Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, divo είπε

Δεν ανεφερα πουθενα για το να κανουμε κατι ή οχι. υπαρχουν πολλοι τροποι να το περιορισεις οπως και πολλοι τροποι να το διαχωρισεις. Φυσικα και εχει δικαίωμα ο μη καπνιστής να μην αναπνέει το καπνο μου, όπως κι εγω εχω δικαίωμα να καπνίζω στο τραπέζι μου. Διαχώρισε τα λοιπον. προφανώς και δεν εχεις προλαβει τραινα και αεροπλανα που να εχουν θεσεις για καπνιστες. Προφανως και δεν εχεις προλαβει ακομα και ξενοδοχεια που σε ρωτανε αν καπνίζεται ή οχι. Κι ομως σε πληροφορω οτι εμπαινες στο δωματιο και δεν μυριζε τσιγαρο. Γιατι; ειχαν διαφορετικους εξαερισμους; Ισως.

Αλλο λοιπον να διαχωρισεις και να δωσεις ιδια δικαιώματα σε ολους και αλλο να κλείνεις προς καποια πλευρα για λογους σκοπιμοτητας. οταν ειχε προτοακουστει οτι θα βγει ο νομος αυτος σε συζητησεις με μαγαζια 1 στα 20 θα το κανανε για μη καπνιστες. καταλαβαινεις για τι πραγμα μιλάμε;

Τωρα για οτι αφορα τον καρκινο και τα στατιστικα, οποιος θελει να καταπολεμισει κατι δεν κοιταει να καταπολεμισει το ενα αλλα το μαζικο.

Τι θελω να πω. 

Μιλας για τον καρκινο σαν κρατος και απαγορευεις το τσιγαρο αλλα εχεις καρκινογόνα αυτοκίνητα λυγνιτορυχεια πεταμενους καταλιτες στα σκουπιδια παλαιοτερα ειχε τα λυπασματα στο Κερατσινι Τη ΔΕη στο ιδιο μερος κοκ.   Το τσιγαρο μου σε ενα καφε θα επιρεασει τα αλλα 10 20 ατομα που ειναι στο καφε . Το φουγαρο απο τη δεη ομως επιρεαζει 20,000 κατοικους που ειναι διπλα. Τι κοιτας να αλλαξεις λοιπον το πως να μην παθουν καρκινο ή 20 ή οι 20,000. 

και κλεινοντας να σου πω ποιο θα ειναι το αποτελεσμα. Μεγαλυτερη φορολογία  στα τσιγαρα. Οτι εγινε οταν ειδαν οτι πολλοι το γυρισαν στον ατμο. Φορολόγησαν τα προιοντα αυτα. 

και θα το ξαναπω ειμαστε 23 θεση στη θνησιμότητα απο καρκινο. οι προηγμένες χωρες που εχουν απαγορευσει το καπνισμα εδω και κατι χρονια ειναι που ψηλότερα απο εμας. Γιατι;

μαλλον γιατι στην Ολανδια (4η στη σειρα) απαγορευεται το τσιγαρο αλλα επιτρεπετε ο μπαφος. βρε μηπως να το καναμε κι εδω;😂

s19_1410iatriko-cancer-screening-thumb-large.jpg

απο την εξισωση του πεζου που δεν φταιει σε τιποτα και σκοτωνεται με τον παθητικο καπνιστη αυτη την απαντηση την προτιμω θα ελεγα προσωπικα :P

τροπους να το περιορισεις ποιους ξερεις? να τα διαχωρισεις ναι μαζι σου, οχι ομως αν επελεγε ο καθενας τι θα κανει στο μαγαζι του γτ γνωριζεις καλα οτι 9 στους 10 θα επελεγαν το καντε το ντουμανι οποτε θα φταναμε παλι στο σημερινο σημειο. επισης το θεμα καθαριζω τον αερα ειλικρινα θεωρεις οτι θα ειχε αποτελεσμα?? πας οπουδηποτε αλλα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ για ποτο και βρωμαει το εσωρουχο σου ανετα την επομενη μερα ειτε ειναι γαματο καινουργιο μαγαζι κτλ ειτε σαπιο ξεφτιλαδικο.

μιλας για ισα δικαιωματα που εχει ο καθενας αλλα σαν συνολο οι καπνιστες μαλλον καπελωνουν τους μη καπνιστες τοσα χρονια ή κανω λαθος? μηπως τα δικαιωματα οσων ειναι εξαρτημενοι/γουσταρουν να καπνιζουν ειναι περισσοτερα?

επειδη θα το εκαναν 1 στα 20 λογω χωρας τριμπουρδελο που ειμαστε (βαζω και τον πληθυσμο εμας δλδ μεσα) τοσο δυσκολοτερο να πετυχεις ποσοστωση κατα την αποψη μου.

εχω προλαβει δημοσια μεσα να βρωμανε απειρα και να ζεχνουν εδω μαλλον απλα διαφωνουμε!

γενικα για να μην βγει στο τελος απλα αντιπαραθεση μεταξυ δυο ατομων αποψη μου ειναι πως το τραπεζι δεν ειναι ουτε "σου" ουτε "μου" γιατι στο ενα μετρο υπαρχουν αλλοι οι οποιοι τωρα ειναι 30χρονοι μετα ειναι 17χρονοι και μετα 5χρονοι οποτε, με χαλαρη διαθεση αν δεν μπορεις να κανεις διαχωρισμο που αποψη μου ειναι οτι δεν γινεται πας για ενα μετρο που αποδιδει γυρω μας χωρις να απαγορευει στον καπνιστη να ασκει το δικαιωμα του καπνιζειν καμια στιγμη απλα τον οριοθετει. απαγορευεται να μπαινω στην λεα οταν εχει κινηση πως να το κανουμε, ειμαι σιγουρος οτι και εσυ ριχνεις τα καντηλια σου οταν βλεπεις εξυπνους να το κανουν αυτο.

ε πηδα τους οταν τους βλεπεις να το κοψουν, στην εδω περιπτωση οχι πηδα τους απλα κανε πραξη τον νομο μεχρι που το "πρεπει" θα γινει καθημερινοτητα και θα περνουν ολοι καλα.

αυτο με το αρθρο οπως ειδες και ενα αλλο παιδι εβαλε ενα αλλο με ποσοστα κτλ δεν θεωρω οτι βοηθουν καθολου, δεν μπορω να δεχτω οτι επειδη ειμαστε κατω απο την γερμανια σε ποσοστα καρκινου τοτε θα σε αφησω "να με φλομωνεις" επειδη εχουμε περιθωριο ακομα. και 1 ατομο στα 10μυρια να επηρεαζεται απο αυτο αντιλαμβανεσαι που γερνει το δικαιο.

δεν ειμαστε πρωτοι στην καταπατηση των δικαιωματων του ανθρωπου η στην καταπιεση των γυναικων η σε χ ψ θεματα αρα εχουμε ακομα, ας ριξω καμια μπουφλα στο γυναιο* που μου αντιμιλησε!

*δεν λεω οτι εισαι αυτης της αποψης μην παρεξηγηθω.

το θεμα μποζουκια που αναφερεις σε αλλο ποστ με βρισκει απειρα συμφωνο μαζι σου και αποδεικνυει πιστευω γιατι δεν μπορει να υπαρξει διαχωρισμος στην μπανανια που συνυπαρχουμε

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, deesnider είπε

...και, σύμφωνα με αυτό που έγραψα - δυνατότητα ύπαρξης μαγαζιών που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές και σε όσους δηλώνουν ότι δεν ενοχλούνται από τον καπνό - σε ποιο ακριβώς σημείο διαφωνούμε; Ελπίζω όχι στο «δικαίωμα» τού μη καπνιστή, να μη στερείται τη δυνατότητα να μπει στο μικρό ποσοστό των συγκεκριμένων μαγαζιών. Αν πρόκειται γι' αυτό, δε βαριέσαι, ας διαφωνούμε!

ο λόγος που ζητουν καθολική απαγόρευση και όχι επιλογη καταστήματος καπνιστων και μή ειναι οτι ξέρουν (και έχουν δικιο) οτι ολα τα μαγαζια θα γίνουν καπνιστων. βεβαια ακόμη και να ήταν 50-50 χωρισμένα πάλι οι μη καπνιστές θα πηγαιναν εκει λογω του ενός ατόμου που καπνίζει απο την παρέα. ειναι λογικό και συμβαίνει και τώρα. εχω πει αρκετές φορές σε φίλους οτι αν πάνε στο τάδε μαγαζι μέσα που δεν καπνίζεις απλα δεν θα παω. Έτσι σιγα σιγα θα γυρίσουμε στο τωρινο καθεστώς. 

Νομίζω η λύση πλέον ειναι να απαγορέυσει το τσιγάρο σε όλα τα μαγαζιά φαγητού. αν περάσει, αν δουλεψει τοτε σε 5 χρόνια ίσως μπορεί να επεκταθει και σε καφε/ποτο. Απίθανο βεβαια μιας και αυτα τα μαγαζιά ζουν απο τους καπνιστες έστω και τους περιστασιακούς. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, deesnider είπε

...και, σύμφωνα με αυτό που έγραψα - δυνατότητα ύπαρξης μαγαζιών που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές και σε όσους δηλώνουν ότι δεν ενοχλούνται από τον καπνό - σε ποιο ακριβώς σημείο διαφωνούμε; Ελπίζω όχι στο «δικαίωμα» τού μη καπνιστή, να μη στερείται τη δυνατότητα να μπει στο μικρό ποσοστό των συγκεκριμένων μαγαζιών. Αν πρόκειται γι' αυτό, δε βαριέσαι, ας διαφωνούμε!

Πράγμα το οποίο με βρίσκει κι εμένα αντίθετο. Ακριβώς όπως και το να μην υπάρχει κανένα.

Το σενάριο με μαγαζιά ειδικά για καπνιστές το υποστήριζα κι εγώ, αλλά τελικά είναι λάθος. Γιατί αν δεν υπάρχουν πρόστιμα ο μαγαζάτορας θα αφήσει τα πράγματα ως έχουν τώρα. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με εξ' ορισμού απαγόρευση σε όλα τα μαγαζιά κι από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να χτίσει ειδικούς χώρους για καπνίζοντες. Το οποίο έχει λογική σε εστιατόρια και καφετέριες που είσαι αραχτός, αλλά το βλέπω χλωμό να ισχύσει σε μπαρ που πας κι έρχεσαι. Με τα κέντρα διασκέδασης άγνωστο τι θα γίνει, ειδικά στην επαρχία. Το πιθανότερο είναι να μη γίνει τίποτα. Εδώ δεν τους κυνηγάνε για άλλες κι άλλες παρανομίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, paredwse είπε

Έχει γραφτεί κατ'επανάληψη γιατί δεν μπορεί να υπάρξει η λύση μαγαζιά καπνιστών/μαγαζιά άκαπνα. Κάνε έναν κόπο να ανατρέξεις πιο πάνω. Κι αν βαριέσαι, ευχαρίστως να σου κάνω quote. 

Το διάβασα, τόσο στο παρόν νήμα, όσο και σε παλαιότερα πάνω στο ίδιο θέμα, αλλά διαφωνώ.

Σαφώς και μπορεί να υπάρξει λύση και την έχω αναφέρει σε παλιότερη ανάρτησή μου: Συγκεκριμένος αριθμός αδειών για μαγαζιά στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισμα, αυστηρά καθορισμένος σύμφωνα με τα κριτήρια που θα ορίσει το κράτος, οι δήμοι και γενικότερα οι αρμόδιοι διοικητικοί φορείς, χωρίς καμία απολύτως ελαστικότητα, κι ας χτυπούν τον απαυτό τους κάτω, όσοι δεν πρόλαβαν, ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Ούτε το «θα γίνουν όλα για καπνιστές» είναι απόλυτο, ούτε ο αυστηρός έλεγχος είναι αδύνατος.

Το ποια θα είναι αυτά τα κριτήρια, δεν αφορά τον καθένα από μας, αλλά τους αρμόδιους φορείς (μπορώ κι εγώ να σκεφτώ μερικά, τα οποία κατά το δικό μου σκεπτικό στέκουν μια χαρά, αλλά δεν είναι δουλειά μου, ούτε και απαραιτήτως ορθά).

Επεξ/σία από deesnider
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και μενα σαν καπνιστη δε μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει η αυστηρη πλεον εφαρμογη της νομοθεσιας. Τοσα πραγματα πρεπει να εναρμονιστουν με τον πολιτισμενο κοσμο, θα μπορουσε το καπνισμα να είναι πιο χαμηλά στη λίστα. Αλλα οκ, δε χάλασε ο κόσμος. Ηδη σε φιλικά σπίτια που δε καπνίζει άλλος δε θα ανάψω εγω η θα βγω ξερω γω 5 λεπτα έξω και δεν τρεχει τίποτα. Υστερίες είναι που δε χρειάζονται ουτε και ταυτισεις με ομαδες. Σίγουρα κάποιος μπορει να αυτοπροσδιοριστει πολυ καλυτερα απο "καπνιστης" η "αντικαπνιστης" η vegan η και γω δε ξερω τι άλλο. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 24/7/2019 στις 5:22 ΜΜ, panostom είπε

ΡΕ πατε καλα; Υπαρχει εστω μια μικρη πιθανοτητα να εφαρμοστει αυτο το μετρο;

Nαι, υπάρχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paredwse είπε

Το πρόβλημα είναι ο αλληλοσεβασμός. Ούτε ζώα, ούτε άρρωστοι ούτε τοξικομανείς (με την 'κλασική' τουλάχιστον έννοια) είναι όσοι καπνίζουν

Όπως προείπα τοξικομανείς χαμηλότερης κλίμακας είναι απο τη στιγμή που η σχέση τους με το τσιγάρο είναι καθαρά σχέση εξάρτησης στις χημικές και άκρως τοξικές του ουσίες τι είναι; χομπίστες;
Ας σταματήσει αυτό το χάιδεμα των αυτιών και ας αντιμετωπίσει ο καθένας το τι ειναι ατόφιο χωρίς προσπάθειες ωραιοποίησης είτε για να ξεγελάσει αυτόν η τους γύρω του.

Επειδή φτάσαμε αισίως τις 54 σελίδες να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟΥ Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΟΜΟΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΑΥΤΌΝ,αν δηλαδή και οι δυο κλέψαμε την εφορία και σε πιάσουν κι εμένα οχι τότε θα είσαι ρουφιάνος αν με καταδώσεις,το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη παράνομη η μη επιτρεπτή κοινωνικά η ηθικά δραστηριότητα.

Αλλά όσοι το υποστηρίζετε εχω μια ερώτηση αποκλειστικά για εσάς.
Είναι χειμώνας απόγευμα και τα πάντα έξω νύχτα,γυρνάει η μητέρα σου στο σπίτι και ξαφνικά άγνωστος προσπαθεί να την παρασύρει με τη βια μέσα σε εγκατελειμένη πολυκατοικία η σε πάρκο κ.ο.κ.
Εγω είμαι μάρτυρας μπροστά στο σκηνικό χωρίς ο δράστης να με έχει δεί,τι κάνω; παίρνω τηλέφωνο την αστυνομία η συνεχίζω τη βόλτα μου για να μη θεωρηθώ ρουφιάνος και αφήνω έναν άνθρωπο στο έλεος της μοίρας του;;;

Επεξ/σία από Saggitaro
  • Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 24/7/2019 στις 4:56 ΜΜ, karaLRS είπε

παλία κάπνιζαν και εκεί!

Παλιά έπαιζε καράτε τώρα όμως το 'χει ρίξει στα πορνό.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, divo είπε

Δε θα ηταν κακο πριν γραψουμε οτιδηποτε να δουμε τι ακριβώς λεει ο νομος. που επιτρεπετε που απαγορευεται και που επιτρεπετε με προυποθεσεις. 

Διαβαζω απο πολλους πραγματα που ειναι ξεκαθαρα στο ριμαδονομο. 

Αναφορικά με αυτό..παραθέτω.

Αναφορά σε κείμενο

Στην έννοια των χώρων όπου το κάπνισμα επιτρέπεται εμπίπτουν ενδεικτικά:

- Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, που είναι ανοιχτοί περιμετρικά από δύο τουλάχιστον πλευρές.

Εδώ κάπου μπάζει το θέμα. Ως γνωστόν, πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καλύπτουν με μουσαμάδες, μεμβράνες κλπ τους εξωτερικούς τους χώρους τον χειμώνα και πετάνε καμία σόμπα μέσα. Ο νόμος όπως το καταλαβαίνω, δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αφήνουν δύο πλευρές ανοιχτές (αν έχουμε και προσανατολισμό δύση-ανατολή ακόμα καλύτερα), και έτσι να προσπερνούν την απαγόρευση. Αυτό μου φαίνεται πως θα το δούμε φέτος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, divo είπε

Εχεις απολυτο δικιο. κανενα επιχειρημα με λογια

Καλο θα ειναι οταν αναφερομαστε σε επιστημονικα δεδομενα να αναφερουμε και καμιά πηγη να την δει και κανενας που δεν ξερει.  κατι τετοιο ας πουμε.

Μια και εισαι καταρτισμένος πληρως για το τι γινεται στον κοσμο με τον καρκινο μπορεις να μου εξηγήσεις εμενα του βλακα, μια και καπνιζω, πως γινεται εμεις που τοσα χρονια χαλαμε τους εαυτους μας με το κολοτσιγαρο σαν βλακες να εχουμε χαμιλοτερη θνησιμότητα στο συγκεκριμενο απο τους έξυπνους που εχουν απαγορεύσει το τσιγαρο πολλα χρόνια πριν; και δεν μιλαω για κρατη τριτοκοσμικα αλλα για κρατη της ευρωπης που οντως ειναι πολυ πιο αναπτυγμένα απο εμας. Σαν τη Σουιδια Γερμανοα Γαλλια Ολανδια Βελγιο  κλπ. Αλλα ξεχασα εμεις εχουμε προηγμένο συστημα υγειας οποτε μας κανουν καλα.🤣😂 ενω κατι Γερμανοι Ολανδοι...πφφφ της πλακας νοσοκομεια και συστημα υγειας..

και μια και μιλαμε για πιθανότητες μηπως εχεις υποψη σου πόσοι πεθαίνουν, μένουν παράλυτοι κλπ, από τροχαια ατυχηματα; τι πιθανοτητες εχεις να εχεις εμπλοκή σε κατι αναλογο; Φανταζομαι δεν το εχεις δει. παρολα αυτα και εχεις δυπλωμα και καβαλας αυτοκινητο ή μηχανη.

Οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου. Εισαι εκτος τοπου και χρονου. Ειτε το θες ειτε οχι, τον κ@λο σου να χτυπας κατω απο το πρωι μεχρι το βραδυ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ. Εισαι τοσο κουτος που μου πεταξες και μια ερευνα τερμα ακυρη. Τωρα αν θες μπορω να ξεκινησω να ανεβαζω ερευνες σχετικα με τους κινδυνους του καπνισματος. Αν επιτρεπουν και οι mods μπορω χαλαρα να το ξευτιλισω το thread και να ψαχνεις 350 σελιδες με ερευνες. Για ακομα μια φορα λοιπον, δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ επιχειρημα να παρουσιασεις, οχι γιατι εσυ δεν μπορεις αλλα γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αν αδυνατεις να το καταλαβεις αυτο τοτε λυπαμαι αλλα το αγαπημενο σου τσιγαρακι στα εχει καψει ΟΛΑ. Εγω αυτα ειχα να πω. Ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να εφαρμοστει κανενας νομος οποτε δεν θα μπω στην διαδικασια να ασχοληθω περισσοτερο.

Επεξ/σία από Manoleros95
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Αναφορικά με αυτό..παραθέτω.

Εδώ κάπου μπάζει το θέμα. Ως γνωστόν, πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καλύπτουν με μουσαμάδες, μεμβράνες κλπ τους εξωτερικούς τους χώρους τον χειμώνα και πετάνε καμία σόμπα μέσα. Ο νόμος όπως το καταλαβαίνω, δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αφήνουν δύο πλευρές ανοιχτές (αν έχουμε και προσανατολισμό δύση-ανατολή ακόμα καλύτερα), και έτσι να προσπερνούν την απαγόρευση. Αυτό μου φαίνεται πως θα το δούμε φέτος. 

ναι. και κάπως έτσι -αν έστω και για λίγο καιρό δουλέψει ο νόμος- θα επωφεληθούν πολύ τα καταστήματα με μεγάλο εξωτερικό χώρο. δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού ουσιαστικά. βεβαια τα χειμερινα μπαρ/κλαμπ κτλ δεν εχουν τέτοιους χώρους.

η ολη φάση οσο κρατήσει θα ειναι θείο δωρο για τους ελεγκτές και τους απανταχου "προστάτες" που θα μιζωθούν παραπάνω. οι πελάτες θα την βγάλουν τσάμπα με ενα "δεν εχει σημανση, δεν ηξερα δεν μου πανε, ειμαι απο άλλο χωριό κτλ" και ο καημένος ο μαγαζάτορας θα τραβηξει το ζορι. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως βλεπω τσακωνεστε μερικοι ακομα για το αν θα πεθανουμε απ το τσιγαρο κλπ

ρε παιδια ολοι θα πεθανουμε, αυτο που μετραει ειναι η ποιοτητα ζωης. οταν υπαρχουν ποσα στοιχεια και ερευνες οτι το τσιγαρο μαμαει ολο τον οργανισμο γιατι να ασχοληθεί κανεις περαιτέρω?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, divo είπε

Δεν ανεφερα πουθενα για το να κανουμε κατι ή οχι. υπαρχουν πολλοι τροποι να το περιορισεις οπως και πολλοι τροποι να το διαχωρισεις. Φυσικα και εχει δικαίωμα ο μη καπνιστής να μην αναπνέει το καπνο μου, όπως κι εγω εχω δικαίωμα να καπνίζω στο τραπέζι μου. Διαχώρισε τα λοιπον. προφανώς και δεν εχεις προλαβει τραινα και αεροπλανα που να εχουν θεσεις για καπνιστες. Προφανως και δεν εχεις προλαβει ακομα και ξενοδοχεια που σε ρωτανε αν καπνίζεται ή οχι. Κι ομως σε πληροφορω οτι εμπαινες στο δωματιο και δεν μυριζε τσιγαρο. Γιατι; ειχαν διαφορετικους εξαερισμους; Ισως.

Αλλο λοιπον να διαχωρισεις και να δωσεις ιδια δικαιώματα σε ολους και αλλο να κλείνεις προς καποια πλευρα για λογους σκοπιμοτητας. οταν ειχε προτοακουστει οτι θα βγει ο νομος αυτος σε συζητησεις με μαγαζια 1 στα 20 θα το κανανε για μη καπνιστες. καταλαβαινεις για τι πραγμα μιλάμε;

Τωρα για οτι αφορα τον καρκινο και τα στατιστικα, οποιος θελει να καταπολεμισει κατι δεν κοιταει να καταπολεμισει το ενα αλλα το μαζικο.

Τι θελω να πω. 

Μιλας για τον καρκινο σαν κρατος και απαγορευεις το τσιγαρο αλλα εχεις καρκινογόνα αυτοκίνητα λυγνιτορυχεια πεταμενους καταλιτες στα σκουπιδια παλαιοτερα ειχε τα λυπασματα στο Κερατσινι Τη ΔΕη στο ιδιο μερος κοκ.   Το τσιγαρο μου σε ενα καφε θα επιρεασει τα αλλα 10 20 ατομα που ειναι στο καφε . Το φουγαρο απο τη δεη ομως επιρεαζει 20,000 κατοικους που ειναι διπλα. Τι κοιτας να αλλαξεις λοιπον το πως να μην παθουν καρκινο ή 20 ή οι 20,000. 

και κλεινοντας να σου πω ποιο θα ειναι το αποτελεσμα. Μεγαλυτερη φορολογία  στα τσιγαρα. Οτι εγινε οταν ειδαν οτι πολλοι το γυρισαν στον ατμο. Φορολόγησαν τα προιοντα αυτα. 

και θα το ξαναπω ειμαστε 23 θεση στη θνησιμότητα απο καρκινο. οι προηγμένες χωρες που εχουν απαγορευσει το καπνισμα εδω και κατι χρονια ειναι που ψηλότερα απο εμας. Γιατι;

μαλλον γιατι στην Ολανδια (4η στη σειρα) απαγορευεται το τσιγαρο αλλα επιτρεπετε ο μπαφος. βρε μηπως να το καναμε κι εδω;😂

s19_1410iatriko-cancer-screening-thumb-large.jpg

Για να έχει λογική η σύγκριση σου θα πρέπει να συγκρίνεις τον πληθυσμό που επηρεάζεται από το λογνιτη, πχ 20.000 με το σύνολο των ανθρώπων που επηρεάζονται από το τσιγάρο, δηλαδή όχι μόνο τα 200 άτομα ενός μαγαζιού αλλά το άθροισμα όλων των μαγαζιών στην Ελλάδα που εν τέλει είναι πολύ πάνω από 20.000.

3 ώρες πριν, divo είπε

και σε τι βοηθησε η τοσο χρόνων πριν απάγορευση; Να φιγουράρουν πρώτοι οι Γερμανοί σε θνησιμότητα απο καρκίνο; 7,40/1000 κατοικους με 6,05/1000 η Ελλαδα

Μιλάει για καρκίνο γενικά δεν αναφέρεται σε καρκίνο λόγω κάπνισματος οπότε δεν έχει βάση στην συγκεκριμένη συζήτηση. Μπορεί να πέθαινει το 7.4 από καρκίνο στην Γερμανία ενώ στην Ελλάδα μόνο το 6.05 αλλά μπορεί στην Γερμανία το ποσοστό από το κάπνισμα να είναι 3% και από αλκοόλ 12% ενώ στην Ελλάδα να είναι 11% από κάπνισμα και 1% από αλκοόλ, τυχαία νούμερα

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Για να έχει λογική η σύγκριση σου θα πρέπει να συγκρίνεις τον πληθυσμό που επηρεάζεται από το λογνιτη, πχ 20.000 με το σύνολο των ανθρώπων που επηρεάζονται από το τσιγάρο, δηλαδή όχι μόνο τα 200 άτομα ενός μαγαζιού αλλά το άθροισμα όλων των μαγαζιών στην Ελλάδα που εν τέλει είναι πολύ πάνω από 20.000.

Μιλάει για καρκίνο γενικά δεν αναφέρεται σε καρκίνο λόγω κάπνισματος οπότε δεν έχει βάση στην συγκεκριμένη συζήτηση. Μπορεί να πέθαινει το 7.4 από καρκίνο στην Γερμανία ενώ στην Ελλάδα μόνο το 6.05 αλλά μπορεί στην Γερμανία το ποσοστό από το κάπνισμα να είναι 3% και από αλκοόλ 12% ενώ στην Ελλάδα να είναι 11% από κάπνισμα και 1% από αλκοόλ, τυχαία νούμερα

Να προσθεσω οτι σε ξένες χωρες επεισερχονται κι αλλοι παράγοντες: υπερδιαγνωση, ατομα που επιλεγουν να "αυτοκτονησουν" μη ζητωντας θεραπεια κτλ Μπορει να σας φαινεται κουλο αλλα πολλοι ξενοι αρνουνται μανιωδως να κανουν χημειοθεραπειες ακομα και για θεραπευσιμους καρκίνους. Ενω οι Ελληνες θα πανε σε 10 ιατρους. 

Περαν του οτι συμφωνω με το σχολιο περι ποσοστου απο καπνισμα, διατροφή, αλκοολ κοκ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...