Nikolas00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 44 λεπτά πριν, 29gk είπε Καταρχην, ιδιοκατοικηση ειδικα, αλλα και οποιοσδηποτε αλλος λογος εξωσης, δεν υφισταται εφοσον η ενοικιαση ΜΕ συμβολαιο που το αποδεικνυει, ειναι εντος τριετιας. Οπως τα γραφεις λοιπον, απο το 2013 που μπηκατε στο σπιτι, η 3τια ισχυε μεχρι το 2016 και εαν ειχατε κανει ανανεωση στο συμβολαιο και οχι καποια παραταση και ειδικα σιωπηρη, θα ησασταν εντος προστασιας μεχρι και τον Μαρτιο του 2019. Δεν θα σας κουναγε κανεις δηλαδη και για τον οποιονδηποτε λογο εκτος κι αν δεν ησασταν ενταξει στις πληρωμες ενοικιων, κοινοχρηστων, λογαριασμων κτλ. Απο τη στιγμη που φυγατε μονοι σας ομως, η προστασια ακομα κι αν υπηρχε, αν ειχατε δηλαδη συμβολαιο 2016-2019, πλεον δεν υπαρχει. Το τι ειπε - προφορικα - ο ιδιοκτητης, το πως απαντησατε - επισης προφορικα - εσεις, και το τι εκανε εκεινος στην ιδιοκτησια του και εσεις στο σπιτι σας και στην οικογενεια σας, δεν ενδιαφερει κανεναν και δεν ειναι λογος για καποια κατηγορια. Απο εκει και περα λοιπον, εαν οντως εχετε πληρωσει τα 4 ενοικια που σας ζηταει τωρα με το εξωδικο που σημαινει πιθανοτατα οτι θα το συνεχισει και με αγωγη, και εαν δεν εχετε πεσει σε πολυ σπανια περιπτωση μεγαλου αλητη, λογικα, εχετε αφησει οντως χρεη ή ζημιες στο ακινητο που υπερβαλλουν κατα πολυ αυτο που λεμε "συνηθη χρηση και φθορα", και ετσι αυτος πληρωσε πολλα, τσαντιστηκε και ερχεται τωρα να τα ζητησει απο εσας. Δικαια ή αδικα βασικα δεν εχει καμια σημασια, αλλα ακεινο που τελικα μετρα ειναι οι αποδειξεις. Εφοσον λοιπον δεν εχετε αποδειξεις, πληρωσατε δεν πληρωσατε θα δωσετε αυτα που σας ζητα. Ειτε εξωδικαστικα με καποιο συμβιβασμο, ειτε μετα απο δικαστηριο, που μπορει να διαρκεσει πολλα χρονια, αλλα καποια στιγμη και με τους τοκους. Κανεις μια αγωγη οτι δεν το ηθελε για ιδιοκατοικηση και τελος. Και ξεκαθαριζεις στην τραπεζα το ποσο να μπαινει αν θελει ο ιδιοκτητης. 1
29gk Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Nikolas00 είπε Κανεις μια αγωγη οτι δεν το ηθελε για ιδιοκατοικηση και τελος. Και ξεκαθαριζεις στην τραπεζα το ποσο να μπαινει αν θελει ο ιδιοκτητης. Σε ποιον την κανεις αυτη την αγωγη και ποτε; Οταν εχεις ή οταν ΔΕΝ εχεις συμβολαιο;
Nikolas00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, 29gk είπε Σε ποιον την κανεις αυτη την αγωγη και ποτε; Οταν εχεις ή οταν ΔΕΝ εχεις συμβολαιο; Οταν εχεις συμβολαιο...η περιπτωση του ts ειναι με συμβολαιο απλα εδινε τα χρηματα στο χερι και οχι στην τραπεζα. Ετσι ειμαι και γω που νοικιαζω,εως τωρα τα εδινα μεσω τραπεζας τα λεφτα.
29gk Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε Οταν εχεις συμβολαιο...η περιπτωση του ts ειναι με συμβολαιο απλα εδινε τα χρηματα στο χερι και οχι στην τραπεζα. Ετσι ειμαι και γω που νοικιαζω,εως τωρα τα εδινα μεσω τραπεζας τα λεφτα. Τα εχεις μπερδεψει ομως. Οταν εχεις συμβολαιο και ο ιδιοκτητης σου σου ζητα να φυγεις για να ιδιο-κατοικησει, απλα του απαντας ενα "οχι δεν φευγω". Εαν επιμεινει, θα πρεπει να το κανει εγγραφως και τοτε θα ανακαλυψει οτι με τον νομο που καθοριζει και την 3ετια στις κατοικιες, η ιδιοκατοικηση δεν υφισταται ως λογος εξωσης. Αρα με συμβολαιο δεν σε κουναει κανεις, αλλα εκτος συμβολαιου απλα αποχωρεις χωρις καν καποια αιτιολογια, καθως αυτη δεν χρειαζεται και ουτε κι απαιτειται. Ετσι λοιπον αγωγη ο ενοικιαστης δεν κανει καθως δεν χρειαζεται να μπει στον κοπο και στα εξοδα, ενω ο ιδιοκτητης που μπορει να θελει να κανει, θα ισχυριστει καποιον ΑΛΛΟ λογο εκτος της ιδιοκατοικησης. Στις εμπορικες μισθωσεις ομως, υπαρχει η δυνατοτητα στον ιδιοκτητη εντος συμβολαιου να ζητησει ιδιοχρηση, α΄λλα εκει ειναι μαλλον ασυμφορο και σε χρονο αλλα κυριως σε χρημα. Και τελος παντων οποιος εχει τετοιο προβλημα, επαγγελματικο δηλαδη, καταφευγει αμεσα σε δικηγορο καθως τα λεφτα και τα προβληματα ειναι πολλα.
Tempor Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 20 λεπτά πριν, dkstopo είπε αυτά τα προβλήματα λύνονται αλλιώς... Ξυλοδαρμο; Τι εννοεις;
katsapoli Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, Tempor είπε Ξυλοδαρμο; Τι εννοεις; Θελει να πας εκει και να του κοιταξεις στα ματια με το βλεμα της τίγρης.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗ , υπάρχει μόνο ΕΝΕΡΓΟ ή ληγμένο συμβόλαιο. Αν έχει λήξει σε διώχνει χωρίς δικαιολογία αρκεί να σου δώσει εύλογο διάστημα. 2) Σπάνια περίπτωση ιδιοκτήτης να ζητάει λεφτά που εισέπραξε , για κάθε 100 φορές που δεν πληρώνει όσα πρέπει ο ενοικιαστής μια φορά και με το ζόρι να παίξει τέτοια κομπίνα ο ιδιοκτήτης. Σε κάθε περίπτωση αν του δώσατε πράγματι μετρητά στο χέρι χωρίς απόδειξη σε ενοίκιο κανονικά δηλωμένο στο ΤΑΧΙΣ , δείχνει ή υπερβολική αφέλεια ή κάτι άλλο. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από jgeorgiou 1
katsapoli Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Εγω ειχα εναν συγκάτοικο και του δίναμε να πληρώσει δεη νερο και τα έτρωγε στο προποτζιδηκο η στο πόκερ 😂😂😂 τα πλήρωνε αλλα παντα με καθυστέρηση. Σιγουρα τα έδωσε ο αντρας σ τον εμπιστευεσε; 1
dkstopo Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, Tempor είπε Ξυλοδαρμο; Τι εννοεις; φυσικά και όχι, είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται....!! Αν υποθέσουμε ότι έχει πληρωθεί κανονικά τα ενοίκια, δεν έχει κόψει απόδειξη και για δικού του λόγους στέλνει εξώδικο. Είναι βια αυτό? πως απαντάς σε αυτό? Πιστεύω ότι ο καθένας θα απαντήσει ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του. Εγώ πάντως αν κάποιος μου χρωστούσε ενοίκια θα του έστελνα μήνυση γιατι πριν θα τα είχα ζητήσει και θα είχα καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα πάρω.
Kostasspil Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 8 minutes ago, katsapoli said: Σιγουρα τα έδωσε ο αντρας σ τον εμπιστευεσε;
vagos789 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Εδω υπαρχει ενα θεμα και μονον,τα λεφτα που ζηταει ο ιδιοκτητης Πρεπει να μιλησετε μαζι του και να ρωτησετε γιατι το κανει αυτο,σε γενικες γραμμες ειναι ευκολα υπερ του η ολη φαση αφου δεν υπαρχει το παραμικρο στοιχειο οτι πληρωσατε
DrLo Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Kostasspil είπε Μεγάλη μπουκιά φάε ... 1 ώρα πριν, katsapoli είπε Εγω ειχα εναν συγκάτοικο και του δίναμε να πληρώσει δεη νερο και τα έτρωγε στο προποτζιδηκο η στο πόκερ 😂😂😂 τα πλήρωνε αλλα παντα με καθυστέρηση. Σιγουρα τα έδωσε ο αντρας σ τον εμπιστευεσε; Και εγώ αυτό σκέφτηκα απλά δεν ήθελα να το πω τόσο "ωμά". 3
sexymwro7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικα, αλλο το νομιμο και αλλο το ηθικο. Εφοσον απ οτι καταλαβα απ΄ολη τη συζητηση, δεν εχεις πατημα νομικο (δεν εχετε συμβολαιο, αρα οντως σε διωχνει οποτε θελει και δεν εχεις αποδειξεις, αρα οντως ζηταει οσα ενοικια θελει, αρα αυτος νομικα ειναι καλυμμενος)...τοτε θα καταφυγεις στο ηθικο. Θα βρεις τον ιδιοκτητη, θα κανετε μια ωραια συζητηση γιατι και πως και καλε μου ανθρωπε κλπ και θα κανεις επικληση στο ηθος του ιδιοκτητη. Στη χειροτερη, απλα θα εχεις παρει ενα καλο μαθημα να μην εμπιστευεσαι κανεναν (σημαντικο). Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από sexymwro7
totem_lost Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 34 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Εφοσον απ οτι καταλαβα απ΄ολη τη συζητηση, δεν εχεις πατημα νομικο (δεν εχετε συμβολαιο, αρα οντως σε διωχνει οποτε θελει και δεν εχεις αποδειξεις, αρα οντως ζηταει οσα ενοικια θελει, αρα αυτος νομικα ειναι καλυμμενος)... Συγγνώμη να πω και εγώ τη βλακεία μου; Αφού δεν υπάρχει συμβόλαιο πως έχει σκοπό ο ιδιοκτήτης να αποδείξει οτι έμενε στο σπίτι του και του χρωστάει κιόλας; Δεν έχει υπογράφει κάτι, θα μπορούσαν να ισχυριστούν οτι τους άφηνε να μένουν for free στην τελική. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα