Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι παράνομο να παρατάς ογκώδη στη μέση του δρόμου χωρίς να έχεις πληρώσει τα παράβολα για αποκομιδή. 

Κακώς το προτείνετε σαν λύση για ογκώδη. 

Το πρόστιμο που θα φας είναι από 500-3000 ανάλογα με τα τετραγωνικά που καταλαμβάνεις. Επισης δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω το παράβολο είναι ένα σχετικά μικρό ποσό των μερικών ευρώ. 

Και ναι έχουν πέσει πρόστιμα σε δήμους.

Αν δεν έχεις βοήθεια αγόρασε σπαθοσεγα με 30-40 ευρώ, κάντε το κομμάτια και με συνεννόηση με τον δήμο κατέβασε το. 

Δημοσ.

Παράβολο ο δήμος Αθηναίων για να μαζέψει αντικείμενα από εξωτερικό χώρο, δεν έχει. Ο ts ανέφερε ότι ζητάνε παράβολο για να μπουν μέσα στο σπίτι, αυτό λογικό μου ακούγεται.

Παίρνεις τηλέφωνο ή κανονίζεις με την υπηρεσία ποτε θα περάσουν, το κακό είναι ότι δεν μπορείς να το βγάλεις οπότε σε βολεύει, ακριβώς για να μην περάσει άλλος και το πάρει, θα το βγάλεις λίγο πιο νωρίς και θα στήσεις καραούλι εκεί μέχρι να περάσει ο δήμος να το παρει, μην έρθει και το πάρει άλλος άσχετος. 

Δημοσ.

Έχω πετύχει ένα γκρουπ στο fb που λέγεται Treasure hunters που γίνονται ενημερώσεις για αντικείμενα και έπιπλα που είναι παρατημένα δίπλα σε κάδους. Απότι έχω καταλάβει υπάρχει μεγάλη απήχηση και πολλές φορές κάνουν ουρές στα σχόλια για το ποιος θα το προλάβει. Προφανώς εξαρτάται από το αντικείμενο.

Θα έλεγα να το προσπαθήσεις λίγο ακόμα να το χαρίσεις καθώς είναι κρίμα να πάνε στα σκουπίδια πράγματα που θα είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλον.

Αν από την άλλη έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια να το χαρίσεις και δεν φεύγει, και δεν έχεις ούτε 2 φίλους/γνωστούς να το βγάλετε έξω στους κάδους, τότε θεωρώ ότι είναι πολύ απλό να το αποσυναρμολογήσεις στα κομμάτια του και να το βγάλεις έξω λίγο λίγο. Όλα τα έπιπλα δεμένα με βίδες είναι, δεν μπήκαν σπίτι με γερανό.

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η εγκατάλειψη ογκωδών αστικών απορριμμάτων χωρίς συνεννόηση με τον οικείο Δήμο νοείται ως υποβάθμιση του περιβάλλοντος έπειτα από την ψήφιση του ν. 5232/2025:

5232_2025.png.9af28657aad6b16e855d45f67d370008.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς ή κακώς, δεν πάσχουμε από νόμους αλλά από την εφαρμογή τους. Σε όλα τα επίπεδα.

Κατά συνέπεια "χαριτωμένος" και ο συγκεκριμένος νόμος αλλά:

• Ποιος θα ασχοληθεί να σε βρει για τον καναπέ που πέταξες;
  • Πως θα τεκμηριώσει ότι ήταν δικός σου;
  • Και τελικά πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για να τελεσιδικήσει η όποια απόφαση (για να έχει νόημα ή να λειτουργήσει αποτρεπτικά);

Αυτό που μας ψιλοσώζει για την ώρα εντός των πόλεων, με όλες τις ανακαινίσεις (μικρές ή μεγάλες) ή το φρεσκάρισμα που γίνεται στα έπιπλα/συσκευές του καθενός από εμάς, είναι η τάση για αναπαλαίωση που έχουν πολλοί σε πράγματα που βρίσκουν στο δρόμο, το repurposing και (είτε μας αρέσει είτε όχι) οι οιουδήποτε χρώματος/προέλευσης παλιατζήδες.  Αν έλειπαν τα παραπάνω, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμιά μας θα θύμιζαν τα χαρακώματα του 1ου παγκόσμιου πολέμου

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι αν και πότε θα εφαρμοστεί αυτή η διάταξη, όπως τόσες άλλες. Και για τα απλά σκουπίδια που τα αφήνουν έξω από τους κάδους υπάρχουν προβλέψεις για πρόστιμα από 20-500 ευρώ σε όλους τους δήμους. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάδος στη γειτονιά μου που να μην έχει δίπλα του παρατημένη κάποια μικρή ή μεγάλη σακούλα, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στην καθημερινή διαδρομή που κάνω από το σπίτι μου μέχρι τη θάλασσα, για να κολυμπήσω και πίσω, συναντάω πάντα κάθε είδους έπιπλα, αλλά και λευκές συσκευές, τηλεοράσεις, οθόνες ακόμα και πύργους από υπολογιστές. Συχνά είναι στιβαγμένα και σε μέρη που δεν υπάρχουν κάδοι αλλά έχουν γίνει, άτυπα, σταθερά σημεία απόθεσης. Άσε τις μπαζοσακούλες. Το εντυπωσιακό είναι ότι, σχεδόν όλα, εξαφανίζονται σε μηδενικό χρόνο. Πολλές φορές βλέπω άλλα πράγματα στον πηγαιμό και άλλα στο γυρισμό!

Επειδή μπορεί κάποιος, δικαιολογημένα, να σκεφτεί ότι πρόκειται για κάποια υποβαθμισμένη/εγκαταλειμένη περιοχή, η διαδρομή που κάνω καταλήγει στον Μπάτη, στη στάση Μουσών του tram, εκεί που ήταν ο παλαιός θρυλικός "Πράπας" για τους (λίγο) μεγαλύτερους.

Δημοσ.

Αν οι δημοι δεν ειχαν μονο στοχο την εισπραξη, και πραγματικα τους ενοιαζε η υποβαθμιση του περιβαλλοντος, θα φροντιζαν να εχουν καποιο χωρο οπου οι δημοτες θα μπορουσαν να απορριπτουν τα ογκωδη αντικειμενα και μετα να τα αναλαμβαναν οι υπαλληλοι του δημου. Αλλα θα μου πεις εδω δεν κανουν αλλα κι αλλα, σιγα μην ασχοληθουν και με το περιβαλλον.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Αν οι δημοι δεν ειχαν μονο στοχο την εισπραξη, και πραγματικα τους ενοιαζε η υποβαθμιση του περιβαλλοντος, θα φροντιζαν να εχουν καποιο χωρο οπου οι δημοτες θα μπορουσαν να απορριπτουν τα ογκωδη αντικειμενα και μετα να τα αναλαμβαναν οι υπαλληλοι του δημου. Αλλα θα μου πεις εδω δεν κανουν αλλα κι αλλα, σιγα μην ασχοληθουν και με το περιβαλλον.

Τότε απλά θα είχαν κάποια δικαιολογία να πουν ότι "εμείς κάναμε αυτό που μας αναλογεί". Στην πράξη όμως δεν πιστεύω ότι αυτός με τον καναπέ που ανέφερα παραπάνω θα έμπαινε σε διαδικασία να τον κουβαλήσει ή να πληρώσει για να πάει εκεί.

Εδώ, όπως ανέφερε ο φίλος παραπάνω, ο άλλος δεν ανοίγει απλά τον κάδο για να βάλει τη σακούλα μέσα αλλά το αφήνει δίπλα. Ή, ακόμα χειρότερα, το αφήνει από πάνω και άρα ή εσύ πρέπει να πιάσεις και τη δική του τη σακούλα για να ανοίξει ο κάδος και να βάλεις και τα δικά σου μέσα μαζί με τη δική του ή (όπως κάνουν πολλοί) απλά να πατήσεις να ανοίξεις το καπάκι "εκσφενδονίζοντας" την άλλη σακούλα όπου πάει

• Like 1
Δημοσ.

Είναι να μη γίνει η αρχή με τα ογκώδη, αν κάποιος κάνει την αρχή γεμίζει και ξαναγεμίζει το μέρος σε χρόνο ρεκόρ!

Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως είναι το πόσες παλιού τύπου τηλεοράσεις υπάρχουν ακόμα, μπορεί να μη περνάει και μέρα χωρίς να δω 2-3 στα σκουπίδια ή στις ανακυκλώσεις! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, haris_216 είπε

Καλώς ή κακώς, δεν πάσχουμε από νόμους αλλά από την εφαρμογή τους. Σε όλα τα επίπεδα.

Κατά συνέπεια "χαριτωμένος" και ο συγκεκριμένος νόμος αλλά:

• Και τελικά πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για να τελεσιδικήσει η όποια απόφαση (για να έχει νόημα ή να λειτουργήσει αποτρεπτικά);

Αυτό που μας ψιλοσώζει για την ώρα εντός των πόλεων, με όλες τις ανακαινίσεις (μικρές ή μεγάλες) ή το φρεσκάρισμα που γίνεται στα έπιπλα/συσκευές του καθενός από εμάς, είναι η τάση για αναπαλαίωση που έχουν πολλοί σε πράγματα που βρίσκουν στο δρόμο, το repurposing και (είτε μας αρέσει είτε όχι) οι οιουδήποτε χρώματος/προέλευσης παλιατζήδες.  Αν έλειπαν τα παραπάνω, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμιά μας θα θύμιζαν τα χαρακώματα του 1ου παγκόσμιου πολέμου

Οτι γίνει, μόνο με κλήση της αστυνομίας την ώρα που πετάς έπιπλα και αντικείμενα και πιαστείς στα πράσα. Έχω ακούσει και για περίπτωση που έψαχναν από βίντεο μαγαζιών ποιος τα άφησε. 

2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Τότε απλά θα είχαν κάποια δικαιολογία να πουν ότι "εμείς κάναμε αυτό που μας αναλογεί". Στην πράξη όμως δεν πιστεύω ότι αυτός με τον καναπέ που ανέφερα παραπάνω θα έμπαινε σε διαδικασία να τον κουβαλήσει ή να πληρώσει για να πάει εκεί.

Εδώ, όπως ανέφερε ο φίλος παραπάνω, ο άλλος δεν ανοίγει απλά τον κάδο για να βάλει τη σακούλα μέσα αλλά το αφήνει δίπλα. Ή, ακόμα χειρότερα, το αφήνει από πάνω και άρα ή εσύ πρέπει να πιάσεις και τη δική του τη σακούλα για να ανοίξει ο κάδος και να βάλεις και τα δικά σου μέσα μαζί με τη δική του ή (όπως κάνουν πολλοί) απλά να πατήσεις να ανοίξεις το καπάκι "εκσφενδονίζοντας" την άλλη σακούλα όπου πάει

Μηπως οι σακούλες που βλέπεις έξω από τον κάδο είναι από ρακοσυλλεκτες και οχι από πολίτη που βαριόταν να αφήσει την σακούλα μέσα; Που να δεις τι γίνεται εδώ στο κέντρο της Αθήνας, κάθε βράδυ αναποδογυριζουν τους κάδους, βγάζουν τις σακούλες έξω, τις ανοίγουν για να ψάξουν να πάρουν ότι είναι αξίας για αυτούς. Κάποιοι φιλότιμοι τις πετάνε πάλι μέσα στους κάδους, πολλοί άλλοι τις παρατάνε στο πεζοδρόμιο. Κάθε μέρα στις 7 το πρωί περνάει ειδικός υπάλληλος του δημου που μαζεύει τα σκουπίδια που πέταξαν αυτοί για να τα βαλει μέσα στον κάδο και αργότερα περνάνε τα σκουπιδιαρικα. Απο τοτε που βάλανε δύο κάδους σκουπιδιών δίπλα από το σπίτι μου, δε περιγράφεται τι γίνεται στο σημείο εκείνο. Έκανα αίτημα στον δήμο να μεταφερθούν άλλου οι κάδοι αλλά σιγά μην με άκουγαν, και να μεταφερθούν βέβαια, το ίδιο θέμα θα έχει οποίος του βάλουν τους κάδους δίπλα από την βεράντα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Μηπως οι σακούλες που βλέπεις έξω από τον κάδο είναι από ρακοσυλλεκτες και οχι από πολίτη που βαριόταν να αφήσει την σακούλα μέσα; Που να δεις τι γίνεται εδώ στο κέντρο της Αθήνας, κάθε βράδυ αναποδογυριζουν τους κάδους, βγάζουν τις σακούλες έξω, τις ανοίγουν για να ψάξουν να πάρουν ότι είναι αξίας για αυτούς. Κάποιοι φιλότιμοι τις πετάνε πάλι μέσα στους κάδους, πολλοί άλλοι τις παρατάνε στο πεζοδρόμιο. Κάθε μέρα στις 7 το πρωί περνάει ειδικός υπάλληλος του δημου που μαζεύει τα σκουπίδια που πέταξαν αυτοί για να τα βαλει μέσα στον κάδο και αργότερα περνάνε τα σκουπιδιαρικα. Απο τοτε που βάλανε δύο κάδους σκουπιδιών δίπλα από το σπίτι μου, δε περιγράφεται τι γίνεται στο σημείο εκείνο. Έκανα αίτημα στον δήμο να μεταφερθούν άλλου οι κάδοι αλλά σιγά μην με άκουγαν, και να μεταφερθούν βέβαια, το ίδιο θέμα θα έχει οποίος του βάλουν τους κάδους δίπλα από την βεράντα. 

Αν και σίγουρα θα μας "βόλευε" όλους το να είναι από ρακοσυλλέκτες ή κάτι "άλλο" σχετικό, δυστυχώς δεν είναι. Όταν μία σακούλα γεμάτη σκουπίδια και δεμένη είναι αφημένη στον κάδο (πάνω ή πλάϊ) τότε σίγουρα ΔΕΝ είναι από τους παραπάνω αναφερθέντες, καθώς εκείνοι (καλώς ή κακώς) είναι πιο "άτακτοι" στον χειρισμό τους (όπως ανέφερες ανοιγμένες και άτακτα πεταμένες σακούλες). Επίσης ούτε το "δεν δουλεύει το πεντάλ του κάδου" παίζει σαν σενάριο (τουλάχιστον εκεί που βλέπω εγώ) καθώς το έχω τσεκάρει. Το μόνο αληθοφανές σενάριο θα ήταν κάποιος ηλικιωμένος που μπορεί να μην έχει ισορροπία να πατήσει για να ανοίξει το καπάκι. Αλλά και πάλι, τόσα πολλά γερόντια με κινητικά προβλήματα έχουμε στην περιοχή και παράγουν τόσες πολλές σακούλες σκουπίδια που τα βλέπεις συχνά παρατημένα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, blitzNikos said:

Το θέμα είναι αν και πότε θα εφαρμοστεί αυτή η διάταξη, όπως τόσες άλλες. Και για τα απλά σκουπίδια που τα αφήνουν έξω από τους κάδους υπάρχουν προβλέψεις για πρόστιμα από 20-500 ευρώ σε όλους τους δήμους. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάδος στη γειτονιά μου που να μην έχει δίπλα του παρατημένη κάποια μικρή ή μεγάλη σακούλα, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στην καθημερινή διαδρομή που κάνω από το σπίτι μου μέχρι τη θάλασσα, για να κολυμπήσω και πίσω, συναντάω πάντα κάθε είδους έπιπλα, αλλά και λευκές συσκευές, τηλεοράσεις, οθόνες ακόμα και πύργους από υπολογιστές. Συχνά είναι στιβαγμένα και σε μέρη που δεν υπάρχουν κάδοι αλλά έχουν γίνει, άτυπα, σταθερά σημεία απόθεσης. Άσε τις μπαζοσακούλες. Το εντυπωσιακό είναι ότι, σχεδόν όλα, εξαφανίζονται σε μηδενικό χρόνο. Πολλές φορές βλέπω άλλα πράγματα στον πηγαιμό και άλλα στο γυρισμό!

Επειδή μπορεί κάποιος, δικαιολογημένα, να σκεφτεί ότι πρόκειται για κάποια υποβαθμισμένη/εγκαταλειμένη περιοχή, η διαδρομή που κάνω καταλήγει στον Μπάτη, στη στάση Μουσών του tram, εκεί που ήταν ο παλαιός θρυλικός "Πράπας" για τους (λίγο) μεγαλύτερους.

οπως γραφτηκε εξαρταται κυριως απο το Δημο.

Σε ενα βουνο της αττικης πριν κανα μηνα που περπατησα σε γνωστο σημειο που αφηνουν τα σκουπιδια τους ειχε περιπολικο! Δε ξερω αν ειχαν καταγγελια ή αν ηταν σε υπηρεσια επ'αυτοφορο αλλα σα πολιτης απο τοτε εχει καθαρισει το σημειο...

Στο δημο Αθηναιων πλεον ειτε τηλεφωνικα ειτε μεσω νετ μπορεις να τους ενημερωσεις για το τι ειδους σκουπιδια εχεις και σε κατευθηνουν ακομα και με συλλογη απο μεσο του δημου την αλλη μερα.

Αντιθετα σε μικροτερους δημους....ενω πχ ξερω οτι πηραν κονδυλια για το περιβαλλον....πετανε  χαρταετο (βλ δημο Μαραθωνα αττικης)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Αν και σίγουρα θα μας "βόλευε" όλους το να είναι από ρακοσυλλέκτες ή κάτι "άλλο" σχετικό, δυστυχώς δεν είναι. Όταν μία σακούλα γεμάτη σκουπίδια και δεμένη είναι αφημένη στον κάδο (πάνω ή πλάϊ) τότε σίγουρα ΔΕΝ είναι από τους παραπάνω αναφερθέντες, καθώς εκείνοι (καλώς ή κακώς) είναι πιο "άτακτοι" στον χειρισμό τους (όπως ανέφερες ανοιγμένες και άτακτα πεταμένες σακούλες). Επίσης ούτε το "δεν δουλεύει το πεντάλ του κάδου" παίζει σαν σενάριο (τουλάχιστον εκεί που βλέπω εγώ) καθώς το έχω τσεκάρει. Το μόνο αληθοφανές σενάριο θα ήταν κάποιος ηλικιωμένος που μπορεί να μην έχει ισορροπία να πατήσει για να ανοίξει το καπάκι. Αλλά και πάλι, τόσα πολλά γερόντια με κινητικά προβλήματα έχουμε στην περιοχή και παράγουν τόσες πολλές σακούλες σκουπίδια που τα βλέπεις συχνά παρατημένα; 

Άμα είναι δεμένη η σακούλα μάλλον δεν είναι από ρακοσυλλεκτη. Αυτοί τις ανοίγουν όλες. Όσες είναι σφιχτά δεμένες, τις καινε με αναπτήρα για να τις ανοίξουν, τον Χειμώνα φαντάσου είχε έρθει ρακοσυλλεκτρια που άναψε ένα κερί κάτω από την βεράντα κάθισε στο πεζοδρόμιο και έκαιγε όλες τις σακούλες, δεν άντεξα και τις έκανα παρατήρηση από το μπαλκόνι να σταματησει διότι είχαμε ντουμανιασει, μου είπε εντάξει σταματάω, σταμάτησε για λίγο και μετά ξεκίνησε. Όταν βλέπω κάτι τέτοια, προφανώς το δικό μου μυαλό θα πάει πρώτα σε αυτούς και μετά στον πολίτη. Αλλά αν βλέπεις σακούλα επάνω στο καπάκι του κάδου χωρίς να είναι μέσα, σίγουρα δεν είναι από ρακοσυλλεκτη αυτή. Δεν αφήνουν τίποτα δεμένο αυτοί ότι σακούλα παίρνουν την ανοίγουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν καποιον ενδιαφερει, για πραγματα που δεν χρειαζομαστε πλεον, εχω φτιαξει αυτο το webapp:

https://www.swap2move.gr

Ειναι σε εμβρυικη φαση, εστιαζεται κυριως σε μετακομιση,  αλλα μπορει να κανει δουλεια, βοηθωντας και ατομα που εχουν αναγκη.

Επεξ/σία από SGM5
Δημοσ.
Στις 10/7/2025 στις 2:09 PM, haris_216 είπε

καμερες

btw an κανετε καποια ανακαινιση, αδειαζετε καποια αποθηκη κτλ, οι τιμες για μπαζοκαδο δεν ειναι απαγορευτικες

Εμεις για 8 τετραγωνικα καδο για 15 μερες δωσαμε 272 ευρω τελικη

Για καδους 3 τετραγωνικα παει καπου 200€

Ερχεται στον χωρο σου,τον γεμιζεις με οτι ειναι και αυτοι τα ξεφορτωνονται νομιμα και ωραια.

Οι διαφοροι παλιατζηδες γυφτοι κτλ ενεχουν διαφορα ρισκα...ειτε κλεβουν οτι βρουν,ειτε κλεβουν ερχομενοι αργοτερα,ειτε σου ζητανε λεφτα τελικα ενω ελεγαν τσαμπα...καποιοι μπορει απλως να παρουν οτι θελουν και να σου αφησουν τα αλλα που δεν τους ενδιαφερουν ή να τα παρατησουν στη γειτονια (παραμενετε υπευθυνος εσεις)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...