ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, archer100 είπε Στις πολεις οπου υπαρχει μετρο, ειναι ο πρωτος παραγοντας που κοιτανε οι ενοικιαστες και η πρωτη πληροφορια που αναγραφεται στις αγγελιες μετα τα τετραγωνικα Μολις ανοιξει το μετρο, για τους περισσοτερους Θεσσαλονικεις, η μεταβαση απο-προς τη δουλεια τους θα μετατραπει απο μισαωρο κολαστηριο μεσα στη μπιχλα, το σπρωξιδι, την φασαρια και το σταματα ξεκινα σε 10λεπτη βολτα με υπερσυγχρονο μεσο σταθερης τροχιας με κλιματισμο Επιπλεον θα μπορει να μετακομισει απο τη θορυβωδη μπετονιασμενη μποτσαρη στην ηρεμη, ομορφη με απλα Καλαμαρια και θα κανει λιγοτερο χρονο να παει στη δουλεια του Όσο το 50% του κόσμου μένει στο 10% της εκτασης της πόλης, η κίνηση απλά θα μεταφερθεί στο μετρό και δεν θα είναι 10λεπτη βολτούλα αλλά rush hour στη Βομβάη. Η Θεσσαλονικη θέλει "αποκέντρωση". Με τέτοιο κέντρο, το χάος θα παραμείνει. Είναι σημαντικό να επεκταθεί σοβαρά το μετρό ώστε ο κόσμος να μην αναγκάζεται να βρίσκει στο κέντρο σπίτι αλλά να μπορεί να πάει πιο έξω χωρίς να θέλει ταξίδι να πάει στη δουλειά του. Και κυρίως σε "υποβαθμισμένες" περιοχές. Η Καλαμαριά απλά θα ακριβύνει ακόμα περισσότερο γιατί είναι ήδη affluent προάστιο. Η Θεσσαλονίκη έχει πληθυσμό μεγάλης πόλης με χωροταξία μικρής. Για αυτό υποφέρει απο τόσα προβλήματα... 2
archer100 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Όσο το 50% του κόσμου μένει στο 10% της εκτασης της πόλης, η κίνηση απλά θα μεταφερθεί στο μετρό και δεν θα είναι 10λεπτη βολτούλα αλλά rush hour στη Βομβάη. Η Θεσσαλονικη θέλει "αποκέντρωση". Με τέτοιο κέντρο, το χάος θα παραμείνει. Είναι σημαντικό να επεκταθεί σοβαρά το μετρό ώστε ο κόσμος να μην αναγκάζεται να βρίσκει στο κέντρο σπίτι αλλά να μπορεί να πάει πιο έξω χωρίς να θέλει ταξίδι να πάει στη δουλειά του. Και κυρίως σε "υποβαθμισμένες" περιοχές. Η Καλαμαριά απλά θα ακριβύνει ακόμα περισσότερο γιατί είναι ήδη affluent προάστιο. Η Θεσσαλονίκη έχει πληθυσμό μεγάλης πόλης με χωροταξία μικρής. Για αυτό υποφέρει απο τόσα προβλήματα... Δε διαφωνω, ουσιαστικα το ιδιο λεμε Το μονο μεσο που μπορει να δωσει τη δυνατοτητα σε καποιον να κατοικει αρκετα μακρια απο το κεντρο χωρητικα, αλλα σε λογικη αποσταση χρονικα ειναι το μετρο. Το μετρο θα πολλαπλασιασει τον χωρο που μπορει καποιος να μεινει και να απεχει λιγοτερο απο μιση ωρα απ τη δουλεια του Θερμη, Ολη η περιοχη περα απο τη Βυλγαρη και την Καλαμαρια, και περα απο τον Ευοσμο, οπου υπαρχει απειρος κενος χωρος για οικιστικη αναπτυξη, θα μπει σε ακτινα αποστασης μισης ωρας απ το κεντρο, ενω τωρα θελεις μια ωρα για να πας. Το μετρο δεν ειναι μονο ταχυτατο και με λιγοστες στασεις, αλλα περναιε και παρα πολυ συχνα, καθε 5 λεπτα αντι καθε 20-30 λεπτων τα λεωφορεια και καθεσαι παντοτε ανετοτερα απ οτι στο λεωφορειο. Διαδρομες που τωρα φανταζουν εφιαλτης (ποσο μαλλον αν την κανεις καθημερινα 2 φορες) με το μετρο θα γινουν ρουτινα. Αθηνα ζουσα 35 λεπτα απο τη δουλεια μου με ηλεκτρικο-μετρο και δεν εχω απολυτως κανενα παραπονο. Δε μπορω να φανταστω πως θα ηταν να αναγκαζομαι να περνω λεωφορειο για την ιδια διαδρομη, ποσο μαλλον αν δεν υπηρχε καθολου μετρο και αναγκαζονταν ολοι να παιρνουν λεωφορειο η αυτοκινητο και οι δρομοι να πηζουν κυριολεκτικα
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, archer100 είπε Δε διαφωνω, ουσιαστικα το ιδιο λεμε Το μονο μεσο που μπορει να δωσει τη δυνατοτητα σε καποιον να κατοικει αρκετα μακρια απο το κεντρο χωρητικα, αλλα σε λογικη αποσταση χρονικα ειναι το μετρο. Το μετρο θα πολλαπλασιασει τον χωρο που μπορει καποιος να μεινει και να απεχει λιγοτερο απο μιση ωρα απ τη δουλεια του Θερμη, Ολη η περιοχη περα απο τη Βυλγαρη και την Καλαμαρια, και περα απο τον Ευοσμο, οπου υπαρχει απειρος κενος χωρος για οικιστικη αναπτυξη, θα μπει σε ακτινα αποστασης μισης ωρας απ το κεντρο, ενω τωρα θελεις μια ωρα για να πας. Το μετρο δεν ειναι μονο ταχυτατο και με λιγοστες στασεις, αλλα περναιε και παρα πολυ συχνα, καθε 5 λεπτα αντι καθε 20-30 λεπτων τα λεωφορεια και καθεσαι παντοτε ανετοτερα απ οτι στο λεωφορειο. Διαδρομες που τωρα φανταζουν εφιαλτης (ποσο μαλλον αν την κανεις καθημερινα 2 φορες) με το μετρο θα γινουν ρουτινα. Αθηνα ζουσα 35 λεπτα απο τη δουλεια μου με ηλεκτρικο-μετρο και δεν εχω απολυτως κανενα παραπονο. Δε μπορω να φανταστω πως θα ηταν να αναγκαζομαι να περνω λεωφορειο για την ιδια διαδρομη, ποσο μαλλον αν δεν υπηρχε καθολου μετρο και αναγκαζονταν ολοι να παιρνουν λεωφορειο η αυτοκινητο και οι δρομοι να πηζουν κυριολεκτικα Αυτό θέλει καιρό για να γίνει. Να επεκταθεί το μετρό και σιγά σιγά να ξεκινήσει η οικιστική ανάπτυξη. Τωρα αν η κίνηση περιορίζεται σε 5-6 σταθμούς στα πολύ busy σημεία, θα πήξει και το μετρό. Μη ξεχνάς οτι στην Αθήνα η κίνηση δεν είναι one way προς το κέντρο αλλά ο κόσμος σπάει προς διάφορες κατευθύνσεις. Αν απλά όλοι πήγαιναν προς το κέντρο για δουλειά θα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση. Βέβαια δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε οποιαδήποτε μορφή το μετρό είναι καλύτερο απο λεωφορεία
fabiars Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, fylatos είπε Ως μόνιμος κάτοικος Ελλάδας θα φορολογηθεί ούτως ή άλλως εδώ είτε είναι ατομικό εισόδημα είτε μέρισμα όχι; Άλλαξε κάτι και δε το ξέρω; Δεν θα δηλώνει εισόδημα στον εαυτό του . Το εισόδημα θα είναι δηλωμένο στον/στην πατέρα/ μάνα του . αυτος θα είναι άνεργος χωρίς δουλειά και θα παίρνει και επιδόματα . Άλλο που θα δουλεύει. Αλλά στο σπίτι του ποιος θα τον ελέγξει ;
basilis5 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 21/7/2019 στις 1:28 ΠΜ, PallmallFilter είπε Απο Ρουμανία, εδώ ειμαι καλά εχω δικό μου διαμερισμα, και δεν χρειάζεται να πληρώσω ενοικιο. Δεν θέλω να ερθω για το οικονομικό. Εγώ είμαι web developer και μπορώ να βγάλω τα ίδια λεφτά οπου και αν είμαι, οπότε δεν ψαχνω για δουλειά, απλώς νιωθω ποιο ανετα στην Ελλαδα, γενικά δεν μου αρέσει η ζωή μακρια απο θαλλασα, την εχω συνηθησει. Αν πεοκειται να δουλευεις remote μπορεις να δεις κι αλλες περιοχες ελλαδα που ναι ομορφες να ζεις (μακρυα απο τον χαμο της πολης). πχ κρητη εχεις τσεκαρει;
PallmallFilter Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, basilis5 είπε Αν πεοκειται να δουλευεις remote μπορεις να δεις κι αλλες περιοχες ελλαδα που ναι ομορφες να ζεις (μακρυα απο τον χαμο της πολης). πχ κρητη εχεις τσεκαρει; Είναι αληθεια απλως επειδη δεν ξέρω κανεναν θα μου ηταν πιο ευκολο σε μια μεγαλη πολη να γνωρισω νεους ανθρωπους και να κανω ποιο πολλες δραστηριοτητες. 1
Axelq Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 51 λεπτά πριν, fabiars είπε Δεν θα δηλώνει εισόδημα στον εαυτό του . Το εισόδημα θα είναι δηλωμένο στον/στην πατέρα/ μάνα του . αυτος θα είναι άνεργος χωρίς δουλειά και θα παίρνει και επιδόματα . Άλλο που θα δουλεύει. Αλλά στο σπίτι του ποιος θα τον ελέγξει ; Αν ψάχνει κανείς τον λόγο που είμαστε πίσω σαν χώρα.. Δεν με πειράζει το γεγονός να δουλεύει κάποιος remote για εταιρεία εξωτερικού από το σπίτι του και να μην πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Αλλά τουλάχιστον μην δηλώνεις ότι είσαι άνεργος, τα λεφτά για τα επιδόματα δεν τα τυπώνει το κράτος αλλά τα παίρνει από την τσέπη των υπόλοιπων ανθρώπων σε περίπτωση που μερικοί δεν το ξέρατε. 1 1
fylatos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, fabiars είπε Δεν θα δηλώνει εισόδημα στον εαυτό του . Το εισόδημα θα είναι δηλωμένο στον/στην πατέρα/ μάνα του . αυτος θα είναι άνεργος χωρίς δουλειά και θα παίρνει και επιδόματα . Άλλο που θα δουλεύει. Αλλά στο σπίτι του ποιος θα τον ελέγξει ; 56 λεπτά πριν, fabiars είπε Δεν θα δηλώνει εισόδημα στον εαυτό του . Το εισόδημα θα είναι δηλωμένο στον/στην πατέρα/ μάνα του . αυτος θα είναι άνεργος χωρίς δουλειά και θα παίρνει και επιδόματα . Άλλο που θα δουλεύει. Αλλά στο σπίτι του ποιος θα τον ελέγξει ; Προφανώς απόκρυψη γίνεται με διάφορους τρόπους. Νόμιμα δε γίνεται και το είπες έτσι και νόμιζα ότι έχουν αλλάξει τις διατάξεις για τους φορολογικούς κατοίκους Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2019 από fylatos
babble tribe Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ciyo είπε http://www.thestival.gr/society/police/item/473972-prin-ligo-sygkrousi-4-ix-kai-mpotiliarisma-ston-perifereiako-tis-thessalonikis Κάθε μέρα έτσι είναι φίλε είναι περιφερειακός που μπορεί να εξυπηρετήσει κυριολεκτικά τα μισά αυτοκίνητα και τίποτα παραπάνω έχουν γίνει και ρεπορτάζ για το θέμα. Αφού δεν έχει ΛΕΑ ο δρόμος....
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, PallmallFilter είπε Είναι αληθεια απλως επειδη δεν ξέρω κανεναν θα μου ηταν πιο ευκολο σε μια μεγαλη πολη να γνωρισω νεους ανθρωπους και να κανω ποιο πολλες δραστηριοτητες. Το ακριβώς αντίθετο. Σε μια μεγάλη πόλη σε τρώνε οι αποστάσεις
tsakonas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Αφού σε ενδιαφέρει απόσταση από Ρουμανία, δες τότε κάτι πιο κοντά... Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, ακόμα και Θάσο κλπ... Πιστεύω χίλιες φορές καλύτερα από Θεσσαλονίκη για την περίπτωση σου. Και δίπλα στη θάλασσα με ωραία μέρη τριγύρω.
fabiars Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, Axelq είπε Αν ψάχνει κανείς τον λόγο που είμαστε πίσω σαν χώρα.. Δεν με πειράζει το γεγονός να δουλεύει κάποιος remote για εταιρεία εξωτερικού από το σπίτι του και να μην πληρώνει φόρους στην Ελλάδα. Αλλά τουλάχιστον μην δηλώνεις ότι είσαι άνεργος, τα λεφτά για τα επιδόματα δεν τα τυπώνει το κράτος αλλά τα παίρνει από την τσέπη των υπόλοιπων ανθρώπων σε περίπτωση που μερικοί δεν το ξέρατε. Από την στιγμή που υπάρχουν νόμοι χωρις δικλείδες ασφαλείας , γιατί να μην το πάρει ; Ο νομοθέτης φταίει για αυτό . ( το μπουρ@@@@ κράτος ) Ας τα καταργήσουν μαχαίρι όλα τα επιδόματα και να ενσωματωθούν στους μισθούς , εχεις ενοίκιο πάρε +50€ έχεις παιδιά πάρε 100€/ παιδί , από το κρατος αυτά , με μειωσεις στις ασφαλιστικεσ Και τις φορολογίκες εισφορές.Εκεί θα δεις ποσό θα φτάσει η ανεργία . Γιατί παρά πολλοί ψάχνουν υπαλλήλους και δεν βρίσκουν . Τι σημαίνει αυτό ; Ότι έχουν βολευτεί με επιδόματα το 20% του πληθυσμού και οι υπόλοιποι δουλεύουν για τους συνταξιούχους , του δημόσιους υπαλλήλους και τους τεμπέληδες .
Silenzio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, fabiars είπε Από την στιγμή που υπάρχουν νόμοι χωρις δικλείδες ασφαλείας , γιατί να μην το πάρει ; Ο νομοθέτης φταίει για αυτό . ( το μπουρ@@@@ κράτος ) Ας τα καταργήσουν μαχαίρι όλα τα επιδόματα και να ενσωματωθούν στους μισθούς , εχεις ενοίκιο πάρε +50€ έχεις παιδιά πάρε 100€/ παιδί , από το κρατος αυτά , με μειωσεις στις ασφαλιστικεσ Και τις φορολογίκες εισφορές.Εκεί θα δεις ποσό θα φτάσει η ανεργία . Γιατί παρά πολλοί ψάχνουν υπαλλήλους και δεν βρίσκουν . Τι σημαίνει αυτό ; Ότι έχουν βολευτεί με επιδόματα το 20% του πληθυσμού και οι υπόλοιποι δουλεύουν για τους συνταξιούχους , του δημόσιους υπαλλήλους και τους τεμπέληδες . άμα ψάχνουν υπαλλήλους και δε βρίσκουν να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες τότε ! τα περί τεμπέληδων, κλασσική μπουρδολογία της αστικής τάξης Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από Silenzio 1
Axelq Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, fabiars είπε Από την στιγμή που υπάρχουν νόμοι χωρις δικλείδες ασφαλείας , γιατί να μην το πάρει ; Ο νομοθέτης φταίει για αυτό . ( το μπουρ@@@@ κράτος ) Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση πρόσληψης, κόβεται το επίδομα ανεργίας. Άμα εσύ έχεις κανονίσει με τον εργοδότη να τα παίρνεις μαύρα, πίστεψε με δεν έχεις βρει κάποια "δικλείδα ασφαλείας". Άλλο πράγμα το "παραθυράκι του νόμου" και άλλο η παρανομία που δεν έχει ελεγχθεί ακόμη.
Voyaller Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 On 21/07/2019 at 01:28, PallmallFilter said: Απο Ρουμανία, εδώ ειμαι καλά εχω δικό μου διαμερισμα, και δεν χρειάζεται να πληρώσω ενοικιο. Δεν θέλω να ερθω για το οικονομικό. Εγώ είμαι web developer και μπορώ να βγάλω τα ίδια λεφτά οπου και αν είμαι, οπότε δεν ψαχνω για δουλειά, απλώς νιωθω ποιο ανετα στην Ελλαδα, γενικά δεν μου αρέσει η ζωή μακρια απο θαλλασα, την εχω συνηθησει. ΜΠΡΑΒΟ!! Είσαι location independent σε αγαπάω!!! Χαχαχ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα