλιατζής". Οκ, μην φανταστείς ότι σου έδινε χιλιάρικα. 5,10,20 "τάλαρα" (επί δραχμών). Στην πορεία η φάση άλλαξε και το κείμενο που φωνάζουν είναι στυλ "καθαρίζω αυλές, υπόγεια, πατάρια". Και φυσικά, αφού "καθαρίζει", θέλει και να πληρωθεί. Φυσικά αν τον φωνάξεις και αυτό που θα δει τον ενδιαφέρει μπορεί να αρχίσει ζητώντας χρήματα αλλά αν πας να τον διώξεις, προκειμένου να το χάσει, θα δεχτεί να "σου κάνει τη χάρη" δωρεάν.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ήδη αναφέρθηκε, μην βάλεις ΚΑΝΕΝΑ μέσα στο σπίτι σου. Είτε παλιατζή είτε κάποιον από αγγελία χαρίσματος. Καταλαβαίνω ότι διευκολύνει (θα κάνει το "χαμαλίκι" να το κουβαλήσει) αλλά πλέον τα ρίσκα είναι πολλά.

"Πολιτισμένη" και σωστή λύση είναι η συνεννόηση με τον οικείο δήμο για την απομάκρυνση. Πιο "εύκολη" το να πάει στον κάδο της γωνίας όπου ενδεχομένως να φύγει ακόμα και από τον ίδιο που σου ζήτησε το 100άρικο. Σε αυτή την περίπτωση  υπάρχει πάντα το σενάριο να μείνει εκεί πολύ (αν δεν ενδιαφέρει) και να καταντήσει εστία βρωμιάς/σκουπιδιών ή και κραξίματος από τους γείτονες (και με το δίκιο τους) ειδικά αν έχουν υποψίες για το ποιος έκανε τη "ζουζουνιά"

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Composer είπε

Βρε παιδιά, παλιατζήδες χωρίς να τους πληρώσεις για να πάρουν ένα αντικείμενο που θες να δώσεις, υπάρχουν;

Θέλω να δώσω μια πολυθρόνα-κρεβάτι, αλλά δωρεάν!
Εδώ, όποιον παλιατζή παίρνω, μου ζητάει λεφτά! Δεν το ήξερα αυτό! Νόμιζα ότι τα παίρνουν έτσι!

Ένας τις προάλλες, μου ζήτησε - άκουσον άκουσον - 100 ευρώ(!!) για να την πάρει!
Γνωρίζετε κανέναν σε περιοχή κέντρο Αθήνας; (Παγκράτι, Καισαριανή, Βύρωνα, Δάφνη κτλ.)

(έχω βάλει και αγγελίες στο facebook ότι χαρίζεται, αλλά δε βλέπω να βγαίνει τίποτα από κει)

Επικοινωνείς με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου σου και τους ενημερώνεις ότι θέλεις να κλείσεις ραντεβού με τα συνεργεία ειδικής αποκομιδής για να αφήσεις ένα ογκώδες αντικείμενο να περάσουν να το πάρουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, dpolal είπε

Το βγάζεις στο δρόμο δίπλα σε έναν κάδο ανακύκλωσης ή σκουπιδιών και το ποιό πιθανό είναι να «εξαφανιστεί» μέσα σε λίγες ώρες καθώς αυτά είναι σημεία που περνάνε διάφοροι που κάνουν αυτή την δουλειά.

Αν μπορούσα να το μεταφέρω κάτω στο δρόμο, θα το είχα κάνει ήδη! 😉

Είναι βαριά, δε μπορεί να τη μεταφέρει ένα άτομο. Και όχι, δεν έχω δεύτερο άτομο..

9 ώρες πριν, Nabuko είπε

Επικοινωνείς με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου σου και τους ενημερώνεις ότι θέλεις να κλείσεις ραντεβού με τα συνεργεία ειδικής αποκομιδής για να αφήσεις ένα ογκώδες αντικείμενο να περάσουν να το πάρουν. 

Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Παγκράτι μένω, που θεωρείται δήμος Αθηναίων. Δεν το βλέπω να έρχονται, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια!

edit: τους έστειλα μήνυμα..

Επεξ/σία από Composer
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Composer είπε

Είναι βαριά, δε μπορεί να τη μεταφέρει ένα άτομο. Και όχι, δεν έχω δεύτερο άτομο..

Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Παγκράτι μένω, που θεωρείται δήμος Αθηναίων. Δεν το βλέπω να έρχονται, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια!

Όλοι οι δήμοι έχουν τέτοια υπηρεσία αποκομιδής μαγάλων αντικειμένων και συνήθως περνάνε σε 2-3 μέρες.

Τώρα για τον όγκο τί να σου πώ, είτε λύνεις τον μηχανισμό και την κατεβάζεις σε κομμάτια, είτε ρωτάς κανένα γείτονα ή φίλο να βοηθήσει, κέρασε και κάνα καφέ στην τελική.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Composer είπε

Αν δε σε ενδιαφέρει 

δε μπορείς να βρεις καποιον να σε βοηθήσει

δε λύνεται

...

πάρε ένα πριονι / σεγα και ...

39f92d57-b0e4-4fb4-a783-2b7c8d23aaa1_scr

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω για Αθήνα, αλλά έχω δωσει επιπλα, όχι σκουπίδια, σε καλή κατάσταση, απλά δεν τα ήθελα, σε σύλλογο πρώην χρηστών. Τα παίρνουν, τα σουλουπώνουν και τα πουλάνε.

Δες μήπως υπάρχει κάτι τέτοιο ή κάποια παρόμοια πρωτοβουλία κοντά σου.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Composer είπε

edit: τους έστειλα μήνυμα..

Στον δήμο Αθηναίων υπάρχει φορτηγό που περνάει ανά τακτά διαστήματα, μέση συχνότητα μια φορά την εβδομάδα για να συλλέξει ογκώδη αντικείμενα και καδρόνια που πετάνε δίπλα από κάδους. 

Δημοσ.
Στις 15/3/2025 στις 8:58 ΜΜ, dpolal είπε

Όλοι οι δήμοι έχουν τέτοια υπηρεσία αποκομιδής μαγάλων αντικειμένων και συνήθως περνάνε σε 2-3 μέρες.

Λοιπόν, τους πήρα, και θέλουν και αυτοί να πληρώσεις παράβολο και να πας το αντικείμενο μόνος σου στο δρόμο σε έναν κάδο σκουπιδιών. Χαίρω πολύ ήθελα να της πω, αν μπορούσα να το κάνω αυτό θα το είχα κάνει ήδη να το πάρει κάποιος που έχει ανάγκη. Τι να πω ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Composer είπε

Λοιπόν, τους πήρα, και θέλουν και αυτοί να πληρώσεις παράβολο και να πας το αντικείμενο μόνος σου στο δρόμο σε έναν κάδο σκουπιδιών. Χαίρω πολύ ήθελα να της πω, αν μπορούσα να το κάνω αυτό θα το είχα κάνει ήδη να το πάρει κάποιος που έχει ανάγκη. Τι να πω ...

Αν και καταλαβαίνω ότι δεν σε διευκολύνει αυτό που σου είπαν, στην πράξη ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει την απομάκρυνση σε ογκώδη αντικείμενα ΜΕΣΑ από το σπίτι σου. Τα παραλαμβάνει από το δρόμο, συνήθως δίπλα σε κάποιον κάδο για τον οποίο θα έχετε συνεννοηθεί από πριν.

Και φυσικά σχεδόν όλοι οι δήμοι (δεν θα είμαι απόλυτος για να πω "όλοι", αφού δεν ξέρω σίγουρα) έχουν κάποια χρέωση γι αυτό.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Composer είπε

Σόρρυ αλλά αν είχες την εντύπωση ότι θα έρχονταν οι υπάλληλοι του δήμου μέσα στο σπίτι σου για να πάρουν την πολυθρόνα κάπου το έχασες.

Αν δεν μπορείς να βρείς έναν/δύο φίλους ή έστω κάποιον γείτονα να σε βοηθήσουν τί να πώ, πάρε ένα πριόνι όπως σου πρότειναν παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Και φυσικά σχεδόν όλοι οι δήμοι (δεν θα είμαι απόλυτος για να πω "όλοι", αφού δεν ξέρω σίγουρα) έχουν κάποια χρέωση γι αυτό.

Μα ποιός λογικός άνθρωπος θα πληρώσει για να πάρουν κάτι από τους κάδους δίπλα;

Το αφήνεις, και το παίρνουν σε χρόνο dt άλλοι που περνούν και το θέλουν. 
Να, προχθές άφησα μια ηλεκτρική σκούπα (δεν έχω δυστυχώς κάποιο σημείο ανακύκλωσης κοντά μου), και σήμερα είδα την είχαν πάρει ήδη.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Composer είπε

Από τον κάδο και τον δρόμο κάνουν την παραλαβή.....

10 λεπτά πριν, Composer είπε

Να, προχθές άφησα μια ηλεκτρική σκούπα (δεν έχω δυστυχώς κάποιο σημείο ανακύκλωσης κοντά μου), και σήμερα είδα την είχαν πάρει ήδη.

Για τις συσκευές υπάρχουν πολλά ιδιωτικά κέντρα ανακύκλωσης που αναλαμβάνουν να τις παρουν από το σπίτι, αν είναι μέταλλο πληρώνουν κιόλας, ψάξε google και ρώτησε. Αλλά για έπιπλα και άλλα αντικείμενα, πρέπει να βρεις τρόπο να τις βγάλεις εσύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Composer είπε

Δεν έχει να κάνει με "λογικό" ή μη αλλά για συνεπή ή όχι πολίτη.

Και τελικά δεν πληρώνεις για να "πάρουν κάτι από το πλάϊ του κάδου" αλλά για να καθαρίσουν αυτό που εσύ δημιούργησες που αν δεν φύγει αμέσως θα καταντήσει εστία μόλυνσης και βρωμιάς. Και άρα πρέπει να υπάρχει και συνεννόηση στο πότε θα το κατεβάσεις και πότε θα το πάρουν.

Ίσως σου φαίνεται περίεργο αλλά σε κράτη που λειτουργούν δεν είναι καθόλου αποδεκτό ή φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει στους κάδους μας. Και για την ιστορία, ούτε στην Ελλάδα είναι νόμιμο. Απλά εδώ κανείς δεν ασχολείται. Σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αν κάνεις πως αφήνεις κάτι άσχετο δίπλα στον κάδο θα σου έρθει το "μπουγιουρντί" (aka πρόστιμο) χωρίς 2η συζήτηση. Είτε γιατί το πήρε χαμπάρι ο δήμος είτε γιατί σε "έδωσε" ο γείτονας. Εδώ τέτοια συμπεριφορά του γείτονα θα χαρακτηριζόταν χαφιεδιλίκι ενώ το να παρατάμε μισό νοικοκυριό στον κάδο μαγκιά. Ή ακόμα και οικολογία/κοινωνική...μέριμνα αφού "βοηθάμε" να βρουν ρούχα, παπούτσια, ντουλάπα ή τραπεζαρία οι άλλες οικογένειες και να γλυτώσουν και τα δάση του αμαζονίου :P

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...